EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

CarrefourSA başörtülü sevmiyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Sal Tem 24, 2012 12:57 am    Mesaj konusu: CarrefourSA başörtülü sevmiyor Alıntıyla Cevap Gönder

CarrefourSA başörtülü sevmiyor



CarrefourSA Kızılay'ın başörtülü personelini istemedi.
23.07.2012

Mübarek Ramazan ayında hazırladığı kumanya paketleriyle Müslüman tüketicinin cebine göz diken CarrefourSA, 'yardım' için işbirliği protokolü imzaladığı Kızılay'ın başörtülü personelini 'istenmeyen kişi' ilan etti!

KIZILAY'LA PROTOKOL İMZALADI

Yeni Şafak'ın haberine göre; CarrefourSA'nın protokol imzaladığı Kızılay'ın kampanyasında başörtülü bir yardımseveri çalıştırmasına karşı çıkması büyük tepki aldı. Alınan bilgiye göre Kızılay ile CarrefourSA, Kızılay'a kumanya bağışını içeren bir protokol imzaladı. Protokole göre CarrefourSA Ramazan Kumanyası hazırlayacak, bu kumanyayı satın alan yardımseverler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için mağazanın bahçesine kurulacak Yardım Çadırı'nda Kızılay'a bağışlayacaklardı. Kızılay Ataşehir Şubesi, protokole dayanarak Kozyatağı CarrefourSA'nın girişine yardım çadırı kurdu.

GENEL MÜDÜR KAMERADAN İZLEDİ: İZİN VEREMEYİZ

Vatandaşlar Kızılay yardım çadırına yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi özellikle tatil olan Pazar günü daha da arttı. Kızılay Ataşehir şubesi de talebe yetişemeyince Elif Demirci isimli gönüllü çalışanını görevlendirdi. Yardım çalışmaları devam ederken CarrefourSA'dan bir yetkili gelerek başörtülü olduğu için Demirci'nin çalışmasına izin veremeyeceklerini bildirdi. Yetkili, "Genel müdürümüz çadırı kameralardan izledi. Elif Demirci'nin başörtülü çalıştığını gördü. Buna izin veremeyiz" diye uyardı.

O KIZ KONUŞTU

Demirci, olayı şöyle anlattı: "Carrefour'un önündeki Kızılay standında gönüllü çalışan birimiz başı açık iki kişiydik. Çalışmaya başladıktan sonra CarrefourSA yetkilileri yanıma geldiler ve 'sizin burada başörtülü olduğunuz için çalışma izniniz yok, ya başörtünüzü çıkarın ya da buradan gidin' dediler. Ben de başörtümü çıkarmayacağımı gideceğimi söyledim. Bunun üzerine bana eğer istersem içeride müşteri olarak alışveriş yapabileceğimi ancak çalışan olarak başörtülü duramayacağımı belirttiler."

"İNANCIMA BÜYÜK SAYGISIZLIK"
Yaşadığı olay sebebiyle çok üzüldüğünü, müslüman bir ülkede yaşamasına rağmen, böyle bir muameleye maruz kalmanın inancına büyük saygısızlık olduğunu belirten Elif Demirci, kendisinin de bu zamana kadar hep CarrefourSA'dan alışveriş yaptığını ifade etti.

CARREFOURSA YETKİLİSİNDEN NET CEVAP ALAMADIK
Konuyla ilgili ulaştığımız CarrefourSA yetkilileri ise net cevap vermedi. Görüştüğümüz basın-halkla ilişkiler sorumlusu konuyla ilgili yetkili kişinin yurtdışında olduğunu, öğleden sonra Türkiye'ye dönüp bir açıklama yapacağını ifade etti. Şimdi kamuoyu, iddia edilen ayrımcılıkla ilgili CarrefourSA yetkililerinin yapacağı açıklamayı merakla bekliyor.

STK'LAR PROTESTO EDECEK
Personelin sözleri karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Kızılay Ataşehir Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Akın, CarrefourSA genel müdürlüğünü aradığını, ancak muhatap bulamadığını kaydetti. Akın, "Sabah akşam demeden bize gönüllü hizmet veren yardımsever arkadaşımıza yapılanlar bizi çok üzdü. Bu olayın peşini bırakmayız" diye konuştu. Konudan haberdar olan Ataşehir Dernekler Platformu da bugün CarrefourSA Kozyatağı şubesi önündü bir protestoya hazırlanıyor.
http://www.ensonhaber.com/

CarrefourSA bunu hep yapıyormuş
24.07.2012



CarrefourSA'nın İçerenköy şubesinde başörtüye karşı gösterilen yobaz tavrın diğer şubelerinde yaşandığı ortaya çıktı. Elif Demirci isimli başörtülü Kızılay gönüllüsünün, bahçelerine kurulu Kızılay'ın yardım çadırında çalışmasına izin vermeyen CarrefourSA'nın diğer birçok şubesinde de başörtüsüne karşı yobaz bir tavır takındığı anlaşıldı.

32 yaşındaki fotoğraf ve ebru sanatçısı Rabia Özışık da CarrefourSA'nın hışmına uğrayan başörtülülerden. Özışık'la ramazan ayı dolayısıyla mağazalarında ebru etkinliği yapma konusunda anlaşan firma, daha sonra başörtüsünü gerekçe göstererek bu etkinlikten vazgeçti.

YİNE CARREFOURSA YİNE BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI

Bursa'nın tarihi Irgandı Köprüsü ve Bursa Kent Meydanı AVM de kişisel fotoğraf sergisi açan Özışık'a CarrefourSA yetkilileri mağazalarında sergi açma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Özışık, CarrefourSA yetkilileriyle her konuda anlaştıklarını hatta sergi açılacak tarihlerin bile belirlendiğini; ancak daha sonra ise başörtülü olduğu gerekçesiyle bu programın iptal edildiğini söyledi.

Bu durum karşısında neye uğradığını şaşıran Özışık, 'Carrefour mağazaları olarak Ramazan da ebru etkinliği yapacaklarını ve bunu benim yapmamı istediklerini söylediler. Şartlarımızı konuştuk, son derece keyifli bir görüşme oldu. Etkinlik 'anne-kız ebru etkinliği' olacaktı. Malzemeden ulaşıma, saatten ücrete kadar konuşup bir neticeye vardık. Etkinlik ramazanın ilk cumartesisi bir de 4 Ağustos Cumartesi günü olarak belirlendi. Ancak perşembe sabahı (19 Temmuz) yani etkinlikten kısa bir zaman evvel telefonla arandım ve 'Rabia Hanım, başörtülü olduğunuz için sizinle çalışmamız mümkün değilmiş' denildi.

Başörtüsüne karşı takınılan bu olumsuz tutuma alışık olduklarını belirten Özışık, CarrefourSA'nın ikiyüzlülüğünü ise şu sözlerle dile getirdi: 'Carrefour hem ramazan ayı diye hem de Türk-İslam sanatı diye ebru etkinliği yapmaya kafası alıyor da ebru eğitmeninin başörtülü olabileceğini niçin hesaba katmıyor? Ya da madem anne-kız etkinliği yapacağız gelen müşterilere de aynı muamele yapma cesaretini gösterebilecek miydi merak ediyorum açıkçası?

BİR SKANDAL DA ACIBADEM CARREFOUR'DA

CarrefourSA'nın ülke genelindeki birçok şubesinde başörtülülere karşı hasmane bir tutum sergilendiği anlaşıldı. İçerenköy CarrefourSA'da yaşanan başörtüsü düşmanlığının ortaya çıkması aynı uygulamaya maruz kalanları harekete geçirdi. CarrefourSA'nın mağdur ettiği birçok isim başlarından geçen olayları anlatarak CarrefourSA'nın başörtüsüne karşı bakış açısını ortaya koydu.

Recep Çelik isimli turizimci de başından geçen olayı şöyle anlattı: 'Carrefour politikasında başörtülüye çalışmaya yer yok .Bırakın kendi elemanını, firmaların tanıtım için yolladığı elemanların başörtüsüne bile müsaadesi yok. Ben Motta pastanelerinin bir franchise olarak Acıbadem Carrefour express in pastane kısmını işlettim. Bir dönem işçi sorunundan eşim dükkan ile ilgilendi, başörtülü olduğundan müdürler müdürler çıkarttılar. Yok müşteri şikayet ediyor, yok bize böyle çalışamaz. Her gün baskı stres, sonra ben madem böyle bir politika var, bunun yazılı bir metni olmalı , getirin uygulayalım dediğimde yazılı hiçbir şey veremediler. Sonuçta biz oraya bir para yatırmışız, ama kendi işletmemizde bile eşim bulunamıyordu. Direnmem karşısında bu sefer ürünlerimize raporlar, şikayetler yaptı işletme müdürleri. Ürünlere bozuk, şu bu raporlarlar ve eşimin de psikolojik olarak çok etkilenmesinden Motta'ya yerimi devretmesi için iade ettim.

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=24.07.2012&i=396849

Kızılay gönüllüsünün, başörtülü olduğu için mağazadan kovulmasına soruşturma...
28 Ağustos 2012

Genç kızın yaptığı başvuruyu inceleyen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, 'suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü' belirterek Demirci'nin dilekçesini sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için suç duyurusu olarak savcılığa gönderdi.
İstanbul Ataşehir'de bulunan CarrefourSAmağazasında 20 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayın ardandan Elif Demirci Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na bir dilekçe ile şikâyette bulundu.
Gönüllüsü olduğu Kızılay Ataşehir Şubesi ile CarrefourSA arasında gerçekleşen protokol gereğince mağazada kurulan stantta görev aldığını belirten Demirci, dilekçesinde bir ara yanına gelen ve mağaza yetkilisi olduğunu belirten bir kişinin başörtüsünü kastederek 'Mağaza müdürümüz seni kameradan izliyor ve bu şekilde stantta çalışmaya izin olmadığından burada durmanızın doğru olmadığını bize söyledi' dediğini ve kendisinden standı terk etmesinin istendiğini ifade etti. Genç kızın dilekçesini inceleyen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, konunun suç teşkil edebilecek unsurlar taşıdığına karar vererek dilekçeyi ceza soruşturması açılması için savcılığa gönderdi.
'ÖRTÜNÜ ÇIKAR' DEDİLER
Elif Demirci, dilekçesinde Carrefour güvenlik görevlisinin mağazanın bahçesindeki Kızılay standında durmak istediği takdirde başörtüsünü çıkarmasını ya da başörtülü çalışanlar gibi peruk takarak çalışmaya devam edebileceğini söylediğini belirtti. Bunun üzerine Kızılay yeleğini çıkartarak şube başkanını aradığını ifade eden Demirci, cevap beklerken bu defa aynı kişinin yeniden yanına gelerek mağazada dolaşabileceğini ancak başörtülü bir şekilde standın başında bekleyemeyeceğini söylemesi üzerine mağazayı terk etmek zorunda kaldığını anlattı.
'HAKARETE UĞRADIM'
Bu olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını, üniversiteye başörtülü olarak gidebildiği halde bir marketin önünde yardım gönüllüsü olarak bile görev alamamasından dolayı ülkesi adına ümitsizliğe düştüğünü ifade eden Elif Demirci dilekçesinde, inancından dolayı ön yargılı yaklaşılarak hakarete uğradığını belirtti. Demirci bu olaydan sorumlu olan kişilerin insanlık suçu işlediklerini bu nedenle kendilerine ağır müeyyideler uygulanmasını istedi.
TWITTER'DEN HAKARETE SUÇ DUYURUSU
Elif Demirci ayrıca kendisine olayın basında yer alması üzerine twitterden 'çok fazla oldu bu türbanlı ' diyerek ağır hakarette bulunan E.Ş. isimli kadın hakkında da bu suçtan dava açılmasını talep etti. Demirci'nin bu şikâyetini de inceleyen İnsan Hakları Başkanlığı 'suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü' belirterek E.Ş. hakkında da ceza soruşturması açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Yenişafak
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com