EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

İsrail Flarmoni'nin konseri protesto edildi

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Hzr 23, 2011 9:17 pm    Mesaj konusu: İsrail Flarmoni'nin konseri protesto edildi Alıntıyla Cevap Gönder

İsrail Flarmoni'nin konseri protesto edildi

02 Eylül 2011 İsrail Filarmoni Orkestrası'nın dün akşam Londra'da verdiği konser, Filistin yanlısı protestolara sahne oldu.
Londra'daki tarihi Royal Albert Hall konser salonu önünde toplanan grup, BBC'nin geleneksel konser dizisi "Proms" çerçevesinde düzenlenen İsrail Filarmoni Orkestrasının konserini protesto etti.
Alınan güvenlik önlemlerine karşın protestoculardan bir grup konser salonuna girdi. Sloganlar atarak ve pankartlar açarak konserin sık sık kesilmesine neden olan yaklaşık 30 kişilik grup daha sonra güvenlik görevlilerince salonun dışına çıkarıldı. Canlı olarak konseri yayımlayan BBC Radyo 3, protesto nedeniyle yayınını kesti.
Ünlü İsrailli şef Zubin Mehta yönetimindeki İsrail Filarmoni Orkestrasının konserini dinlemeye gelenler ise konserin bölünmesine tepki göstererek, kimi zaman protestocuları yuhaladı.
"Filistin Dayanışma Kampanyası" adlı grup, BBC'nin konseri iptal etmesini isteyerek, aksi halde protesto düzenleyeceklerini bildirmişti. Grup internet sayfasında, "orkestranın İsrail'in uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin üstünün örtülmesinde işbirlikçi olduğu" suçlamasında bulunmuştu.
2008 yılında da Filistin yanlısı eylemciler, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da Kudüs Yaylı Dörtlüsünün konserini protesto etmişti.
netgazete

Akbank`ın Siyonist Adama Emsemble konserine Protesto!
23 Haziran 2011

Yarın akşam 17:00-20:00 arasında Taksim`de, sponsorluğunu İsrail Başkonsolosluğu ile işbirliği dahilinde Akbank`ın üstlendiği ve sanatttan ziyade İsrail propagandasının amaçlandığı anlaşılan etkinliğe gelen İsrail`lilere sanatsever ama işgal ve katliam sevmez bir protesto!

Sizi, Siyonist İsrail`i sempatik gösterme çabalarından biri olan ve sanatın alet edildiği bu provokatif konseri protesto etmeye çağırıyoruz.

İsrail’de faaliyet gösteren ve “en orijinal” müzik gruplarından birisi olarak bilinen Adama Emsemble, İstanbul`da konser verecek. İsrailli sanatçı Itamar Erez’in 2007 yılında İsrail’de kurduğu “Adama Ensemble” grubunun konserinde bütün sanatseverler buluşuyoruz ve protesto ediyoruz.

Adama Emsemble grubu, Akbank Sanat tarafından organize edilen Akbank Caz Günleri festivalinde 24 Haziran Cuma Saat: 18.00 ile 25 Haziran Cumartesi Saat: 20.00’de Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat Merkezi’nde sahneye çıkacak.

Protesto eylemi konserden önce 24 Haziran Cuma günü Saat: 17.00`de Beyoğlu`ndaki Akbank Sanat Merkezi`nin önünde gerçekleşecek.

Konsere tüm duyarlı Müslümanları bekliyoruz...

Konseri organize edenler arasında İsrail`in İstanbul Başkonsolosluğu da var.

Akbank`ın böylesine bir zamanda, İsrailli bir müzik grubunu İstanbul`a davet etmesini ve sponsor olmasını kınıyoruz.

Mavi Marmara Derneği`nden yapılan açıklamada, "Türkiye halkına Siyonist İsrail’i sempatik gösterme çabalarından biri olan ve sanatın alet edildiği bu provokatif konseri protesto etmeye çağırıyoruz” denildi.

Özgür-Der tarafından yapılan açıklamada, “Filistin’de işgal ve ambargo sürdükçe Siyonist çeteyi meşrulaştırıcı her türlü girişime karşı çıkmaya devam edeceğiz” denildi.

İHH`dan yapılan açıklamada ise; "İsrail, Mavi Marmara gemisinde 9 Türkiye vatandaşını katletmiştir. Saldırıda yaralanan Uğur Süleyman Söylemez bir yıldır komadadır. Yine bu saldırıda yaralananların, hapsedilenlerin, işkence görenlerin hesabı verilmemiştir. Bütün bunlara ek olarak İsrail STK’larla işbirliği geliştirerek, ticari ilişkiler kurarak veya kültürel etkinlikleri kullanarak şiddet yanlısı politikalarını Türkiye halkı nezdinde meşrulaştırmaya çalışmaktadır. İsrail hukuk tanımaz politikalarına son vermeden bu tür etkinliklerin gerçekleşmesine izin verilmemelidir. Bu çerçevede sizleri de bu konserlerin iptali için protestoya çağırıyoruz" denildi.

Sizi de sessiz kalmamaya ve tepkinizi dile getirmeye çağırıyoruz.

Aşağıdaki telefon numaralarını arıyoruz, maillerine mail atıyoruz, faks numarasına faks çekiyoruz ve şikayetlerimizi iletiyoruz inşallah...

Akbank Sanat
İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul
Tel: (0 212) 252 35 00-01
Faks: (0 212) 245 12 28
E-Posta: akbanksanat@akbank.com

Aynı zamanda konser gün ve saatlerinde de sizi konser salonunda yerinizi almaya davet ediyoruz.
Analizmerkezi.com
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com