EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Organize işler: Cemaat'ten Siyonist Yuval Ron konseri

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 12:10 am    Mesaj konusu: Organize işler: Cemaat'ten Siyonist Yuval Ron konseri Alıntıyla Cevap Gönder

"Barış Koalisyonu"programını protesto ediyoruz!!!!!



Fethullah Gülen Cemaati - İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu el ele program düzenliyor. Mavi Marmara'nın yıldönümünde Fethullah Gülen cemaati "Barış Koalisyonu" adı altında Siyonist sanatçıyı, Yuval Ron'u İstanbul'a davet etti.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) bünyesinde faaliyet gösteren Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) ve Koza İş ve Kadın Derneği Coexistanbul Platformu ile The Yuval Ron Müzik Topluluğu “Kültürlerarası Diyalog Konserleri”nin ilkini 9 Haziran 2011'de Avrupa'nın Kültür Başkenti İstanbul'da gerçekleştirecektir.

İçindeki Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi müzisyenlerle faklı inanca ve farklı etnik geçmişe sahip insanlar arasında müzikten bir köprü kurmaya çalışan YuvalRon Müzik Topluluğu, KADİP ve Koza İş ve Kadın Derneği Coexistanbul Platformu ile gerçekleştireceği söz konusu konserde de aynı temaları ve mesajları işlemeyi planlamaktadır.

Bu konuda daha fazla bilgi için:

http://www.facebook.com/event.php?eid=224851710876561

İSRAİLLİ GRUP YERİNE GRUP İNTİFADA SAHNEYE ÇIKTI
09 HAZIRAN 2011
GENÇ ÖNCÜ

Siyonist İsrail asıllı müzik grubu Yuval Ron Ensemble’nin, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda dün gece vermesi planlanan konser, sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Sahneye İsrailli müzik grubu yerine Mavi Marmara Gönüllülerinin grubu olan Grup İntifada çıktı.

Siyonist İsrail asıllı müzik grubu Yuval Ron Ensemble’nin, Mavi Marmara saldırısının sene-i devriyesinde Yahudi müziğini temsilen İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki açık hava amfi tiyatroda vermesi planlanan konser, kamuoyundan ve STK’lardan gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Kültürlerarası Diyalog Platformu ile İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun birlikte organize ettiği konser dün gece saat 21.00’da başlayacaktı. Bu etkinliğin duyulması üzerine Mavi Marmara Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluş söz konusu konseri protesto edeceğini duyurdu.

GENÇ ÖNCÜ HABER YAZDI , DUYARLI MÜSLÜMANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Konser’in yapılacağı haberinin Akit’in dünkü nüshasında da yer alınca, duyarlı Müslümanlar konsere sert tepkisi gün içerisinde adeta zirve yaptı. İnternet ortamında da organize olan duyarlı müslümanlar büyük bir protesto gösterisine hazırlanırken, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, konseri iptal edildiğini duyurdu. Konserin iptal edilmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş. ve Fatih Belediyesi’nin konsere sponsor olması ise tepki çekti.

İSRAİLLİ GRUP YERİNE GRUP İNTİFADA SAHNEYE ÇIKTI

Mavi Marmara Derneği üyeleri ve duyarlı Müslümanlar konsere tepki göstermek üzere dün gece Sultanahmet’teki anfi tiyatroya geldiler. İsrail asıllı Yuval Ron Ensemble grubunun konserinin iptal edildiğini öğrenmeleri üzerine zafer programı yaptılar. Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İsrail asıllı grup yerine sahneyi Grup İntifada çıktı. Grup İntifada birbirinden güzel ezgiler söyledi. Ara ara tekbirlerin getirildiği, İsrail aleyhine sloganların atıldığı programda Mavi Marmara Gönüllüleri adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, barış adı altında düzenlenen Yuval Ron müzik grubunun konserinin, katil İsrail devleti ile ortak organizasyon yapıldığı için protesto ettiklerini söyledi.

Mavi Marmara’da katledilen insanlar için özür dilenip, tazminat ödenmeden katil İsrail devleti ile Türkiye’de ortak işler çevirmenin en az katiller kadar ahlaksızlık ve düşmanca olduğunun kabul edildiği açıklamada, konserin organizasyonu olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na da tepki gösterildi.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Antalya’ya gelen İsrail Cameri Tiyatrosu’nun gösterisi de gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Allah gayretlerimizi boşa çıkarmadı,Konserin İptal Olmasın'da Her türlü desteği veren protesto'yu Organize eden Kardeşlerimiz'den ve Grup İntifada'dan Allah razı olsun.

Türkiye'nin iptali İsrail'i şok etti

Yahudi asıllı ABD'li müzik gurubu Yuval Ran'ın önceki gün Sultanahmet Meydanı'nda düzenleyeceği konserin iptal edilmek zorunda kalınması İsrail'i şok etti. Siyonist Devlet'in Dışişleri Bakanlığı ile İstanbul Başkonsoloslukları ayrı ayrı açıklama yaparak derin hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdiler.

11 Haziran 2011
Ana Haber

FİLİSTİN SEVDALILARI ALTERNATİF KONSER YAPTILAR

İsrail’in İstanbul’daki Başkonsolosluğu Kültür Bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na ait bir platform tarafından önceki gün Sultanahmet Meydanı’nda düzenleneceği ilan edilen Yuval Ran Konseri kendilerini Mavi Marmara gönüllüleri ve Filistin sevdalıları olarak tanıtan yüzlerce kişi tarafından protesto edilmişti. Sosyal Medya’da örgütlenen hassasiyet sahibi Müslümanların tepkisi üzerine bir basın açıklaması yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ise grubun ABD menşeli olduğunu, barış amacı ile konser verdiğini ve organizasyonda da İsrail’in Başkonsolosluğunun yer almadığını iddia etmişti. Vakıf daha sonra yaptığı açıklamada ise konseri iptal ettiklerini duyurmuştu. Programın başladığı saatte Sultanahmet Meydanı’na giden gönüllüler ise meydanda Filistin bayrakları ve Mavi Marmara şehitlerinin fotoğrafları eşliğinde alternatif konser vermişti. Konserde “Grup İntifada” sahne almıştı.

İSRAİL AÇIKÇA KONSERİ SAHİPLENDİ

Dün ise İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu ve İsrail’in Dışişleri Bakanlığı ayrı ayrı basın açıklaması yaparak konseri sahiplendiler. İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada konserin son dakika iptalinin kendilerinde derin bir hayal kırıklığı yarattığını ifade edildi. Açıklamada kararın İsrail’den değil Türkiye’den gelen baskılardan kaynaklandığı belirtildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor ise konseri iptal eden organizasyonun İHH’nın bir çalışması olduğu iddia edilerek; “İHH’nin odağı dinler arası hoşgörü olan bir organizasyona karşı çıkması sürpriz değil. Terörist tavırlı kişiler kültür kelimesini duyduklarında silaha sarılırlar” denildi.

“KONSER YAPACAK GRUP İLE HERHANGİ BİR DERDİMİZ YOK”

Sosyal Medya’da örgütlenen gençler ise kendilerinin Yuval Ron grubu ile herhangi bir dertlerinin olmadığına vurgu yaparak; “Biz, Yuval Ron Müzik Grubunun dili, dini, ırkı ya da müziği ile ilgilenmiyoruz. Biz Yuval Ron Müzik Grubunu değil, katil İsrail Devleti ile ortak konser düzenlenmesini protesto ediyoruz. Barış adı altında düzenlenen Yuval Ron Müzik Grubunun konserini, katil İsrail devleti ile ortak organizasyon yapıldığı için protesto ediyoruz” dediler. Sosyal Medyada gruplar kurarak görüşlerini dile getiren gençler Mavi Marmara’da katledilen kardeşleri için özür dilenip tazminat ödenmeden katil İsrail devleti ile Türkiye’de ortak işler çevirmenin en az katiller kadar AHLAKSIZLIK VE Müslüman onuruna yakışmadığını belirttiler.

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞUNUN DÜZENLEMESİ PROVAKASYONDUR

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor’ın hedef gösterdiği ve konseri iptal eden organizasyonu yaptıklarını iddia ettikleri İHH ise bu duruma sert tepki gösterdi. İHH Basın Temsilcisi Serkan Nergis, kendilerine iki gün önce böyle bir konser yapılacağı bilgisinin geldiğini belirterek, aralarında Mavi Marmara Derneği gibi grupların da bulunduğu protestocuların, sosyal medya siteleri üzerinden örgütlenerek konsere engel olduğunu söyledi. İHH Başkan yardımcısı Hüseyin Oruç ise geçtiğimiz yıl 31 Mayıs’ta yaşanan ve 9 Türk’ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskının birinci yıl dönümü üzerinden bu kadar az zaman geçmişken böyle bir konser düzenlenmesini “kabul edilemez” bulduklarını belirtti. Oruç konsere ya da sahne alacak sanatçıya bir itirazları olmadığını ancak böyle bir olayın İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilmesinin “provokasyon” olduğunu ifade etti.

Yuval Ron isimli gurubun konser vereceği saatte Sultanahmet Meydanı’na giden gönüllüler meydanda Filistin bayrakları ve Mavi Marmara şehitlerinin fotoğrafları eşliğinde alternatif konser vermişti. Konserde “Grup İntifada” sahne almıştı.

MUSTAFA R. ÖZGÜR
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com