EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

IMF Başkanı da tecavüzcü çıktı

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr May 15, 2011 9:42 pm    Mesaj konusu: IMF Başkanı da tecavüzcü çıktı Alıntıyla Cevap Gönder

Strauss-Kahn'a yeni taciz davası
4 TEMMUZ 2011

Fransız yazar Tristane Banon'un eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn aleyhine tecavüz girişiminde bulunma suçlamasıyla dava açacağı bildirildi.
Tristane Banon'un avukatı David Koubbi, davanın 2002 yılında, Banon'un, Strauss-Kahn ile mülakat yapmak üzere Paris'teki dairesine gittiği sırada meydana gelen olaya dayandırılacağını kaydetti.

New York'da bir başka cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Strauss-Kahn hakkındaki ev hapsinde tutulma kararı, geçen Cuma günü, davacının inanılırlığı hakkında doğan kuşkular üzerine kaldırılmıştı.
Dominique Strauss-Kahn, 14 Mayıs'ta New York'daki otel odasında oda temizlikçisine cinsel saldırıda bulunduğu yolundaki suçlamaları reddediyor.
Strauss-Kahn'ın New York'da gözaltına alınmasından sonra, Tristane Banon ortaya çıkarak, eski IMF başkanının 2002 yılında kendisine cinsel tecavüz girişiminde bulunduğunu söylemişti.
Banon, olay ardından polise başvurmamış, ama 2007 yılındaki bir televizyon programında iddiasını dile getirdiğinde, Strauss-Kahn ismi, yayın sırasında gizlenmişti.
Avukat David Koubbi, mahkeme başvurusunun yarın yapılacağını bildirdi.
Koubbi, daha önce New York'daki mahkeme sonuçlanmadan kendilerinin dava açmayacaklarını belirtmişti.
BBC

IMF Direktörü, tecavüz girişimi iddiasıyla gözaltında



15 MAYIS 2011

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Direktörü Dominique Strauss-Kahn, New York'ta kaldığı otelin kadın görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

62 yaşında ve evli olan Strauss-Kahn, Paris'e gitmek üzere bindiği Air France uçağında kalkıştan kısa bir süre önce gözaltına alınırken, polis IMF yetkilisine tecavüz girişiminin de aralarında bulunduğu üç suçlamanın yöneltildiğini açıkladı.
Diğer suçlamalar ise, cinsel saldırı ve zorla alıkoyma.

Fransa'nın eski Maliye Bakanı olan Kahn'ın gelecek yıl Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'ye karşı Sosyalistlerin adayı olarak yarışma şansı yüksek bir olasılık olarak görülüyordu.
BBC'nin Paris'teki muhabiri Hugh Schofield, Strauss-Kahn'ın kamuoyu yoklamalarında Sarkozy'ye karşı bir üstünlüğü olduğunu aktarıyor.
Ancak muhabirimiz, olayın Kahn'ın olası seçim şansını yok edebileceğine de dikkat çekiyor.

Kahn'ın pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yapacağı görüşme de iptal edildi.

IMF Başkanı, pazartesi günü de Portekiz ve Yunanistan'a yönelik kurtarma paketlerine ilişkin gelişmelerin değerlendirileceği Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısına da katılacaktı.

IMF Başkanı'nın gözaltına alınmasının euro bölgesi ülkelerinin bazılarında yaşanan mali krizlerle mücadele çalışmalarını da sekteye uğratabileceği uyarısında bulunuluyor.

IMF internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada kurum sözcüsü, Strauss-Kahn'ın gözaltına alındığını doğruladı, ancak daha fazla ayrıntıya girmedi.

Strauss-Kahn'ın Avrupa'ya gitmek üzereyken gözaltına alınmasıyla sonuçlanan süreç ise New York polisi açısından zamana karşı bir yarış olarak tarif edildi.

Polis sözcüsü, olayın mağduru kadının 32 yaşında olduğunu söyledi.
Polis sözcüsü Paul Browne, Manhattan'da Tiems Meydanı'ndaki Sofitel'de yaşanan olayla ilgili olarak şunları anlatıyor:

''Otel'deki bir kadın çalışanın lüks süit odalardan birinde kalan bir müşterinin saldırısına uğradığı ve zanlının kaçtığına ilişkin bir telefon ihbarı aldık. Kat hizmetlisi olan kadın, odaya kilitlendiğini ve cinsel saldırıya uğradığını söylüyor. Polis, JFK Havaalanı yetkilileriyle temasa geçerek uçağın kalkışının geciktirilmesini talep etti ve havaalanına giderek zanlıyı gözaltına aldı. Eğer, görevlilerimiz 10 dakika gecikmiş olsaydı, zanlının uçağı kalkmış, kendisi de Fransa'ya doğru yola çıkmış olacaktı.''
Browne, hafif yaralı olduğunu söylediği kadının hastanede tedavi altına alındığını da söyledi.

Polis, Strauss-Kahn'ın otelden aceleyle çıktığını, bazı özel eşyalarıyla cep telefonunu odada bıraktığını da söylüyor.

Strauss-Kahn, Fransa'da 2006'da Sosyalist Parti liderliği için girdiği yarışı Segolene Royale'e kaybetmiş, ertesi yıl da IMF Direktörlüğü'ne atanmıştı.
Kahn, 2008 yılında emrinde çalışan bir kadınla ilişkisi nedeniyle de IMF İcra Kurulu tarafından ''ciddi bir muhakeme hatası yapmakla'' suçlanmış, ancak ilişkinin her iki tarafın rızasıyla gerçekleştiğinin altını çizmişti.

Kahn, bu skandal nedeniyle hem IMF çalışanlarından hem de eşi Anne Sinclair'den özür dilemişti.
BBC

Kefalet başvurusu reddedildi
16 MAYIS 2011

Kaldığı otelin kadın görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Cumartesi günü gözaltına alınan IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn New York'ta hakim karşısına çıktı.
Avukatları Strauss-Kahn'ın serbest kalması için 1 milyon dolar kefalet ücreti ödemeyi teklif etti.

Ancak mahkeme heyeti talebi reddetti ve Strauss-Kahn'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
IMF Başkanı 20 Mayıs'taki duruşmaya kadar tutuklu kalacak.
Muayeneden geçirildikten sonra mahkeme salonuna kelepçeli olarak getirilen Strauss-Kahn'ın bir hayli yorgun ve sinirli olduğu görüldü.
IMF başkanı, kaldığı oteldeki bir kadın görevliye tecavüze kalkışmakla suçlanıyor.
Pazar günü mahkeme önüne çıkması planlanan Strauss-Kahn'ın duruşması gerekli muayeneler için bugüne ertelenmişti.
New York polisi DNA testi için mahkeme'den IMF başkanının giysilerini inceleyebilme izni aldı.
IMF başkanı'nın avukatları, taciz ve tecavüz girişimi iddialarına karşı çıkacaklarını bildirdi.
Strauss- Kahn, Fransa'da gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalist kanadın güçlü adaylarından biri olarak görülüyordu.
Bir iddia daha
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında bir tecavüz suçlaması daha ortaya çıktı.
Fransız yazar Tristane Banon, Strauss-Kahn'ın 2002 yılında yaptıkları röportaj sırasında kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını açıkladı.
Banon dava açmayı düşündüğünü söyledi.
Uluslararası Para Fonu IMF'nin başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'ta kaldığı otelin kadın görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Cumartesi günü gözaltına alındı.
62 yaşında ve evli olan Strauss-Kahn, Paris'e gitmek üzere bindiği Air France uçağında kalkıştan kısa bir süre önce gözaltına alınırken, polis IMF yetkilisine tecavüz girişiminin de aralarında bulunduğu üç suçlamanın yöneltildiğini açıkladı. BBC

Artık İstifası Çok Yakın!
17 Mayıs 2011

Uluslararası cinsel taciz iddiasıyla New York'ta tutuklanan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a görevinden istifa etmesi yönündeki baskılar artıyor.
Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter, Brüksel'e varışında yaptığı açıklamada, Strauss-Kahn'a, IMF'ye zarar vermekten kaçınmak için istifa etmeyi düşünmesi çağrısında bulundu.

Fekter, "Hukuki konularda yorum yapmıyorum ancak söz konusu durum hesaba katılırsa kefaletle serbest bırakılmak reddedilmiş. Strauss-Kahn kuruma zarar verip vermediğini düşünüp taşınmalı" diye konuştu. aktifhaber

Strauss-Kahn'ı suçlayan otel görevlisi 'korkuyor'
18 MAYIS 2011
[img]http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/assets/images/2011/05/18/110518023150_sp_strauss_304x171_getty_nocredit.jpg [/img]
Uluslararası Para Fonu IMF başkanı Dominik Strauss Kahn'ı tecavüzle suçlayan otel görevlisinin 'korktuğu ancak ifade vereceği' açıklandı.
32 yaşındaki otel görevlisi adına açıklama yapan avukatı Jeffrey Shapiro, müvekkilinin Strauss-Kahn'ın kim olduğunu olaydan bir gün sonra öğrendiğini ve kendisi ile kızının güvenliğinden endişe ettiğini söyledi.

Shapiro, "otel odasında yaşananlar karşılıklı rızayla gerçekleşmedi" ifadesini kullandı.
New York'taki yüksek güvenlikli Rikers Island cezaevinde tutukan Kahn, kendisine karşı getirilen tüm suçlamaları reddediyor.
Kahn'ın Cuma günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
'IMF'yi yönetecek konumda değil'
Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Timothy Geithner, cinsel tacizle suçlanan Dominik Strauss Kahn'ın, Uluslararası Para Fonu IMF'yi yönetecek konumda olmadığını söyledi.
Timothy Geithner, bu nedenle IMF'yi resmen geçici bir başkan atamaya çağırdı.
Bu arada bir cezaevi görevlisi, IMF başkanı'nın intihar etmesini önlemek amacıyla özel olarak denetlendiğini anlattı.
62 yaşında ve Fransa'nın gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi olarak görülen Strauss-Kahn hakkında yedi ayrı suçlama bulunuyor.
Strauss-Kahn, suçlu bulunursa 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.
BBxc
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com