EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ağrı kesiciler, eroinden daha çok öldürüyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Çrş Oca 05, 2011 7:46 pm    Mesaj konusu: Ağrı kesiciler, eroinden daha çok öldürüyor Alıntıyla Cevap Gönder

Parasetamol 'yavaş yavaş öldürebiliyor'
23 KASIM 2011

Uzmanlar, yaygın biçimde kullanılan ağrı kesici parasetamolün uzun süre gün aşırı kullanımının tehlikelerine dikkat çekti.

İskoçya'nın Edinburgh Üniversitesi doktorları, uzun vadede devamlı alınan parasetamolün aşırı doz etkisi yaparak ölüme yol açabildiğini söylüyor.
Üniversitenin araştırma ekibi, Edinburgh'daki hastanelerden birinde son zamanlarda bu duruma işaret eden 150'yi aşkın vaka tespit edildiğini açıkladı.
Dr. Kenneth Simpson, ''Bu kişiler intihar etmek amacıyla bir anda çok miktarda parasetamol almış kişiler değiller, ama az miktarda sürekli bu ilaçtan aldıkları için zaman içinde vücutlarına verdikleri hasar, aşırı dozun öldürücü etkilerine benziyor.'' dedi.
Doktorlar, yavaş ilerleyen aşırı doz vakalarını tespit etmenin zorluğua işaret ediyor.
Araştırma kapsamında, 1992-2008 yılları arasında Edinburgh Royal Infirmary hastanesine, parasetamolün neden olduğu karaciğer yetmezliğiyle kabul edilen 663 hastanın durumu incelendi.
Doktorlar, bu kişilerden 161'inin genellikle baş ya da mide ağrısı için sürekli parasetamole başvuran ve karaciğerlerine verdikleri zarar zaman içinde biriken hastalar olduğunu belirtiyor.
Aşırı dozda parasetamol beyne, böbreklere ve solunuma da zarar verebiliyor.
Dr. Simpson, tek bir seferde intihar amaçlı parasetamol alanlara kıyasla, yavaş yavaş biriken aşırı dozdan hastalanan kişileri kurtarmanın daha zor olduğunu söylüyor.
BBC

Ağrı kesiciler, eroinden daha çok öldürüyor
2 KASIM 2011



Amerika Birleşik Devletleri'nde aşırı dozda ağrı kesici alınmasından kaynaklanan ölümlerin sayısının, eroin ve kokain kullanımıyla bağlantılı ölümlerin toplamından daha fazla olduğu açıklandı.
Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi'nin yayımladığı raporda, reçeteyle alınan ağrı kesicilerle ilgili suistimalin salgın boyutuna ulaştığı belirtiliyor.

Uyuşturucu etkisi olan ağrı kesiciler, kronik ağrıları dindirmek için reçete ediliyor ancak bu ilaçların yüksek derecede bağımlılık yaptığına dikkat çekiliyor.

Rapora göre son 10 yıl içinde uyuşturucu etkisi olan ağrı kesicilerden kaynaklanan ölümlerin oranı üç kattan fazla arttı.
Günde ortalama 40 kişinin bu şekilde öldüğü kaydediliyor.

Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri çapında yapılan bir araştırma 12 yaşın üstündeki her 20 Amerikalıdan birinin tıbbi amaçlar dışında ağrı kesici kullandığını ortaya koymuştu.

Madde bağımlılığı uzmanlarından Pamela Hyde, ülkede her gün 5500 kişinin reçeteyle yazılan ağrı kesicileri yanlış kullanmaya başladığını söyledi.

1999'dan bu yana ABD'de ilaçların satışı yüzde 300 oranında arttı.
BBC


Ağrı kesiciler bağımlılık yaratıyor!
Ağrıların daha çok artmasına sebep oluyor!
05 Ocak 2011

Sık kullanılan ağrı kesicilerin ilaç alınmadığında ağrıların daha çok artmasına sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar, ağrı kesici bağımlığının alkol ve eroine benzediğine dikkat çekiyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Sağlam, süreklilik arz eden baş ağrılarında ilaç kullanımı ve etkileri üzerine bilgi verdi. Sağlam, ağrı kesicilerin yaygın ve kontrolsüz kullanımının ilaç alınmadığı durumda ağrının daha da artmasına ve ağrının ilaçlara daha az cevap verir hale gelmesine sebep olduğunu belirtti. Kontrolsüz kullanılan ağrı kesicilerinin mide ülseri, böbrek ve karaciğer yetersizliği gibi ciddi rahatsızlıklara da sebebiyet verdiğine dikkat çeken Sağlam, "Her gün ya da 2-3 günde bir ağrı kesici ilaç kullandığı için ağrı kesici bağımlısı olanların oranı azımsanmayacak sayıda. Ağrı kesici bağımlılığından kurtulmak için arınma tedavisi lazım. Ağrı kesici bağımlılığı aynı eroin ya da alkol bağımlılığı gibi kişinin kendi kendine vazgeçemediği, tedavi gerektiren bir problem. Ağrı kesicilere sığınan kişiler ileride daha büyük ağrılara maruz kalıyor. Ağrı kesicilere bağımlı yaşayan kişilerin sadece baş ağrısı değil konsantrasyon eksikliği, depresif durumlar, baş dönmesi, çarpıntı gibi şikayetleri de olabilir
habertürk

Nurofen'e 4,4 milyon dolar para cezası
16 Aralık 2016



Avustralya'da federal mahkeme, ağrı kesici ibuprofen içeren Nurofen'in üreticisi Reckitt Benckiser şirketine, tüketicileri yanılttığı gerekçesiyle verdiği para cezasını artırdı.
   
Kaydet Kaydettiklerim
cumhuriyet.com.tr Yayınlanma tarihi: 16 Aralık 2016 Cuma, 12:20


Avustralya'da, ağrı kesici ibuprofen içeren Nurofen'in üreticisi Reckitt Benckiser'e, federal mahkeme tarafından tüketicileri yanılttığı gerekçesiyle verdiği para cezasını artırdı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), federal mahkemenin Reckitt Benckiser firmasına tüketicileri yanılttığı gerekçesiyle Nisan ayında verdiği 1,25 milyon dolarlık cezayı 4.4 milyon dolara yükselttiğini açıkladı.

ACCC Yönetim Kurulu Başkanı Rod Sims, konuyla ilgili olarak, "Bu, Avustralya Tüketici Kanunu uyarınca yanıltıcı davranışlar nedeniyle verilen en yüksek kurumsal ceza" açıklamasını yaptı.

Federal mahkeme ACCC'in Nurofen bel ağrısı, Nurofen migren ağrısı, Nurofen baş ağrısı ve Nurofen adet ağrısı gibi ağrı kesici hapların, aslında birbirinden farklı olmadığını ileri sürerek açtığı davayı 28 Nisan 2016’da karara bağlamış ve üretici firma Reckitt Benckiser'i 1,25 milyon dolar para cezasına çarptırmıştı.

Cezayı yetersiz bulan ACCC'in itirazı üzerine dava yeniden görülmüştü.
Cumhuriyet
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com