EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

'Ordo Ab Chao'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> FELSEF'Î DÜŞÜNCELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Çrş Eyl 01, 2010 7:26 pm    Mesaj konusu: 'Ordo Ab Chao' Alıntıyla Cevap Gönder

Aktan'ın Bilinçaltında Yatan Gerçek

Ülke gündemine bomba gibi düşen Yargıtay 8. Ceza Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen konuşması içerisinde geçen bir cümle Aktan'la ilgili önemli bilgiler veriyor
Analiz Mevlüt Avşar
01 Eylül 2010

Yargıtay 8. Ceza Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın "ben kaostan yararlanırım" sözü masonik ritüeller içeriyor.

Türkçenin gündelik akışına uygun olmayan bu kelime aslında masonların bakış açısını resmediyor.

Bir yaratıcıya inanmayan bu anlayışa göre evren bir "kaos"un oluşmasından meydana gelmiştir.

ORDO AB CHAO

Tarikatta 33 dereceye (en yüksek derece) ulaşabilen mason üyelere takmaları için bir mücevher veriliyor. Bu mücevher iç içe geçmiş bir üçgenle süsleniyor. işaret, şeytani teslisi ve 666 sayısını temsil ediyor. Mücevherin üzerinde latince 'Ordo Ab Chao' yazıyor. Bunun anlamı şu: ‘Kaostan Kaynaklanan Düzen.’

İlluminati, dünya hükümeti kurmak için kaoslardan ve krizlerden yararlanıyor. Zıt güçleri birbirleri ile çarpıştırarak kaos yaratıyor. Yaratılacak kaos sonucunda bir dengeye ulaşılması planlanıyor. Böylece 'Kutsal imparatorluk' kurulacak. Dönüşüm tamamlanacak.

BiRKAÇ MiLYON iNSAN FEDA EDiLEBiLiR

Kendilerini dünyanın efendileri olarak gören bu insanlar, amaçlarına ulaşabilmek için birkaç milyon insanı feda edebilirler. Dönüşümü gerçekleştirmek için gerekli olan kaos ortamını bizzat kendileri yaratırlar.

Eski Mısır'ın Materyalist Evrim İnancı

İngiliz mason yazarlar Christopher Knight ve Robert Lomas, The Hiram Key (Hiram Anahtarı) adlı kitaplarında Eski Mısır'ın masonluğun kökeninde çok önemli bir yeri olduğunu anlatırlar. Yazarlara göre Eski Mısır'dan çağdaş masonlara miras kalan en önemli düşünce ise, "kendi kendine var olan ve rastlantılarla evrimleşen evren" fikridir. Bu ilginç gerçeği şöyle açıklamaktadırlar:

Eski Mısırlılar maddenin her zaman için var olduğuna inanıyorlardı; onlar için bir yaratıcının mutlak olarak hiçlikten bir şey yapmasını düşünmek mantık dışıydı. Onların görüşüne göre, dünya, kaosun içinden düzenin doğmasıyla oluşmuştu... Bu kaotik duruma "Nun" adı veriliyordu ve aynı Sümerlerin tanımı gibi... karanlık, güneşsiz, sulu bir derinlikti, bu derinliğin kendi içinde bir gücü vardı, bu yaratıcı güç kendi kendine düzenin başlamasını emretmişti. Kaosun maddesinin içinde yer alan bu gizli güç, kendi varlığının bilincinde değildi; o bir olasılıktı, düzensizliğin rastgeleliği ile birleşmiş bir potansiyeldi.

Dikkat edilirse burada anlatılan inanç, günümüzde materyalist felsefe tarafından savunulan ve "evrim teorisi", "kaos teorisi", "maddenin öz örgütlenmesi" gibi terimlerle bilim dünyasının gündeminde tutulan görüşlerle tam bir uyum içindedir. Nitekim Knight ve Lomas da üstteki satırların ardından konuya şöyle devam etmektedirler:

Şaşırtıcıdır ki, bu yaratılış tarifi, günümüzde modern bilim tarafından kabul edilen görüşle, özellikle de karmaşık dizaynların tamamen evrimleşerek ve matematiksel olarak kendini tekrarlayarak düzensiz yapılardan çıkabileceğini savunan "kaos teorisi" ile kusursuz bir uyum içindedir.

Knight ve Lomas, Eski Mısır inançlarının "modern bilim" ile uyum içinde olduğu iddiasındadırlar, ancak aslında "modern bilim" derken kast ettikleri, başta vurguladığımız gibi, evrim teorisi veya kaos teorisi gibi materyalist kuramlardır. Bu kuramlar, her ne kadar hiçbir bilimsel dayanakları olmasa da, son iki yüzyıldır zorla bilime empoze edilmekte, bilim tarafından desteklenen görüşler gibi sunulmaktadır.

Kuşkusuz şu ana kadar anlatılanlar anlamlı bir tablo oluşturmaktadır. Eski Mısır'ın büyücülerinin felsefesinin hala canlı olması ve bu canlılığı günümüze taşınmasında etkili olmuş bir zincirin (Kabala-Tapınakçılar-Masonluk zincirinin) izlerinin bulunması, bir rastlantı değildir.

Acaba gerçekten de 18. yüzyıldan bu yana dünya tarihine damgasını vuran, devrimler, felsefeler ve sistemler kuran masonluk, Eski Mısır büyücülerinden gelen bir felsefenin mi mirasçısıdır?

aktifhaber
_________________
Bir varmış bir yokmuş...


En son Alemdar tarafından Pzr Mar 20, 2011 12:25 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
lumpentellektuel



Kayıt: 29 Ksm 2008
Mesajlar: 1

MesajTarih: Prş Eyl 02, 2010 9:11 am    Mesaj konusu: Nun Alıntıyla Cevap Gönder

=Eski Mısırlılar maddenin her zaman için var olduğuna inanıyorlardı; onlar için bir yaratıcının mutlak olarak hiçlikten bir şey yapmasını düşünmek mantık dışıydı. Onların görüşüne göre, dünya, kaosun içinden düzenin doğmasıyla oluşmuştu... Bu kaotik duruma "Nun" adı veriliyordu ve aynı Sümerlerin tanımı gibi... karanlık, güneşsiz, sulu bir derinlikti, bu derinliğin kendi içinde bir gücü vardı, bu yaratıcı güç kendi kendine düzenin başlamasını emretmişti. Kaosun maddesinin içinde yer alan bu gizli güç, kendi varlığının bilincinde değildi; o bir olasılıktı, düzensizliğin rastgeleliği ile birleşmiş bir potansiyeldi. =
------------------------------------------------------------------------------------
Kur'an-ı Kerimin -harf-i mukata- denilen kesik harflerinde de geçer =Nun= kodu .
tefsirciler net bir izah getiremezler .
Kaotik duruma =Nun= denmesi dikkatimi çekti.
tabii bunun tefsiri illaki de budur... Demek istemiyorum .
Doğrusunu muhakkak ki ALLAH bilir.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Eyl 09, 2010 12:38 am    Mesaj konusu: Nun harfi ile ilgili... Alıntıyla Cevap Gönder

Selâm...

Nun harfi ile ilgili olarak (hangi cildinde olduğunu şu anda hatırlamıyorum ama) Tilki Günlüğü'nde hayli uzun ve derin bir malumat var...

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum...

Bayramınızı tebrik ediyorum.
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> FELSEF'Î DÜŞÜNCELER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com