EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Pakistan istiklâl savaşı sürüyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
admin
Site Admin


Kayıt: 31 Arl 2006
Mesajlar: 831
Konum: Belarus

MesajTarih: Çrş Tem 11, 2007 7:05 am    Mesaj konusu: Pakistan istiklâl savaşı sürüyor Alıntıyla Cevap Gönder

Karaçi: Havalimanı eyleminiTaliban üstlendi
9 HAZİRAN 2014



BBCT'nin haberine göre; Pakistan'ın Karaçi kentindeki havalimanına Pazar günü düzenlenen baskının ardından çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalar sırasında ölü sayısının 28'e çıktığı, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor.

AFP, Pazartesi sabahında da bir polisin yaralandığını duyurdu.

Pakistan ordusu Pazar gecesi Cinnah Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü ele aldığını ve 10 eylemcinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Taliban üstlendi

Baskının sorumluluğunu Pakistan'daki Taliban hareketi üstlendi.
Hareketin sözcülerinden Şahidullah Şahid Reuters ajansına yaptığı açıklamada, "Bu Pakistan hükümetine bir mesajdır ki masum insanların köylerinde bombalı saldırılar nedeniyle öldürülmesine tepki verebilecek kadar ayaktayız" dedi.

Baskında ölenlerin çoğunun güvenlik görevlileri olduğu belirtiliyor.
Sind vilayeti yetkilisi Kaim Şah, saldırganların iyi eğitimli olduğunu dile getirerek, "Plan çok iyi düşünülmüş" dedi.

Pakistan ordusu komandoları ile militanlar arasındaki çatışmaların 5 saatten fazla sürdüğü kaydedildi.

Çatışmalar nedeniyle havalimanında uçuşlar iptal edilirken, Türk Hava Yolları'na ait bir uçak da Malatya'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Pakistan Uluslararası Havayolları yetkilisi Sermad Hüseyin AP'ye yaptığı açıklamada, işyerindeyken patlama ve silah sesleri duyduğunu ve bir arkadaşıyla camdan atlayarak kurtulduklarını söyledi.

Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif geçenlerde BBC'ye yaptığı açıklamada, Taliban liderleriyle barış görüşmelerinin başarıya ulaşmasından umutlu olduğunu dile getirmişti.
BBCT

Pakistan, ABD Ajanlarını Suçüstü yakaladı
Mart 09 2013



Cami ve pazar yeri bombacıları yakalandı

Pakistan Peşaver’de üçü ABD’li diplomat altı kişi suikast silahlarıyla yakalandı. Diplomatların ülkede son zamanlarda artan ve El Kaide’ye mal edilen cami saldırılarında rol aldığı idia ediliyor. El Kaide bu saldırıları şiddetle reddetmiş ve fitne saldırıları olarak nitelemişti. Taliban’da yaptığı bir kaç açıklamada Pakistan ve Afganistan’da camilere pazarlara ve sivil Müslümanlar’a yapılan saldırıları menfur eylemler olarak kınamış ve CIA’i suçlamıştı.

Pakistan polisinin, Peşaver Otoyolu’nda rutin bir kontrol sırasında durdurduğu bazı ”şüpheli araçlarda bulduğu silahlar sonrası altı kişiyi tutukladı. Tutuklananlardan üçünün ABD büyükelçilik çalışanı olduğu belirtiliyor.

Dawn gazetesinin haberine göre araçlarda bulunan silahlar mühimmatıyla birlikte dört adet M-4 suikast tüfeği ve dört tabanca. ABD’nin Peşaver Başkonsolosu Mary Richard Amerikalıların tutuklandığı polis karakoluna giderek yetkililerden silahlara el koyabileceklerini ama Amerikalıların tutuklanmaması gerektiğini söyledi. Başkonsolos konuyla ilgili başka ayrıntı vermedi.

Tutuklanan altı kişinin üç Amerikalı elçilik çalışanı ile iki Pakistanlı şoför ve bir Pakistanlı koruma olduğu belirtiliyor.
http://turkiyetime.com/category/ana-sayfa/

Pakistan başbakanı için tutuklama kararı
15 OCAK 2013



Pakistan'da Yüksek Mahkeme yolsuzlukla ilgili bir davada Başbakan Raca Pervez Eşref'in tutuklanması yönünde karar aldı.
İslamabad'daki BBC muhabiri, Yüksek Mahkeme'nin kararını açıkladığı dakikalarda hükümet karşıtı büyük bir gösterinin düzenlenmekte olduğuna dikkat çekerek, Eşref hükümetinin iki hatta baskı altında olduğunu belirtiyor.

Eşref'in bir sözcüsü, Yüksek Mahkeme'nin aldığı kararın "hükümeti alaşağı etmek için ordu ile yapılan işbirliğinin ürünü" olduğunu söyledi.
Yüksek Mahkeme, diğer 15 kişi hakkında da tutuklama kararı aldı.
BBC Urduca Servisi, haklarında tutuklama kararı çıkarılanların 24 saat içinde yakalanması için talimat verildiğini ancak avukatların bunu engelleyebileceğine dikkat çekiyor.

Enformasyon bakanı da öğle saatlerinde kararın yazılı olarak kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Başkentte gösteriler

Başkent İslamabad'da parlamentonun bir-iki kilometre yakınında toplanan binlerce kişiye seslenen Kanada-Pakistan vatandaşı din adamı Doktor Tahirul Kadri, "Bu devlet başkanı ve başbakan artık eski oldular... Zamanları doldu" şeklinde konuştu.

Pakistan'daki İngilizce Dawn gazetesi 25-50 bin gösterici olduğunu yazıyor.
Kadri, buradaki konuşmasında ülkenin liderlerine atıfla "Görevden çekilmeniz için sabah size 11'e kadar süre veriyorum; artık bu ülkenin temsilcileri değilsiniz." dedi.

Sabahki gösteriye katılmak için çok sayıda kişinin geceyi sokakta geçirdiği bildiriliyordu.

Kadri'nin başını çektiği gösterilerde hükümetin istifası isteniyor.

Kadri'nin doğrudan bir bağlantısı olduğu hakkında kesin bir bilgi yok ama bazı yorumcular, Kadri'nin ordu tarafından desteklendiğini söylüyor.

Göstericilerin sabah saatlerinde parlamentoya yürümek istemesi üzerine olay çıkmış, güvenlik güçleri cop ve göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Seçim yolunda

Yüksek Mahkeme'nin, aralarında başbakanın da bulunduğu 16 kişi hakkındaki tutuklama kararı, anayasanın öngördüğü takvim uyarınca seçimlerin yaklaştığı bir sıraya rastladı. Anayasa uyarınca, seçimlerin nisan ya da mayısta düzenlenmesi gerekiyor.

Pakistan Basın Birliği Ajansı, Yüksek Mahkeme'ye başsavcılık tarafından bugün iletilen bilgi notunda federal hükümetin seçimlerin anayasa uyarınca zamanında yapılması arzusunu bildirdiğini duyurdu.

Muhabirler, Yüksek Mahkeme'nin aldığı kararın ülkeyi yeni bir siyasi krize sürüklediğini, kararın sürpriz olduğunu belirtiyor.

Pakistan'da Seyyid Yusuf Reza Gelani de Yüksek Mahkeme'nin bir kararı sonrasında başbakanlıktan istifa etmiş, Eşref görevi ondan sonra devralmıştı.
BBCT

Pakistan'da Başbakan ve diğer üst düzey yöneticilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran müfettiş lojmanında ölü bulundu
18 Ocak 2013

Pakistan'da Başbakan Raca Pervez Eşref ve diğer üst düzey yöneticilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran müfettiş lojmanında ölü bulundu.

Pakistan'da devlet kurumlarının mali denetimini gerçekleştiren Ulusal Sorumluluk Bürosu'nda görev yapan müfettiş Kamran Faysal'ın kaldığı lojmanında asılı bulunduğu bildirildi.

Müfettiş Kamran Faysal Başbakan Pervez Eşref ve bakanların karıştıkları iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten ekibin bir parçasıydı.

İslamabad polisinden yapılan açıklamada Faysal'ın ilk belirlemelere göre intihar ettiği ifade edildi.

Ancak kesin sonuç yapılacak otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

Kamran Faysal'ın babası ise gazetecilere oğlunun intihar ettiğine inanamadığını söyledi.

Faysal'ın şüpheli ölümünün Başbakan Eşref ve 16 kişi hakkında tutuklama kararının alınmasından üç gün sonra yaşanması ülkede tartışmaları daha da alevlendirdi.

Yüksek mahkemenin tutuklama kararlarına rağmen henüz Pakistan'da henüz tutuklamalar gerçekleşmiş değil.

Hayatını kaybeden müfettişin amiri Ulusal Sorumluluk Bürosu başkanı başbakanla ilgili yapılan soruşturmanın eksik olduğunu bu sebeple başbakanın tutuklanmaması gerektiğini savunmuştu.
TRT

Pakistan'da Taliban'dan Bakana Suikast

Parti toplantısında düzenlenen bombalı eylemde, 1'i bakan 9 kişi öldü.çok sayıda yaralı var.

Pakistan Ulusal Halk Partisi'nin, Peşaver kentinde düzenlediği toplantı, Taliban'ın bombalı eylemine hedef oldu.

Eylemde, partinin eyalet bakanı Beşir Ahmed Bilaor de öldü.

Hastaneye sevk edilen yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Eylemi üstlenen Taliban, bu partiyi hedef almayı sürdüreceklerini açıkladı.
Ulusal Halk Partisi, Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Hayber-Paktunva eyaletinde iktidarda bulunuyor.
Haber1001

Taliban Pakistan'da cezaevi bastı 381 esiri kurtardı
15 NİSAN 2012

Pakistan'da Taliban militanlarının ağır silahlarla baskın düzenlediği bir hapishanede bulunan esirleren 381'inini kurtardıkları bildirildi.

Cumartesi gecesi yerel saatle gece yarısı düzenlenen eylemin ülkenin kuzey batısındaki Bannu kentinde meydana geldiği açıklandı.

Pakistan'daki Taliban güçleri eylemi üstlendi. Ancak bu iddia bağımsız

Reuters'a konuşan bir Taliban sözcüsü, ''Bannu'daki yoldaşlarımızdan yüzlercesini özgürleştirdik, çoğu varacakları yere ulaştı, kalanları da yolda'' dedi.

Bannu kentinden bir polis yetkilisi, iki saat süren saldırıda üç polisin yaralandığını söyledi.

Yetkililer, firar eden kişilerin ''tehlikeli isyancılar'' olduğunu, aralarında eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e suikast girişiminden mahkum olan Adnan Raşid'in de bulunduğu açıkladı.

Firar eden esirlerden 20'si "çok tehlikeli olara"k niteleniyor.

Taliban geçen yıl nisan ayında da Afganistan'ın Kandahar kentinde düzenlediği hapishane baskınında 470 savaşçısını kurtarmıştı.
Haber1001

ABD Pakistan'da Camiye Saldırıdı: 5'i Türk 8 Müslümanı Şehid Oldu

Pakistan'da ABD tarafından insansız hava aracıyla bir camiye yapılan saldırıda şehidlerin 5'inin Türk olduğu açıklandı.
Pakistan'ın Mirali kentindeki bir camiye bugün ABD'ye ait insansız uçakla düzenlenen saldırıda ölen 8 Müslümandan 5'inin Türk kökenli Alman vatandaşı olduğu bildirildi. Yerel emniyet makamları, ABD insansız uçağının saldırısında 5 Türk asıllı Alman vatandaşı ile 3 Pakistanlının olduğunu belirttiler.
haber1001

Pakistan, ABD için 35 milyar dolar harcamış!
13 Ocak 2010

Amerika'nın peşine takılıp terörizmle mücadele(!) için 35 milyar dolar harcayan Pakistan, şimdi bir milyon dolar için el açıyor.

Amerika Başkanı Barack Obama'nın talimatıyla terörle mücadele adı altında iç savaş başlatan Zerdari liderliğindeki İslamabad yönetiminin, son sekiz senede 35 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, terörizmle mücadele adı altında başlatılan savaşta 35 milyar dolar harcadıklarını söyledi. ABD'nin Pakistan Büyükelçisi Anna Peterson ve beraberindeki heyeti başbakanlık konutunda kabul eden Gilani, Pakistan'ın terörizme karşı verdiği savaşta 8 yılda 35 milyar dolar harcadığını belirterek, uluslararası toplumdan "terörizmle mücadelede Pakistan'a yardım" sözünün en kısa zamanda yerine getirilmesini istedi. Gilani, Amerikan heyetinden Pakistan mallarının ABD pazarına erişiminin sağlanması konusunda kolaylık sağlanmasını da talep etti.

Swat Vadisi'ndeki operasyonlar Pakistan'a pahalıya patladı

ABD'nin baskısıyla Swat Vadisi'ne askeri saldırı başlatan Pakistan hükümeti, savunma harcamalarını yüzde 15 oranında arttırmak zorunda kalmıştı.

Maliye Bakanlığı, milyarlarca dolarlık ek harcamanın, askeri operasyonlar ve ordu personelinin maaşlarına yapılan zamla birlikte, operasyonlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüzbinlerce Pakistanlı için kullanılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın yapıldığı günlerde ABD Temsilciler Meclisi Pakistan'a sadece 700 milyon dolar yardım yapılmasını kabul etti.

ZERDARİ MAKALEYLE YARDIM İSTEDİ

Zerdari, Ocak 2009'da Washington Post'ta yayımlanan makalesinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın, sosyal programlar için Pakistan'a yılda 1,5 milyar dolar verilmesini öngören, geçen yıl sunulan tasarının kabul edilmesi için Kongreye baskı yapması gerektiğini belirtmişti.

PAKİSTAN YARDIM İÇİN JAPONYA'DA

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari, 2009'un Nisan ayında Japonya'da düzenlenen toplantıda yardım talep etmiş, Japonya ve Dünya bankası Pakistan'a 5 milyar dolar yardım sözü vermişti.

ABD İÇİN 35 MİLYAR HARCAYAN PAKİSTAN'A, ABD'DEN SADECE 7.5 MİLYAR DOLARLIK YARDIM

ABD Başkanı Obama 15 Ekim 2009'da, Pakistan'a 7.5 milyar dolarlık yardım paketi sağlanmasını içeren yasayı imzalamıştı. Bu paranın önemli bir kısmının Pakistan'daki ABD büyükellçiliğinin yapımında kullanılacağı ortaya çıkmıştı.
dünya bülteni

PAKİSTAN'DA İŞKENCE MERKEZİ PATLATILDI
6 Haziran 2009
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da polis binasına düzenlenen şahadet eyleminde 2 polisin öldüğü, 6'sının yaralandığı belirtildi.

Polis yetkilisi Bin Yamin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemcinin arka duvardan atlayarak iç bahçeye girdiğini, ancak ana binaya ulaşmadan polisin ateş açtığı saldırganın kendini havaya uçurduğunu kaydetti.

Yamin, yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Başka bir polis yetkilisi Tahir Aalam ise saldırıda 2 polisin öldüğünü, 6 polisin yaralandığını belirtti. haber101

Pakistan'da düşen helikopteri Taliban vurmuş
17:05 - Pakistan'daki Taliban, kuzeybatıdaki aşiret bölgesinde dün düşen helikopteri vurduğunu iddia etti. Hayber bölgesindeki Taliban militanlarının sözcüsü, helikopteri imha ettiklerini öne sürdü. Pakistan hükümeti ise helikopterin düşme nedeninin teknik arıza olduğunu açıklamıştı. Bir ordu yetkilisi, ülkenin kuzeybatısında bulunan Orakzi'de MI-17 tipi helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü, "26 askerin şehit olduğunu" söylemişti. 04.07.2009 PEŞAVER netgazete

Pakistan'da ölü sayısı 22'ye çıktı

Pakistan'da, bu sabah bir Şii camisine düzenlenen bombalı saldırının intihar eylemi olduğu ve saldırıda can kaybı sayısının 22'ye yükseldiği, onlarca da yaralı olduğu bildirildi.05 Nisan 2009 13:06

Polis yetkilisi Nedim Hasan Asıf, intihar eylemcisinin, Pencap eyaletine bağlı Çakval'da kalabalık bir caminin girişinde bombaları infilak ettirdiğini açıkladı.

Asıf, başkent İslamabad'ın 80 kilometre güneyindeki Çakval'da düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini, 30'dan fazla da yaralı bulunduğunu kaydetti.

Bir başka polis yetkilisi de cami enkazında ölü ve yaralılar olup olmadığını araştırmak için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Olay yerinin yakınındaki bir hastanede görevli Doktor Muhammed Ahsan ise ölü sayısının şu anda 21 olduğunu, 60'dan fazla da yaralı bulunduğunu ve bu yaralılardan bir kısmının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Pakistan'da dün de başkent İslamabad'da bir intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 8 asker hayatını kaybetmişti.
haber7



Pakistan'da yabancıların kaldığı Otele bomba yüklü araçla iyapılan şehadet eyleminde ölü sayısı 60'a yükseldi, 300 kişi halen çöken tavanın altında

20 Eylül 2008 Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki yabancıların kaldsığı Marriott Oteli'ne yapılan şahadet eyleminde ölenlerin sayısı 6O'ı geçti.

Polis şefi Eşger Rıza Gardazi, bomba yüklü bir aracın Marriott Oteli'ninin kapısına çarptığını belirterek, şu ana kadar 60 cesedin çıkarıldığını söyledi. Gardazi ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Otel içinde kurtarılmayı bekleyenler bulunduğu, bunun için bir vinçin olay yerine getirildiği belirtildi.

Patlamada otelin büyük hasar gördüğü ve yanmaya başladığı, sokaktaki birçok aracın tahrip olduğu, onlarca metre uzaklıktaki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın şiddetiyle otelin önünde büyük bir çukur açıldığı bildiriliyor.

Patlamayla otelin balo salonu tavanının çöktüğü, 200-300 kişinin enkaz altında bulunduğu da gelen haberler arasında.

Yabancıların sıklıkla kullandığı otel daha önce de iki kez bombalı saldırıya uğramıştı. Ancak bugünkü saldırının çok daha büyük boyutlu olduğu belirtildi.

Kaıyp diplomatın öldüğü açıklandı
24 09 2008 21:45
Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi (PET), geçen cumartesi günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Marriott Oteli'ne düzenlenen bombalı saldırıda bir çalışanının öldüğünü açıkladı.
haber7

Pakistan'da Ölü Sayısı Artıyor
05 Şubat 2009
Pakistan'da bir Şii camisi yakınında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 30'a yükseldi.

Polis yetkilisi, Dera Gazi Han kentinde düzenlenen saldırıda ölü sayısının şu an itibariyle 30 olduğunu açıkladı. Saldırıda, yaralanların sayısının ise yaklaşık 40 olduğu kaydedildi.
aktifhaber

Cami saldırısı 'bitmek üzere'

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Lal Camii'nde sabahın erken saatlerinde de patlama ve silah sesleri duyuldu.

Askerlerden sekizi çatışmalarda öldü

Ancak askeri yetkililer, dün başlayan operasyonun bitmek üzere olduğunu söyledi.

Operasyonun hedefi cami ve külliyeyi, radikal İslamcılardan yetkililerin deyimiyle 'temizlemekti'.

Yetkililer, camide geriye kalan ve liderleri Abdülraşid Gazi'nin cesedinin yanından ayrılmayan militanlarla çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Abdülraşid Gazi, dünkü çatışmalarda ölen en az 50 kişi arasındaydı.

Gazi öldürülmesinden birkaç saat önce özel televizyon kanallarından Geo TV'ye konuşmuş, operasyonu 'düpedüz tecavüz' diye niteleyip, "Şehadetim artık kesin" demişti.

Pakistan İçişleri Bakanlığı yetkilileriyse, Abdül Raşid Gazi'nin gizlendiği bodrumda çapraz ateşte kalarak öldüğünü söylemişlerdi.

Çatışmalarda sekiz askerin de öldüğü bildirildi.

Lal Camii ise Pakistan'da şeriat düzenine geçilmesi talebiyle aylardır süren eylemlerin merkezi konumundaydı.

Son gelişmeler sonrası ise İslamcı grupların saldırılarından çekinen Pakistan yönetimi başkent İslamabad'da güvenlik önlemlerini artırdı.

Pakistan-Afganistan sınırı yakınlarına da binlerce takviye asker gönderildi.
BBC


Lal Camii'ndekiler operasyondan önceki aylarda şeriat çağrısı yapıyor ve Diktatör Müşerref'in otoritesine karşı çıkıyordu.


Lal Camii'ndeki öğrenciler İslam'a uygun bulmadıkları yayınları yakıyor ve ahlâka aykırı davranan, pezevenk, uyuşturcu satıcısı ve pornocuları cezalandırıyordu.

Diktatör Müşerref'in askerlerinin Lâl Camii Saldırısından Enstantaneler:













Pakistan'da NATO'nun deposu ateşe verildi
16:30 - Pakistan'da, Afganistan'daki NATO güçlerine gönderilecek malzemelerin bulunduğu bir depoya düzenlenen saldırıda 8 kamyonun ateşe verildiği bildirildi. Polis yetkilileri, çok sayıdaki kişinin Peşaver kenti yakınlarındaki depoya saldırdığını, kamyonları ateşe verdikten sonra kaçtığını açıkladı. Amerikan ordusu, Afgan savaşı için gerekli ikmalin yüzde 75'ini Pakistan üzerinden sağlıyor. 13.05.2009 PEŞAVER netgazete

Pakistan'da ABD saldırısı: 25 ölü

Pakistan'da, Afganistan sınırı yakınlarına insansız bir Amerikan uçağının attığı füzelerden ölenlerin sayısı 25'e çıktı.

16 Mayıs 2009

Pakistan güvenlik kaynakları, ülkenin kuzeydoğusunda, Afganistan sınırı yakınlarında ABD'ye ait olduğu sanılan bir insansız uçağın militanların kampına 2 füze attığını ve saldırıda 25 kişinin öldüğünü duyurdu.

Füzelerin, Kuzey Veziristan'daki Mir Ali kasabasına bağlı Haisor'da bir binayla bir araç üzerine düştüğü belirtildi.

Bu saldırı, Veziristan bölgesinde son 4 günde düzenlenen 2. saldırı oldu. Bir Amerikan uçağından 4 gün önce füze atılması sonucu 10 kişi ölmüştü.

ABD, geçen yıl başından itibaren 40 insansız uçaklı saldırı düzenledi ve bunlarda 320 kadar kişi öldü.

LOS ANGELES TİMES'DAN ÇARPICI İDDİA
17 Kasım 2009
Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü'nün (CIA), 11 Eylül saldırılarından bu yana Pakistan Gizli Servisi'ne yüzmilyonlarca dolar para aktardığı iddia edildi
Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü CIA, Pakistan Gizli Servisi'ne yıllık bütçesinin 3'te 1'ine denk gelen miktarlarda para gönderdi.

CIA, bu konuda yorum yapmazken haberde, sözkonusu paraların gönderilmesine öncelikle 11 Eylül 2001'deki saldırılardan sonra eski Amerikan Başkanı George Bush tarafından onay verildiği, kendisinden sonra göreve gelen Barack Obama'nın bunu onayladığı kaydedildi.

Gazete haberinde, Pakistan yönetimiyle çalışan eski bir Amerikalı yetkilinin, "Bu program dahilinde 600-700 kişi ölü ya da diri ele geçirildi. Bu iyi bir şeydi" ifadesine yer verildi.

Los Angeles Times'a göre ISI, bu paraların bir kısmını yeni bir karargah inşa etmekte kullandı, oysa ABD eski binanın saldırı durumunda daha uygun olduğunu düşünüyordu.

Gazete, ayrıca Pakistanlı ajanların CIA tarafından Kuzey Karolina'da gizli bir yere eğitim amacıyla davet edildiklerini yazdı. Haberde ayrıca, Pakistan istihbaratının Taliban mensuplarıyla bağlantılarından kuşkulanılması üzerine bu programın ABD yönetiminde tansiyonları arttırdığı da vurgulandı.
timeturk

Pakistanın Guantanamoları
30 Ekim 2009
Anadolu Haber
Bir yanlışlık sonucu Pakistanda tutuklanan Yazar-Habbap Çetin Akdeniz Pakistan Cezaevlerinde geçirdiği çile dolu 6 ayı Gerçek Hayattan Adem Özköseye anlattı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Habbap Çetin Akdeniz'i ilk olarak Aşk Zamanı isimli kitabıyla tanımıştık. Akdeniz, Aşk Zamanı'nın ardından okuyucularının karşısına Giyotindeki Şizofren isimli kitabıyla çıktı ve Akdeniz'in bu kitabı bir hayli ilgi gördü. Daha sonra Habbap Çetin Akdeniz'in Pakistan'da tutuklanarak cezaevine konulduğunu öğrendik. Kaleme aldığı yeni kitabı hakkında araştırma yapmak için Pakistan'a giden Akdeniz, yapılan bir yanlışlık sonucu gözaltına alındı ve her günü çile dolu 6 ayı Pakistan Cezaevlerinde geçirdi. 2 ay önce serbest bırakılan Akdeniz'in yaşadıklarını okuduğunuzda eminim büyük bir şaşkınlık yaşayacak ve "bu kadarını insana gavur bile yapmaz" diyeceksiniz. Pakistan Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini çarpıcı bir şekilde anlatan Akdeniz ayrıca Ebu Gureyplerin, Guantanamoların sadece Amerika tarafından inşa edilmediğini; İslam Ülkelerinde de Guantanamo ve Ebu Gureyb benzeri cezaevleri olduğu gerçeğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
ADEM ÖZKÖSE
-Herşeye en baştan başlayalım istiyorum. Pakistan'a yoculuk yapmaya niçin karar vermiştiniz? Bu yolculukla neyi amaçlıyordunuz?
Doğu bilgeliği üzerine bir kitap çalışması yapmaya karar vermiştim. 1 seneye yakın bu konu hakkında çeşitli okumalar yaptım. Pakistan'a yaptığım yolculuğun sebebi de tıpkı Hindistan, İran, Nepal gibi Pakistan'ın da doğu bilgeliğinin merkezlerinden biri olmasıydı. Doğulu bilgeler arasında beni en çok etkileyen doğu bilgeliğinin en önemli temsilcilerinden olan Muhammed İkbal'dir. Pakistan'a yaptığım yolculuğun sebeplerinden biri de daha önceden bütün kitaplarını okuduğum Muhammed İkbal'i daha yakından tanımaktı. İslamabad'da Muhammed İkbal Üniversitesi bulunuyor. Bu üniversitede Muhammed İkbal'in fikirleri üzerine çok ciddi araştırmalar yapan önemli entellektüel, yazar ve akademisyenlerin varlığından da haberim vardı. Pakistan'daki görüşmelerimi tamamlayıp doğu bilgeliği üzerine çeşitli gözlemler yaptıktan sonra oradan Hindistan'a geçecektim. Fakat Pakistan'da gözaltına alındım ve hiç beklemediğim olaylarla karşılaştım.
-Sizi hangi gerekçeyle ve nasıl gözaltına aldılar?
İran'ın Zahedan Bölgesi'nden Pakistan'a giriş yapmıştım. Pakistan'a girdikten sonra İslamabad'a doğru yol almak için Taftan Çölü'nde yoculuk yapmanız gerekiyor. Taftan Çölü'nde bir saat kadar yoculuk yaptıktan sonra yolculuk yaptığımız araç Pakistanlı bir grup asker tarafından durduruldu. Araçtaki tek yabancı bendim, diğer kişiler Pakistanlı'ydı. Pasaportumdan yabancı olduğumu anladılar ve bana Pakistan'a niçin giriş yaptığımla ilgili sorular sormaya başladılar. Ben de onlara yazar olduğumu ve Pakistan'a kaleme aldığım bir kitabı tamamlamak için geldiğimi söyledim. Askerler bir süre kendi aralarında beni gözaltına alıp almamaları konusunda tartıştıktan sonra hiç beklemediğim bir anda kafama çuval geçirip ellerimi bağladılar.
-O an neler düşündünüz? Gözaltına alınışınızla ilgili zihninizde ilk olarak neler uyandı?
Yola çıkmadan önce Pakistanlıların Türkleri çok sevdiklerini ve Pakistan Hükümeti'ndeki yetkililerin Türk vatandaşlarına son derece saygılı davrandıklarını duymuştum. Pakistanlı Askerlerin bu tavırları beni çok şaşırttı ve kızdırdı. Daha sonra bir yanlışlık yapıldığını ve askerlerin kısa bir zaman sonra yaptıkları yanlışlığı fark ederek beni serbest bırakacaklarını düşündüm.
-Pakistanlı Askerler gözaltına alınışınız nedeniyle ilgili size herhangi bir bilgi verdiler mi?
Hayır vermediler.
-Daha sonra neler oldu?
Beni gözlerim ve ellerim bağlı şekilde kamyona bindirip bir karakola götürdüler. Bu karakolda iki gün geçirdim.
-Bu iki gün içinde herhangi bir kötü muameleyle karşılaştınız mı?
Hayır karşılaşmadım. Beni bir hücreye kapattılar ve bana son derece saygılı davrandılar. Hatta askerler bana kendi yedikleri yemeklerden ikram ettiler. Fakat çok baharatlı oldukları için bu yemeklerden yiyemedim ve karnımı ekmekle doyurmak zorunda kaldım. Ayrıca kaldığım hücrede yatak olmadığı için 2 gün boyunca betonun üzerinde yattım. Bu süre içinde askerlere sürekli olarak yazar olduğumu ve Türk Konsolosluğu ile görüşmek istediğimi söyledim.
14 SAAT SÜREN ÇİLE YOLCULUĞU
-Türk Konsolosluğu ile görüşmenize izin verdiler mi?
Hayır vermediler. Karakolda geçirdiğim 2 günün sonunda askerler ayaklarımı zincire vurup ellerimi de arkadan kelepçeledikten sonra beni tekrar bir kamyona bindirdiler. Ayrıca gözlerimi lastik bir bantla kapatıp başıma da çuval geçirdiler. Yaklaşık 14 saat boyunca ayaklarım zincirli, ellerim arkadan kelepçeli ve başımda nefes almamı zorlaştıran bir çuvalla yere çömelik vaziyette yolculuk yaptım. Yollar çok kötü olduğu için kamyon sürekli sallanıyordu. Bu sallantı nedeniyle kelepçeler ellerimi sıkıyor ve vücudum kamyonun yan taraflarına çarpıyordu. Kamyonun içinde bir o tarafa bir bu tarafa doğru sallanıyordum. Bu yolculukta çok acı çektim ve başta omzum ve belim olmak üzere vücudumun bir çok yeri çarpmalar sonucu ezildi. Bunlardan ziyade beni asıl zor durumda bırakan başımdaki çuval nedeniyle nefes alamamamdı. Askerler çuvalın üzerine bir de bez bir çadır çekince nefes alıp vermekte zorluk çekmeye başladım. Havasız kalmak kadar korkunç bir durum yokmuş. Bunu bu yolculuk esnasında anladım. Hatta bir ara havasızlıktan öleceğimi bile düşündüm. Askerlere el işaretlerimle hava alamadığımı haber veriyordum; fakat bu uyarılarımı göz önüne alan olmadı. Yaklaşık 14 saat süren bu yolculuğun ardından askerlerden Pakistan'ın Kuetta Şehri'ne geldiğimizi öğrendim. Kuetta'da beni bir hapishaneye götürdüler ve tekrar bir hücrede kalmaya başladım. Hücreye geldiğim zaman sağlık durumun çok kötüydü. Altım, belim ve bir omuzum kamyondaki çarpmalar nedeniyle fena halde su toplamıştı. 4 gün boyunca yere oturamadım ve bu 4 günü yere çömelik vaziyette acılar içinde geçirdim.
-Kaldığınız hücrede sizin dışınızda başka mahkumlar da var mıydı?
Evet vardı. Kuetta'daki hapishanede her hücrede 3 veya 4 kişi kalıyordu. Benim kaldığım hücrede benim dışımda iki mahkum daha vardı. Hücrelerimiz diğer mahkumların hücreleriyle karşılıklıydı ve her 10 hücre bir bloğu oluşturuyordu. Bu bloklarda ortalama 25 veya 30 mahkum kalıyordu ve hapishanenin genelinde tahminime göre 250'den fazla mahkum tutuluyordu.
-Kaldığınız hücrelerden bahseder misiniz?
Genişliği ve uzunluğu toplam 2.5 metre olan bir hücrede toplam 3 kişi kalıyorduk. Kaldığımız hücreler dar olduğu için ayaklarımızı uzatıp yatamıyorduk ve namaz kılarken birbirimizin sırtına secde yapıyorduk. Kuetta'daki bu hapishanede kalan mahkumlar arasında 2 senedir bir sefer bile yere uzanıp yatamayan mahkumlar bile vardı. Onun için mahkumların hapishaneden çıktıklarında gerçekleştirmek istedikleri hayallerinden biri de ayaklarını yere uzatıp uyuyabilmekti.
-Yere uzanamıyorsanız ne şekilde uyuyordunuz?
Bağdaş kurup, oturarak uyumaya çalışıyorduk. Hapishanedeki yemek düzeni de çok kötüydü.
- Nasıldı?
Sabahları sadece bir bardak çay ve bir lavaş ekmeği veriyorlardı. Öğlenleri yarım tastan daha az olan çorbayla doymaya çalışıyorduk. Akşamleyin ise öğlen verilen çorbanın aynısını ve yanında da bir lavaş ekmeği veriyorlardı.
-Hapishaneye girmeden önce Pakistan Makamları tarafından herhangi bir mahkemeye çıkarıldınız mı?
Herhangi bir mahkemeye çıkarılmadım ve resmi bir uygulamayla karşılaşmadım. Hatta bu nedenle kendimi bir devletin eline değil de bir mafyanın eline düşmüş gibi hissettim. Kuetta'da kaldığım süre boyunca da hangi suçla suçlandığımı anlayamadım ve kimse bana bir şey söylemedi.
-Bu hapishanede kalan mahkumların uyrukları genel olarak neydi?
Hapishanede benim gibi yabancı uyruklu mahkumlar da vardı; fakat mahkumların geneli Pakistanlı'ydı. Kuetta'daki bu hapishanede toplam 11 gün kaldım. Hapishanede sürekli betonun üzerinde oturmak zorunda kaldığım için idrarımdan kan gelmeye başladı ve 9. gün bu kanlar yoğunlaştığı için kaldığım hücrede bayıldım. Askerler beni hastaneye kaldırdılar ve hastanede muayene oldum. Doktor kullanmam için ilaçlar yazdı; fakat hapishane görevlileri ilaçların hiçbirini bana vermediler.
-11 gün Kuetta'daki bu hapishanede kaldıktan sonra nereye götürüldünüz?
Pakistanlı Askerler beni ve Afganistanlı bir mahkumu cezaevinden alıp Amerikalılara teslim ettiler. Amerikalı Askerler de yine ayaklarımız zincirli, ellerimiz kelepçeli ve başımıza çuval geçirilmiş bir vaziyette bizi bir uçağa bindirip Pakistan'ın Reval Pindi şehrine götürdüler. Reval Pindi'de Amerikalı Askerler tarafından yönetilen Pakistanlı Askerlerin gardiyanlık yaptığı bir hapishaneye konulduk. Reval Pindi'deki hapishanenin hücreleri Kuetta'daki hapishanenin hücrelerinden daha geniş olduğu için yere ayaklarımızı uzatıp yatabiliyorduk. Fakat burada da doğru dürüst yatak olmadığı için soğuk betonun üzerinde uyumak zorunda kalıyorduk.
-Bu hapishanede size karşı olan muameleleri nasıldı?
Reval Pindi'de beni tek başıma 3 numaralı hücreye koydular. Kaldığım hücrenin karşı hücresinde Ebu Abdullah Uteybi isimli Suudlu bir mahkum vardı ve gördüğü işkenceler nedeniyle berbat bir durumdaydı. İki kaşının üstü şişmiş ve kan toplamıştı. Ebu Abdullah'ın bileklerine aralıklarla saatlerce elektrik vermişler. Ayrıca gördüğü işkenceler nedeniyle sağlığı bozulduğu için sürekli şekilde öksürüyordu. Reval Pindi'deki bu hapishanede özellikle Arap Mahkumlara aşırı derecede işkence yapıyorlardı.
-Bu insanlar niçin tutuklanmışlar?
El Kaide Örgütü'ne üye olmak suçlamasıyla tutuklanmışlar. Zaten Pakistan'da herhangi bir yabancı gözaltına alındığında hemen El Kaide'ye üye olmakla suçlanıyormuş.
ÇOCUKLARININ İSMİNİ UNUTAN SIVATLI SELİM
-Niçin?
Çünkü Amerika Yönetimi El Kaide suçlamasıyla tutuklanan her mahkum için Pakistan Yönetimi'ne hapishanedeki masrafların dışında 70 dolar ödüyormuş. Bu bilgiyi cezaevinde kalan mahkumlardan öğrendim. Reval Pindi'de kaldığımız hapishanede benim gibi hiç bir siyasi organizasyonla ilişkileri olmamasına rağmen tutuklu olarak kalan bir çok mahkum vardı. Örneğin Selim isminde yine bana yakın bir hücrede kalan Sıvatlı birisi vardı. Mesleği ototamircilik olan Selim hiç bir siyasi grupla ilişkisi olmamasına rağmen sadece Sıvatlı olduğu için Taliban üyesi olmakla suçlanarak tutuklanmıştı. Selim'e 6 gün boyunca öyle işkence yapmışlar ki Selim 5 çocuğundan sadece birinin ismini hatırlıyordu geri kalanların isimlerini ise hatırlayamıyordu. Selim sabahtan akşama kadar çocuklarının isimlerini hatırlamak için kaldığı hücrede geziniyordu. Ayrıca gördüğü işkencelerin sonucunda 2 ay içinde 30 kilo vermiş ve 11O kilodan 85 kiloya düşmüştü. Yine Said isminde 13 yaşında Pakistanlı bir çocuk mahkum da vardı bu cezaevinde. Said'i babasından dolayı içeri almışlar. Said çocuk olduğu için hücredeki duvara gölgeden şekiller yapıp oyun oynuyordu. Mahkumlar arasında namaz kılmayıp oruç tutmadıkları halde El Kaide'ye üye olmakla suçlanan; fakat bu örgütle hiç bir alakaları olmayan bir çok mahkum vardı.
-Size özel bir işkence yaptılar mı?
Özel bir işkence görmedim; fakat yaşadıklarımızın hepsi aslında birer işkenceydi. Mesela tuvaletin mesafesi benim hücreme 2 metrelik bir uzaklıkta olamasına rağmen tuvalete gitmek için her hücreden çıkışımda ellerimi kelepçeliyorlar, ayaklarımı zincirliyorlar, gözümü bir bantla bağlayıp başıma da siyah bir çuval geçiriyorlardı. Düşünebiliyor musunuz her tuvalete çıkışımda aynı muameleyle karşılaşıyordum ve 4 adımlık yol için bir sürü sıkıntı çekiyordum. Tutuklu bulunduğum 45 gün içinde 25 kilo zayıflayınca öleceğimi hissetmeye başladım. İdrarımdan sonra kulaklarımdan da kan geliyordu. Artık kaybedecek hiçbir şeyim kalmadığı için Türk Konsolosluğu ile görüşmek için açlık grevi yapmaya başladım. Açlık grevinin 8. gününde Pakistanlı üst düzey bir yetkili hücreme gelerek açlık grevini sona erdirdiğim takdirde Türk Konsolosluğu ile görüşebileceğime dair bana söz verdi. Ben de bunun üzerine açlık grevine son verdim. Açlık grevine son verdikten 10 gün sonra beni hücremden çıkarıp Türk Konsolosluğu ile görüştürmek için bir minübüse bindirdiler. Yine ellerim kelepçeli, ayaklarım zincirli va başımda çuval vardı. Pakistanlı Askerler beni son derece lüks bir villaya götürdüler. Türk Konsolosluğu'ndan biri bayan olan 2 yetkili de benimle görüşmek için bu lüks villaya geldiler. Konsolosluktan gelen Türk yetkili, askerlerden kelepçelerimi açmalarını istedi. Askerler başta açmak istemediler; fakat konsolosluk yetkilisinin ısrarı üzerine kelepçelerimi çözdüler. Konsolosluk Yetkilileri bana çok sıcak davrandılar. Suudi Arabistanlı mahkumlar kendi konsolos yetkilileriyle görüştüklerinde bir de kendi konsolosluk yetkililerinden dayak yiyorlarmış. Bizim konsolosluk yetkilileri ise bana yardımcı olmaya ve beni rahatlatmaya çalıştılar. Konsolosluk yetkilileri ile görüştükten sonra beni tekrar hapishaneye geri getirdiler.
-Türk Konsolosluk Yetkilileri hapishaneden ne zaman çıkacağınızla ilgili size herhangi bir bilgi verdiler mi?
Konsolosluk yetkilileri bana "Şu an Pakistan Hükümeti'ne bağlı AYS isimli bir birimin elindesiniz. AYS'nin elinde olduğunuz için hapishaneden ne zaman çıkacağınızı bilmiyoruz. Fakat sizin için elimizden geleni yapacağız" dediler. Bu görüşmeden 1 ay sonra askerler beni tekrar aynı villlaya götürdüler. Bu sefer oraya götürülüş sebebim sorguydu. Pakistanlı üst düzey bir yetkili bana El Kaide ile ilgili bir kaç soru sordu. Ona El Kaide ile uzaktan yakından ilgimin olmadığını, Pakistan'a kitap yazmak için geldiğimi ve Türkiye'ye dönmek istediğimi söyledim. Sorgu esnasında Said isminde benim gibi mahkum olan bir Türk'le karşılaştım. Said benden bir buçuk ay önce tutuklanmış ve bizzat CIA'ya bağlı Amerikalılar tarafından sorgulanmış.
-Sizi El Kaide'ye üye olmak suçlamasıyla mı gözaltına almışlar?
Evet. El Kaide ile ilgimin olmadığını anlamaları ise beş buçuk ay sürdü.
PAKİSTAN CEZAEVLERİNDE TÜRK TUTUKLULAR
-Pakistan Cezaevleri'nde sizin gibi kaç Türk tutuklu var? Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
Bu konu hakkında çeşitli söylentiler duydum. Fakat size tam bir rakam veremeyeceğim.
- Nasıl serbest kaldınız?
İkinci sorgudan kısa bir süre sonra beni Reval Pindi'deki cezaevinden alıp İslamabad'daki başka bir cezaevine naklettiler. Bu cezaevinin her yerinden kokunç şekilde çığlık sesleri geliyordu. 24 saat boyunca cezaevinde işkence gören mahkumların seslerini duyuyordum. Ayrıca İslamabad'daki cezaevi çok soğuktu. Hücrelerdeki kılimalardan sürekli soğuk hava geliyordu ve burada kalan mahkumların hepsi soğuktan hasta olmuştu. Bu cezaevinde kalan tutukluların hepsi yabancıydı.Türkiye'den 16 mahkum vardı. Ayrıca Suudi Arabistan, Tunus, Suriye, Cezayir, Yemen, Fas, Somali ve Sudan'dan da tutuklular vardı. Bir hafta İslamabad'daki bu hapishanede kaldıktan sonra son gece İbrahim isimli bir Türk tutukluyla aynı hücreye konulduk. İbrahim Tebliğ Cemaati'nden bir gençti. Onu da yanlışlıkla El Kaide mensubu iddiasıyla içeri almışlar. Son gece İbrahim'le ikimizin saçlarını sıfıra vurdular ve sabahleyin bizi İslamabad'daki havaalanına götürdüler. Havaalanında bizi Türk Konsolosluğu'ndan yetkili bir bayan karşıladı. Bu bayan işlemlerimizi halletti ve İbrahim'le birlikte Türkiye'ye gelmek için yola çıktık. İstanbul'da bizi havaalanında polisler karşıladılar. Türk Polisi de beni ve İbrahim'i bir buçuk 2 saat kadar sorguladıktan sonra serbest bıraktı.
GERÇEK HAYAT

Amerikalılar Cihad İçin Pakistana Gelmiş!
10 Aralık 2009
Pakistan'da bu hafta gözaltına alınan 5 Amerikan vatandaşının "cihada" katılmak geldikleri ve Amerika başta olmak diğer Natoya bağlı işgalci güçlere karşı direnişçilerle beraber savaşacakları Pakistanlı yetkililerce bildirildi.

ABD'nin Virginia eyaletinden yirmili yaşlardaki 5 Amerikan vatandaşı, başkent İslamabad'ın 190 kilometre güneydoğusundaki Sargodha kentinde gözaltına alınmışlardı. Sargodha polis müdürü Usman Enver, bir buçuk gün izledikten sonra gözaltına aldıkları Amerikalıların "cihada" katılmak niyetiyle Pakistan'a geldiklerini öğrendiklerini söyledi.

Enver, Amerikalılarla birlikte bilgisayarlar, CD'ler, cep telefonları ve Pakistan şehirlerini gösterir haritalar ele geçirildiğini de belirtti. Gözaltındakilerin internet kanalıyla Pakistan'daki militan gruplarla bağlantısını tespit ettiklerini kaydeden Enver, Amerikalıların, El Kaide ve Taliban örgütünün kalesi durumundaki Miranşah kenti dahil olmak üzere Pakistan'ın kuzeybatısındaki kentlerle bağlantı kurduklarını, Afganistan'a geçmeyi planlıyor olabileceklerini söyledi.

AMERİKA VE BATI PANİKTE!

Pakistan'daki son olay, göçmen Müslüman ailelerden çocukların militanların tuzağına düşmeleri konusunda Batı ülkelerinde kaygıları ve korkularını artırırken, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sargodha'da gözaltına alınanların aileleri ve Pakistan'ın adli makamlarıyla bağlantı halinde olduğunu açıkladı.

Bir güvenlik yetkilisi, Pazartesi günü gözaltına alınan Amerikalıların 30 Kasımda Karaçi'ye geldiklerini, 5 Aralıkta Lahor'a geçtiklerini, daha sonra da Sargodha'ya hareket ettiklerini ifade etti.

Pakistan medyasında yer alan haberlerde ise Amerkailıların, faaliyetleri yasaklanan Ceyş-i Muhammed (Hz. Muhammed'in Ordusu) ile bağlantıları olabileceği şüphesiyle sorgulandıkları belirtildi.
aktifhaber

26 Mart 2010
Pakistan'ın Afganistan sınırında militanlar ile Pakistanlı askerler arasındaki çatışmalarda 5 Pakistan askeri i öldü, 6 asker yaralandı

Yerel hükümet yetkilisi Sami Ullah, militanların Orakzai adlı aşiret bölgesindeki bir askeri kontrol noktasına düzenledikleri saldırı sonucu 5 askerin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını söyledi. haber1001

16.01.2008
Pakistan'da Askeri Üsse Baskın Baskında 25 asker "kayboldu".

Pakistan'da bir askeri üsde çıkan çatışmada, 25 askerin kayıp olduğu bildirildi.
Ordu sözcüsü, Pakistan'ın Afganistan sınırında bulunan Dera İsmail Han bölgesinde, yaklaşık 200 kişinin askeri üsse saldırdığını söyledi.

Sözcü, roket saldırısında üssün duvarlarının yıkıldığını ifade etti.

Pakistanlı yetkililer, çıkan çatışmada 25 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Pakistan'daki saldırıda 50 ölü
5 Kasım 2010
PEŞAVER - Pakistan'da bir camiye düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 50'ye çıktı.

Yerel yetkililer, Peşaver kenti yakınlarındaki Darra Adam Hel bölgesinde bir Sünni camisine cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda 50 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını belirtti. haber10

Pakistan'da İşkence Merkezi Havaya Uçuruldu: En Az18 Ölü, 1000'den Fazla Yaralı
h[img]ttp://www.aktifhaber.com/pakistanda-patlama-18-olu-185360h.jpg[/img]
11 Kasım 2010
Pakistan'ın Karaçi kentindeki bir işkence merkezine düzenlenen bombalı eylemdeen az 18 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirildi.
ABD Konsolosluğu ve beş yıldızlı otellerin de bulunduğu bir sokakta yer alan işkence merkezinin hedef alındığı eylemde , eylemciler önce binaya ateş açtı, daha sonra ise patlayıcı yüklü bir araç binaya daldı.

Patlamanın etkisiyle önünde 12 metre çapında ve 4 metre derinliğinde bir çukur oluşan binanın, bazı yasadışı örgüt üyesi militanların sorgulanması için de kullanıldığı belirtildi.

Patlamada çevredeki diğer binaların da ağır hasar gördüğü kaydedildi. haber1001

Pakistan'da bombalı eylem
10 Aralık 2010
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhava vilayetinin Hangu bölgesindeki bir hastanenin yakınında bombalı araçla eylem düzenlendi, 11 kişi öldü.

Bir üst düzey hükümet yetkilisi, saldırıda 5 kişinin de yaralandığını belirtti. haber10

CIA'nın Şefi Pakistan'dan Kaçmış!
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Pakistan istasyon şefinin, aldığı tehditler yüzünden Pakistan'dan ayrıldığı bildirildi.

18 Aralk 2010
Anadolu Haber

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Pakistan istasyon şefinin, aldığı tehditler yüzünden Pakistan'dan ayrıldığı bildirildi. Amerikan istihbaratından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, CIA istasyon şefinin Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgelerinde insansız uçaklarla düzenlenen saldırılar yüzünden çok ciddi tehditler aldığını, buna karşı hareketsiz kalmanın çok ihtiyatsız bir davranış olacağını belirtti.
Tehditlerin türü hakkında bilgi vermeyen aynı kaynak, Pakistan'daki istasyon şefinin, gönderildiği ülkede öngörüldüğünden çok daha fazla kalmasından dolayı istisnai bir durum yarattığını da sözlerine ekledi.

New York Times gazetesi ise, istasyon şefinin gizli tutulan isminin, Amerikan insansız uçağının bir saldırısında oğlu ve kardeşinin ölümünden CIA'yı suçlayan bir kişinin şikayetiyle ortaya çıktığını, bu yüzden de dün Pakistan'dan ayrılmak durumunda kaldığını yazdı.

Pakistan'da şahadet eylemi: En az 40 ölü, 50'den fazla yaralı
25 Aralık 2010

Pakistan'daki şahadet eylemi; ölü sayısının 40'ı geçtiği, yaralı sayısının ise 50'yi aştığı bildirildi.

Afganistan sınırındaki Bacur bölgesinde bulunan Khar kasabasındaki eylemde ölü sayısının artabileceği açıklandı.

Eylemi gerçekleştiren kişinin kadın olduğu tahmin edilirken, bombaları bir güvenlik kontrol noktasında patlattığı belirtiliyor.

Polis yetkilileri, burka giymiş bir kişinin önce kalabalığın arasında iki el bombası attığını, sonra da üzerindeki bombaları patlattığını ifade ettiler. Haber1001

Pakistan'da şehadet eylemi: En az 10 ölü

17 Ocak 2011 - Pakistan'ın kuzeybatısındaki Kohat'ta bir yolcu otobüsüne düzenlenen şehadet eyleminde ilk belirlemelere göre en az 10 kişi öldü.
Yerel bir televizyon, olayda en az 10 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu haber1001

Pakistan'da Şiileri hedef alan bombalı eylemler

25 OCAK 2011
Pakistan'ın Lahor ve Karaçi şehirlerinde Şiileri hedef alan iki bombalı eylem gerçekleşti.

Lahor'daki Şii törenlerini hedef alan eylemde en az dokuz kişi öldü.
Pencap eyaleti yetkilisi Rana Sanaullah, BBC'ye yaptığı açıklamada, Lahor şehrindeki eylemde ölü sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Lahor emniyet müdürü Aslam Tarin'in Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, eylemci13 yaşında bir erkek.

Karaçi'de eylemde ise iki polis hayatını kaybetti.

Karaçi eyleminde yaralananlar arasında durumu kritik olanların bulunduğu da gelen haberler arasında.
Eylemi Pakistan'da faaliyet gösteren Taliban ile bağlantılı bir grup üstlendi.
Haber1001

Haydar Sain türbesinde meydana gelen patlamada ölü ve yaralılar var
4 Şubat 2011
Pakistan'ın doğusundaki Bademi Bağ bölgesinde bulunan Haydar Sain türbesinde meydana gelen patlamada en az iki kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Bademi Bağ'ın Mülki Amiri Ahad Chima, türbenin önünde meydana gelen patlamada biri polis iki kişinin öldüğünü, aralarında durumu ağır yararlının da bulunduğu 28 kişinin hastahaneye sevk edildiğini söyledi.

Bazı görgü tanıkları, bombanın, türbenin önünden geçen bir kamyondan atıldığını söyledi. haber10

Pakistan'da tek Hıristiyan bakana suikast


2 MART 2011
Pakistan'da Azınlıklardan Sorumlu Bakan Şahbaz Batti, başkent İslamabad'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.
Şahbaz Batti, Pakistan'ın tek Hıristiyan bakanıydı.

Polis, en az iki kişi olduğu düşünülen silahlı saldırganların Batti'ye, ofisine gitmek için otomobiliyle giderken ateş açtığını açıkladı.
Saldırıyı Taliban üstlendi. Pakistan’ın Pencap eyaletindeki vali de, İslama hakaret ettiği iddiasıyla koruması tarafından öldürülmüştü. haber1001

İŞBİRLİKÇİLERİN CENAZE TÖRENİNDE ŞEHADET EYLEMİ: EN AZ 20 ÖLÜ
10 Mart 2011
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver'de bir cenaze namazı sırasında düzenlenen işehadet eyleminde en az 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Pakistan televizyonlarının haberlerine göre, Peşaver'in Adezai köyünde hükümet yanlısı Aman Laşker grubundan bir askerin cenaze töreni sırasında yapılan eylemde 20'den fazla kişi de yaralandı. haber1001

Pakistan'da Askeri havaalanı ve donanma girişinde patlamalar
22 Mayıs 2011
Pakistan'ın Karaçi kentinde askeri hava alanı ve donanma girişinde meydana gelen 8 patlamada en az 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının hastahanelere sevkedildiği bildirildi.

Bir görgü şahidi, eylemin, 10-12 kadar militan tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Askeri üssün Mehran ve Faysal girişlerinden yangın ve silah sesleri gelmeye devam ediyor.
haber1001

Direnişçi Militanlar karakol Bastı En Az 10 Polis Öldü
25.06.2011
Pakistan'ın kuzeybatısında, direnişçi militanların bir polis karakoluna yaptığı baskında en az 10 polis öldü, 5'den fazla polis de yaralandı.
haber1001

PAKİSTAN'DAKİ SALDIRIDA 5 POLİS ÖLDÜ
1 Nisan 2009
Pakistan'da bugün düzenlenen roket saldırısında 5 polis hayatını kaybetti.
Yerel yetkililerin bildirdiğine göre, Svat vadisi yakınlarındaki Upper Dir kasabasında devriye gezen polis aracına nereden geldiği belirlenemeyen roket isabet etti. Saldırıda 2 polis de yaralandı. Svat vadisinde Taliban militanlarıyla hükümet anlaşma yapmıştı. Militanlar, bölgede şeriatın uygulanması halinde orduya saldırmamayı taahhüt etmişti. Pakistan kuvvetleri, bu bölgede hemen her gün Taliban veya El Kaide militanlarının saldırılarına maruz kalıyor. Her iki örgütün saldırılarında, 2007 temmuzundan bu yana Pakistan'da en az 1700 kişi öldü.
haber1001

Pakistan'da 4 İstihbaratçı Öldürüldü
12 Kasım 2011
Pakistan'ın doğusunda aşırılık islâmcı Laşkar Cavi örgütüne mensup militanları hedef alan operasyonda 4 istihbarat görevlisinin militanlar tarafından öldürüldüğü bildirildi.
haber1001

Pakistan Talibanı kontrol noktasını vurdu: 7 asker öldü 5'i kaçırıldı!
03 Şubat 2012
Pakistan Talibanı tarafından gerçekleştirilen eylemde 7 asker öldü, 5 asker de militanlar tarafından kaçırıldı..
haber1001

Pakistan'da şehadet eylemi: Çoğu polis 20 ölü
4 MAYIS 2012



Pakistan'ın kuzey batısındaki Bajaur bölgesinde meydana gelen bir şehadet eyleminde Çoğu polis 20 kişinin öldüğü bildirildi.
Eylemin, bölge merkezi Khar'da, bir pazar yeri yakınındaki güvenlik güçlerini hedef aldığı belirtiliyor.

Şehadet eyleminde bulunan kişinin yürüyerek polislerin bulunduğu denetim noktasına yaklaştığını ve üzerindeki patlayıcıları patlattığı bildiriliyor.

Ölen polislerin birine daha önce militanlara karşı mücadelesinden dolayı cumhurbaşkanlığı cesaret nişanı verilmiş olduğu bildirildi.
haber1001

Pakistan’da bombalı eylem: En az 14 asker öldü
13 OCAK 2013
Pakistan’ın kuzey batısındaki Kuzey Veziristan Eyaleti’nde yola döşenen bir bombanın askeri bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu en az 14 asker öldü.
Olayda askeri araç tahrip olurken 20 asker de yaralandı.
Bölgenin Taliban’ın güçlü olduğu alanlardan olduğu iddia ediliyor.
haber1001

Pakistan'da patlama: 64 ölü
16 Şubat. 2013
Pakistan'da Şii nüfusun ağırlıklı olduğu bir bölgede düzenlenen bombalı eylemde 64 kişi öldü, 200'e yakın kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'nın Şii nüfusun ağırlıklı olduğu bölgesinde motosiklete yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.
haber1001
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Hzr 09, 2009 10:50 pm    Mesaj konusu: Pakistan'da 5 yıldızlı otelde patlama:11 ölü 50 yaralı Alıntıyla Cevap Gönder

PAKİSTAN KURTULUŞ SAVAŞÇILARI 6 ABD CASUSUNU İNFAZ ETTİ

24 Ocak 2010
Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesinde militanlar, ABD casusu 6 işbirlikçiyi infaz ederek cezalandırdı.

Pakistanlı istihbarat yetkilileri ve görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Kuzey Viziristan'ın iki ayrı kasabasında silahla vurularak öldürülmüş toplam 6 erkeğin cesedi bulundu.

Bulunan cesetlerin üzerine bırakılan notlarda, bu kişilerin "ABD casusu" oldukları için öldürüldüklerinin yazıldığı belirtildi.
haber101

Taliban: Gerilla savaşı başlatıyoruz

11 Kasım 2009

Pakistan Talibanı, Güney Veziristan'da sert ve uzun bir savaş sürdüreceğini bildirdi

Pakistan Talibanı, Güney Veziristan'da operasyon başlatan orduya karşı gerilla savaşı başlattığını, savaşın sert ve uzun süreceğini açıkladı.

Taliban sözcüsü Azem Tarık, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, bölgede kendilerine karşı operasyon başlatan orduyu kastederek, "Onlar yolları ele geçiriyorlar, halkımızsa dağlar ve ormanlık alanlarda faaliyet gösteriyor" dedi.

"Pakistan ordusuna karşı gerilla savaşı başlattık" diyen Taliban sözcüsü, orduya ağır kayıplar verdirdiklerini söyledi.

"Uzun ve sert bir savaş vereceklerini" belirten Tarık, "Veziristan'ı kolayca ele geçirebileceklerini zannediyorlar, ancak buradaki savaş Keşmir'dekinden daha sert olacak" diye konuştu.

Ordunun verilerine göre, operasyonun başından beri 486 militan ve 48 asker öldü.

Hükümet, gerçek isminin Reis Han Mesud olduğunu söylediği Taliban sözcüsünün başına 5 milyon dolar koymuştu.

Ordu Güney Veziristan'da 17 Ekim'de büyük bir operasyon başlatmıştı.
anadoluhaber

Pakistan'da şehadet eylemi: En az polis 20 öldü

Pakistan'ın kuzeybatısında yapılan bir şehadet eyleminde çoğu güvenlik görevlisi en az 20 kişi hayatını kaybetti.

27 Ağustos 2009 19:05
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Afganistan sınırında bulunan Hayber bölgesinin Torkham kentinde bir şehadet eylemcisinin üzerindeki bombalarla birlikte yerel polis güçlerinin bulunduğu binaya girerek kendini patlatması sonucu çoğu polisen az 20 kişinin öldü.
haber101

Pakistan'da Taliban karargaha sızdı, asker rehin aldı

10 Ekim 2009 Pakistan'da bir ordu karargahına sızan silahlı kişilerin, içerideki birkaç askeri rehin aldıkları belirtildi.
Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Pakistanlı Taliban militanı oldukları sanılan saldırganların içeri sızmayı başarmasından sonra çıkan çatışmada, 4 saldırgan ve 6 askerin öldüğü kaydedildi.
Bir güvenlik yetkilisi, askerleri rehin alın saldırganların, arkadaşlarının serbest bırakılması talebinde bulunduğunu söyledi.
Yetkililer, daha önce 2 saldırganın içeri sızdığını açıklamıştı. Ancak daha sonra içeride 2'den fazla saldırgan bulunduğu belirtildi.
Ravalpindi'de bir araç içindeki kamuflaj üniformalı saldırganların karargaha girmeye çalışırken askerler tarafından durdurulduğu, bunun üzerine araçtan atlayarak mevzilenen saldırganların askerlere ateş açtığı bildirilmişti.

Etiketler: Afganistanda, el kaide, genişletilmiş Türkiye Afganistan, ingilizler, taliban nato, abd, işgal, işgalci, direniş, miilitan, patlama ICOS Norine MacDonald italyan alman kanada Etiketler: Afganistan'da, işgalciler, tabutları, taliban
Svat Vadisi'ndeki intihar saldırılarının sorumluluğunu, Taliban üstlendi: Bombalı saldırılar, Holbrooke'a bir hediyeydi

18 Ağustos 2009 - Pakistan'ın kuzeybatısındaki Svat Vadisi'nde hafta sonu düzenlenen intihar saldırıların sorumluluğunu Taliban üstlendi.
Taliban saldırıların, Pakistan'ı ziyaret eden ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke'a militanların hala güçlü olduğu mesajını vermek için düzenlendiğini açıkladı.
AP haber ajansını arayan Taliban sözcüsü Muslim Han, saldırı ların Holbrooke'un ziyareti sırasında meydana gelmesinin raslantı olmadığını söyledi. Han, "Bombalı saldırılar, Holbrooke'a bir hediyeydi. Taliban yokedilemez" dedi. Han, saldırıların, ordunun gözaltında öldürdüğü militanların intikamını almak için düzenlendiğini öne sürdü. Ordu ise gözaltındaki militanların öldürüldüğü iddialarını yalanladı.
Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen saldırılarda 7 kişi ölmüştü. Ülkenin kuzeybatısında bugün düzenlenen intihar saldırısında da 7 kişi hayatı nı kaybetti. Cuma günü Pakistan'a gelen Holbrooke'un pazar günü Svat'ın en önemli kenti olan Mignora'ya gideceği açıklanmış ancak, gezi iptal edilmişti.
Polis yetkilileri, Beytullah Mesud'un en yakın adamlarından birinin tedavi gördüğü hastanede yakalandığını açıkladı. El Kaide ile de bağlantılı olan Kari Sayfullah adlı komutanın, sorgulama sırasında Güney Veziristan'daki bir Amerikan hava saldırısında yaralandığını söylediği aktarıldı.
Öte yandan, Sünni Sipahi-i Sahabe örgütü liderinin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Polis yetkilileri, Ali Şer Haydari adlı liderin ölümünün ardından yanlılarının bir otobüs ve benzin istasyonunu ateşe verdiğini açıkladı. Haydari'nin örgütü Şiilere yönelik saldırılarıyla biliniyordu. ABD Dış işleri Bakanlığı, örgütü 2003 yılında terörist olarak tanımlamıştı.

netgazete

28 Haziran 2009 20:20
Pakistan'ın kuzeybatısında bir ordu konvoyunu hedef alan roket saldırısında 6 asker öldü.
Pakistanlı istihbarat yetkilileri, Kuzey Veziristan'daki Datta Hel yakınında militanlarca düzenlenen saldırıda yaralanan askerler de olduğunu bildirdi.

Taliban'ın sözcüsü Ahmedullah Ahmedi de saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini açıkladı. haber10

ABD insansız uçakla cenaze törenini vurdu: 45 ölü

ABD ordusu Pakistan'da uzaktan kumandalı uçakla bugün yaptığı operasyonda 45 kişiyi öldürdü. Saldırı cenaze töreninde meydana geldi.

23 Haziran 2009 21:00 haber7

14 Haziran 2009 Pazar
ABD parayı veriyor, Pakistan kendi halkını vuruyor

Birleşmiş Milletler'in yarım milyon insanın mülteci durumuna geleceğini söylemesine rağmen, Pakistan, savaşı Güney Veziristan'a da taşıdı. Tabii bu taşıma ABD tarafından hemen ödüllendirildi ve verilecek yardımın üç katına çıkarılacağı duyuruldu. Pakistan savaş uçakları bugün Pakistan Taliban lideri Beytullah Mesud'un karargahı olduğu ileri sürülen bir bölgeyi bombaladı. Saldırılar Pakistan devlet başkanı Asif Ali Zerdari'nin yeni operasyonlar başlayacağı açıklamasından hemen sonra başladı. Zerdari'nin açıklaması ardından ABD, Pakistan'a yardımları üç misli artırma kararı aldı. Pakistan ordusu Swat vadisinde Nisan'da başladığı saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 1300 Taliban savaşçısının öldürüldüğünü öne sürüyor. Kendi asker kaybı ise 100'ü aşkın. Pakistan ordusu saldırılarında, büyük insani felaket yaşanmasından endişe ediliyor. Bugün erken saatlerde dört savaş uçağı da Makeen'de bazı bölgeleri bombaladı. Swat vadisindeki savaş, halihazırda 3 milyon kişinin mülteci durumuna düşmesine sebep oldu. BM, ABD desteğindeki Vezirastan saldırısının bir 500 bin kişiyi daha mülteci durumuna getireceği uyarısında bulundu. Taliban, Pakistan hükümetinin hiç bir anlaşmaya sadık kalmadığını belirterek her anlaşmayı ihlal etmeye ettiğini ve bunun devam ettiğini kaydetti. Zerdari bugün erken saatlerde yaptığı televizyon konuşmasında, savaşı sonuna kadar götüreceklerini söyledi. Pakistan cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari, Taliban'a karşı başlattığı savaşı savunarak "Pakistan'ın egemenliği için savaştıklarını" ileri sürdü.

AFP'nin haberine göre, Zerdari, Pakistan'ın sonuna kadar savaşacağını söylerken, ABD savunma bakanlığı yetkilileri, İslamabad'ın savaşı Swat'tan Güney Veziristan'a yaymayı planladığını doğruladılar.

Adının açıklanmasını istemeyen ikinci bir ABD'li savunma bakanlığı yetkilisi, gazetecilere, Pakistan ordusunun Güney Veziristan çevresinde konuşlanmaya başladığını belirterek "Operasyonun ilk safhasının başladığını düşünüyoruz." dedi.

Televizyonda bir konuşma yapan Zerdari, "Egemenliğimiz için savaşıyoruz. Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz. Her ne pahasına olursa olsun kazanacağız. Taliban masum insanların düşmanları. İnsanları terörize etmek istiyorlar ve ülkenin kurumlarını kontrol altına almak istiyorlar." dedi.

Zerdari'nin televizyon konuşması, Cuma günü iki camiye bombalı saldırılar gerçekleştirilmesi ve biri tanınmış bir din alimi olan Sarfraz Naimi olmak üzere en az altı kişinin ölmesi ve 100'den fazla kişinin yaralanmasından sonra geldi.

Tahrik-i Taliban Pakistan (Tahrik-i Taliban Pakistan) lideri Beytullah Mesud'un sözcüsü, bir açıklama yaparak, Naimi'nin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenmişti. Sözcü Maulvi Ömer, Peşaver'de Salı günü gerçekleştirilen ve 9 kişinin öldüğü otel saldırılarını da üstlenerek "Amerikalıları memnun etmek için bize karşı gelen herkes aynı akıbete uğrayacak" demişti.
dünyabülteni



Haziran 2009 21:15
Pakistan Taliban'ı, salı günü Peşaver, bugün Lahor kentinde düzenlenen şahadet eylemlernin sorumluluğunu üstlendi.

Pakistan Taliban'ının sözcüsü, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, "Peşaver'deki Pearl Continental otele uçurduk. Çünkü, yabancılar bu otele gelerek İslam'a ve Taliban üyelerine karşı komplo kuruyordu" dedi.

Otelin neredeyse tamamının yıkıldığı saldırıda ikisi bir çok batılı ajan ölmüştü.

Sözcü ayrıca bugün Lahor kentinde bir Cami yakınında düzenlenen şahadet eyleminin sorumluluğunu da üstlendiklerini bildirdi.

Lahor'daki eylemde Taliban'ın cihad aleyhtarı imam Sarfraz Naemi hedef alınmıştı. Saldırıda Naemi ve bir yardımcısı ölmüştü.

Pakistan'da 5 yıldızlı otelde patlama:11 ölü 50 yaralı
20:15 - Pakistan'ın kuzeydoğusundaki Peşaver şehrinde 5 yıldızlı bir otelde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Pakistan GEO News kanalı, patlamanın ardından olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere taşınan yaralıları gösterirken, polis yaralananlar arasında yabancıların da bulunduğunu duyurdu. Pakistan'ın sorunlu Kuzey Batı Cephesi Eyaleti'nin başkenti olan Peşaver, hükümet güçlerinin Taliban militanlarına yönelik operasyonlar düzenlemesinden sonra bir dizi bombalı saldırıya maruz kalmıştı. 09.06.2009 PEŞAVER netgazete

Pakistan hükümetinin Cezaevlerinden sorumlu bakanına suikast

12 Haziran 2009 - Pakistan'ın Kuzey Batı Sınır Eyaleti hükümetinin bir bakanı, saldırıda yaralandı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Peşaver'deki devlet hastanesinin doktoru, "Göğsünden kurşun yaraları almış, ameliyatla kendisini kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.
Cezaevlerinden sorumlu bakan Mian Nisar Gül'e, Darra Adem Hel bölgesinde yapılan saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. netgazete

PAKİSTAN LİDERİNİN KALESİNE SALDIRI

23 Haziran 2009 21:20
Pakistan'ın Afganistan sınırındaki, Taliban örgütünün olarak nitelenen bölgeye bir cenaze töreni sırasında bir ABD insansız uçağıyla füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.
İslamabad- Pakistan istihbarat yetkilileri, Afganistan sınırı yakınındaki Mekin bölgesine düzenlenen ABD füze saldırısında 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını kaydetti
haber10

Pakistan'dan saldırı: 9 şehid

Pakistan'da savaş uçakları, ülkenin kuzeybatısında bir Taliban sığınağını bombaladı, saldırıda 9 militan şehid oldu.
haber101

ABD insansız uçakla vurdu: 6 şehid

Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesine ABD'ye ait insansız bir uçakla hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Hava saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti.

27 Ağustos 2009
haber101

Svat vadisinde intihar saldırısı: 12 ölü

Pakistan'ın sorunlu Svat vadisinde düzenlenen intihar saldırısında 12 kişi öldü. Saldırıda birçok kişi de yaralandı.

30 Ağustos 2009 10:52

Yetkililer, polis adaylarının eğitim aldığı karakolda düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıda birçok kişinin de yaralandığını söyledi.

Bölge yetkilisi Mian İftikhar Hüseyin, saldırganın, polis adayı kılığına girerek eğitim alanına geldiğini ve burada kendisini havaya uçurduğunu belirtti.

haber7

İŞBİRLİKÇİ ASKER VE POLİSLERE 2 ŞEHADET EYLEMİ: EN AZ 14 ÖLÜ 120 YARALI
26 Eylül 2009
Pakistan'ın kuzey batı bölgesinde iki farklı yerde yapılan bombalı eylemlerde toplam 14 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Eylemleri Taliban üstlendi.
Eylemlerin birincisi ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentinde meydana geldi. Ordu mensuplarını çoğunlukta kullandığı bankaya yapılan bombalı saldırı sonucu 8 kişinin öldüğü ve 47 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Peşaver polis yetkilisi Malik Shafqat, "Biz saldırını yapıldığı arabada ceset parçaları bulduk. Ayrıca yaptığımız incelemeler sonucu patlamanın suikast saldırısı soncuu meydana geldiği netlik kazandı. Eylemci arabayı patlatmadan önce banka önüne bir el bombası da atmış. Ama bomba patlamadı." dedi.

İkinci eylem ise ülkenin kuzey batısındaki Banu eyaletinde bir polis merkezine yapıldığı kaydedildi. Polis merkezine yapılan saldırı sonucu 6 kişinin öldüğü ve yaklaşık 70 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yetkililer Taliban'ın saldırıları üstlendiğini bildirdi.
sıradışı

Veziristan'da Taliban'dan çetin direniş
18 Ekim 2009, 00:29 Anadolu Haber

Pakistan ordusunun, Güney Veziristan'daki aşiret bölgesinde bulunan Taliban mensuplarına yönelik başlattığı kara saldırısı büyük bir direnişle karşılaştı.


Pakistan Ordusu'nun Veziristan kabile bölgelerinde bu sabah erken saatlerde başlattığı operasyonlar, büyük direnişle karşılaştı.

Pakistan'da siyasi ve askeri liderlik tarafından alınan ortak bir kararla 3 cepheden başlatılan operasyonlara Taliban sert karşılık veriyor. Pakistan Ordusu'nun Pakistan Talibanı ve El-Kaide Örgütü'nün üslerini bombalamak için düzenlenediği operasyonlar kara ağırlıklı olmakla beraber hava saldırısına da başvuruluyor.

Hamza Muhammed / Timeturk

Pakistan'daki emniyet kaynakları, Pakistan Ordusu'nun Veziristan'ın güneyinde sürdürdüğü kara saldırısının üç cepheden gerçekleştiğini açıkladı.

Bu kara saldırılarına Pakistan Talibanı'nın kurduğu savunma mevzilerini vurmak için hava bombardımanı da eşlik ediyor.
Pakistan Güvenlik Güçleri Taliban Savaşçılarının, ordunun ilerleyişi karşısında çetin direniş gösterdiğine işaret etti.

Associated Press'in Pakistan askeri istihbaratından yetkililerine dayandırarak verdiği bilgiye göre Pakistan kara saldırısı El-Kaide Örgütü'nün ve Pakistan Taliban Hareketi'nin kalesi sayılan Veziristan'ın güneyinde bu (Cumartesi) sabah erken saatlerde başladı. Kara kuvvetleri Taliban'ın üslerini hedef aldı.

Ancak konuşmaya yetkili olmadığı için ismini vermek istemeyen bir yetkili operasyonda kara saldırısına da başvurulduğunu ifade etti.

Pakistan'ın çeşitli şehirlerinde gerçekleşen saldırılar zincirinden sonra bölgede gezme yasağı konmuştu. Dün akşam ise Pakistan siyasi ve askeri liderlikleri Afganistan'a komşu Veziristan kabile bölgelerine geniş çaplı bir operasyon düzenleme kararı aldı.

Pakistan Ordusu Komutanı Eşfak Pervez Kayani, Pakistan başbakanı Yusuf Rıza Geylani'nin başkanlığını yaptığı olağanüstü hal toplantısında ülkedeki güvenlik durumuna ve nükleer devletin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek –kendi görüşü- silahlıların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bir grup parti liderinin, askeri liderlerin ve güvenlik birimleri liderlerinin bir araya geldiği toplantının ardından yayımlanan bildiride siyasi liderliğin, radikalliğin köklerini sökmenin zorunluluğunda hem fikir olduğu açıklaması yapıldı.

Askeri ve siyasi liderlikler son zamanlarda saldırıların artmasını kınayarak ülkenin egemenliği ve bütünlüğü için bir tehlike oluşturdukları gerekçesiyle silahlı unsurların ortadan kaldırılması üzerine ittifaka vardı.

Taliban'ın saldırıları

Bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre bu sabah kafilelerinin geçtiği yolun kenarına yerleştirilmiş mayınların patlaması neticesinde Veziristan kabile bölgesinin kuzeyinde Pakistan Ordusu'ndan iki asker öldü, 4'ü de yaralandı.

Yetkili, mayınları Taliban üyesi olduğundan şüphelenilen şahısların, kafile Razmak askeri üssünden ayrılmış başka bir bölgedeki bir askeri merkeze giderken uzaktan kumandayla patlattığını açıkladı.

Veziristan'ın güneyindeki Jandola bölgesinde de başka bir patlama meydana geldi ve neticesinde bir asker öldü, ikisi de yaralandı.

Son saldırılarsa Peşaver kentini hedef aldı. Bu saldırılarda içlerinde bir dizi polis de olmak üzere 13 kişi öldü. Birisi ceza soruşturma kısmı binasında olmak üzere daha başka iki farklı patlamada da 10 kişi yaralandı.
Pakistan'da geçen 11 gün boyunca görülen saldırılarda 150 kişi öldü.

Dün (Cuma) Pakistan'ın kuzey batısınaki iki güvenlik mevkini hedef alan füze saldırılarında 16 kişi öldü, onlarcası da yaralanandı.

Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nin başkenti Peşaver'de ceza soruşturma dairesine bağlı sorgulama merkezinin dışında bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleşti.

Bomba imha ekibi başkanı bu saldırıda yaklaşık 70 kg patlayıcı kullanıldığını söyledi. Taliban Hareketi ise bu saldırı ile ilgisi olduğunu kabul etmedi.

Diğer taraftan bir istihbarat yetkilisinin verdiği bilgilere göre silahlılar Shaky bölgesinde ordunun bir kışlasına füze saldırısı düzenledi. Bu saldırıda 3 asker öldü 5'i de yaralandı.

Pakistan Afgan vatandaşları kovuyor mu?

22 Ekim 2009, 22:49 Bahadır Serhat

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, kayıtsız yaşayan Afganistan vatandaşlarının 72 saat içinde başkent İslamabad'dan ayrılmalarını istedi.

Pakistan'ın federal başkenti İslamabad'da son dönemlerde meydana gelen terörist saldırılar nedeniyle, Afganlar'ın yaşadığı varoşlarla İslamabad'daki kimi mahallelerdeki evlerin tek tek aranması talimatı da verildi.

Öte yandan, polisin akşam saatlerinde başkentte güvenlik önlemlerini artırdığı ve kenar mahallelerdeki evlere baskınlar yapmaya başladığı gözlendi. Baskınlarda, kimlik belgesi olmayanlar kişilerin gözaltına alındığı da bildirildi.

Ayrıca Malik, kimi döviz tüccarlarının Taliban'a destek verdiklerini ve bu konuda harekete geçileceğini de bildirdi.

Pakistan'da 2 milyondan fazla Afganistan vatandaşı mülteci statüsünde yaşıyor
anadoluhaber

Taliban, işbirlikçi Pakistan askerlerini vurdu: 6 ölü, 7 yaralı


26 Ekim 2009 Pakistan'da Taliban militanlarının düzenlediği 3 ayrı eylem sonucu 6 asker öldü, 7 asker yaralandı.
Polis yetkilileri, Güney Veziristan'ın 95 kilometre kuzeyindeki Toraware köyüne ağır silahlarla saldıran militanlarla yapılan ve 3 saat süren çatışmada güvenlik görevlilerinden 2'sinin öldüğünü, 4'ünün yaralandığını kaydetti.
Militanlar, Bajur bölgesindeki Matthak köyünde bulunan bir kontrol noktasına da eylem düzenledi. Saldırıda 4 güvenlik görevlisinin öldüğünü belirten yerel yetkililer, ayrıca aynı bölgedeki Khar köyündeki kontrol noktasına da eylem düzenlendiğini, bu eylemde de 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydettiler.
Ordu güçlerinin Afganistan sınırındaki militanlara yönelik ağır saldırıları sonucu Taliban liderleri, "ordunun saldırıları durdurmaması durumunda ülke çapında saldırıya geçileceği" uyarısında bulunmuştu. haber101

Veziristan'da 12 Pakistan askeri daha öldürüldü
13 Kasım 2009 Pakistan ordusunun Güney Veziristan'da Taliban militanlarına karşı devam eden saldırılarında 12 askerin daha öldüğü bildirildi.
Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Ahmetvam, Candola, Sararoga civarında Taliban militanlarıyla gün boyu devam eden şiddetli çatışmalarda 12 askerin öldüğü, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Pakistan ordusunun 17 Ekimde başlattığı Güney Veziristan saldırıarında, bugüne kadar 70'ten fazla askerini kaybetmişti. Haber101

PAKİSTAN'DA BİR İŞKENCE MERKEZİ DAHA PATLATILDI
13 Kasım 2009 21:27
Pakistan'ın Peşaver kentinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen şehadet eyleminde hedefin işkence merkezi olan ordu istihbarat servisinin bürosu olduğu açıklandı

Patlama sonucunda ISI'nin üç katlı binası yıkıldı.Polis saldırıda en az 12 kişinin öldüğünü, 40'tan fazlasının yaralandığını duyurdu.

Sabah yerel saatle 06:30 civarında meydana gelen patlamada ordu istihbarat servisi ISI'nin üç katlı binası tamamen yıkıldı.

Bölgedeki bir BBC muhabiri, hala enkaz altında çok sayıda kişi olduğunu ve askerlerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü bildiriyor.

Saldırıdan sonra kentteki okullar tatil edildi.

İkinci eylem

İkinci eylem ise ülkenin kuzey batısındaki Bannu kasabası yakınlarındaki bir polis karakoluna hedef aldı.

Buradaki patlamada da 5 güvenlik görevlisi öldü, 15'i yaralandı.

Pakistan'da ordunun Taliban'ın kontrolündeki Güney Veziristan bölgesinde geçen ay operasyon başlatmasından bu yana ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Güney Veziristan'daki çatışmalarda Pakistan ordusu dün de 17 kayıp vermişti.

Bunun, operasyon Ekim ayı ortalarında başladığından beri verilen en büyük kayıp olduğu bildiriliyor.
haber101

Peşaver'deki şahadet eyleminde ölü sayısı 10 oldu
14 Kasım 2009 Pakistan'ın Peşaver kentinde kentin dışındaki bir polis kontrol noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen eylemde ölü sayısı 10'a yükselirken, 20 kişi ise yaralandı.
haber101

04 Aralık 2009
Pakistan'da Askerlerin Cuma Namazı Kıldığı Cami'de Bombalı Eylem

Pakistan'ın Ravalpindi kentinde askerlerin namaz kıldığı bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı eylemde en za 10 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Bir görgü tanığı eylemcinin cuma namazı sırasında ateş açmaya başladığını, ardından iki patlama olduğunu anlattı.
haber101

07 Aralık 2009
Pakistan'da Şiddetli Patlamalar
Pakistan’ın doğusundaki Lahor kentinde meydana gelen patlamalarda çok sayıda ölü ve yaralı var

Kuzey Batı Sınır Eyaletinin başkenti Peşaver’de yüksek mahkeme binası karşısında bugün meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğü, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı bildirilmişti
aktifhaber

Pakistan'ın Veziristan bölgesinde bir voleybol maçına düzenlenen saldırıda şu ana kadar 70 kişinin cesedi çıkarıldı.
01 Ocak 2010, 20:46 Anadolu Haber

Pakistan'ın kuzeybatı bölgesinde Veziristan eyaletinin Lakki Merwet şehrinde bir saldırgan, voleybol maçı sırasında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle spor salonunun tavanı çöktü, çevredeki bazı evler yıkıldı. Saldırıda ajanslara yansıyan ilk rakamlara göre şu ana kadar 70 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki kaynaklar, yıkıntılar arasında çok sayıda kişinin kalmış olabileceğini belirtiyorlar.

Polisten yapılan yeni açıklamada, saldırgan üzerindeki patlayıcıları voleybol sahasında infilak ettirdi.

Pakistan'da intihar saldırısında ölü sayısı 96'ya çıktı
09:00 - Pakistan'ın kuzeyindeki aşiretler bölgesinde bulunan Lakki Marvat kasabasında bir voleybol maçı sırasında düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 96'ya yükseldi. Bölgesel yönetimin bir yetkilisi, Dunya News TV'ye yaptığı açıklamada, maç sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 96 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu söyledi. 02.01.2010 İSLAMABAD
netgazete

3 Ocak 2010
Pakistan'daki patlamada eski bakan hayatını kaybetti.
Pakistan'ın aşiretler bölgesinde bulunan Hangu kentinde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu, eski bakanlardan, Hangu kentinin belediye başkanı Ghani-ur-Rahman ile 3 kişi öldü.

Pakistan'ın aşiretler bölgesinde bulunan Bacur kentinde de dün yola döşenen bombanın patlatılmasıyla bir aşiret lideriyle birlikte 5 kişi ölmüştü.
haber1o

06 Ocak 2010 16:02
ABD Pakistan'ı Yine Vurdu
Pakistan'a ABD insansız uçakları tarafından iki ayrı saldırı düzenlendi.
Express TV'nin haberine göre, Kuzey Veziristan'ın Miranşah bölgesine ABD insansız uçakları tarafından iki ayrı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Pakistanlı yetkililer tarafından ABD saldırısının gerekçesi konusunda açıklama yapılmadı.

ABD'nin bugüne kadar Pakistan topraklarına yaptığı saldırılarda 700'den fazla kişi öldü.
aktifhaber

Taliban, lider Hekimullah Mehsud'un şehid olduğu iddialarını yalanladı
01 Şubat 2010, 00:08 Anadolu Haber


Pakistan güvenlik kaynakları, Pakistan Taliban'ının lideri Hekimullah Mehsud'un iki hafta önce düzenlenen hava saldırısında ağır yaralandığını, sonrasında da öldüğünü ileri sürmüştü.

Pakistan'ın resmi televizyonu, güvenlik kaynaklarının, Amerika'nın iki hafta önce düzenlediği hava saldırısında öldüğünü teyid ederken, Mehsud'un Orazki bölgesine defnedildiğini bildirdi.

Amerika istihbaratı da Pakistan Taliban'ının lideri olan Hekimullah'ın öldürüldüğünü iddia ediyor. Amerika kaynakları, Mehsud'un silahlı bir çatışmada öldürüldüğünden emin olduğunu açıkladı.

Pakistan ordusu, söz konusu haberi henüz doğrulamazken Taliban, Mehsud'un iki hafta önceki saldırıda yaralandığı ya da öldüğü iddialarını yalanladı.

5 Ağustos'ta Amerika'nın düzenlediği saldırıda Beytullah Mehsud'un şehid olması üzerine Taliban'ın liderliğine seçilen Hekimullah Mehsud için bir çok kez öldüğü iddia edilmiş, fakat bu haberler asılsız çıkmıştı.

Mehsud, 16 Ocak'ta yayınladığı ses bandında da "Mehsud, ses kaydında, “Yayımladığım ilk ses kaydından sonra, bazıları benim kayıt tarihini açıklamadığımı söyledi. Bugün 16 Ocak. Tekrar söylüyorum. Hayattayım, iyiyim, yaralanmadım. ABD insansız uçaklarının saldırısı sırasında o bölgede değildim" demişti.

Mehsud'un Afganistan'daki Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) üssüne saldırı düzenleyen Humam Halil Ebu Mulal El Belevi'yle yan yana görüntüsünün yayınlanması ve saldırının Beytullah Mehsud'un intikamı için düzenlendiğinin belirtilmesi, tüm dikkatleri Pakistan Taliban'ına çevirmişti.

Şimdiye kadar fazla önemsemeyen Amerika, Pakistan Taliban'ının CIA'yı sarsan bu saldırının ardından, Pakistan'ın kuzey batısına düzenlediği hava saldırılarını artırdır.

Amerika, Mehsud'u tasfiye ederek, CIA'nın imajını düzeltmek istiyor.

08 Mart 2010
Pakistan'da Bir İşkence Merkezi daha Yerlebir Edildi

Pakistan'ın Lahor kentinde bu sabah düzenlenen bombalı eylemde ölü sayısının 11'e yükseldiği bildirildi.

Eylemde işkence üssü olarak kullanılan istihbarat merkezinin hedef alındığı ve 29'u ağır 61 yaralının çeşitli hastahanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

Dawn News TV'ye konuşan polis yetkilisi Seccad Cavid, istihbarat elemanlarının eğitim gördükleri sırada arabayla düzenlenen şehadet eyleminde yaklaşık 800 kilogram C4 tipi patlayıcının kullanıldığını belirtti.

Cavid, patlamanın etkisiyle çevrede yerle bir olan çok sayıda binadan ölü ve yaralıların çıkarılması çalışmalarının halen sürdüğünü kaydetti.
haber101

Pakistan'da Bombalı Eylem: 39 ölü, 100'den fazla yaralı
12:02 - Lahor kentinde düzenlenen 2 ayrı şahadet eyleminde 39 kişi ölürken, 100'den fazla kişi de yaralandı. Polis, ölen 39 kişiden çoğunun güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı 12.03.2010 Haber101

19 Nisan 2010
Pakistan'da Patlama
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 21 kişi öldü.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde b, bir karakol yakınında meydana gelen patlamada 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis yetkilisi, patlamanın akşam saatlerinde kalabalık bir pazar yeri bölgesinde, karakol yakınında meydana geldiğini kaydetti.
haber101

PAKİSTAN'A ABD SALDIRISI: EN AZ 38 SİVİL ÖLDÜ

11 Mayıs 2010
Amerikan insansız uçaklarının, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde bugün düzenlediği ikinci füze saldırısında ilk belirlemelere göre 24 kişi öldü.
Bölgedeki güvenlik kaynakları, üç Amerikan uçağının, Afganistan sınırı yakınında bulunan Miranşah kentinin 30 kilometre batısındaki Datahel köyünde düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti. Amerikan uçaklarının 12 füze attığı kaydedildi.

Bazı görgü tanıkları ise füzelerin hedefindeki evin yerle bir olduğunu, çevredeki birçok ev ve aracın hasar gördüğünü ifade etti.

Datahel köyüne bu sabah insansız uçakla düzenlenen saldırıda 14 kişi ölmüştü. haber101

Pakistan'da Ahmediler'e saldırı: 70 ölü

28 Mayıs 2010 - Pakistan'ın kuzeydoğusundaki Lahor kentinde, İslamiyet'e aykırı tutumları ile bilinen Ahmedilik üyelerinin gittiği iki camiye düzenlenen saldırılarda en az 70 kişinin öldüğü bildirildi.
Yetkililer, 3'ü intihar komandosu en az 7 saldırgan tarafından düzenlenen saldırılarda en az 108 kişinin de yaralandığını söyledi.
Saldırının olduğu her iki camide de kontrolün sağlandığı nı belirten bir polis yetkilisi, saldırıların sorumluluğunu Pakistan Taliban Hareketi'nin (TTP) Pencap kolunun üstlendiğini belirtti. netgazete

Pakistan'da Tiner Yüklü Tanker Patladı

Haydarabad kentinde park halindeki tankerin infilak etmesi sonucu, rn az 18 kişi öldü.

28.06.2010

Ülkenin güneyindeki Haydarabad kentinde, 30 bin litre tiner taşıyan bir tanker, park halinde iken infilak etti. 18 kişinin öldüğü patlamada, 40 kişi yaralandı. haber1001


Pakistan'da türbede intihar saldırısı: 35 ölü

Pakistan'ın Lahor kentindeki Seyid Ali bin Osman el Hucviri türbesinde düzenlenen intihar saldırılarılarında en az 35 kişi öldü, 175'ten fazla kişi de yaralandı.
02 Temmuz 2010
Pakistan'ın Lahor kentindeki Seyid Ali bin Osman el Hucviri türbesinde düzenlenen intihar saldırılarılarında en az 35 kişi öldü, 175'ten fazla kişi de yaralandı.

Türbeyi her yıl Şii ve Sünni yüzbinlerce kişi ziyaret ediyor.

Pakistan polisine göre, en az iki intihar eylemcisinin düzenlediği saldırılar sırasında da içeride binlerce kişi vardı.

Polis başlangıçta üç patlamanın meydana geldiğini açıklamıştı.

Patlamalardan ikisinin türbenin giriş, birinin de bodrum katında meydana geldiği belirtiliyor.

Saldırganların patlamaların etkisini artırmak için patlayıcılarda bilye kullandıkları kaydedildi. Görgü tanıkları patlamalardan sonra etrafa ceset parçaları saçıldığını anlattı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak gözlemciler, militanların farklı mezhep ve azınlıklara ait dini yerlere saldırılarını artırmaya başladığına dikkat çekiyor.

Mayıs ayında yine Lahor kentinde Ahmedi mezhebini hedef alan bir saldırılda 90'dan fazla kişi ölmüştü.

Geçen yıl Pakistan ordusu Güney Veziristan'da militanları hedef alan kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmişti.

Ordu Aralık ayında militanlar karşısında zafer kazandığını ilan etmişti. Bununla birlikte bölgeden gelen son haberler militanların burada hala faal olduğuna işaret ediyor.
BBC

Pakistan'daki saldırıda, ölü sayısı 65'i geçti
14:00 - Pakistan'ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgesi Mohmand'da bugün düzenlenen intihar saldırında ölenlerin sayısının 65'i geçtiği bildirildi. Pakistan ordusunun Taliban ve El Kaide militanlarına yönelik operasyonlar düzenlediği Mohmand'daki saldırıda yaralananların sayısının ise 100'den fazla olduğu belirtildi. 09.07.2010 netgazete

Pakistan'daki eylemde ölü sayısı 102'ye yükseldi
Pakistan'ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgesinde dün düzenlenen 2 şehadet eyleminde ölenlerin sayısının 102'ye yükseldiği bildirildi. Hükümet yetkilisi Mirac Din, yapılan son belirlemelere göre, Pakistan'ın kuzeybatısındaki Mohmand'ın Yakaghund köyünde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 102, yaralıların sayısının da 115 olduğunu söyledi. 10.07.2010 haber1001


Pakistan'da halk-ordu çatışması
04 Ağustos, 2007
Pakistan'daki bugün meydana gelen eylemlerde en az 20 kişi öldü.

Pakistan'da islamcıların kısas eylemleri şiddetleniyor


Güvenlik kaynakları, Lal Mescid baskınından sonra sürekli kısas olaylarına sahne olan ülkenin aşiret bölgesi Kuzey Veziristan'da bir polis karakoluna saldırı düzenlendiği 4 askerin öldürülğünü, 5 askerin ise yaralandığını belirtti. Sözcü, sabahın erken saatlerinde başlayan çatışmanın 2 saat sürdüğünü, militanların, çatışmanın ardından dağlık alanlara kaçtığını kaydetti.

Biraz daha kuzeydeki Paraşinar'da da, bir taksi durağına bomba yüklü araçla yapılan şehadet eyleminde ölü sayısı en az 6.

Çok sayıda dükkan ve aracın da tahrip olmasına yol açan bu eylemde 20 civarında kişi yaralandı.

Öte yandan Miranşah'ta düzenlenen bir diğer eylemde militanlarının yine bir güvenlik noktasını hedef aldığı, saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.

Yetkililer, yüzlerce kişinin şehid olduğu Lal Mescid'e yönelik baskından sonra 13 şehadet eylemi düzenlendiğini belirtiyor.

ABD saldırılarında harap olan aileler
26 Eylül 2010
"ABD’nin bu şekilde Pakistan'a saldırmaya gelmesi ve sebep olduğu ölümlerden dolayı Pakistan'ın onları sorgulama yetkisi bile bulunmaması karşısında şok olmuş bir vaziyetteyim."

ABD'nin Pakistan'ı insansız uçaklarla düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivil öldü ve onlarca ailede harap oldu.

Muhammed Aşgar ve 30'a yakın arkadaşı da bu insafsız saldırılarda hayatı kaybetti. Şimdi ABD'nin insasız uçaklarla düzenlediği saldırılarda kayınbiraderi Aşgar'ı şehid veren Haydarla konuyla ilgili yaptığımız özel röportajı yayımlıyoruz:

Soru:Lütfen bize kendinizi tanıtır mısınız?

Haydar: Bismillahirahmanirrahim. İsmim Haydar. Kayınbiraderim Muhammed Aşgar, Peşaver’de yaşıyor ve orada bir döviz bürosunda çalışıyordu.

Soru: İnsansız hava saldırısı nerede gerçekleşti?

Haydar: Kuzey Veziristan'nın Miranşah şehrinin Ahmadkheel semtinde gerçekleşti. Orada misafir olduğu için, adet olduğu üzere, civarda oturan bir çok insan ona hoş geldin demek için toplandılar. Herkes akşam namazını kılmak için biraraya geldiğinde oda cemaatle oturuyordu. İnsansız hava saldırısı namazın tam ortasında gerçekleşti ve tüm cemaat şehit oldu.

Soru: Bu cematin arasında hiç Taliban ya da El Kaide üyesi var mıydı, yoksa hepsi sivil insanlar mıydı?

Haydar: Burada toplanan insanların hepsi, yeni gelen bu misafirlere hoş geldin demek için gelmiş olan yerli insanlardı. Bu insanlar misafirperverlikleriyle meşhurlar ve ziyarete gelen birilerine hoş geldin demek için toplanmamak onlar için düşünülemez. Toplamda 31 kişi öldürüldü. Bu insansız hava saldırısı o kadar güçlüydüki kimse sadece yaralı olarak bile kurtulamadı.

Soru: Bu olayın gerçekleştiğini nasıl öğrendiniz?

Haydar: Bizim bulunduğumuz bölgeyle Veziristan’ın arası 8 saatlik bir mesafe. Bu saldırı gece gerçekleşti ve ertesi sabah bizim bundan haberimiz oldu. Bu olaya tanıklık eden insanlar bize haber vermeye geldiler ve bu olayın kötü sonucu olarak gördükleri kalıntı ve hasarı bize tarif ettiler. Söylediklerine göre saldırı okadar şiddetliydi ki; geriye kalan cesetler birbirinden ayırt edilemiyordu bile. Ve hatta kemikleri bile parçalanıp birbirinden ayrılmıştı. Cesetler tamamen tanınmaz bir vaziyetteydi. Benim kayınbiraderimin tabutu sıkı bir şekilde mühürlenmişti ve bizim onu açarak görmemize izin verilmedi. Tabut gömülmek için götürülmeden önce 30 dakika bizimle kaldı.

Soru: ABD/Pakistan hükümetinin bunu neden yaptığını düşünüyorsunuz ve bununla ne elde etmeyi ümit ediyorlar sizce?

Haydar: Hiç bilmiyoruz. Pakistan hükümetinin, ABD’nin bizim bölgemize saldırılarına ne kadar yetki verdiğini bilmiyoruz, taa ki ABD’ye Pakistan hükümeti tarafından bu saldırıları düzenlemesi için serbestlik lisansı verilene kadar bilmiyoruz bunu. Bu saldırılar sonucu şimdiye kadar 1400-1600 insan hayatını kaybetti. Bu sivil ölümleri için kimse sorumluluğu üstlenmedi. Doğru istatistikleri gazetecilere veya yetkililere sorun, bizim bildiğimiz 1400-1600 arası sivil, kadın ve çocuğun öldürüldüğü. Bütün bunların arasında 11 ya da 12 "militan" varsa onlar şanslı sayılırlar. Bu saldırılar okadar yaygın bir arenada gerçekleşiyor ki; benim Peşaver’de yaşayan kayınbirederim bile bunun bir kurbanı oldu. Kime başvurabilirim? Nereye gidebilirim? Onun ölümünden kimin sorumlu olduğunu ve nereye nasıl başvuracağımı bile bilmiyorum.

ABD’nin bu şekilde Pakistan'a saldırmaya gelmesi ve sebep olmakta olduğu ölümler karşısında Pakistan'ın onları sorgulama yetkisi bile bulunmaması karşısında şok olmuş bir vaziyetteyim. Bütün bu bölgelerdeki siviller son derece korkmuş ve endişeli bir haldeler. Ne gündüzleri çalışabiliyorlar ne de geceleri uyuyabiliyor. En ufak bir uçak sesi duyar duymaz panik içinde evlerini ve binalarını terk ederek sığınacakları güvenli bir yer bulmaya çalışıyorlar. Bütün bir toplum korku halinde ve bu faciaların nasıl dayanılmaz bir şey olduğunu anlatamam size. Bu saldırıların sonucu olarak her ev sahibi en az nüfusunun yarısını şehit vermiş durumda. Bu mevzuyla ilgili ABD ve Pakistan hükümetlerinin arasındaki anlayışın ne olduğunu ben anlayabimiş değilim.

Timetürk

Taliban, 20 NATO tankerini ateşe verdi

06 Ekim 2010 Pakistan'ın güneydoğusundaki Ketta kenti yakınlarında Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerine yakıt taşıyan en az 20 tankerin ateşe verildiği, bir kişinin öldüğü bildirildi.
Ketta polisinden Hamid Navaz, silahlı kişilerin park halindeki araçları ateşe verdiğini ve olay yerinden kaçmayı başardıklarını söyledi.
Polis, saldırı sonucunda park alanında görevli bir kişinin de öldüğünü belirtti.
Bu arada, yerel bir ajansı telefonla arayan Pakistan Taliban Örgütü (TTP) Sözcüsü Azam Tarık, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirdi.
Saldırının, Afganistan'daki ABD ve NATO kuvvetlerinin Pakistan topraklarına yaptığı saldırılara misilleme olduğunu belirten sözcü, bundan sonra da Pakistan'daki NATO araçlarına daha büyük saldırı düzenleneceği tehdidini yineledi.
Pakistan'da son 5 gün içinde NATO'ya ikmal sağlayan araçlara düzenlenen saldırılarda 70'den fazla yakıt tankeri ve Tır ateşe verildi, bu saldırıların tamamını TTP üstlendi netgazete

Karaçi Savaş Alanı

Pakistan'ın Karaçi kentinde yaşanan etnik ve siyasi kaynaklı çatışmalarda 22 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

17.10.2010

Pakistan’ın en kalabalık kenti Karaçi’de etnik ve siyasi şiddet olaylarında 22 kişi öldü. Kentin çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda onlarca kişi de yaralandı.
Saldırganlar sabah saatlerinde özel bir televizyon kanalı ile bir halk otobüsünü ateşe verdi. Kentin büyük kısmında iş yerlerinin kapalı tutulduğu ve halkın sokağa çıkmaktan kaçındığı bildiriliyor.


En son Ekim tarafından Pzr Eyl 26, 2010 10:30 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Çrş Ağu 25, 2010 11:21 pm    Mesaj konusu: Bu korkunç bir şey! Gerçek olabilir mi? Alıntıyla Cevap Gönder

İbrahim Karagül
Bu korkunç bir şey! Gerçek olabilir mi?

Günlerdir çok ağır felaketlerle yüzleşen Pakistan'da, belki daha da ağır ve utanç verici bazı şeyler oluyor. 16 milyon insanı etkileyen, iki bine yakın insanın ölümüne yol açan, on binlerce insanı evsiz bırakan, salgın hastalıkların yayılmasına yol açan sel felaketi daha şimdiden siyasi krize yol açmış durumda.

Bazı partiler, Federal yönetime karşı halka ayaklanma çağrıları yapıyor. Fransız devrimi benzeri isyan istiyor. Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'ye karşı "vatansever ordu mensupları"nın yönetime el koymasını istiyor. Sel, ülkeyi vurduğunda Pakistan Devlet Başkanı yurt dışı ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönmemişti bile!

Ama acı ve utanç verici olan bu değil. Sel suları evleri, köyleri, kasabaları yutarken Amerikan ordusu Yakubabad'daki Şahbaz Askeri Üssü'nün yardım faaliyetleri için kullanılmasına izin vermedi. Bir ülkenin, kendi topraklarındaki askeri üssü, o ülke için ulusal matem günlerinin yaşandığı bir dönemde yardım uçaklarının inişine yasaklanıyor.

Bu üs, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından ABD'ye tahsis edilmişti. Terörle mücadelenin yürütüldüğü, insansız hava araçlarının bulunduğu, ABD özel timlerinin Pakistan içinde operasyonlarının yönetildiği üslerden biri bu.

Bu kadar mı? Sıkı durun çok daha beteri var!

Sel suları Sindh eyaletinin Yakubabad bölgesini kaplarken, her şeyi yıkıp geçerken, Amerikan üssünün korunması için Pakistan halkı ölüme gönderilmiş. Asya İnsan Hakları Komisyonu'nun raporuna göre, ABD üssüne yönelen sel suları başka yönlere, yerleşim bölgelerine yönlendirilmiş. Ve yüzlerce ev bu şekilde yıkılmış, 800 bin kişi bu şekilde mağdur olmuş.

ABD savaş uçaklarını, askerlerini, üssünü korumak için Pakistan halkı ölüme, felakete terk edilmiş. 13-14 Ağustos gecesi, ABD askerlerinin sel sularından korunması için büyük çaba sarfedilmiş, üsse yönelen sular yerleşim birimlerine, insanların üzerine gönderilmiş!

Hangi yönetim böyle bir durumu kendi insanlarına açıklayabilir? Hangi ülke, kendi topraklarında kendi insanlarını avlayan böyle bir üsse izin verir? Hangi vicdan, bu katliam merkezindeki ABD uçaklarını korumak için kendi halkını mezara gönderir!

Pakistan Hava Kuvvetleri, iddiayı yalanladı. Üssün kendi yönetimlerinde olduğunu açıkladı. Hatta bazı gazetecileri götürüp üssü gezdirdi. Ancak kimse ikna olmadı. Sel suları bütün bölgeyi, Yakubabad'ın her yerini yerle bir ederken askeri üs neden hiç zarar görmedi. Neden üsse su gitmedi?

Bu ülkenin yaşadığı felaket, iç savaşa hazırlık niyeti taşıyan ülke içindeki ABD üsleri ve askeri operasyonları Pakistan halkını iyice bunaltmışken, bir de bu tür gelişmelerin yaşanması ülkeyi tam siyasi krize sürüklüyor..

Bu olayın üstesinden gelinemezse, tam bir çıkmaza sürüklenen Pakistan'da çok büyük gelişmeler olabilir. ABD üsleri o ülkede kaldıkça, bu üslerden operasyon yapılmaya devam edildikçe ya Pakistan iç savaşa sürüklenecek ya da askeri darbe olacak...

(..)
Yenisafak

İbrahim Karagül
Bir yandan sel, diğer yandan ABD vuruyor

Bir ülke düşünün... 17 milyon insan çok büyük bir felaketten doğrudan etkilenmiş. Hayatını kaybedenlerin dışında çok sayıda kayıp var. On binlercesi evsiz kalmış. Evler, köyler harabeye dönmüş, ülkenin beşte biri sular altında. Merkez yönetim çaresiz, dünyadan gelen yardımlar yetersiz. Hele bu Ramazan ayında, Müslüman dünyanın dayanışma iradesi son derece cılız.

İktidardaki koalisyonun bir ortağı askerlere darbe çağrısı yapıyor. "Vatansever generaller, gelin bu işe bir el koyun" diyor. "Yoksa yolsuzluk ve çaresizliğin önünü alamayacağız" diyor. Siyasi cepheler birbirine düşmüş, kıyasıya bir çatışma. 180 milyonluk o ülkede, felaketten etkilenenler, mağdur olanlar, "devlet nerede, giyebileceğim bir tişörtüm bile kalmadı" diye haykırıyor. Etnik, dini, mezhebi farklılıkların "birilerinin" sinsi çalışmalarının da etkisiyle keskin bir ayrışmaya, çatışmaya dönüştüğü ülkede, bazı çevreler halka isyan çağrıları yapıyor.

İnsanlar sel felaketiyle boğuşurken, kayıplarını ararken, evlerinin enkazında çaresizlik içinde ağlarken, ülkedeki ABD askeri üslerinden birinden kaldırılan insansız hava aracı, bir köy evini bombalıyor. Çocuklar ve kadınlarla dolu evden 20 ceset çıkarılıyor, 13 de yaralı.

Büyük felaketle yüzleşen ülkede, acımasız bir iç savaş daha doğrusu iç savaş çıkarmak isteyenlerin "terörle mücadele" adı altında Pakistan halkına karşı yürüttükleri kıyım da devam ediyor.

ABD için, müttefikleri için, dengesini kaybetmiş yöneticiler büyük felaketten çok daha öncelikli bu savaş. Washington Güney Asya'ya yönelik emperyal çıkarları için dizayn yapıyor, Pakistan yönetimindeki bazı figürler de ABD'nin gözüne girmek ve politik gelecek elde etmek için kendi insanlarına karşı yürütülen savaşa ortak oluyor. Ve dünyaya; kötü insanlara karşı, insanlığı tehdit edenlere karşı mücadele verildiği yalanı yutturuluyor.

Kimin umurunda 17 milyon insanın içinde bulunduğu durum! Rejimlerin, yöneticilerin, siyasi örgütlerin, iktidarı elinde tutanların saptığı nokta, dengeyi kaybettiği nokta burası işte. Bu noktadan sonra hangi halk böyle bir yönetime güven duyabilir, saygı gösterebilir, itaat edebilir?

Bu vahim tablo gözümüzün önündeyken Washington yönetimi şu açıklamayı yapıyor: "Pakistan, sel felaketine karşı teröre karşı savaşa devam edecek." Bu yönde Pakistan yönetimine baskılara devam edileceği söyleniyor.

Bu halde bile, o ülke için öncelikli konu terörle mücadele. Milyonlarca insan, ülkenin beşte birini kaplayan sel sularının Umman Denizi'ne bir an önce çekilmesi için dua ederken, ellerinden başka bir şey gelmezken, ABD müttefikleri o ülkede terörle mücadele yapıyor!

Kimin terörü bu? Pakistan'ın mı? Asla!... ABD'nin, Anglo-Amerikan cephenin Güney Asya'yı kontrol etmesine yönelik hesapların terörü. O ülkenin nükleer silahlarını tehdit görenlerin terörü.

Pakistan yöneticileri için iki seçenek var. Ya Amerika diyecekler ya da Pakistan!
Yenisafak

Taliban'dan İşgalcilere Bombalı Operasyon
28 Ağustos 2010
Afganistan'daki NATO gücü olan ISAF'ın yaptığı açıklamada Afganistan'ın doğu ve güneyinde yapılan saldırılarda 3 ABD askerinin öldürüldüğünü belirtti

Afganistan'daki işgalci haçlı ordusu NATO'nun yaptığı açıklamada Afganistan'ın doğu ve güneyinde yapılan saldırılarda 3 ABD askerinin öldürüldüğünü belirtti

Bu ay Afganistan'da ölen ABD'li asker sayısı 35 oldu.ABD'nin bu yıldaki toplam asker kaybı ise 302 oldu.haber1001

Pakistan’a yağmur seli, liderlerine para seli
22 Eylül 2010
Dev bir felâket: Pakistan afet yönetimine göre muson yağmurları sonucunda meydana gelen sel tam 17.2 milyon kişinin hayatını etkiledi ve 1.500’den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Dev bir felâket: Pakistan afet yönetimine göre muson yağmurları sonucunda meydana gelen sel tam 17.2 milyon kişinin hayatını etkiledi ve 1.500’den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Ağustos ayı, Pakistan’da muson mevsimidir. Bu yılın yağışları devam ediyor ve bu yüzden de sel suları çekilmiyor. Yaklaşık 2.000 kişi hayatını kaybetti; 20 milyon kişi de evsiz kaldı. Afganistan’daki savaş, bu savaşın Pakistan’a saçılması gibi insan elinin ürünü felâketler zaten yeterince kötüyken, ülke şimdi de en kötü tabîi felâkete mâruz kaldı. Pek çok hükümet bu felâketle başa çıkmayı güç bulurdu ancak şu anki rejim fiilen felç oldu.

Son altmış yıldır, Pakistan’ın yönetici seçkinleri halk adına sosyal altyapı inşa edemediler. Yapısal bir kusurdur bu ve nüfusun büyük bir kesimini kötü etkilemektedir. Ülkenin yöneticileri kredinin akmaya devam etmesi için IMF’nin neoliberal tâlimatlarını şevkle uyguluyor ama en iyi zamanlarda işe yaramazken nerde kaldı ülkenin en feci insani kriz içinde olduğu bir zamanda faydalı olması.

Batının felâkete verdiği tepki, cömert olmaktan uzak olduğu için İslamabad’da paniğe yol açtı; Amerika yanlısı gazeteciler, yardım hemen gelmediği takdirde, teröristlerin ülkeyi ele geçireceklerini duyuruyorlar. Anlamsız bu. Pakistan ordusu, yardım çalışmalarının kontrolünü elinde sıkıca tutuyor. Dini gruplar ve diğerleri de para sağlıyor, evsizlere yardım ediyorlar. Bu normaldir.

11 Eylül’den beri, azgın bir İslamofobi Avrupa ve Kuzey Amerika’yı rehin aldı. “Çok-kültürlü İngiltere’de” kısa süre önce yapılan bir kamuoyu araştırmasında, İslam kelimesini duyduklarında ilk düşündükleri şeyin ne olduğu sorusuna katılımcıların yüzde 50’sinden fazlası “terörist” cevabını verdi. Durum Fransa, Almanya, Hollanda ve Danimarka da farksız.

İslam’a kalıcı “öteki” muamelesi, Irak ve Afganistan savaşlarıyla alâkasız sayılmaz; ayrıca bu tutum, 20. yüzyılın ilk yarısında önyargı ve soykırımı ateşleyen anti-semitizm kadar yanlıştır. İşgalden bu yana bir milyon Iraklı öldü. Kimin umurunda? Afgan siviller her gün ölüyor: Bu onların hatası. Pakistanlı, sel sularıyla kuşatıldı. Kayıtsızlık. Tepki yokluğunun bir nedeni şüphesiz ki İslamofobi’dir.

Zerdari, Bush’la birlikte Ayakkabı Klubüne katıldı

Bir diğeri ise yurtiçinde üremiştir. Son haftalarda konuştuğum Pakistan kökenli pek çok vatandaş, Pakistan’a para göndermeye gönülsüzler çünkü gönderecekleri paranın, ülkeyi yöneten yoz yöneticilerin cebine inmesinden korkuyorlar. Sel suları ülkeyi istila etmeye başladığında, ülkenin cumhurbaşkanı Avrupa’ya gidiyordu. Oralardaki mal-mülk denetlenmeliydi; Zerdari’nin oğlu, Birmingham’da Pakistan’ın müstakbel lideri olarak taçlanmalıydı.

“Binlerce kişi ölüyor, cumhurbaşkanı tatil yapıyor”: Suya boğulan ülkenin görüntüleri Avrupa televizyonlarında gösterilirken, Pakistan cumhurbaşkanı, Fransa sayfiyesindeki 16.yy şatosuna yol alıyordu. Taç giyme töreni iptal edildi. En sâdıklar için bile çok ahmakça olurdu. Zerdari, berbat bir konuşma yaptı ve havalı bir şekilde maval okunmasına kızan yaşlı bir Keşmirli eğilip ayakkabılarından birini “rüşvetçi, hırsız” diyerek işadamı-cumhurbaşkanına fırlattı. Zerdari, öfkeyle çekip gitti. Pakistan’ın en büyük gazetesi şöyle manşet çekmişti: “Zerdari, Bush’la birlikte Ayakkabı Klubüne katıldı.”

Bazı göstericiler, Zerdari’nin resimlerine karşı ayakkabı sallarken, bazıları da “Binlerce kişi ölüyor, cumhurbaşkanı tatil yapıyor”, “binler öldü, milyonlar evsiz” ve “Pakistanlılar selde boğulurken Zerdariler İngiltere’de keyif çatıyor” yazılı dövizler taşıdılar. Bunların hiçbirisi, daha fazla para toplanmasına yol açmadı.

Krizle uğraşan Pakistan’ın ve onun aç biilaç halkının görüntüleri Avrupa televizyonlarında gösterilirken, Fransa Hava Kuvvetlerine bağlı bir helikopter, Pakistan’daki en zengin adamı, Avrupa’daki en abartılı bir mülke, 20 bin metrekare park alanı, gölleri ve korulukları olan Manoir de la Reine Blanche adlı bir 16.yy şatosuna götürüyordu. Kral VI. Filip’in dul eşi için inşa edilen bu şato, şimdi de Pakistanlı bir dulun malı. Masrafını nasıl karşılayabiliyor? Herkesin mâlumu. Pakistan’a yatırım yapan şirketlerden gelen ödemelerle.

Hükümet, ülkenin en büyük medya imparatorluğu olan Jang grubuna, kısıtlama uygulaması ve ayakkabı fırlatma hadisesini Geo TV’de göstermemesi için tavsiyede bulundu. Bu telkini reddettiler ve ayakkabıyı fırlatan kişiyle röportaj yaptılar.

Youtube’u gemleyemeyen Zerdari’nin adamları Geo ve bir diğer kanalı (ARY) Karaçi ve Sind’in bazı kesimlerinde kararttılar. Zerdari’nin yüzlerce hayranı (jiyalalar yani düşünmeyle işi olmayan parti yandaşları) Geo’nun Karaçi’deki ofisinin önünde toplanıp binayı taş ve ayakkabı yağmuruna tuttular. Tüm bunlar, Geo’nun ayakkabı fırlatma hadisesini haberleştirme kararından dolayı oldu.

Tüm Karaçi’de Jang grubu gazeteleri yakıldı. Polis yoktu. Geo, tepki olarak, Benazir Butto’nun basın özgürlüğünü savunduğu görüntüleri yayınladı. Sel devam ediyor…

Kaynak: Counterpunch
Dünya Bülteni için çeviren: M. Alpaslan Balcı

Pakistan'da işbirlikçilere karşı şehadet eylemi: En az 50 ölü, 120 ağır yaralı
06.12.2010

Pakistan'ın kuzey batısında gerçekleştirilen şehadet eylemi en az elli kişinin öldü.
Yaklaşık 120 kişinin ağır yaralandığı rylem, işbirlikçi Pakistan hükümetinin Taliban karşıtı muhbir ve tetikçileriyle görüşmeler yaptığı bir binada gerçekleşti.

Taliban'ın eylemi üstlendiğini açıklandı.

Eylemin polis üniforması giyen iki Taliban militanı tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

Ölenler arasında toplantıya katılan işbirlikçi aşiret liderleri ile üst düzey istihbaratçı ve polislerin de yer aldığı tahmin ediliyor. İki gazetecinin de öldüğü bildirildi.
Haber1001

Pakistan'da patlamada ölü sayısı 17 oldu
Pakistan'ın Kuzeybatısındaki Orakzai bölgesinde bir pazar yerinde meydana gelen patlamada 17 kişi öldü. Kohat Emniyet Müdürü Dilaver Bangaş, kentin en kalabalık bölgesi Tirah Pazar'da meydana gelen patlamada bazıları ağır 26 kişinin yaralandığını, 30'dan fazla dükkanın yerle bir olduğunu söyledi. netgazete 08.12.2010 İSLAMABAD

Taliban güçleri Pakistan - Afganistan sınırındaki işbirlilçi milisleri vurdu: En az 11 ölü
24 ARALIK 2010
İşbirlikçi Mohmand aşiretinin yaşadığı Baidnami yöresinde 150 dolayında Taliban militanının, dün gece milis güçlere ait beş ayrı sınır karakoluna saldırı düzenlediğini ve çatışmalarda en az 11 askeri öldürdüğü açıklandı.

Sınır birliği yetkilileri, en az 12 askerin de saldırı sırasında yaralandığını kaydetti.

Pakistan güçlerinin sakdırılarına rağmen Taliban'ın sınır bölgesindeki eylemleri sürüyor

Taliban çatışmalarda en az 12 askeri öldürdüklerini, kendilerininse, sadece 2 kayıp verdiklerini açıkladı.

Bu ayın başlarında Galaney'deki bir hükümet binasına düzenlenen çifte intihar saldırısında 43 kişi ölmüştü. Bu saldırılar sırasında işbirkikçi yerel yetkililer, Taliban hareketine karşı bir milis gücü oluşturulması amacıyla işbirlikçi aşiret liderleriyle görüşme yapmaktaydılar.

Temmuz ayında da, Mohmand bölgesindeki Yakagund köyünde düzenlenen bir başka çifte şehadet eylemi, yine aşiret liderlerini hedef almış ve olayda 100'den fazla kişi ölmüştü.

Pakistanlılar 'İslam için' sokaklarda
İslam'a hakareti suç olmaktan çıkaran yasa teklifine karşı yüzbinlerce Pakistanlı genel greve gitti
01 Ocak 2011
Anadolu Haber

Pakistan'da İslam'a ve Peygamber Efendimize hakareti suç kabul eden yasanın kaldırılması için meclise sunulan teklif Pakistanlılar'ı kızdırdı.

Bugün ülke genelinde genel greve gidildi, İslam'a hakaretin suç olmaktan çıkmasına tepki gösterenler dükkanlarını, işyerlerini açmadı, değişiklik teklifine karşı eylemler düzenlendi.

Yasa teklifi, Asiye Bibi isimli Pakistanlı bir kadının İslam'a hakaret suçundan idam cezasına çarptırılması sonrasında başlayan ve batılı ülkelerin basklısını da beraberinde getiren tartışmaların arkasından gelmişti.

Hükümet yasanın değişmesine izin vermeyeceklerini söylemesine rağmen, Pakistanlı müslümanlar yılın son cuma gününde İslam'a hakaretin suç sayılmaya devam etmesi talebiyle sokaklara çıktı.

Karaçi, Lahor, Peşavar, İslamabad ve Ravalpindi'de değişiklik teklifine karşı protesto gösterileri düzenlendi.

Karaçi'de bugün toplu taşıma araçları trafiğe çıkmazken, göstericiler trafiği engelledi. Sind ve Pencap eyaletlerinin bazı bölgelerinde de işyerleri açılmadı. Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da da ulaşımda grev yapıldığı yönünde haberler geliyor.

Hükümet, İslama küfredenlere idam cezası öngören yasada değişiklik isteyen tasarıya uzak duruyor. İktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin bir mensubuyla eski bir enformasyon bakanı tarafından hazırlanan tasarı, yasadaki ölüm cezasının kaldırılmasını öngörüyor.

Şimdiye kadar Pakistan'da İslam'a hakaret suçlamasıyla ceza alan hiç kimse idam edilmedi. Ancak bu yasa kapsamında ilk ceza alan ilk kadın olan Asiye Bibi'nin davası uluslararası medyada gündeme gelince gözler yasaya çevrildi.

Pakistan'ın dine küfür yasası, "yazı, söz veya resimle, İslam'a ve Peygamberine doğrudan ya da dolaylı olarak hakaret ettiğine hükmedilen kişiye cezayı" içeriyor.

Pakistan'da NATO tankerleri ateşe verildi
1 Ekim 2010
Afganistan'daki NATO güçlerine yakıt taşıyan 30 kadar tanker, Pakistan'ın güneyinde bir petrol istasyonunda bulundukları sırada düzenlenen saldırıda tahrip edildi.

Güzergah daha önce saldırıya hedef olmamıştı

Son yıllarda Pakistan'ın başka kesimlerinde bu tür saldırılar görülmüş olsa da Şikarpur'dan geçen ikmal güzergahı, ilk kez böyle bir saldırıya hedef oluyor.

Bu nedenle güvenlik güçleri, buradan geçen konvoylara, ülkenin kuzeybatısında olduğu gibi refakat etmiyordu.

Polisin verdiği bilgiye göre militan olduklarından şüphelenilen saldırganlar, olay sırasında önce şoförleri korkutmak için ateş açtı, ardından tankerleri ateşe verdi.

Ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

ABD'ye karşı protestolar
Pakistan hükümeti, dün NATO güçlerinin bir saldırıda 3 askerinin ölmesini protesto amacıyla, Afganistan'a giden konvoyların sınırı geçmesine izin vermemişti.

Ancak NATO güçlerinin sınır ötesi hava saldırısıyla bugünkü olay arasında bağ olup olmadığı netleşmiş değil.

Son saldırıyı henüz kimse üstlenmedi.

NATO güçleri ve ABD'nin Afganistan'a nakliye güzergahları yok değil ancak bu güzergahların en ucuz ve en uygun olanları Pakistan'dan geçiyor.

BBC İslamabad muhabiri İlyas Han'ın söylediğine göre kamyon şoförleri, Beluçistan'dan geçen başka bir nakliye güzergahını son zamanlarda NATO sevkiyatlarının çeşitli saldırılara hedef olması sebebiyle değiştirmiş ve Şikarpur güzergahını izlemeye başlamıştı.

Şikarpur'da militanların güçlü bir örgütlenmesi ya da aşırılık yanlısı dini gruplar bulunmuyor.

Ancak yakınlardaki askeri üste Amerikan askerlerinin varlığı bir kaç kez protesto edilmişti.BBC

12 Yaşındaki Delikanlı Kışlaya Daldı: 31 Asker Öldü 40'dan fazla Yaralı Var
10.02.2011
Ülkenin kuzeybatısındaki Mardan kentinde meydana gelen olayda, okul kıyafetinin içine patlayıcıları yerleştiren ilköğretim öğrencisi, askerlerin sabah içtiması yaptığı sırada kışlaya girdi, askerlere çok yakın bir noktada üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi.
Patlamada en az 31 asker ölürken en az 40'ıda yaralandı. Yaralanan askerlerin büyük bölümünün durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Taliban’ın son derece etkili olduğu Afganistan sınırı yakınlarındaki Mardan’da 2006 yılında yine askeri kışlaya benzer bir eylem düzenlenmiş, o saldırıda da en az 35 asker ölmüştü.
Sıradışı

Pakistan'dan Müşerref'e tutuklama emri
12 ŞUBAT 2011
Müşerref 1999 yılında darbeyle iktidarı ele geçirmişti
Pakistan'da terörle ilgili konularda uzman bir mahkeme eski devlet başkanı Pervez Müşerref hakkında tutuklama emri çıkardı.
Tutuklama emri, muhalefet lideri Benazir Butto'nun öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında çıkarıldı.
Savcılık Müşerref'i Taliban'ın Butto'yu öldürme niyetinden haberdar olduğu halde, muhalif lideri korumaya yönelik gerekli önlemleri almamakla suçluyor.
İktidardan ayrılmasından bu yana Londra'da yaşayan Müşerref, siyasi amaçlı olduğunu ileri sürdüğü suçlamaları reddediyor.
Ravalpindi'deki mahkemenin savcıları Butto suikastine ilişkin soruşturmada, Müşerref'i sorgulamadan ilerleme sağlanamayacak bir düzeye gelindiğini söylüyor.
Savcılık Müşerref'le defalarca ilişkiye geçmeye çalıştıklarını ancak eski devlet başkanının işbirliği yapmayı reddettiğini söylüyor.
Savcılık Müşerref'in 19 Şubat'taki duruşmaya gitmemesi halinde kaçak ilan edileceğini belirtiyor.
Müşerref'in Londra adresine bazı sorular içeren bir belge de gönderilmiş.
Savcılık, iki görevlinin verdikleri ifadede, Butto'nun seçim kampanyası sırasında konuşma yaptığı bir meydandan ayrılmasından hemen önce, kendisine tahsis edilen bir koruma görevlisinin Müşerref'in emriyle görevden alındığını ileri sürdüklerini belirtiyor.
Butto bundan hemen sonra öldürüldü.
1990'lı yıllarda iki kez başbakanlık yapan Butto 27 Aralık 2007'de Ravalpindi'de uğradığı suikast sonucu ölmüştü.
1988-1990 ve 1993-1996 yılları arasında iki kez başbakanlyık yapan Butto, bugün Pakistan Devlet Başkanı olan Asıf Ali Zerdari'nin eşiydi.
Benazir Butto'nun babası da bir askeri darbe ardından asılmıştı.
Pervez Müşerref genelkurmay başkanı olduğu sırada 1999 yılında bir darbeyle iktidarı ele geçirmiş ve 2008 yılına kadar devlet başkanlığında kalmıştı. BBC

Pakistan ile Amerika arasında, bir ABD'li ajanın tutuklanması nedeniyle ilişkiler geriliyor
16 ubat 2011
Anadolu Haber

Pakistan ile ilişkilerin gerilmesi üzere bu ülkeye bugün ulaşan ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Senatör John Kerry, iki ülke arasındaki gerilimi azaltma gayretinde. 27 Ocak tarihinde Davis'in karıştığı olayı yerinde inceleyecek olan Senatör Kerry, taraflar arasında uzlaşma yolu da arayacak.

Başkan Barack Obama da Kerry'in Pakistan'a ulaştığı gün olayla ilgili açıklamada bulundu. Başkan, Pakistan'ın Davis'i bırakması gerektiğini belirterek, diplomatlarına 1960'da imzalanan Viyana Diplomatik İlişkiler Konvasyonu antlaşmasına uygun muamele edilmesini ve bu doğrultu da da serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

İki kişiyi öldürdüğünü kabul eden Davis, savunmasında kendisini soymaya çalışanları nefsi müdafaa amacıyla ateş etmek zorunda kaldığını iddia etmişti. Davis'i Pakistanlıların elinden kurtarmak amacıyla olay mahalline giden konsolosluk aracı da burada bir kişiyi ezerek ölümüne neden olmuştu. Olay bununla da kalmayıp Davis'in öldürdüğü şahıslardan birisinin eşi adaletin yerini bulmayacağı gerekçesi ile intihar etti. Pakistan basınında büyük yankı uyandıran gelişme üzerine kamuoyunda ABD'li diplomatlara karşı büyük bir nefret dalgası oluşmaya başladığı Amerikan basınında yer aldı.

Mahkemeye intikal eden olay sonunda Davis'in suçlu bulunması halinde idam edileceği tahmin ediliyor. Davis, Pakistanlı yetkililere göre ajan, ABD'ye göre ise diplomat. Pakistan, Amerika'dan Davis'in diplomat olduğuna dair belge isterken ABD hükümeti istenilen evrakları en kısa sürede Pakistan makamlarına ileteceğini duyurdu. Davis'in diplomat olduğunun kanıtlanması durumunda 1960 Viyana antlaşması gereği dokunulmazlık hakkında yararlanması sözkonusu. Başkan Obama, Davis'in Pakistan devleti tarafından yargılanması durumunda bunun diğer tüm riskli ülkelerdeki ABD'li diplomatların hayatını tehlikeye atacağını savunurken, ''Bunun anlamı diplomatlarımız işlerini yapamayacaktır'' diye konuştu.

Pakistan basınına göre Davis diplomat değil ajan. Ancak Davis'in ajan olduğunun kanıtlanması ise imkansız gibi görülüyor. Davis, daha önce de Lahor kentinde (2009 yılında) şüpheli faaliyetleri nedeniyle Pakistanlı yetkililerce gözaltına alınmıştı. Pakistan basını Davis'in iki Pakistanlıyı öldürmesinin ardından fotoğraflarını çektiği ve bunun Pakistan polisinin elinde olduğunu yazdı. Yine Pakistan basını James Bond filmlerinde olduğu gibi Davis'in öldürdüğü iki kişinin Pakistan gizli servisinin elamanları olduğunu ileri sürdü.

Pakistan'da yayınlanan 'The Nation' gazetesi Davis'i diplomatik dokunmazlığın dahi kurtaramayacağını görüşünde. Gazete, 1973 tarihli Pakistan anayasası, diplomatların belli durumlarda işlediği adli suçlara diplomatik dokunulmazlık sağlamadığını yazdı.

AMERİKA DAVİS'E KARŞI SERT ÖNLEM ALMA YOLUNDA

Davis'in Pakistan tarafından yargılanması durumunda ABD'nin Pakistan'ın Washington Büyükelçisini sınır etmeyi dahi göze alacağı ileri sürülüyor. Amerika'ın Davis'in kendisine teslim edilmemesi durumunda Pakistan'a yılda 3 milyar dolar yardımı dahi askıya alacağı haberleri dolaşıyor.

Geçtiğimiz hafta Washington DC'de Pakistanlı meslektaşı ile görüşmesi öngörülen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Davis olayı nedeni ile bu buluşmayı iptal etmişti.

Wall Street Journal, Davis'in Lahor ABD Konsolosluğu'nda teknik idarede çalıştığını yazdı. Ancak gazete haberinde Davis'in olay sırasında üzerinde ne tür silah bulundurduğu ve ne amaçla silahlı dolaştığının ise Amerikalı yetkililerce belirtilmediğini yazdı. Aynı gazete Davis'in iki Pakistanlı'yı öldürdüğü yerde 70 adet kurşun, Glock marka tabanca, metal dedektör, yüz maskesi, takma sakal, bıyık, saç ile makyaj malzemesinin bulunduğunu kaydetti.

CIA İçin Çalışıyormuş
21.02.2011
ABD ile Pakistan arasında diplomatik krize yol açan Amerikalı konsolosluk görevlisinin CIA için çalıştığı bildirildi.

Pakistan’ın Lahor kentinde bir kişinin öldüğü trafik kazasına karışan ve olay sonrasında iki kişiyi silahla vurarak öldüren Amerikan Konsolosluğu görevlisinin Amerikan Merkez Haberalma Teşkilatı CIA için çalıştığı Amerikalı yetkililerce doğrulandı.
Olayda gözaltına alınan Raymond Davis isimli Amerikalı görevli ise ölen 3 kişiden ikisinin kendisine saldırmak üzere oldugunu ve kendisinin meşru müdafaada bulunduğunu iddia etmişti.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani sorunun Pakistan hukuk sistemi içinde en kısa zamanda çözüleceğini inandığını söyledi. TRT

Taliban'dan Usame Bin Ladin'in intikamı için vurdu: En az 82 ölü
13 Mays 2011



Taliban,Ladin'in şehadeti sonrası ilk büyük intikam eylemini Pakistan'da gerçekleştirdi.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki polis akademisine çifte şehadet eyleminde ölenlerin sayısı 82′e ulaştı. Eylemi, Pakistan Talibanı üstlendi.

El Kaide’nin müttefiği Pakistan Taliban Hareketi’nin (PTH) sözcüsü İhsanullah İhsan, AFP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Pakistan’ın kuzeybatısında polis eğitim merkezini hedefleyen çifte eylemin “şehit Usame Bin Ladin’in intikamının alınması için ilk eylem” olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü, “Pakistan ve Afganistan’da daha büyük eylemler bekleyin” dedi.

Sınır polis memurlarının eğitim merkezine yönelik eylemde, 20′si ağır 115 kişinin de yaralandığı bildirildi. Motosikletli şehadet komandolarınca gerçekleştirilen eylemde 10 kilogram patlayıcı madde kullanıldığı belirtildi.

Eylemin, genç emniyet mensuplarının, 10 günlük izinlerine gitmek için otobüslere bindikleri sırada meydana geldiği belirtildi.

Vurulan akademinin mensupları Taliban'la mücadele ediyor.

Pakistan polis yetkilileri Şabkadar'daki eylemin, bu yıl gerçekleştirilen en büyük eylem olduğunu belirtiyor.

haber1001

Pakistan'da Şiileri taşıyan otobüse saldırı
18 MAYIS 2011

Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta kentinde, bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda en az beş kişi öldü.
Hareket halindeki otobüse motosikletli kişilerin ateş açtığı, altı kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yolcuların Şii azınlığa mensup oldukları belirtildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
Ülkenin kuzeybatısındaki Ketta kentinde ise bir güvenlik noktasına düzenlenen saldırıda iki polis memuru öldü.
Dört-buçuk saatlik çatışma
Taliban'ın güçlü olduğu Hayber yakınlarında 100 kadar militan karargaha ağır silahlarla saldırı düzenledi.
BBC

Pakistan'da Otobüs Tarandı: 10 Ölü
07 Temmuz 2011
Pakistan'ın Karaçi kentinde, 2 otobüsün tarandığı ve ilk bilgilere göre 10 kişinin öldüğü bildirildi.
Pakistanlı yetkililer, otobüslerin taranması sonucu 20 kişinin de yaralandığını belirtti. Olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Bu saldırıdan kısa bir süre önce yetkililer, Karaçi'de son 3 gündür süren şiddet eylemleri nedeniyle 40 civarında kişinin öldüğünü açıklamıştı. aktifhaber

Taliban, Pakistan'da 16 işbirlikçi polisi kurşuna dizdi
18 TEMMUZ 2011

Taliban, Pakistan'da kaçırdığı 16 işbirlikçi polisin kurşuna dizilme görüntülerini yayımladı.

Kayıtta yüzlerini gizleyen militanlar, bir tepenin üzerinde sıraya dizdikleri, elleri arkadan bağlı işbirlikçi polis memurlarına önce bağırıyor, sonra da ateş açıyor.

Öldürülen işbirlikçi polislerin cesetleri, Taliban'ın bölgeyi terk etmesinden sonra köylüler tarafından bulundu.

'İslam düşmanları'

Pakistan ordu sözcüsü, görüntülerin gerçek olduğunu açıkladı.

Görüntülerde, Taliban komutanı, polis memurlarını 'İslam'ın düşmanı' olmakla suçluyor ve Allah'nın bütün işbirlikçilerin cezalandırmasını istediğini söylüyor.

Sonra militanlar ateş açıyor.

Pakistan ordusu, eylemin Svat vadisindeki Taliban militanlarınca gerçekleştirildiğine inanıyor.

haber1001

Pakistan'da 11 Şii öldürüldü
30 TEMMUZ 2011

Pakistan'ın güney batısındaki Quetta kentinde silahlı saldırı sonucu 11 Şii öldürüldü. Üç kişi de yaralandı.
Saldırıya uğrayan grup kentin dış mahallerinde bir kamyonette seyahat ediyordu.
Silahlı kişiler kamyoneti yaylım ateşe tuttu.
Yedi kişinin olay yerinde, dört kişinin de hastaneye götürülürken öldüğü söyleniyor.
Saldırganlar kaçmayı başardı.
Dün de silahlı bir kişi kentin merkezindeki bir otobüs terminalinde 7 Şii hacıyı öldürmüştü.
Saldırılar ardından yerel Şii toplumu tepkisini bazı araçlar ve işyerlerini ateşe vererek gösterdi.
Olaylar üzerine Belucistan bölgesinin merkezi olan Quetta'da polis devriyeleri artırıldı.

Bugünkü saldırının sorumluluğunu Pakistan'ın en eli kanlı islamcı grubu üstlendi.
El Kaide bağlantılı grup geçmişte ABD'li diplomatlar ve Pakistan askeri hedeflerine saldırılar düzenlemişti. BBC

Pakistan'da camide patlama
19.08.2011
En az 24 kişinin ölümüyle sonuçlananb patlamaya bir intihar eyleminin mi yoksa camiye konan bir aygıtın mı yol açtığı bilinmiyor.
Pakistan'ın kuzeybatısında bir camide meydana gelen patlamada en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Patlama yüzlerce kişinin cuma namazı için toplandığı sırada yaşandı.

Afganistan sınırına yakın Hayber aşiretler bölgesinde yer alan Gundi köyündeki camide en az 60 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Bölgede Taliban ve El Kaide'ye bağlı olduğu düşünülen kişilerin faal oldukları belirtiliyor.

Bölgedeki en üst düzey yetkili Mutahar Zeb AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, patlamaya bir intihar eyleminin mi yoksa camiye konan bir aygıtın mı yol açtığının bilinmediğini söyledi.

Olay sırasında caminin tavanının da çöktüğü belirtildi.

Kimi görgü tanıkları basına yaptıkları açıklamada genç bir erkeğin namaz sırasında üzerindeki patlayıcıları ateşlediğini anlattı.
BBC

Pakistan'da Salman Tasir'in oğlu kaçırıldı
26 Ağustos 2011
Pakistan'da Ocak ayında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Pencap valisi Salman Tasir'in oğlu kaçırıldı.

Polis, Şahbaz Tasir'in, Pencap eyaletinin Lahor kentinde silahlı 4 kişi tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldığını belirtti.

Ülkedeki aşırı dinci gruplara ve uygulamalara yönelik eleştirileriyle tanınan Salman Tasir, görüşlerini beğenmeyen koruma görevlisince 4 Ocak'ta öldürülmüştü.

Pakistan Halk Partisi'nin önde gelen isimlerinden biri olan Tasir, dine hakaret ettiği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan bir Hristiyan kadının affedilmesi çağrısında bulunmuş, Pakistan'daki aşırı dinci grupların tepkisini toplamıştı.

Tasir'i öldüren koruma görevlisi Malik Mümtaz Hüseyin Kadri, valinin dine hakaret yasasını eleştirmesi sebebiyle Salman Tasir'i öldürdüğünü itiraf etmişti.
Pakistan'da Ocak ayında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Pencap valisi Salman Tasir'in oğlu kaçırıldı.
26 Ağustos 2011
Polis, Şahbaz Tasir'in, Pencap eyaletinin Lahor kentinde silahlı 4 kişi tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldığını belirtti.

Ülkedeki aşırı dinci gruplara ve uygulamalara yönelik eleştirileriyle tanınan Salman Tasir, görüşlerini beğenmeyen koruma görevlisince 4 Ocak'ta öldürülmüştü.

Pakistan Halk Partisi'nin önde gelen isimlerinden biri olan Tasir, dine hakaret ettiği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan bir Hristiyan kadının affedilmesi çağrısında bulunmuş, Pakistan'daki aşırı dinci grupların tepkisini toplamıştı.

Tasir'i öldüren koruma görevlisi Malik Mümtaz Hüseyin Kadri, valinin dine hakaret yasasını eleştirmesi sebebiyle Salman Tasir'i öldürdüğünü itiraf etmişti.
http://haber.mynet.com

Pakistan'da şehadet eylemi: 26 ölü
15 Eylül 2011
Pakistan'ın kuzeybatısında düzenlenen şehadet eyleminde ölenlerin sayısı 26'ya çıktı.

Afganistan sınırı yakınındaki Aşağı Dir bölgesinde bulunan Candol kentinde düzenlenen işehadet eyleminde 26 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtildi.

Candol'daki işbirlikçi bir aşiret mensubunun cenaze töreni sırasında düzenlenen eylemde hedefin Taliban karşıtı işbirlikçi milisler olduğu bildirildi.
haber1001

Pakistan'da Çatışma: 9 asker öldü
17 Ekim 2011
Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınında askerlerin militanların barınağına düzenlediği saldırıda 9 asker öldü.
Yetkililer, çatışmaların Hayber bölgesindeki Akka Hel köyünde çıktığını belirtti.
haber1001

Pakistan'da yanan NATO tankeri sayısı 20'ye çıktı

Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta'da Afganistan'daki NATO ve ABD birliklerine yakıt taşıyan 20 NATO tankerleri roketli saldırıya uğradı. Ketta polisinden Malik Arşad, 10 günden fazla süredir park halinde bekletilen 20 kadar NATO tankerine sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce roketli ve silahlı saldırı yapıldığını söyledi. 09.12.2011 İSLAMABAD netgazete


Pakistan'da 2. Patlama: 9 Ölü 17 Yaralı
30 Aralık 2011
Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta'da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.
Ketta'nın Arbab Karam yolu üzerinde bulunan federal kabine üyesi Nasir Maingal'in evinin yakınlarında gerçekleşen bombalı saldırıda çok sayıda ev, iş yeri ve araçta hasar oluştu, bölgede elektrikler kesildi.

Polis, patlamanın bir intihar saldırısı olduğunu açıklarken soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Bajur'da sabah meydana gelen patlamada iki kişi ölmüş, dört kişi de yaralanmıştı.
aktifhaber

Pakistan'da Şiilere bombalı saldırı: En az 26 ölü, 50 yaralı
17 ŞUBAT 2012
BBC'nin haberine göre; Pakistan'ın kuzey batısında Şiilrin yaşadığı bir bölgede düzenlenen şehadet eyleminde en az 26 kişi öldü, en az 50 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, Kurram aşiret bölgesinde Paraçinar kentinde meydana gelen saldırıda motosikletli eylemci üzerindeki bombaları kalabalık bir pazar yerinde patlattı.

Saldırı sonrasında düzenlenen protesto eyleminde güvenlik güçlerinin kalabalığa açtığı ateş sonucunda üç kişi daha öldü.

Pakistan'daki Taliban'dan ayrılan İslamî Taliban Hareketi adlı grubunun liderlerinden Fazal Said, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söyledi ve "Bize karşı eylemlerde bulundukları için Şiiler'i hedef aldık" dedi.

Kurram'daki Şii aşiretler, Taliban'ı bölgeden uzak tutmak için üç yıl savaşmışlardı.
mbr haber

Pakistan'da cenaze törenine bomba:En az 10 ölü
Pakistan'ın kuzeybatısında bir cenaze töreninde düzenlenen bombalı eylemde en az 10 kişinin öldüğü bildirildi. Eylemimin hedefinin işbirlikçi siyasetçi Kuşdil Han'ın olduğu sanılıyor. 11.03.2012 haber1001

Pakistan'da Kuran'a hakaret eden bir kişi halk tarafından linç edildi
22 ARALIK 2012

BBC'nin haberine göre; Pakistan'da Kuran'a hakaretl eden bir kişiyi polis karakoluna baskın yaparak linç etti.

Görgü tanıkları öldürülen kişinin cesedinin de halk tarafından yakıldığını söylüyor.

İsmi açıklanmayan bu kişi, geceyi geçirdiği Dadu bölgesindeki bir camide yakılmış Kuran sayfaları bulunması ardından polise teslim edilmişti.

Bundan bir kaç sat sonra halk karakola baskın yaparak kurbanı linç etti.

Dadu Karaçi'nin 330 km kuzeyinde.

Eylemle ilişkili olarak 30 kişi gözaltın alındı.

Beş polis memurunun da kurbanı koruyamadıkları için gözaltına alındıkları söyleniyor.
haber1001

Pakistan'ın Karaçi kentinde bir otobüste patlama: En az 8 kişi öldü



Patlamanın, park halindeki otobüse yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği bildirildi.
Patlamada, 40'tan fazla kişi de yaralandı.
Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının artabileceği belirtildi. TRT

[img]Pakistan'da Şii Müslümanlara saldırı[/img]
30 ARALIK 2012



Pakistan'ın güneybatısında Şii Müslümanları taşıyan bir otobüs konvoyuna saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti.
Belucistan bölgesinde gerçekleşen olayda 20 kişi de yaralandı.

Pakistan'da mezhep çatışmaları son yıllarda gittikçe kötüleşiyor. Geçen ay da Ravalpindi şehrinde bir bombalı saldırıda 23 Şii Müslüman öldürülmüştü.
Pazar günü yapılan saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi.
Saldırının önce uzaktan kumandalı bir bombayla gerçekleştirildiği söylenmiş; daha sonra da bir hükümet yetkilisi saldırının bir intihar saldırısı olduğunu açıklamıştı.
Yetkililer yaralıların bazılarının durumlarının ağır olduğunu; bu yüzden de ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.
Otobüs, bombalandığı sırada Şiilerin çoğunlukta olduğu İran'a doğru gidiyordu.
BBCT

Pakistan'da 2 Devlet Okuluna Bombalı Saldırı
30 Aralık 2012



Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Hayber'de iki devlet okuluna bombalı saldırı düzenlendi.
Bölgedeki resmi kaynaklara göre, Hayber ilinin Aka Hel kasabasında iki devlet okulu Taliban militanlarınca havaya uçuruldu.
Saldırının okulların kapalı olduğu saatte gerçekleştirilmesi nedeniyle can kaybı yaşanmadı.
Hayber bölgesinde son 4 ayda 70 eğitim kurumu militanlarca tahrip edildi.
TRT

Pakistan'da ABD ve Nato araçlarına saldırı
07 Aralık 2008

Pakistan'da silahlı 300 kişi, ülkenin batısında, Afganistan'a sevkiyatlar için kullanılan 2 park yerine saldırdı. Saldırılarda bir güvenlik görevlisi öldürüldü, 150 araç yakıldı.

Peşaver'in dış kesimlerindeki park yerlerine saldırı bugün günün ilk saatlerinde gerçekleştirildi. Polis yetkilisi Sermed Han, "03.10 civarında roket güdümlü bombalar ve taarruz silahlarıyla mücehhez 300'den fazla Taliban, onlarca terminalin bulunduğu bölgeyi kuşattı. Selman isimli bir korumayı öldürdüler ve 2 terminalde 150 kadar aracı yaktılar" dedi. Selman, saldırganların polis gelinceye kadar her şeyi yaktıklarını söyledi.

Saldırının yapıldığı El Faysal terminallerinin yöneticisi İmran Kureşi, terminallerde Afganistan'daki NATO kuvvetlerine malzeme taşıyan kamyonların bulunduğunu, saldırıda onlarca Humvee ve zırhlı aracın da yakıldığını bildirdi. Kureşi, hükümetin güvenliği sağlayamadığını, dolayısıyla işe son vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Terminallere pazartesi günü de şafak vakti saldırı gerçekleştirilmiş, 2 şoför öldürülürken onlarca araç da yakılmıştı.
Afganistan'daki ABD ve NATO kuvvetlerine malzeme taşıyan araçlara geçen ay da yolda saldırı yapılmış, 12 kamyona el konulurken 26 mürettebat kaçırılmıştı. Saldırı üzerine Afganistan'a sevkiyatlar için çok önemli bir güzergah olan Hayber geçidi günlerce kapanmıştı.

Pakistan yetkilileri, Peşaver'e 18 kilometre mesafedeki Hayber geçidinden sevkiyatın sadece gündüzleri ve yoğun güvenlik tedbirleri altında yapılmasına müsaade ediyor.
haber7

Pakistan'daki silâhlı saldırıda ölü sayısı 8'e çıktı

03 Mart 2009 Pakistan'ın Lahor kentinde Sri Lanka kriket millî takımını taşıyan otobüsü hedef alan saldırıda ölenlerin sayısı 8'e çıktı.
Lahor emniyet yetkilisi Muhammed Suhail, iki veya üç grup militanın ateş açtığı tahmin edilen saldırıda 6 polis ve 2 sivilin öldüğünü belirtti.

Sri Lanka Spor Bakanı Gamini Lokuge de saldırıda 6 kriket oyuncusunun yaralandığını, bunlardan ikisinin hastanede tedavi altına alındığını kaydetti.
Daha önce Pakistanlı yetkililerce yapılan açıklamalarda, saldırıda 5 kişinin öldüğü, Sri Lanka ulusal kriket takımından 8 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Saldırının düzenlendiği bölgede basına açıklamada bulunan merkezi Pencap eyaleti Valisi Selman Tasir ise saldırının, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılarla aynı özellikleri taşıdığını söyledi.

Pakistan'da iki büyük eylem daha
09 Ekim, 2008
Pakistan bugün iki büyük eylemle sarsıldı. Eylemlerde13 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

Pakistan Parlamentosu tırmanan islâmcı eylemlerini görüşüyor

İlk eylemı, İslamabad Emniyet Müdürlüğü'nü hedef aldı. Şahadet eyleminde 13 kişi yaralandı. Eylemde terörle mücadele biriminin işkencehane olarak kullandığı binanın kısmen çöktüğünü kaydediliyor.

Patlama öğle saatlerinde, binada çok sayıda iişşkenceci polisin bulunduğu bir sırada meydana geldi.

İkinci seylem ise Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlendi.

Uzaktan kumadalı bombanın bir hapishane nakil aracıyla bir okul otobüsünün geçişi sırasında patlatıldığı belirtildi.

Eylemde 10 kişi öldü.

Polis yetkilileri ölen kişilerin mahkumlar ve polis memurları olduğunu söylediler.

Bugünkü olaylar iki haftayı aşkın bir süre önce, İslamabad'daki Marriott Oteli'ne düzenlenen şahadet eylemini izliyor. Bu eylemde 50'yi aşkın kişi ölmüş, 260'dan fazla insan da yaralanmıştı.

Diğer taraftan, yetkililer, Pakistan savaş uçaklarının Becaur bölgesinde Taleban mevzilerini bombaladığını, saldırıda sekizi yabancı 20 militanın öldüğünü söyledi.

Pakistan'da intihar saldırısı: 48 ölü
2 Kasım 2014

Pakistan'ın Lahor kentinde intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Pakistan - Hindistan sınırındaki Lahor kentinde pazar günü öğleden sonra bir saldırganın kalabalığın ortasında kendini havaya uçurduğu bildirildi. Polis kaynaklarına göre, intihar saldırısında 48 kişi hayatını kaybetti, 70'den fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtiliyor. Polis sözcüsü Muştak Sukhera, Lahor'daki saldırının bölgede son aylarda meydana gelen en şiddetli saldırı olduğuna dikkat çekti. Polis, saldırının her akşam bayrak töreninin yapıldığı ve töreni izlemek için binlerce kişinin toplandığı Wagah sınır kapısında düzenlendiğini kaydetti. İntihar saldırganının yaşının genç olduğu belirtiliyor. Saldırıyı kimin ve ne amaçla düzenlediği ise açıklanmadı. Ancak radikal Taliban örgütü bölgede sık sık saldırılar düzenliyor. Wagah sınır kapısı, Pakistan ve Hindistan arasındaki tek bağlantı noktası. Sınırdaki bayrak töreni nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındığı ve izleyicilerin de alana alınırken kontrolden geçirildikleri belirtiliyor.
©Deutsche Welle Türkçe Kaynak: http://www.mynet.com/haber/dunya/share-1535028-1?utm_medium=copy

Pakistan'da Taliban askerî okulu bastı: En az 135 ölü
16 Aralık 2014



BBC'nin haberine göre; Pakistan'ın Peşaver kentinde Taliban'a bağlı silahlı bir grup askeri okulu bastı. Okuldaki yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. İlk belirlemelere çoğu öğrenci olmak üzere en az 126 kişi öldürüldü.
Baskını ardından Pakistanlı komandolar okulu kuşattı. Çatışmalar sürüyor.

BBC'ye konuşan bir Taliban sözcüsü, baskının "Taliban'ı hedef alan ordu operasyonları nedeniyle yapıldığını, sadece 'büyük' öğrencileri vurduklarını" açıkladı.

Taliban'ın saldırısı ise yerel saatle sabah 10.00 sularında askeri üniforma giyen altı silahlı militanın okula girişiyle başladı.

Lady Reading hastanesinden bir doktor, yaralı öğrencilerin çoğunun durumunun ciddi olduğunu, aralarında birkaçının başından yaralandığını aktardı.
haber 93
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com