EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

''BURSA OVASI DEVLET ELİYLE TALAN EDİLİYOR"

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İMAR, MİMARÎ ve ŞEHİRCİLİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cum Ağu 20, 2010 9:08 pm    Mesaj konusu: ''BURSA OVASI DEVLET ELİYLE TALAN EDİLİYOR" Alıntıyla Cevap Gönder

İnşaat Mühendisleri Bursa Ovası'ndaki Çalışmalara Tepki Gösterdi



20 Ağustos 2010
Bursa Ovası Toplulaştırma Planlaması ve Samanlı Bağlantı Yolu'na sert tepki gösteren İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararlarını "teknik değil siyasi" olarak değerlendirdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında 1/25000 ölçekli Merkez Planlama Bölgesi Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, meclis kararlarına sert tepki gösterildi.



Necati Şahin, Bursa Ovası Toplulaştırma Projesi adı altında Vakıf, Millet ve Samanlı mahallelerindeki kaçak yapıların yasallaştırıldığını ve bu bölgede 300 hektar (3 milyon metre kare) alanın başta DSİ olmak üzere kurum görüşleri alınmadan imara açıldığını söyledi. Samanlı ve Vakıfköy'deki bölgelerin büyük kısmının taşkın alanları ve sıvılaşma bölgeleri içinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Şahin, "Bursa Ovası, koruma bahanesi altında toplulaştırma ile yapılaşmaya açılıyor. Yapılaşmaya açılan bölgelerin neredeyse tamamı taşkın alanı veya sıvılaşma bölgesidir. Buralara belediyenin imar çıkartması, fay hattının üzerine imar çıkartmakla aynıdır." dedi.



Başkan Şahin, ilk olarak pazartesi günü planlarla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'ne itirazda bulunacaklarını, eğer itirazları kabul edilmezse hukuk yoluna başvurarak dava açacaklarını söyledi.

Öte yandan, Bursa Çevre Yolu Samanlı Bağlantı Yolu'nun ise yine Temmuz ayı Belediye Meclisi'nde alınan kararlarla 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına işlendiğini hatırlatan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, bu projenin de tamamen verimsiz ve dayatma olduğunu savundu. Şahin, şöyle dedi: "Samanlı bağlantı yolu tamamen dayatma bir projedir ve son derece verimsiz bir yatırımdır. Bu yatırımın miktarı 100 milyon dolar olarak gözüküyor, ancak bu rakamın da üzerine çıkacaktır. Çünkü bağlantı yolunun da büyük kısmı sıvılaşma bölgesi içindedir. Bu nedenle yolun yapımında özel teknikler ve özel kazıklar kullanılması gerekmektedir. Böylelikle milyonlarca dolar bir kez daha çöpe gidecek. Karayolları'nın çevre yolu ile ilgili yaklaşık 10 ayrı projesi var. Hiçbirinde Samanlı Bağlantı yolu diye bir bölüm yok. Eğer Bursa halkı bu konuyu tartışır ve gündemde tutarak tepkisini gösterirse bu uygulamadan vazgeçilecektir."

''BURSA OVASI DEVLET ELİYLE TALAN EDİLDİ'

Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık da derhal "Ova Eylem Planı" hazırlanması ve ovanın kırmızı çizgilerinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ova Eylem Planı'nın yürürlüğe girmemesi sebebiyle 11 bin 245 hektar olarak belirlenen koruma alanının bugün 9 bin 250 hektara düştüğünü söyleyen Uyanık, kaybın her geçen gün arttığını ifade etti. Uyanık, "Ayrıca Samanlı Sağlık Kompleksi gibi büyük kamu yatırımlarına ovada yer seçerek bu bölgedeki yapılaşma baskısı artmış, Bursa Ovası devlet eliyle göz göre göre talan edilmiştir." eleştirisinde bulundu. aktifhaber


_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İMAR, MİMARÎ ve ŞEHİRCİLİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com