EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

HASTA DERNEKLERİNDEN DANIŞTAY'A SİTEM

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cmt Tem 24, 2010 11:46 pm    Mesaj konusu: HASTA DERNEKLERİNDEN DANIŞTAY'A SİTEM Alıntıyla Cevap Gönder

HASTA DERNEKLERİNDEN DANIŞTAY'A SİTEM

24 Temmuz 2010 20:45
Danıştay'ın, Sağlık Bakanlığı tarafından Tam Gün Yasası ile ilgili yapılan basın açıklamasına yönelik yürütmeyi durdurma kararı vermesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Hasta dernekleri Danıştay'a böyle seslendi.
Hasta derneklerinden Danıştay'a: Biraz da 70 milyona müjde verin

Kararın, birkaç saat içinde alınması ve Danıştay 5. Dairesi Başkanı'nın karşı oy vermesi dikkat çekti. Hukukçular, "O zaman Danıştay'daki bir memur mesai saati dışında özel hukuk bürosunda çalışsın." diyerek Danıştay'ı eleştirdi.

'Muayenehanesi olan 3-4 bin doktora müjde' haberlerine tepki gösteren hasta dernekleri ise, "Biraz da 70 milyona müjde verin." açıklamasını yaptı.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ulusoy kararı eleştirenlerden. Anayasa Mahkemesi'nin tam gün çalışmayı değil, mesai saatleri dışında çalışma engelini iptal ettiğini söyleyen Ulusoy, bunun da kamudaki doktorları kapsamadığını söyledi.

Ulusoy, Tam Gün'ün içinde yer alan 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 12. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan 'kamu görevlileri aynı zamanda mesleğini serbest olarak icra edemeyecekler' hükmünü örnek gösterdi.

Ayrıca Tam Gün ile yürürlükten kalkan ve eskiden hekimlerin mesai sonrasında serbest çalışmasına izin veren 2368 sayılı düzenlemeyi de Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmediğini hatırlattı.

Danıştay'ın kararının kamu çalışma düzenine de aykırı olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Kamu çalışma sisteminde 8 saatten sonra bir hekimin gidip 4-5 saat muayenehanesinde çalışması ve ertesi gün tekrar işbaşı yapması sıkıntılı bir durum.

Hasta olarak hekime nasıl güveneceksiniz? Bu, hatalara da kapı açar." dedi. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda mesai saati dışında çalışmanın yasaklandığını da anlatan Ulusoy, "Devlet memurunun mesai saatinde kazanç getirecek bir işte çalışması yasak.

Danıştay'ın kararında özel muayenehane açılmasının kazanç getirici bir faaliyet olmadığı yönünde kararı var. Bu da yanlış. Muayenecilik de kazanç getirici bir uygulamadır." ifadesini kullandı.

Hasta Hakları Koruma Derneği Başkanı Avukat Zeki Sadunoğlu ise Danıştay'ın basın açıklamasına verdiği yürütmeyi durdurma kararını anlayamadıklarını belirtti.

"Bu bir basın açıklaması, idari bir karar değil. Davalık bir durum da söz konusu değil." dedi. Tam Gün'ün doktorlar arasında yüzde 80'ler civarında kabul gördüğünü ifade eden Sadunoğlu, sürekli 3-4 bin muayenehanesi olan doktora müjdeli haber verildiğini belirterek, biraz da vatandaşa müjdeli haber verilmesini istedi.

Türkiye'de vatandaşın muayenelere 200-300 lirayı tedavi olmak için değil, hekimin hastanesinde daha iyi hizmet almak için verdiğini aktaran Sadunoğlu, Tam Gün'e karşı olmanın insan haklarına karşı olmayla aynı anlama geldiğini söyledi.

zaman
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com