EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Müstehcen heykel mahkeme kararı ile yerine koyuldu

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MAHKEME KARARLARI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Mar 29, 2010 7:44 pm    Mesaj konusu: Müstehcen heykel mahkeme kararı ile yerine koyuldu Alıntıyla Cevap Gönder

29 Mart 2010 15:10
MHP'li Başkan Müstehcen Bulmuştu
Kemer İlçesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı tarafından `müstehcen' olduğu gerekçesiyle kaldırılan heykel mahkeme kararı ile yerine koyuldu.

Kemer ilçe merkezindeki Çınarlı Kavşağı'na 2007 yılında, dönemin Belediye Başkanı CHP'li Hasan Şeker tarafından yerleştirilen Zafer Sarı imzalı 'Aşk Yağmuru' heykeli, 29 Mart seçimlerinde başkan seçilen MHP'li Mustafa Gül tarafından iş makineleriyle kaldırıldı. Heykeli 'müstehcen' bulduğu için söktürdüğünü belirten Başkan Gül, tepkiler üzerine üç ay sonra Kuğulu Park'ın içindeki havuza yerleştirdi. Heykeltraş Zafer Sarı'nın avukatları, heykelin yerinden kaldırılması ve sanatçının izni olmadan başka bir yere konulmasıyla ilgili Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne iki ayrı dava açtı. Heykeltıraş Zafer Sarı, mahkemede şunları söyledi:

"Heykelde cinsel organ bile yoktur. Bir adamın, bir kadını kendisinden yukarı kaldırıp yücelten bir yönü vardı. Altta ise havuzun üzerinde kimsenin fark etmediği, herkesin sıradan çubuklar zannettiği o demirlerle 'Kemer' yazılıdır. Yani heykel iki bölüm halinden oluşmaktaydı. Ancak şimdi heykel ikiye ayrılmış vaziyette. Alt bölümü kavşakta, üst kısmı ise parkta. Heykel ile havuz bir bütündü. İkiye bölündü. Bunu birleştirmeleri gerekiyor. Saddam heykeli gibi eserimin de boynuna ip geçirip söktüler. Bu kabul edilebilir bir şey değil."

MAHKEME HAKLI BULDU

Heykelin yerinden kaldırılması ve sanatçının izni olmadan başka bir yere konulmasıyla ilgili açılan iki ayrı dava birleştirilerek görülüp karara bağlandı. Antalya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi, heykelin, aynı konsept içinde aynı yerine dikilmesine karar verdi.

Heykeltıraş Zafer Sarı'nın avukatı Zeki Kahraman, açtıkları davayı kazandıklarını belirterek şöyle dedi:

"İlk davamız heykelin yerinden sökülmesiyle ilgiliydi. Bu davayı açtıktan sonra 'Aşk Yağmuru'nu başka bir parka götürüp diktiler. Ancak heykel, havuz ve havuzun kenarında yazan (Kemer) yazısı ile bir bütündü. İkinci davamız da yerine dikilmesiyle ilgili oldu. Birleştirilen davada mahkeme 'Aşk Yağmuru'nun ilk yerine, havuzun içine dikilmesine karar verdi" diye konuştu.

aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MAHKEME KARARLARI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com