EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Van Çocuk Esirgeme Kurumu Kız yurdunda İsyan!

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Mar 03, 2010 12:58 am    Mesaj konusu: Van Çocuk Esirgeme Kurumu Kız yurdunda İsyan! Alıntıyla Cevap Gönder

02 Mart 2010
Kız Yurdunda İsyan!

Van Çocuk Esirgeme Kurumu Kız yurdunda öğrenciler eylem yaptı. Yapılan eylemi araya giren Vali Yardımcısı sona erdirdi.

Van'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan kızlar, Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eskiden yaptığı psikolojik danışmanlık görevine geri döndürülmesine isyan etti. Kızlar, yurtta yatakları ve battaniyeleri ateşe verdi, camları kırdı. Yangına itfaiye müdühale ederken, sinir krizi geçiren bazı kızlar, hastaneye kaldırıldı.
Kız öğrenciler isyan etti

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Selimbey Mahallesi'ndeki Van Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, görevini ekaleten yürüten Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eskiden yaptığı psikolojik danışmanlık görevine döndürüldüğünü öğrenince buna tepki gösterip, kaldıkları yurdu ateşe verdi. Kaldıkları odalarda yatakları ve battaniyeleri ateşe vererek pencereden atan kızlar, ayrıca yurdun camlarını kırdı. Küçük bir grup tarafından başlatılan bu isyan, diğerlerinin de katılımıyla büyüdü. Pencerelere çıkan bazı kızlar, ağlayarak sinir krizi geçirdi. Olay yerine itfaiye, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan yatak ve battaniyelerdeki alevleri söndürdü. Yurt yetkilileri ve polisler kızları ikna etmek için büyük çaba sarfetti.

Kız yurdunda olaylar halen devam ederken, ağlamaktan sinir krizi geçiren bazı kızlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


VALİ YARDIMCISI, KIZLARI İKNA ETTİ

Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan olaylar, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'ın devreye girmesi ile saat 18.45 sıralarında sona erdi. Vali Yardımcısı Yılmaz, yurda girerek psikolojik destek alan ve olayların çıkmasına neden olan, kapıların arkasına ranzaları koyan 13 kız öğrenci ile görüşerek onları ikna etti. Bunun üzerine kızlar eylemlerine son verdi.

MÜDÜR, GÖREVE DEVAM EDECEK

Vali Yardımcısı Yılmaz, çıkışta yaptığı açıklamada, kızların müdürlerinin eski görevine dönmesi için bu olayı çıkardıklarını söyledi. Vali Yılmaz, müdür vekili Uğur Çimen'in geçici olarak tekrar eski görevine alındığını belirterek, "Şimdilik herhangi bir problem kalmadı. Kızlar müdürlerinin görevinde kalmasını istiyor. Olay sırasında bazı öğrencilerin ellerinde kesikler oluşmuş. Onların da tedavilerini yurt içerisinde yaptırdık" dedi.
aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com