EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ergenekon, Uzaktan Zihin Kontrolü Ve Muhterem Doktorlar!

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Şub 23, 2010 8:01 pm    Mesaj konusu: Ergenekon, Uzaktan Zihin Kontrolü Ve Muhterem Doktorlar! Alıntıyla Cevap Gönder

Ergenekon, Uzaktan Zihin Kontrolü Ve Muhterem Doktorlar!
Ahmet TAKAN
ahmettakan@avazturk.com
22 Şubat 2010

Bugünkü yazım her zamankinden biraz daha uzun olacak. Ama baştan söyleyeyim sonuna kadar ağır ağır okuyun ve tekrar tekrar hatırlamak için saklayın. Yazımın konusu,uzaktan zihin kontrolü,parapsikoloji, telegram ve bunların günümüzdeki siyasi gelişmelerle yakın ilgisi. Önce AKŞAM gazetesinden iki haber okuyalım ve “Allah Allah rastlantıya bak” diyelim.


Haber 1:

“ Kuzey İrlanda barışını sağlayan isimlerden Lord John Alderdice, IRA deneyimlerini Genç Siviller’e anlattı: ‘Yapılacak en zor şey, tarafları bir araya getirmekti. Biz sorunları çözmedik, farklılıklarla baş etmeyi öğrendik’


IRA müzakerelerinin mimarı Lord John Alderdice, Genç Siviller Derneği’nin davetlisi olarak Ankara’da Kuzey İrlanda Barış Süreci ve Türkiye’nin Kürt sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.”

Haber 2:

“ Demokratik açılıma yeni yol haritası. Toplumsal çatışmalarda rol üstlenen Prof. Vamık Volkan devrede. Volkan, Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşüp tavsiyede bulundu: ‘Siyaseti sürecin dışına çıkarın’


Politik Psikoloji uzmanı Psikoanalist Prof. Vamık Volkan

Ankara’da ‘demokratik açılım’ın nabzını tuttu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Geçen hafta, Gül ve Davutoğlu’nun medyaya açıklanan programlarında yer almayan görüşmelerde, açılım çalışmalarının politik arenadan, hükümet dışı sivil platformlara kaydırılması yönünde bir strateji ortaya çıktı.

Vamık Volkan, 17 Şubat’tan bu yana Türkiye’de. Yeni açılım sürecinin bir parçası olarak Ankara’ya gelen IRA barışının mimarı Lord John Alderdice ile aynı otelde kalan Volkan’a, Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu randevularında kalabalık bir grup eşlik etti.
1979 yılından bugüne kadar dünya üzerindeki kriz bölgelerinde gayri resmi arabuluculuk rolü üstlenen Vamık Volkan’ın Ankara temasları sırasında, “Demokratik açılım sürecinde nerede yanlış yapıldı” sorusuna yanıt arandı.

Vamık Volkan’ın muhataplarına, “Çalışmalar sırasında işin içine siyasetin girmemesi” yönünde telkinde bulunduğu öğrenildi. Volkan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yol haritası izlenmesi gerektiğini de belirtti. Açılım çalışmalarının hükümet eliyle götürülmesini de eleştiren Volkan, sürecin bu nedenle kesintiye uğradığını savundu ve hükümet dışı sivil organizasyonların devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi.


“Gül iyi biliyor”

Volkan’ın, geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmelerin ardından, “Demokratik Açılım” çalışmalarının politik arenadan, hükümet dışı sivil platformlara kaydırılması stratejisinin benimsendiği ve bu yönde adımlar atılacağı öğrenildi.

Vamık Volkan’ın temasları sonrasında, Cumhurbaşkanı Gül’le ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Volkan, yakın çevresine “Kürt meselesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iyi bildiğini” söyledi. Vamık Volkan, çarşambaya kadar temaslarını sürdürecek. Yarın İstanbul’da Ekopolitik toplantısına katılacak.

Prof. Vamık Volkan, demokratik açılım sürecinin hangi eksene oturması gerektiğini anlattı, ‘siyasetsiz süreç’in ipuçlarını verdi. Tercüman gazetesinden Lale Şıvgın’ın sorularını yanıtlayan Volkan, 35 yıldır çatışma alanları üzerinde çalıştığını hatırlattı.

Apo’nun muhatap alınması taleplerini değerlendiren Volkan “Süreç politika dışı olmalı. Öcalan’ı dahil ettiğin zaman bu iş biter” dedi. Başbakan Erdoğan’ın ve muhalefetin uzakta durması gerektiğini savunan Volkan’ın görüşleri şöyle:

“Tamamen politikacılar dışında 20-30 kişilik bir grup olmalı. Kürt de katılsın Türk de. Özellikle kadınlar bulunmalı. Ne yapılması gerektiğini kimse söylemesin. Atılacak adımlar sürecin sonunda ortaya çıksın. Biz Estonya’da 30 kişiydik. 7 yıl sürdü görüşmeler. Medyadan gizli yaptık. Toplantılar gizli değildi ama medya her adımı izlemiyordu. Böylece yapılan iş politize olmadı.”

Evet, haberleri okudunuz ! Gördüğünüz gibi bağlantılar çok net. Vamık Volkan’ın Beyaz Saray ve Pentagon’un psikoloji danışmanı olduğu söyleniyor.Ama bilinen çok net bir gerçek var Volkan’ı bütün ABD yönetimi çok seviyor.Abdullah Gül de çok sever.

Gelelim şimdi işin “alakaya çay demle” faslına.

Hatırlar mısınız? Koalisyon hükümeti sırasında cezaevlerine yapılan büyük operasyonları. Operasyonun adı “Hayata Dönüş” tü ama zayiat da verilmişti . Bu operasyon öncesinde Türkiye’de çok gizli yapılan bir deney vardı. ABD’li uzmanlar ile Genelkurmay Başkanlığı, cezaevlerinde mahkumlar üzerinde uzaktan zihin kontrolü ile ilgili deneyler yapıyordu.

Bu deneyin canlı şahidi ise şu anda Ergenekon davasından Silivri de yatan emekli binbaşı Fikret Emek. ABD’li uzmanlar Fikret Emek ve Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği diğer subaylara uzaktan zihin kontrolü yöntemi ile insanlar neler yaptırabileceklerini aktardılar. Hatta bazılarını tatbikatları ile gösterdiler. ABD’lilerin tek bir sıkıntısı vardı; “Dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları deneylerde insanları gerek uyurken gerekse uyanıkken istedikleri gibi kontrol edebiliyor ve yönlendirebiliyorlardı. Fakat Türklerde bir sıkıntı vardı. Türklere uyurken zihin kontrol yöntemi başarılı oluyor fakat uyanıkken hiç bir şey yaptıramıyorlardı.” Bunun için de yardım talep ettiler(hatırlayın Hayata Dönüş operasyonları hep gece gerçekleşmişti) Ama, talepleri ve yaptıkları deneylerden oldukça rahatsız olan Fikret Emek ve diğer subayların kuşkulu yaklaşımlarından sonra ABD’liler pılı pırtıyı toplayıp geri gittiler.

ABD’liler sonradan bu deneyleri nereye kadar götürdüler bilemeyiz. Ama yaptıkları bir şey daha vardı; Telegram (seslerle ve renklerle zihin kontrolüne yarar) denen teknolojinin alet ve edevatlarını AKP’yi çok seven fakat şimdilerde biraz kabuğuna çekilen bir cemaat televizyonu vasıtasıyla Türkiye’ye soktular . Daha sonra bu telegram teknikleri bazı cemaat kanallarının çok sevilen dizi ve programları ile prime time TV’lerin rayting rekorları kıran dizilerde kullanıldı.

Evet, medyada büyük yer alan iki süper ziyaretçimizden Vamık Volkan’ı kısaca anlatmıştık.Lord John Alderdice’nin de asıl mesleği de doktorluk ve psikiyatri.Başbakanda birden bire sanatçılara düştü.
Para psikoloji alanında uzman isimlerin Türkiye’ye gelişleri artık açıktan gösteriliyor. Hepsi de İngiliz ve ABD referanslı. Haberleri de size alt alta koyup okuttum. Türk milletinin TV dizilerine düşkünlüğü de malum.Sektörün biraz içinde olduğum için biliyorum.Bir dünya dizi ve maliyetleri çok yüksek.Özel TV’lerin piyasaya para ödemelerindeki durum ise oldukça vahim.Ama bu yüksek maliyetli dizlerin yapımı ve gösterimi tam gaz gidiyor.

Yazımı biraz daha ileri götürürsem bana da kolayca “paranoyak” damgasını vururlar. Ama siz gene de bu söylediklerimi unutmayın. Bu aralar dinlediklerinize ve izlediklerinize daha da dikkat edin.

avaztürk
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com