EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

''Gazze'nin Türkiye'ye çok selamı var'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Arl 28, 2008 1:38 am    Mesaj konusu: ''Gazze'nin Türkiye'ye çok selamı var' Alıntıyla Cevap Gönder

Gazze'de Türkiye için miting yaptılar: ''Gazze'nin Türkiye'ye çok selamı var'
03 Eyll 2011
Anadolu Haber
Türkiye'nin İsrail'e yönelik aldığı kararlar için, Gazze'de teşekkür mitingi düzünlendi. Miting meydanını doluduranların elinde Türk bayrağı duvarlarda ise Erdoğan afişi vardı.

Gazze'de, Türkiye'nin İsrail'e yönelik aldığı kararlar nedeniyle teşekkür mitingi düzenlendi.

Kentin merkezinde düzenlenen mitingte konuşan Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan, BM'nin Mavi Marmara ile ilgili raporunun zalim ve insafsız olduğunun altını çizerek, ''Rapor İsrail'in daha fazla ambargo, daha fazla Filistinliyi öldürmesini desteklemektedir'' dedi.

Rıdvan, raporun açıklanmasının ardından Türkiye'nin İsrail'e yönelilk ''İsrail büyükelçinin ülkeden gönderilmesi ve askeri anlaşmaların askıya alınması'' kararlarını desteklediklerini kaydederek, ''Türkiye Cumhuriyeti'ne bu kararlardan dolayı özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Filistin halkı ve Hamas olarak Türk halkına selamımız var'' diye konuştu.

Yaşanılan bu süreçte Arap ülkelerinin suskunluğuna vurgu yapan Rıdvan, Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı kararlardan sonra Arapların artık suskun kalmaması ve kendi ülkelerindeki bütün İsrail büyükelçilerini sınır dışı etmesinin yanı sıra Gazze'ye uyguladıkları ambargoyu da bir an evvel kaldırmalarını da istedi.

Sözcü Rıdvan, Mavi Marmara'da hayatlarını kaybedenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını bildirerek, ''Onlar bizim için kan döktüler''dedi.

Mitingte İsrail bayrağı yakılırken, gruptakiler Türk, Filistin ve Hamas bayrakları taşıdı. Miting sonunda topluluk hep bir ağızdan, ''Gazze'nin Türkiye'ye çok selamı var'' şeklinde slogan attı.

Kurtlar Vadisi Filistin Filminin Afişinin Çağrışımları







http://www.millibirlikruhu.blogspot.com/

'GAZZE'YE ÖZGÜRLÜK FİLOSU' YOLA ÇIKTI
17 Mayıs 2010
İHH İnsani Yardım Vakfının da bulunduğu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yardım kuruluşları, Gazze'ye İsrail ambargosunu denizden delmek için harekete geçti.
"Gazze'ye Özgürlük Filosu" adlı girişimle 4 kargo ve 5 yolcu gemisi hazırlayan insani yardım kuruluşları, 5 bin tondan fazla yardım malzemesini, aralarında milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçıların bulunduğu 600 kişiyle birlikte Gazze'ye ulaştıracak.

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Gazze'ye İnsani Yardım İçin Avrupa Girişimi Başkanı Arafat Şükri, herhangi bir doğal felakette mahsur kalan birkaç insan için helikopter, uçak ve gemilerini seferber eden Batılı ülkelerin Gazze'de ambargo altında en temel ihtiyaç maddelerinden bile yoksun olarak hayatlarını idame ettirmeye çalışan ve "insan yapımı felaketle boğuşan" bir buçuk milyon insan için hiçbir şey yapmamasının "modern zamanların en büyük ikiyüzlülüğü" olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren bir gemiyi geçen yıl Haziran ayında batırarak içindekileri tutukladığını hatırlatan Şükri, İsrail yönetimini "bu tür zalimce eylemlerden caydırmak için" her kesimden daha büyük bir kalabalıkla ve daha çok insani yardımla ambargoyu delme kararı aldıklarını anlattı.

Şükri, İsrail'in tüm engelleme çabalarına rağmen, adını İsrail ordusuna ait bir buldozerin ezdiği Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'den alan ilk yardım gemisinin İrlanda'dan hareket ettiğini, Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan'dan kalkacak gemilerle birlikte "dayanışma filosu" oluşturarak Gazze'ye ulaşacağını bildirdi.

-"TEK KORKUM ANNEMİ BİR DAHA GÖREMEMEK"-

"Gazze'ye Özgürlük Filosu" için İsveç'te yardım kampanyası düzenleyen İsrail doğumlu Yahudi sanatçı Dror Feiler, "Gazze'de yaşanan dramı bildiğimiz halde tepki vermeyerek insanlık onurumuzu kaybediyoruz. Gazze'deki insanlara yardım ederken kendi insanlık onurumuzu da kurtaracağız" dedi.

Feiler, yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin Gazze halkını "yaşa dışı ve toplu cezalandırma" yönteminin ve buna destek olan ya da ses çıkarmayan ülkelerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

Dror Feiler, "İş konuşmaya gelince AB çok başarılı. Bazı Avrupalı bakanlar Gazze'deki dramı yerinde görüyor ve insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle İsrail'i kınıyorlar. Döndüklerinde hiçbir şey yapmıyorlar. Doğruyu konuşuyorlar, ama icraatları sorunlu. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail'i Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi yaparak ödüllendiriyorlar. Hükümetler bir şey yapmıyorsa bizim elimizden geleni yapmamız lazım" diye konuştu.

Yaşadığı ülke İsveç'te halkın çoğunluğunun İsrail'in saldırgan politikalarına karşı olduğunu, fakat hükümetin buna uygun politikalar izlemediğini kaydeden Feiler, yeni kampanyalarla İsveç hükümeti üzerindeki baskıyı artıracaklarını ifade etti.

Avrupa'daki Yahudilerin büyük çoğunluğunu "İsrail'in apartheid (ayrımcı) politikalarını gözü kapalı desteklemek" ile suçlayan Feiler, "Bence bu büyük bir hata. Avrupa'daki Yahudiler kendilerini ırkçı ve zalim bir rejimle aynı safta görünmemeli. Böyle bir rejimin uzun vadeli olması mümkün değil" şeklinde konuştu.

Feiler, "Yahudiler geçmişte ayrımcılığa uğradı, yalnız kaldılar, terk edildiler. Şimdi bizim çıkıp 'İsrail Yahudileri temsil etmiyor' diyebilmemiz çok önemli. İsrail maalesef orada yaşayanları temsil ediyor. Avrupalı Yahudiler İsrail'i desteklemek zorunda değil. Biz İsrail hükümeti için oy kullanmadık. İsrail bizim adımıza konuşmasın" dedi.

Gazze'ye insani yardım götürecek filoda kendisinin de olacağını belirten Feiler, "Bence İsrail bizim gemilere saldıracak, bizi durdurmaya çalışacak. Korkum benim İsrail'e girişimi yasaklamaları. Çünkü annem İsrail'de yaşıyor. Eğer gemilerimize baskın düzenleyip beni yakalarlarsa pasaportuma 'İsrail'e giremez' mührü vuracaklardır. Annemi bir daha görememe ihtimali beni korkutsa da bu yolculuktan vazgeçemem. İnsan hakları için mücadeleden vazgeçersek bazılarının diğerlerinden üstün olduğunu kabul etmiş oluruz ve kaybederiz" diye konuştu.

Feiler, annesinin de bu mücadelede kendisine destek verdiğini belirterek, "bazı fanatiklerin çılgınlıklar yaparak" İsrail'de yaşayan yakınlarına zarar vermesinden endişe duyduğunu ifade etti. haber10




Çağlayan Meydanı Doldu Taştı
04 Ocak 2009

İsrail'in Gazze'deki vahşeti Çağlayan Meydanı'nda protesto ediliyor. Mitinge yüksek katılım dikkat çekiyor. Arap televizyonları canlı yayın yapıyor..

Saadet Partisince Filistin ile dayanışma ve İsrail'i protesto amacıyla Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen miting başladı. Mitinge 200'e yakın sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alana saat 11.30'dan itibaren girmeye başlayan kadın ve erkekler ayrı bölümlerde toplandı.

Filistin ile dayanışma ve İsrail'i protesto içerikli pankartlar taşıyan katılımcılar, yine aynı yönde sloganlar attı.

İsrail bayrağı olan bir kuklanın yakıldığı mitingi, ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarından çok sayıda gazeteci izliyor.

Miting, Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından canlı yayımlanıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden yüz binlerce kişi Çağlayan Meydanı'nda bir araya geldi.
04 Ocak 2009 19:32

Filistin'e destek verilen mitingde, İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi. Mitingde "Mehmetçik Gazze'ye'' sloganları atılırken, barış güvercinleri uçuruldu. Barkovizyondan miting alanına canlı bağlanan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "Tüm İslam alemini gerekeni yapmaya davet ediyorum" dedi.

Soğuğa ve yağışlı havaya aldırmayan on binlerce kişi, Filistin'e destek vermek ve İsrail'i protesto etmek için Çağlayan Meydanı'nda toplandı. Saadet Partisi (SP) önderliğinde gerçekleştirilen ve 150'den fazla sivil toplum örgütü, dernek, vakıf ve sendikanın destek verdiği 'Filistin'e Destek Mitingi'nde göstericiler 6 farklı arama noktasından geçirildikten sonra alana alındı.

Mitinge ayrıca futbol takımlarının taraftar grupları katılarak destek verdi.

Ultraslan, Genç Fenerbahçeliler ve Çarşı grubu da "Çarşı Filistin'in yanında" yazılı pankart taşırken, sloganlar eşliğinde İsrail'i protesto etti. Ellerinde "İsrail oldukça bu dava bitmez", "Hamas'a selam, direnişe devam" ve "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı pankartlarla alanı dolduran on binlerce kişi "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Alanı dolduranlardan bazıları temsili olarak kanlı bezlere sarılı oyuncak bebek taşırken, bazıları ise ABD Başkanı Bush'un maketini taşıdı. Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı mitingde göstericiler İsrail ve ABD bayraklarını ateşe verdi. Her yaştan kişinin katıldığı mitingde bazı göstericilerin sık sık gözyaşı döktüğü görüldü.
Hamas temsilcisi Alim Bilal ise, "Burada bu kalabalığı gördükten sonra zaferin çok yakın olduğu kesin. Bütün burada toplanan herkese teşekkür ediyoruz. Filistinli kardeşlerimiz bir araya gelerek İsrail'e karşı mücadele vermeli. Mehmetçik Gazze'ye sloganlarını duyuyorum, neden olmasın? Daha önce oraya Türk askerleri gelmişti, şimdi de neden olmasın. Biliyorsunuz ilk önce İstanbul düştükten sonra Kudüs düşmüştü. Şimdi burada özgür bir Filistin için adım atabiliriz" dedi.

Bilal daha sonra 2 tane barış güvercini uçurdu.

Mitingde alanı dolduranlara seslenen SP Genel Başkanı Numan Kurtuluş ise hiç kimsenin Filistin'de yaşanan vahşete seyirci kalamayacağını belirterek, Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini geri çekmesini istedi. Kurutuluş, isteklerini sıralayarak, "İsrail uluslararası mahkemede yargılansın. Birleşmiş Milletler bir an önce harekete geçsin. Konya'daki İsrail uçaklarının uçuşlarına izin verilmesin. Türk-İsrail Dostluk Grubu kapatılsın demiştik ve oradaki Türk milletvekilleri görevini bıraktı. Onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşması sık sık alandan yükselen "Kahrolsun İsrail" sloganları ile bölünen Kurtuluş, "Biz ne Yahudi, ne Hıristiyan, ne de Ermenilere düşmanlık ederiz. Biz ancak zalimlere düşmanlık ederiz. Zulme karşı olanlar dimdik ayağa kalkacak. Çünkü zalime karşı olanlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla pes etmeyecektir. Ayağa kalkmanız yetmez, bütün dünyada zulmün ve haksızlığın ortadan kalkması için bütün Müslümanların birlik olması lazım. Filistin mücadelesinde yer alan bütün kardeşlerim; hepiniz bir safha geçiniz, bütün gücünüzle mücadele ediniz" dedi.







ÇARŞI GRUBU DA KATILDI
Soğuğa ve yağışlı havaya aldırmayan on binlerce kişi, Filistin'e destek vermek ve İsrail'i protesto etmek için Çağlayan Meydanı'nda toplandı. Saadet Partisi (SP) önderliğinde gerçekleştirilen ve 150'den fazla sivil toplum örgütü, dernek, vakıf ve sendikanın destek verdiği 'Filistin'e Destek Mitingi'nde göstericiler 6 farklı arama noktasından geçirildikten sonra alana alındı. Mitinge ayrıca futbol takımlarının taraftar grupları katılarak destek verdi.
Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu olarak bilinen Çarşı Grubu da "Çarşı Filistin'in yanında" yazılı pankart taşırken, sloganlar eşliğinde İsrail'i protesto etti.


ESKİŞEHİR'DEN İSTANBUL'A YÜRÜYOR
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, yurt genelinde çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği gösterilerde protesto edildi. Eskişehir'de, İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırıları protesto etmek için iki gün önce İstanbul'a yürüyüş başlatan inşaat işçisi Rıza Demiralay, Adapazarı'na ulaştı.

Yaya olarak Bilecik'in Bozüyük ilçesine kadar gelen Demiralay, yol çalışmaları nedeniyle Bilecik-Adapazarı arasını otomobille katetti. Yürüyüşüne Adapazarı'ndan devam eden Demiralay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşünün emperyalizme karşı bir onur yürüyüşü olduğunu ifade etti.

Amacının İsrail'i protesto etmek olduğunu aktaran Demiralay, şunları kaydetti: ''Yürüyüşümüzü Eskişehir'den başlattık, İstanbul Taksim'de bitecek. İnsanlık onurunu kurtarma, bu gözyaşlarının son bulması adına bu yürüyüşü başlattım. Bunu sadece Filistin'de değil Irak'ta da gördük, Somali ve Afganistan'da da gördük. Daha başka yerlerde de çıkacak. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, değil savaşı durdurma, kınamaktan aciz. Müslüman alemi birlik beraberlik içinde olmalı.''

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da öğle namazı sonrası tarihi Balıklıgöl'de toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Bazı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle öğle namazının ardından Balıklıgöl'deki Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen Dergah bölgesinde toplanan vatandaşlar, üzerinde ''Çocuk katili İsrail'', ''Hepimiz Filistinliyiz'' yazılı dövizlerle tekbir getirerek İsrail ve ABD aleyhine bir süre slogan attı.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin konuşma yapmasının ardından gruptakiler, Filistinliler için birlikte dua etti. Bu arada gruptakilerden bazılarının Filistinlilerin kullandığı ''Kassam roketlerinin'' maketlerini taşıdığı görüldü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar, daha sonra dağıldı.

IĞDIR
Iğdır Baro Başkanı Mustafa Buluş, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadıklarını bildirdi. Buluş, yaptığı yazılı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırısını haklı kılacak hiçbir nedenin bulunmadığını ifade etti.

Filistin'deki saldırılarda 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Buluş, şunları kaydetti. ''İsrail ordusunca hem havadan hem karadan füzelerle yapılan saldırıda vurulan hedeflerin önemli bir kısmı sivil halkın yerleşim alanlarıdır. Nitekim ölenlerin önemli bir kısmının sivil halk olması da bu gerçeği apaçık ortaya koymaktadır. Teknolojik silahların kullanılarak sivil halkın hedef seçilmesi tam bir vahşettir. ABD başta olmak üzere BM, AB ülkeleri ve Arap dünyasının önemli bir kısmı bu vahşete sessiz kalmakta ve hatta sebep olarak Filistin'deki bazı grupları göstermektedir. Bu vahşet en temel insan haklarından yaşam hakkının ihlali olup, bu ihlal karşısında dünyanın sessiz kalması, bu ihlale ve zulme ortak olması demektir.''

RİZE
Rize'de bir grup esnaf, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne gelen ve ''Çocuklar ölmesin, çocuklar bizim'', ''Camiye uzanan eller kırılsın'' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık grup, tekbir getirip ''Kahrolsun İsrail'', ''Gazze İsrail'e mezar olacak'' sloganları attı.

Burada grup adına konuşma yapan Rizeli iş adamı Cengiz Şafak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına, dünyanın sessiz kalışını protesto ettiklerini söyledi. Şafak, İsrail'e karşı Müslümanları birlik olmaya çağırarak, Avrupa ülkelerini saldırı karşısında basiretsiz kalmakla suçladı. Açıklamanın ardından slogan atan grup, İsrail bayrağını yaktı. Gruptakiler daha sonra dağıldı
haber7/aktifhaber/gazeteport

İsrail Büyükelçisi:
"İsrail Başbakanı Olmert, Erdoğan'a 360'tan fazla kişinin öldüğü operasyon öncesinde saldırı olacağı yönünde ipuçları verdi"


30.12.2008 17:28
İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Başbakan Erdoğan'a 360'dan fazla kişinin öldüğü operasyonunun öncesinde, saldırı olacağı yönünde ipuçları verdiğini söyedi. Levy, Olmert'in geçen haftaki ziyareti sırasında Erdoğan'la yaptığı 5 saatlik görüşmede "Başka çaremiz yok" dediğini aktardı. İsrail'in Ankara Büyükelçisi bu açıklamaları HABERTÜRK canlı yayınında yaptı.
HABERTÜRK
VİDEO İÇİN TIKLAYIN:
http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=38126&k_A=haberturk

01 Ocak 2009 Perşembe
“Allah belanızı versin..!” diyebilir miyim?
Serdar Akinan

İsrail’in katliamı hızla sürerken Türk medyası üzerinden bir okuma yapmak mümkün.

Mesela bazı köşe yazarlarını okuyor musunuz? Başbakan’ın İsrail’e çıkışına öfkeliler...

Başbakan Erdoğan sözlerine dikkat etmeliymiş...

İsrail’i bu kadar sert kınayan tek bir lider dünyada yokmuş.

Bu müsvedde vicdanlıların değil gazeteciliklerinden insanlıklarından şüphe duyuyorum.

22 Aralık tarihinde Ankara’da ne oldu? Çok açık değil mi?

Başbakan’ın bu öfkesi neden?

İsrail açıkça yalan söyledi. Ankara’yı kandırdı... O -sözüm ona- “tarihsel misyonu” bir kalemde silip çöpe attı.

Başbakan’ın satır aralarındaki öfkeyi doğru okuyun. Akacak kanı gördü... Vicdanı kustu.

Bunu görmeyen “uzman” gazeteciler, Başbakan’ı uyarıyorlar...

“Aman, sözlerine dikkat et..!”

Çocuklar ölüyor... Masum çocuklar... Kör müsünüz? Gelen görüntüleri, fotoğrafları görmüyor musunuz?

Bu arada o “liberal aydınlar” nerede?

İsrail’e sesinizi yükseltmeyin... Hamas’ı kınayan ABD’ye susarak destek atın... “Demokrasinin kalesi” AB’nin eylemsizliğine katılın...

Çeçenistan’da, Bosna’da aynısını yapmadınız mı?

Soros’un sevgili çocukları nerede? Sesiniz neden çıkmıyor? Neden meydanlarda sizi göremiyoruz?

Hadi bir zahmet bir özür kampanyası daha yapın...

Altı üstü bir internet sitesi...

Bir “tık”...

İnsanlıktan özür dileyin...

“Sessiz kaldık... Özür dileriz...”

Susmayın...

Bebeklerin cesetlerine bakarken ne hissediyorsunuz?

İşte “açık toplum”, işte “demokrasi”, işte “ABD”, işte “insan hakları”...

Bu kanlı katarın elbette bir iki vagonu daha var...

Arap yönetimleri... Kuzey Irak Kürtleri... Kürselleşmeci “cici” cemaatlerin ABD’de mukim “işbilirlikçi” efendileri... İsrail ordusunun Türkiye’de eğitimine ses çıkartmayan “ulusalcılar”... Zırt pırt açıklama yapan asker...

Mesele din değil... Mesele etnisite değil... Mesele siyaset değil... Mesele nereden nemalandığınız veya kimliğinizi neye göre inşa ettiğiniz de değil...

Mesele çok basit... İnsan olmak.

O fotoğraflara bakın... O çocuk cesetlerine...

Yüreğinizden yükselen ne?

Bu kadar laf ettik vitrindekilere... Okuyanlar, izleyenler, susanlar... Siz? Biz...Yani hepimiz...?

Türkiye’nin en çok okunan internet sitelerinde, “en çok tıklanan haberler” diye bir bölüm var...

Son üç gündür bakıyorum sıralamalara...

En çok tıklanan Gazze’den gelen haberler ve fotoğraflar değil...

Kim kimi nasıl düzmüş... Kimin poposu daha seksiymiş... 2008’in en çok tıklanan memesi nasılmış...

Ey Türkiye, vicdanın nerede? Nerende?

“Allah belanızı versin..!” diyebilir miyim?
AKŞAM

HAMAS Başbakanı: Zafer yakındır

Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze'de ateşkes görüşmeleri için öncelikle İsrail'in bu bölgeye saldırılarının durması gerektiğini söyledi.

Filistinli Hamas grubunun lideri İsmail Haniye, Filistin halkına hitaben yaptığı TV konuşmasında, “zafer yakın” dedi.

Konuşmasında, “İsrail'e karşı mücadeleyi kazanacaklarını” söyleyen Haniye, “Gazze'deki ve her yerdeki Filistin halkına, kazanacaklarını, bunun kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz” dedi.

Haniye açıklamasında, ''birinci olarak, Siyonist saldırı ön şartsız biçimde son bulmalı. İkincisi kuşatma kaldırılmalı, tüm geçişlere izin verilmeli. Çünkü kuşatma, Gazze'deki bütün sorunların kaynağı'' dedi.

Haniye, ateşkes çağrılarına atıfla, ancak bu koşulların sağlanmasından sonra, ''istisnasız her konuya değinilebilecek görüşmelerin mümkün olabileceğini'' kaydetti.
anadoluhaber

KKTC'DE ÖĞRENCİLER İSRAİLİ PROTESTO ETTİ...VİDEO
31 Aralık 2008
Dün KKTC'de Öğrenciler İsrail'i Protesto Etti.Gazze'de Yapılan Katliama Dünyanın Her Tarafından Tepkiler Artarak Sürüyor,KKTC'de Öğrenim Gören Farklı Görüşlerden Öğrencilerde Gazze İçin Sokağa Çıktı Ve Allah'a Ellerini Açıp İsraili lanetlediler...

Terör devleti israil' e Kıbrıs'tan verilen cevap gerçekten görümeye değer......İşte o video:

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/12/kktcde-renciler-israili-protesto.html
KAYNAK:İslami Gündem Haber

Coca Cola iç Filistinli katlet!
01 Ocak 2009
içerdiği maddeleri tepkilere rağmen ısrarla gizli tutan Coca Cola'nın İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz?

Gazze'de yüzlerce Filistinli'yi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail'in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması. İçerisinde türlü maddeler bulunan Coca Cola'yı her içtiğinizde, aynı zamanda İsrail ordusuna bomba teminatı sağlıyorsunuz.

Coca Cola'nın yaptığı reklamlardan birinde aynen şöyle deniliyor: Coca Cola iç, İsrail'i destekle. Amerikan ürünlerini destekleyerek, İsrail'e destek verin'

Belçika'da, Sağlık Bakanlığı'nın bu ürünü içenlerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü ve bu
içeceğin içerdiği maddeler nedeniyle alyuvarların eridiğini, dolayısıyla kansızlık meydana geldiğini bildirdiği Coca Cola, elde ettiği karının yüzde 50'sini de İsrail ordusuna aktarıyor.



Hindistan'ın geçtiğimiz yıl tamamen yasakladığı, Letonya'da ise okullardaki satışını tamamen, dışarıda ise çocuklara satışını yasakladığı Coca Cola firması, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail'in de en büyük destekçisi.

EN FAZLA TÜKETENLER MÜSLÜMAN ÜLKELER

Yahudilerin yaşadığı alanlarda yaptığı reklamlarda, Coca Cola içenlerin aynı zamanda İsrail'e destek verdiği mesajı veren firma, elde ettiği karının büyük bir bölümünü ise Müslümanlardan karşılıyor. Yapılan araştırmalara göre Coca Cola içenlerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeler teşkil ediyor. Yani Müslüman ülkeler kendi elleriyle İsrail'e uçak, bomba, tank ve tüfek sevkiyatı gerçekleştiriyor.
anadoluhaber

01 Ocak 2009 Perşembe
Gazze için Noel Baba`yı ağaca astılar


Kayseri`de bir grup genç, İsrail`in Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstermek amacıyla `Noel Baba` maketini darağacına astı.
Melilkgazi ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde toplanan bir grup genç, İsrail saldırılarını kınamak amacıyla elinde İsrail bayrağı ve oyuncak bebek bulunan Noel Baba maketini darağacına astı. Asılan maketin elindeki oyuncak bebeklerin kanlı olması dikkat çekti.

Eylemle ilgili açıklamalarda bulunan Emin Gürpınar, İsrail"de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yapılan eziyetleri ve işkenceleri simgelemek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Gürpınar, "Bu
yaptığım çalışma, tamamen bireysel bir çalışmadır. Filistinli kardeşlerimizin yaslarını paylaşmak istedik. Bunu yaparak insaniyet maskesi altında yatan canavarları simgelemek istedim" dedi
anadoluhaber

İSRAİL PROTESTO EDİLDİ...PAZAR GÜNÜ DAHA BÜYÜK PROTESTO
28 Aralık 2008
İstanbul Beyoğlu'nda Binlerce kişi Gazze İçin Yürüdü


















Filistin Dostları'nın acil çağrısıyla 2 saat içinde toplanan binlerce kişi İsrail'in bugün Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı tel'in etti. Siyonistlerin ve işbirlikçilerin protesto edildiği eylemde İslami direniş ve Gazze halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı. Çok sayıda İslami kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin Dostları adına (2 saat gibi) çok kısa bir sürede organize edilerek gerçekleştirilen eyleme onbinden fazla kişi katıldı. İstiklal Caddesi'nin saatlerce tekbirler, Gazze ve Hamas nidalarıyla inlediği eylemde polisin barikat engeline rağmen protesto yürüyüşü de tertip edildi. Panzerler ve robocoplu çevik kuvvetlerle yürüyüşü engellemeye çalışan polise rağmen kitlenin kararlı duruşu sonucunda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında korteje yeni katılımlarla sayı onbini aştı. Çok kısa bir sürede böyle bir topluluğun toplanması Siyonist İsrail'e duyulan öfkenin boyutlarını gösterdi. Yürüyüş boyunca "Gazze Siyonizm'e Mezar Olacak!", "Filistin'de Vurulan Kardeşin Ölen Sensin!", "Gazze'yi Savunmak İstanbul'u Savunmaktır!", "Siyonist İsrail Gazze'de İnsanlığı Katlediyor!", "Filistin Halkı Yalnız Değildir!", "İsrail ile Her Türlü İşbirliği Suçtur!", "Hepimiz Kardeşiz!" vb. çok sayıda pankart ve dövizin taşındığı eylemde sık sık tekbirler getirildi. "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika!", "Terörist İsrail!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Gazze Halkı Yalnız Değildir!", "Şehitlerin Kanı Siyonizmi Boğacak!", "Müslüman Zulme Boyun Eğemez!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler!", "Vur vur Hamas Vur, İsrail'i Vur!", "Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!" şeklinde sloganların atıldığı eylem, Bülent Yıldırım ve Ahmet Ağırakça'nın Filistin Dostları adına yaptıkları konuşmalarla devam etti.
Siyonist İsrail'in katliamlarına karşı Müslümanların dayanışmasının önemine işaret eden konuşmacılar; Gazze ile İstanbul ya da Şam ve Bağdat arasında fark olmadığını ve bombalananların canımızdan bir parça olanlar olduklarını vurguladılar. İsrail ile işbirliğini sürdüren devletlerin eleştirildiği konuşmalarda Gazze için mücadele etmenin ve Filistin halkı için her türlü çaba içerisinde olmanın gerekliliğine dikkat çekildi. İsrail işgali ve vahşi katliamlar sürdükçe Filistin halkı ile dayanışmaya ve protesto etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini açıklayan konuşmacılar, İsrail ile her tülü işbirliğinin sona erdirilmesini istediler. Polisin meydana doğru yeniden barikat kurduğu eylem, İstiklal Caddesi'nin meydana yakın kısmında yapılan oturma eylemi ile sona erdi. Eylemde duyarlı tüm insanlar yarın (28 Aralık Pazar günü) öğle namazını müteakiben Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirilecek protestoya çağrıldı.
haksözhaber


En son Ekim tarafından Sal May 18, 2010 12:03 am tarihinde değiştirildi, toplam 9 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Arl 28, 2008 9:32 pm    Mesaj konusu: Akan kanların hesabı sorulacak Alıntıyla Cevap Gönder



Akan kanların hesabı sorulacak
13 Mart 2012

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi, siyonist rejimim Gazze'deki son katliamını protesto etti.

FacebookDiggDel.icio.usredditMixxStumbleUponGoogleYahooTwitterFriendFeedMyspace

Yapılan eyleme AGD Genel Merkez Üniversite Komisyonu ve Orta Öğretim Komisyonu üyeleri de destek verdi. İsrai’in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan AGD’liler İsrail aleyhine sloganlar attı. Filistin ile ilgili ezgiler okudu. Grup İsrail’i kınayan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman okudu.

“Filistin’li kardeşlerimizi tüm yüreğimizle destekliyoruz”

Irkçı emperyalistlerin elebaşısı İsrail, ABD’den aldığı destekle cinayetlerinde sınır tanımadığını ifade eden Hasan Karaman, “Daha Kudüs’te, Gazze’de, uluslararası kara sularında uyguladığı zorbalığın; fosfor bombalarının, Mavi Marmara’nın, savaş ve insanlık suçlarının hesabını vermeyen İsrail yeni bir saldırıya daha girişti. Şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve Filistinli mücahitlere güç niyaz ediyoruz. Ümmetin ve Filistinli mücahit kardeşlerimizin başı sağ olsun. Rabbim, Siyonist zalimleri kahhar sıfatıyla cezalandırsın. Filistinli mazlum kardeşlerimize yardım etsin. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan bu katliamı kınıyoruz. Mücahid Filistin’li kardeşlerimizi tüm yüreğimizle destekliyor ve bütün İslam ümmetini Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Akan kanların hesabı sorulacak”

Bu saldırıların Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptığı ne ilk ne de son katliam olduğunu dile getiren Karaman, “İsrail, karakterine uygun bir şekilde hareket etmektedir. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunuyor ve kendilerini hak sahibi görüyorlar. Bütün bunlar olurken Filistin halkının 60 küsür yıldır çektiklerinin hesabını soracak bir güç ve irade maalesef ortada bulunmamaktadır. Dünya kamuoyu olaylar karşısında üç maymunu oynuyor. Buradan onlara seslenmek istiyoruz. Ey demokrasi havarisi ABD; barış tamtamcısı AB ve şürekâsı. Yeryüzünde yükselen bu ahlar, elbette bir gün sizi de bulacaktır. Ve o gün elbette gelecektir. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar olarak kalmayacaktır. Başta Filistin olmak üzere bugün yangın yerine dönmüş Suriye, Afganistan, Libya ve bütün İslam coğrafyalarında akan kanların hesabı mutlaka sorulacaktır.” diye konuştu.

“İsrail ancak müeyyideden anlar”

İslam dünyasının parçalanmışlığının İsrail’e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olduğu dile getiren Karaman “ Gazze'de, bombaların üzerine yağdığı bebeklerin kana bulanmış cansız bedenleri bile İslam ülkelerinin yöneticilerini harekete geçirmeye yetmemektedir. Koskoca İslam alemi, anlamlı bir tepkiden yoksun durumdadır. Bu sessizlik maalesef zalimi onaylamaktır. Bizler Gazze'deki katliama sessiz kalan bütün yönetimleri Allah'a havale ediyoruz. Osmanlı’dan aldığı mirasla İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye dış politikasını ABD-İsrail güdümünde belirlemeyi sürdürmektedir. Başbakan Erdoğan’ı “one minute” çıkışının arkasında durmaya davet ediyoruz. Hükümet, zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail’le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir. Başbakan, BOP eş başkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir.” Diye konuştu. İsrail tel’inden ve kınamadan anlamadığı söyleyen Karaman “O, ancak müeyyideden anlar. İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail’e hak ettiği karşılığı vermelidir. Türkiye’nin öncülüğünde sekiz İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8’in işlevselleştirilmeli ve bu organizasyon aracılığıyla bütün İslam alemi adına saldırılara karşı gerekli cevap gür bir şekilde verilmelidir. İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır.” Şeklinde konuştu.

“Gün Filistin’in onurunu muhafaza etme günüdür.”

Filistin davasının İslam ümmetinin ortak davası olduğu vurgulayan Karaman, “Mü’minler bir vücudun azaları gibidir. Müslüman, bir kardeşinin ayağına diken battığında, acısını yüreğinde hissedebilendir. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Gazze’li savunmasız kadın, erkek ve çocukları savunmakla yükümlüdürler. Gazze ve Kudüs, İstanbul ve Ankara’dan ayrı düşünülemez. Türkiye'nin ve İslam dünyasının güvenliği Saray Bosna'yı, Üsküp'ü, Bağdat'ı, Gazze'yi savunmaktan geçer. Bu nedenle bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Gün, Filistinli kardeşlerimizle birlik olma günüdür. Gün Filistin’in onurunu muhafaza etme günüdür. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryadları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Filistinimizi yok etmeye çalışan siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin'i yok edemeyeceklerdir. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncalar elhamdülillah hala var ve ayaktalar. Ümmet bağrından bu hayasızca akına dur diyecek yeni Musalar, Ömerler, Selahattinler Abdulhamitler ve Erbakan’lar çıkaracaktır.” şeklinde konuştu.

Çok sayıda Filistin sevdalısının destek verdiği eylem, yapılan dua ile son buldu.

velfecr

AGD'de İsrail Konsolosluğunda
11 Mart 2012

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Gazze'de ki İsrail'in saldırılarını protesto etmek için yarın (Pazartesi) saat 17.00'da konsolosluk önünde protestoya hazırlanıyor.

FacebookDiggDel.icio.usredditMixxStumbleUponGoogleYahooTwitterFriendFeedMyspace

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Gazze'de ki İsrail'in saldırılarını protesto etmek için yarın (Pazartesi) saat 17.00'da konsolosluk önünde protestoya hazırlanıyor.

www.agdistanbul.org.tr sitesinden yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

Siyonist İsrail’in günlerdir dünya kamuoyundan gizlemeye çalışarak Gazze’de başlattığı katliamları protesto etmek üzere Pazartesi günü saat 17.00’de İsrail Konsolosluğu önünde ‘Siyonist İsrail’i protesto ediyoruz.

Gazze’li Belediye Başkanı İsam Cude’nin de katılacağı basın açıklamasına tüm halkımız davetlidir.
Tarih: 12 03 2012 Pazartesi
Saat: 17.00
Yer: İstanbul İsrail Başkonsolosluğu

HaberDem.Com / Haber Merkezi


GAZZE İÇİN TÜRKİYE AYAKTA!



Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 100'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin İstanbul Beyazıt Meydanı'nı doldurduğu gösteri, öğle namazının ardından Beyazıt Camisi önünde saf tutularak, saldırıda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınmasıyla başladı.

Katılımcılardan bazıları, ABD Başkanı George Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in fotoğrafları bulunan ve bir çift ayakkabı bağlanan büyük kukla taşıdı.

Bazı göstericiler de Filistinlilerin kullandığı ve "kefiye" olarak adlandırılan eşarpla baş ve omuzlarını örttü.

Gösteride, Filistin bayrağının yanı sıra "Siyonizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak", "Filistin halkı yalnız değildir", "İsraillilerle her türlü ilişki suçtur" yazılı pankartlar açıldı ve İsrail'i protesto sloganları atıldı.

Gösteride, İsrail'in daha önceki saldırılarında yaralandığı için 8 aydır Türkiye'de tedavi gören Mahmut adlı Filistinli gencin alanda bulunduğu, hapisten yeni çıkan ve 4 yıldır görmediği ağabeyinin dünkü Gazze saldırısında öldüğünü öğrendiği duyuruldu.

Bush ve Olmert'in fotoğraflarının bulunduğu kuklanın da yakıldığı gösteri, okunan duanın ardından tamamlandı.

Gösteri nedeniyle güvenlik kuvvetlerince Beyazıt Meydanı ve çevresinde yoğun önlem alındığı görüldü.

Ankara:

Büyükelçilik önüne birer saat arayla gelen 3 ayrı grup, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar atarak, Filistin'e dün gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıyı protesto etti.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, büyükelçilik önünde İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile yaptığı askeri, siyasi ve iktisadi anlaşmaların iptal edilmesi, İsrail'in Ankara'daki büyükelçiliğinin kapatılması istendi.

TKP üyelerinin ayrılmasından bir süre sonra büyükelçiliğin bulunduğu sokağa gelen Milli ve Kültürel Araştırmalar Vakfı üyeleri, tekbir getirerek, büyükelçilik yakınlarında polis tarafından oluşturulan barikata kadar yürüdü.

Filistin bayrakları ile İsrail'i protesto eden grup adına açıklama yapan Vakıf Genel Başkanı Mehmet Pamak, Filistin'de büyük bir katliam yaşandığını, Gazze'de insanlık suçu işlendiğini, saldırıları ve katliamı dünyanın sessizce izlediğini, uluslararası kuruluşların tepki göstermediğini ifade etti.



Saldırılar karşısında birkaç açıklamanın dışında Türkiye'nin de sessiz kaldığını iddia eden Pamak, İsrail ile tüm anlaşmaların kesilmesini ve büyükelçiliğin kapatılmasını istedi.

İsrail aleyhine slogan atılan ve tekbir getirilen basın açıklamasının ardından, Filistinli bir genç, Filistin'de yaşananları anlattı ve Türkiye'nin Filistin'e siyasi destek vermesini talep etti.

Grup, İsrail bayrağındaki "yıldız" şeklindeki simgenin bir benzerini de yaktı. Gruptan bazı kişiler, büyükelçiliğe ayakkabı fırlattı. Protestoya çok sayıda kadın ve çocuğun da katıldığı görüldü.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri de büyükelçiliğe siyah çelenk bıraktı ve İsrail'i protesto sloganları attı.

Protesto eylemleri nedeniyle Çevik Kuvvet polisi, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Sivas:

Sivas'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'i protesto eden çeşitli pankart ve dövizlerle kent meydanında toplanarak sloganlar attı.

Aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu grup, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'i kınadı.

Kar yağışı altında, soğuk bir havada gerçekleşen protesto gösterisinde grup üyeleri, saldırının bir an önce durdurulmasını istedi.

AGD Sivas Şube Başkanı Kasım Kılıç, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir "soykırım" gerçekleştirdiğini belirterek, "Gözünü kar bürümüş İsrail, Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz Filistinlilere, insanlık dışı bir ambargo uyguluyor" dedi.

İsrail'in Gazze'de insan haklarını ihlal ettiğini, çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere herkese saldırdığını ifade eden Kılıç, füze saldırılarıyla gerçekleşen katliamlar ve uygulanan abluka sonucu binlerce Filistinli'nin açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplu ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Saldırıların durdurulmasını isteyen Kılıç, Filistin halkının gerçek bir desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kılıç'ın Filistinliler için dua etmesinin ardından grup, İsrail aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Sakarya:

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir grup İsrail'in Gazze saldırısını protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri basın açıklaması yaparak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.



Grup adına konuşan Mustafa Özer, Filistinliler'in 60 yıldır İsrail işgaline karşı direndiklerini söyledi. Tüm yokluklara rağmen Gazze'nin İsrail işgaline karşı direnişini halen sürdürdüğünü belirten Özer, "Sakarya'nın ve dünyanın tüm onurlu insanları Gazze'ye destek olalım. Gazze'de ambargoya maruz kalanları, açlıkla sınananları, hastanelerde ilaç olmadığı için ölenleri, direnişi ve Allah için fedakarlığı yaşama tercih edenleri unutmayalım. Bu duruma tanık olan tüm Müslümanlara, yöneticilere, krallara, alimlere ve halka çağrıda bulunuyoruz; Ne zamana kadar sesiz ve hareketsiz kalacağız? Daha kaç masum insanın katledilmesi gerekiyor?" dedi.

İsrail bayrağı yakan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kocaeli:

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri platformuna üye bir grup, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

İzmit Fevziye Cami önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla, sloganlar eşliğinde Yürüyüş Yolu'ndan Sabri Yalım Parkı önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Filistin halkı aleyhinde uluslararası toplumun da sessiz kalmasıyla bir "soykırımın" uygulandığını, işgal altındaki Filistin topraklarında insanlık dramının doruğa ulaştığını ifade etti.

Gergerlioğlu, "İsrail'i sivillerin yaşam hakkına saygılı olmaya ve hava harekatını derhal durdurmaya, tecrit altındaki Gazze halkına yönelik insani yardımların aksamadan yerine ulaştırılabilmesi amacıyla uygulanan ablukanın kaldırılması, soykırımı durdurması konusunda uyarıyoruz. Uluslararası toplumu da bu trajediye tepkisiz kalmamaya ve acil olarak insani yardım elini Gazze halkına uzatmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Batman:

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, İsrail'e lanet yağdı. Binlerce kişinin katıldığı miting gibi basın açıklamasında, başta Mısır olmak üzere İsrail'e destek veren ve saldırılarına sessiz kalan işbirlikçi ülkeler de kınandı. Birçok kadın ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, mazlum Filistin halkının İsrail tarafından, ağır silahlar, füzeler ve uçaklarla gerçekleştirilen saldırılarla yok edildiğini belirterek, "Bugün dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor." dedi.

Sık Sık "Katil İsrail", "Hamas'a selam direnişe devam" sloganları atıp tekbir getiren binlerce kişi açıklama sonrası İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler ve Filistin halkı için toplu olarak dua okudu. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. Açıklama nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

anadoluhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Arl 28, 2008 10:39 pm    Mesaj konusu: Re: GAZZE iÇiN Alıntıyla Cevap Gönder



[
İsrail vahşetine her yerde öfke

İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları Türkiye'nin pek çok kentinde ve Orta Doğu'da protesto edildi. Protestolarda İsrail bayraklarının yanı sıra Bush ve Olmert'in kuklası yakıldı.28 Aralık 2008 16:20


İSTANBUL'DA İSRAİL'İ PROTESTO GÖSTERİLERİ

İsrail, Gazze'ye yönelik hava saldırılarından dolayı çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 100'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin Beyazıt Meydanı'nı doldurduğu gösteri, öğle namazının ardından Beyazıt Camisi önünde saf tutularak, saldırıda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınmasıyla başladı.

Katılımcılardan bazıları, ABD Başkanı George Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in fotoğrafları bulunan ve bir çift ayakkabı bağlanan büyük kukla taşıdı. Bazı göstericiler de Filistinlilerin kullandığı ve ''kefiye'' olarak adlandırılan eşarpla baş ve omuzlarını örttü.

Gösteride, Filistin bayrağının yanı sıra ''Siyonizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak'', ''Filistin halkı yalnız değildir'', ''İsraillilerle her türlü ilişki suçtur'' yazılı pankartlar açıldı ve İsrail'i protesto sloganları atıldı..

Bazı çocukların cami duvarı önünde dizilerek tekbir getirdiği görüldü.

Gösteride konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, 1,5 milyarlık İslam aleminin İsrail saldırısı sonrası ayağa kalktığını ifade ederek, bu saldırıların nedeninin İslam aleminin lidersiz kalması olduğunu savundu.

Karaduman, ''Küresel kriz adı altında ciddi bir medeniyet krizi yaşanıyor. Irkçı emperyalizmin büyük bir gürültüyle çöktüğüne tanık oluyoruz. Direnişe kan ve gözyaşı durana kadar devam edeceğiz'' diye konuştu.

Yazar Ramazan Kayan da ''İstanbul'daki bu çığlığın zalimlere uyarı, Filistin'e müjde olacağını'' belirterek, Filistin'in adaletin, özgürlüğün ve inancın ifadesi olduğunu söyledi.

Kayan'ın, ''Filistin'e duyarsız kalan tüm İslam başkentlerini, Ankara'yı da dahil kınıyorum'' sözleri üzerine göstericiler, ''Hükümet uyuma, Filistin'e sahip çık'' şeklinde slogan attı.

-BUSH VE OLMERT'İN KUKLASI YAKILDI-

Gösteride, İsrail'in daha önceki saldırılarında yaralandığı için 8 aydır Türkiye'de tedavi gören Mahmut adlı Filistinli gencin alanda bulunduğu, hapisten yeni çıkan ve 4 yıldır görmediği ağabeyinin dünkü Gazze saldırısında öldüğünü öğrendiği duyuruldu.

Bush ve Olmert'in fotoğraflarının bulunduğu kuklanın da yakıldığı gösteri, okunan duanın ardından tamamlandı.

Gösteri nedeniyle güvenlik kuvvetlerince Beyazıt Meydanı ve çevresinde yoğun önlem alındığı görüldü.

TKP ÜYESİ GRUP, İSRAİL'İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNE SİYAH ÇELENK VE AYAKKABI BIRAKTI

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerince İstanbul'da protesto edildi.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan TKP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Karabulut, İsrail'in katliamlarına bir yenisini eklediğini söyledi.

Gazze şeridinin en kanlı saldırılara sahne olduğunu ancak ABD ve Avrupa'nın bu saldırılara sessiz kaldığını kaydeden Karabulut, bu duyarsızlığın Ortadoğu'daki su ve enerji kaynaklarını ele geçirme çabasından kaynaklandığını savundu.

İsrail'in Gazze'de Filistin halkına dönük saldırılarına bir an önce son vermesi gerektiğini ifade eden Karabulut, ''İsrail abluka altında tuttuğu topraklardan derhal geri çekilmelidir'' dedi.

İsrail ile siyasi, askeri, diplomatik ve ticari ilişkilerin derhal durdurulmasını isteyen Karabulut, Ortadoğu halklarına ölüm getiren bütün anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk ve ayakkabı bırakan grup, daha sonra dağıldı.

Bu arada, Levent Metro İstasyonu önünde toplanan başka bir grup da İsrail'i protesto ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ AMASYA ŞUBESİ ÜYELERİ SALDIRILARI PROTESTO ETTİ

Anadolu Gençlik Derneği Amasya Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Amasya Şube Başkanı Medet Bulut ve beraberindeki grup Filistin bayraklarıyla Yavuz Selim Meydanı'nda toplantı.

grup adına basın açıklaması yapan Bulut, dünyanın, tarihinde gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne olduğunu savundu.

''Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözü ününde bir soykırım gerçekleştiriyor'' diyen Bulut, açıklamasında şunları kaydetti:

''Siyonistler, insan haklarını karakterlerine cibilliyetlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Filistin halkının insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılıyor. İslam dünyasının parçalanmışlığı İsrail'e cesaret verip katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olmaktadır. Osmanlı'dan aldığı mirasla İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye de her fırsatta İsrail'le stratejik ortaklığı pekiştirmeyi tercih etmektedir. Hükümet zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail'le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir. Meclis'teki Türk İsrail dostluk grubunun bir hükmü kalmamıştır derhal lav edilmelidir.''

Kınamaların yapılan saldırıları durdurmayacağını öne süren Bulut, İslam dünyasının saldırılara ortak tepki vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Grup basın açıklamasının ardından polisin aldığı güvenlik önlemleri altında olaysız dağıldı.

İSTANBUL'DA İSRAİL'İ PROTESTO GÖSTERİSİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) üyelerince protesto edildi.

Taksim Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan FHDD Başkanı Füsun Bandır, İsrail'in 17 aydır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden Filistinli kanı dökmeye devam ettiğini belirtti.

Bandır, ''Hamas'ı hedef aldığını'' iddia eden İsrail'in, yerleşim yerlerine bomba attığını kaydetti.

''İsrail'in dünyanın en kanlı terörist devletlerinden biri olduğunu'' ileri süren Bandır, ''İsrail'in, ''özgür bir ülke için mücadele eden Filistinlileri terörist gibi göstermeye çalıştığını'' ifade etti.

Filistin halkının dostu ve yoldaşı olduklarını dile getiren Bandır, her zaman [img]Filistinlilerin yanında yer alacaklarını söyledi.
http://fotogaleri.haber7.com/album//273120081228043410143.jpg[/img]
Basın açıklamasının ardından FHDD üyeleri, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in resminin üzerine kırmızı boya döktü.

SALDIRILAR SİVAS, SAKARYA VE KOCAELİ'NDE PROTESTO EDİLDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısı Sivas, Sakarya ve Kocaeli'nde protesto edildi.

Sivas'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'i protesto eden çeşitli pankart ve dövizlerle kent meydanında toplanarak sloganlar attı. Aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu grup, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'i kınadı.

Kar yağışı altında, soğuk bir havada gerçekleşen protesto gösterisinde grup üyeleri, saldırının bir an önce durdurulmasını istedi.

AGD Sivas Şube Başkanı Kasım Kılıç, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir ''soykırım'' gerçekleştirdiğini belirterek, ''Gözünü kar bürümüş İsrail, Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz Filistinlilere, insanlık dışı bir ambargo uyguluyor'' dedi.

İsrail'in Gazze'de insan haklarını ihlal ettiğini, çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere herkese saldırdığını ifade eden Kılıç, füze saldırılarıyla gerçekleşen katliamlar ve uygulanan abluka sonucu binlerce Filistinli'nin açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplu ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Saldırıların durdurulmasını isteyen Kılıç, Filistin halkının gerçek bir desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kılıç'ın Filistinliler için dua etmesinin ardından grup, İsrail aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

-SAKARYA-

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir grup İsrail'in Gazze saldırısını protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri basın açıklaması yaparak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.

Grup adına konuşan Mustafa Özer, Filistinliler'in 60 yıldır İsrail işgaline karşı direndiklerini söyledi. Tüm yokluklara rağmen Gazze'nin İsrail işgaline karşı direnişini halen sürdürdüğünü belirten Özer, şöyle konuştu:

''Sakarya'nın ve dünyanın tüm onurlu insanları Gazze'ye destek olalım. Gazze'de ambargoya maruz kalanları, açlıkla sınananları, hastanelerde ilaç olmadığı için ölenleri, direnişi ve Allah için fedakarlığı yaşama tercih edenleri unutmayalım. Bu duruma tanık olan tüm Müslümanlara, yöneticilere, krallara, alimlere ve halka çağrıda bulunuyoruz; Ne zamana kadar sesiz ve hareketsiz kalacağız? Daha kaç masum insanın katledilmesi gerekiyor?''

İsrail bayrağı yakan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

-KOCAELİ-

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri platformuna üye bir grup, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

İzmit Fevziye Cami önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla, sloganlar eşliğinde Yürüyüş Yolu'ndan Sabri Yalım Parkı önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Filistin halkı aleyhinde uluslararası toplumun da sessiz kalmasıyla bir ''soykırımın'' uygulandığını, işgal altındaki Filistin topraklarında insanlık dramının doruğa ulaştığını ifade etti.

Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

''İsrail'i sivillerin yaşam hakkına saygılı olmaya ve hava harekatını derhal durdurmaya, tecrit altındaki Gazze halkına yönelik insani yardımların aksamadan yerine ulaştırılabilmesi amacıyla uygulanan ablukanın kaldırılması, soykırımı durdurması konusunda uyarıyoruz. Uluslararası toplumu da bu trajediye tepkisiz kalmamaya ve acil olarak insani yardım elini Gazze halkına uzatmaya davet ediyoruz.''

Gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

İZMİR

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı, yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi.

İzmir Basmane Meydanı'nda toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, sloganlar atarak, pankart açtı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in yaptığı soykırıma seyirci kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

Filistin halkının, insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışıldığını belirten Arıkan, şunları kaydetti:

''Geçen hafta ülkemize gelen İsrail Başbakanı Olmert'i kabul ederek 5 saat görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıları cılız tepkilerle geçiştirip BM'yi göreve çağırmaktadır. Gazze saldırısının Erdoğan-Olmert görüşmesinin hemen akabinde yapılması, milletimizin zihninde soru işaretlerine neden olmuştur.''

-SAMSUN-

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları, Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Konak Sineması önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necmi Macit, Orta Doğu'da, özellikle Filistin'de kan, gözyaşı ve zulmün hakim olduğunu söyledi.

İsrail'in hiçbir hedef ayırmadan, sivil halkın bulunduğu hastane ve evlere bomba yağdırdığını ifade eden Macit, şöyle konuştu:

''Bu kanlı katilleri ve buna seyirci kalan tüm dünya ülkelerini kınıyoruz. Türkiye ve bütün bölge ülkelerinin halkları, batı emperyalizmine, İsrail ve ABD zulmüne karşı iş birliğini artırarak sürdürmeli, İsrail'in kanlı yayılmacı politikalarına 'dur' denilmelidir. Filistin'in özgürlük savaşını destekliyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atarak, İsrail bayrağını yaktı. Pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

-KAHRAMANMARAŞ-

38 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu üyeleri, Özel İdare İş Merkezi önünde toplandı.

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Ali Kulaç, grup adına yaptığı açıklamada, dünyanın, en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne olduğunu söyledi.

İsrail'in bütün dünyanın gözleri önünde soykırım yaptığını belirten Kulaç, ''Zalim işgal güçleri, çocuklara ve kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Vahşice katliam yapıyor'' dedi.

İsrail'in, ateşkesten sonra da füze ve uçak bombardımanlarıyla Gazze halkını yok etmeye çalıştığını ifade eden Kulaç, Hükümetin, İsrail ile bütün ilişkilerine son vermesi gerektiğini savundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

-TOKAT-

Tokat'ta, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, İsrail'i protesto eden çeşitli pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Derneğin Tokat Temsilcisi Mustafa Kılınç, saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, ''Emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde soykırım yapıyor'' dedi.

Saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Kılınç, ''Bizler öncelikle çoğunluğu masum sivillerden oluşan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Filistinli mücahitlere güç diliyoruz'' diye konuştu.

-VAN-

Hak ve Özgürlükler Platformu Bileşenlerine bağlı bir grup, İsrail'i protesto eden çeşitli pankart ve dövizlerle, İstasyon Mahallesi'ndeki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Van Ofisine yürüdü.

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Ahmet Gülaçar, yaptığı açıklamada, yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan İsrail'in, son hava saldırısıyla bir kez daha vahşi yüzünü gösterdiğini belirtti.

Saldırının insanlık dışı bir soykırım olduğunu vurgulayan Gülaçar, ''Kamuoyunda infiale yol açan saldırı, Müslüman alemini derinden üzmüştür'' dedi.

Gülaçar ve beraberindekiler, daha sonra, İsrail aleyhine slogan atıp tekbir getirerek, ofis önüne siyah çelenk bıraktı.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde İsrail bayrağı yakan grup, daha sonra dağıldı.

-AĞRI-

Mazlum-Der Ağrı Şubesi ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Belediye İş Merkezi önünden Cumhuriyet Caddesi'ndeki Saat Kulesi'ne kadar yürüdü.

Grup, buradaki basın açıklamasının ardından tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı gösteri, olaysız sona erdi.

ANTALYA


Antalya'da bazı sivil toplum örgütlerinin önderliğinde toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve sivillerin öldürülmesine tepki gösterdi.

Özgür-Der, Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), Anadolu Gençlik Vakfı ve Saadet Partisi'nin organizesiyle Kışlahan Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını kınadı.

Kışlahan Meydanı'ndan Muratpaşa Camii'ne kadar yürüyen vatandaşlar, ellerinde İsrail ve ABD'yi protesto eden pankartlar taşıdı. Bazı vatandaşlar da yürüyüş sırasında ayakkabılarını ellerine aldı.

Muratpaşa Camii'ne gelen vatandaşlar, burada saldırıda ölenlerin gıyabında cenaze namazı kıldı. Cenaze namazında kadınlar da saf tuttu. Protestocular, cenaze namazının ardından dağıldı.

-DİYARBAKIR-

Diyarbakır Ulucami'de kılınan ikindi namazını müteakip, İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulucami önünde toplanan, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'i kınadı.

Daha sonra 23 sivil toplum örgütü adına basın açıklaması yapan Mustazaf-Der yönetim kurulu üyesi Ömer Çelik, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir ''soykırım'' gerçekleştirdiğini söyledi.

Başta ABD, Avrupa ve BM'nin desteği, Müslüman ülke yöneticilerinin de göz yummasıyla İsrail'in katliamlarını bu kadar pervasızca yaptığını savunan Çelik, şöyle dedi:

''Dün kıyılan canlardan en az onlar kadar, o zihniyetin iş birlikçileri de sorumludur. Herkes görevini muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilemiyoruz. Biliyoruz ki, Müslüman'ın Allah'tan başka bizim bizden başka dostumuz yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yek vücut halinde karşı duruşuyla bitebilir.''

Çelik'in Filistinliler için dua etmesinin ardından grup, İsrail aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

-ELAZIĞ-

Elazığ'da, İzzetpaşa Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinden bir araya gelen grup, İsrail'i kınayan sloganlar atarak, pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Mesut Turan, İsrail'in saldırıların dünya tarihin gördüğü en vahşi soykırım hareketi olduğunu söyledi.

Saldırılarda 200'ün üzerinde Filistinlinin şehit olduğunu ifade eden Turan, bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, ''Hükümet zulme daha fazla ortak olmamalı, İsrail ile tüm ilişkilere son verilmelidir'' dedi.

Daha sonra sloganlar atan grup, dağıldı.

-MALATYA-

Malatya'da, Anadolu Gençlik Derneği'ne üye bir grup, ikindi namazı sonrası Yeni Cami önünde basın açıklaması yaparak, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti.

Cami avlusunda toplanan grup adına açıklama yapan Abuzer Turhan, saldırıların ''soykırım'' olduğunu belirterek, ''Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra da füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor'' dedi.

Turhan, ''Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor'' diye konuştu.

Grup, daha sonra çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

-BATMAN-

Batman'da, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri adına basın bildirisi okuyan Mehmet Şat, Filistin halkının füzeler ve uçaklarla gerçekleştirilen saldırılarla yok edildiğini söyledi.

''Bu büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz'' diyen Şat, ''Biz Batmanlılar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak ve ilan etmek için buradayız'' dedi.

Sloganlarla İsrail'i protesto eden grup daha sonra dağıldı.

-GAZİANTEP-

Gaziantep'te, 20 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform üyeleri, Maarif Meydanı'nda toplandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, sloganlar ve pankartlarla İsrail'i protesto etti.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Alkış, İsrail'in yaptığı soykırıma seyirci kalmanın mümkün olmadığını, Orta Doğu'da, özellikle Filistin'de kan, gözyaşı ve zulmün hakim olduğunu söyledi.

Filistin halkının, insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışıldığını belirten Alkış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son zamanların en kanlı vahşetini de dün gerçekleştirdiler. Sivillerin ve çocukların da içinde yer aldığı 200 Filistinli füzelerle imha edildi. Cinayet, vahşet, saldırganlık, katliam, soykırım gibi kelimeler bile bu durumu izah edemez hale geldi.''

Filistin bayrağı açan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

-DÜZCE-

Düzce'de, Cedidiye Camisi önünde toplanan grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şube Sorumlusu Hüseyin Yıldırım, Filistin'de yaşananların tarihteki en vahşi soykırım girişimlerinden birisi olduğunu belirterek, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım başlattığını söyledi.

Yıldırım, ''Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Bütün İslam aleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin, bugün kan revan içindedir'' dedi.

Sık sık sloganların atıldığı gösteriye Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem de katıldı.

-KIRIKKALE

Kırıkkale'de, Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri adına açıklama yapan Kırıkkale Şube Başkanı Hasan Altı, İsrail'in yaptığı vahşete seyirci kalınmamasını istedi.

İsrail'in, bütün dünyanın gözü önünde Filistin'e insanlık dışı bir saldırı düzenlediğini ifade eden Altı, saldırıları kınadı.

Saadet Partisi İl Teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde, protestocular olaysız dağıldı.


İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI ORTA DOĞU KENTLERİNDE PROTESTO EDİLDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları Orta Doğu kentlerinde protesto edildi.

Irak'ın genelinde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katılırken, kuzeydeki Musul kentindeki protestoda bisiklet kullanan bir kişi intihar saldırısı düzenledi. Gösteriye katılan 1300 kişinin arasına dalarak kendisini havaya uçuran intihar komandosu 1 kişinin ölümüne, 16 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Iraklı yetkililer, niçin düzenlendiğini anlayamadıkları saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadığını belirtti.

Irak hükümeti İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını kınarken, Şiilerin lideri Büyük Ayetullah Ali El Sistani ise, Necef kentinde yaptığı açıklamada, saldırıları kınamanın yeterli olmadığını söyledi.

Sistani, Gazze'deki yürekli insanlara yönelik haksız ablukanın kırılması, saldırıların durmamı için bundan sonra Arap ve İslam dünyasının her zamankinden daha pratik bir tutum alması gerektiğini kaydetti.

Başkent Bağdat'taki bir Filistin mahallesinde de caddeleri dolduran 100 kişi saldırıları protesto etti.

Lübnan'da da başkent Beyrut'ta toplanan 1000 kişilik kalabalığa elindeki Lübnan ve Filistin bayraklarını havaya kaldırarak hitap eden Hamas temsilcisi Usame Hamdan, İsrail'e karşı zafer sözü verdi. Hamaslı yetkili, direnişlerinin süreceğini ve teslim olmayı reddedeceklerini ifade etti. Hamaslı yetkilinin sözleri sık sık "İsrail'e ölüm" nidalarıyla kesildi.

Beyrut'ta bazı göstericiler de BM bürosu önünde toplandı. Büronun etrafına güvenlik güçleri yerleştirildi, herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı.

Suriye'nin başkenti Şam'da da 5 binden fazla kişi Yusuf El Azmi meydanında toplanarak İsrail ve ABD bayraklarını yaktı. Göstericilerden biri "Gazze'ye yönelik saldırı tüm Arap ülkelerine yönelik saldırıdır" pankartını taşıdı. Gösteride "terörizmin anası ABD kahrolsun" pankartları da taşındı.

Ürdün'de 30 kadar parlamenter de İsrail'in Amman büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istedi. Amman'da 5 bin avukat da parlamentoya yürüyerek İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesini ve büyükelçiliğin kapatılmasını istedi.

Amman'daki Amerikan Büyükelçiliği ise bir bildiri yayımlayarak Amerikan vatandaşlarını gösteri alanlarından uzak durmaları konusunda uyardı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise İsrail'in saldırılarını kınayarak, İsraillileri suçlu olarak niteledi. İranlı öğrenci ve milletvekilleri de başkent Tahran'ın çeşitli yerlerindeki protesto gösterilere katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai'de ender görülen biçimde yüzlerce gösterici saldırıları protesto etti. Bazılarının ellerinde Filistin bayrağı bulunan göstericiler Filistin konsolosluğunun önünde toplandı. Güvenlik güçleri olay çıkmaması için önlem aldı.

İRANLI YAHUDİLER İSRAİL'İ KINADI

İranlı Yahudiler, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 300 kişinin ölümüne ve bine yakın kişinin de yaralanmasına neden olan İsrail saldırılarını kınadı.

İran Yahudi Cemiyeti, bugün yayımladığı bildiride, "İsrail'in Yahudilerce kutsal kabul edilen Hanuka Bayramı'nda (Işıklar Bayramı) savunmasız sivil Filistinlilere yönelik saldırılarını affedilemez" olarak niteledi.

Bildiride, "İsrail, insan haklarına uymadığını bir kez daha göstermiştir. Siyonistlerin insanlık dışı davranışları Hz. Musa'nın öğretileriyle çelişiyor" ifadeleri kullanıldı.

Tahran, Şiraz, İsfahan, Yezd ve Kermanşah'taki Yahudi toplumlarının imzasını taşıyan bildiride, "İran Yahudileri olarak, trajik saldırının kurbanı Filistinlilerle dayanışma içindeyiz" denildi.

İran Yahudi Cemiyeti, "İsrail'in Filistinlilere karşı saldırıları karşısında uluslararası toplumun anlamlı sessizliği, zalim ve saldırganlara karşı mazlum ve savunmasız insanları korumada yeni bir duruş ve plana ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor" görüşünü dile getirdi.

İsrail'in, Haziran 2007'den beri abluka altında tutuğu Gazze Şeridi'ne düzenlediği son hava saldırısında 60'tan fazla savaş uçağının görev aldığı belirtildi.
haber7


En son Ekim tarafından Sal Mar 10, 2009 12:37 am tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Arl 29, 2008 11:44 pm    Mesaj konusu: Seçim Füzeleri Alıntıyla Cevap Gönder

Adnan Faruk

Katil İsrail ve Ötekiler

Gayrimeşru bir devletin, hukuka saygılı olmasını beklemek saflık olurdu…

İktidar kavgası için yüzlerce insanın hayatını yitirmelerini mazur göstermek, gayri meşruluğu ilke edinmiş olan Siyonist bir devletin temel anlayışı olabilirdi…

Hayatlarını kaybeden yüzlerce masum çocuğu Hamas üyesi olarak göstermek, soykırımı temel politika olarak kabul etmiş olan katillerin yaklaşımı olabilirdi… Bunu ise ancak, soykırım uygulayan İsrail’in, liderlik hayalleri kuran kadın bakanı yapabilirdi.

Düşüncesinde ve kuruluşunda; gayrimeşruluk, hukuk dışılık ve soykırım anlayışı olan bir devletten, başka bir tutum beklemek yanlış olurdu!

Çünkü bu devlet, varlığını; uyguladığı şiddet, tehcir ve soykırıma borçlu…

İsrail; devlet terörü uygulayan, katil, soykırımcı ve gayrimeşru bir devlettir…

Peki; gayrimeşru, katil ve soykırımcı bu devlet ile işbirliği içinde olan devletlerin konumu nedir?

Katil İsrail’in uyguladığı her türlü şiddetinin arkasında duran ve destekleyen ABD’ye ne diyeceğiz?

ABD; devlet terörünün mucidi olan, katil İsrail’in, suç ortağıdır.

AB ülkeleri?

Suç ortağının küçüğü, büyüğü olmaz!

Zengin Arap şeyhleri?

Paraya tapan bu kişilerin, insan oldukları dahi kuşkuludur. “Dilsiz şeytan” dedikleri böyle bir şey olsa gerek…

Kendi halkına ihanet etmeyi liderlik sananları, insan dahi kabul etmemek gerekir!

Peki, İsrail ile her türlü ilişkiyi kurmak ve sürdürmekte sakınca görmeyen, halkı Müslüman olan ülkelere ne diyeceğiz?

Mesela; Türkiye ve Mısır…

Masum Filistinlilere bomba yağdıran uçaklar nerede eğitim görüyor?

Katil İsrail ile “stratejik ortaklık” kuran ülkelerin, kurdukları bu ortaklığın hedefi nedir?

Katil bir devlet ile “Real politika” adına ilişki sürdürmenin kazandıracakları, katil devletin neden olduğu günaha ortak olmaya değecek düzeyde mi bari?

Real politik kazanımlar ile ortak olunan günah arasındaki ilişki, yapılanı masum gösterebilir mi?

İktidara gelmeyi, iktidarda kalmayı, iktidar süreçleri içinde yükselmeyi, mevki ve makam sahibi olmayı, milletinin oyu ve desteğinden ziyade, Siyonist kurumlar ile kurdukları ilişkiler üzerinden devşirdiklerini düşünenler, haberleri rahat izleyebiliyorlar mı?

Bu insanları, böylesine kirli bir işbirliğine zorlayan sistem mutlu mu şimdi?

300’e yakın milletvekilinin birlikte oluşturdukları, “İsrail Dostluk” grubunun, bu zavallı üyelerinin keyifleri yerinde mi?

Bırakın; ateşkesi kim bozdu ve oluşan şiddet üzerinden kime ne tür mesajların verilmek istendiğini…

Bu bir katliamdır.

Bunu dile getirelim.

Katliamı durdurmak için çaba gösterelim.

Ve suç ortaklığından vazgeçelim...

farukadnan@gmail.com
haber10


Seçim Füzeleri
29 Aralık 2008
Hüsnü Mahalli

Gazze katliamının ardında 10 Şubat’ta yapılacak seçimle ilgili oy toplama yarışı yatıyor. Seçimde yarışan İşçi Partisi, Kadima ve Likud Partileri, “Kim daha fazla Filistinli öldürür”ü bu katliamla ispatlıyor

Başbakan Erdoğan İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamını yorumlarken ‘Hava harekâtını orantısız güç kullanımı olarak görüyor ve bunun barışa indirilmiş bir darbe olarak değerlendiriyorum.

Bu ayrıca bize karşı yapılmış bir saygısızlıktır’ demiş.

Oysa aynı Erdoğan 20 Mart 2004’te Hamas lideri 75 yaşındaki Ahmet Yasin sabah namazı sonrasında tekerlekli sandalyesiyle cami çıkışında öldürüldüğünde ‘İsrail’i terörist devlet’ olarak nitelendirmiş ve bu cinayetlerine derhal son vermesini istemişti.

Ama aynı İsrail bir hafta sonra bu kez Yasin’in yerine seçilen Rantisi’yi de benzer şekilde öldürmüştü.

Mart 2004’ten bu yana İsrail, Başbakan Erdoğan’ın çağırısına saygısızlık yaparak en az 2000 Filistinli’yi öldürdü.

Yani İsrailliler ilk kez Türkiye’ye ve Sayın Başbakan’a saygısızlık etmiyor.

İsrail Başbakanı Olmert Nisan 2007’de Ankara’yı ziyaretinde Kudüs’teki kazılarla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a yalan söyleyerek saygısızlık etmiştir.

İsrail uçakları ise 5 Eylül 2007’de Suriye’yi bombaladıktan sonra Türk hava sahasına girmiş ve Hatay yakınlarında yakıt tanklarını bırakarak Başbakan Erdoğan ve tüm Türk milletine ve devletine saygısızlık etmiştir.

İsrail yine 2007 başlarında Hamas’ın kaçırdığı askerin kurtarılması için yoğun ve gizli çaba harcayan ve bu konuda başarı sağlamak üzere olan dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bu çabalarını deşifre ederek ona, Erdoğan’a ve tüm Türkiye’ye saygısızlık yapmıştır.

İsrail’in Türkiye’ye, Erdoğan’a, Gül’e ve ondan öncekilere saygısızlıklarını saya saya bitiremeyiz.

Ama konumuz o değil...

Konumuz İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamlarını böylesi hafif kelimelerle nitelemektir. Çünkü İsrail’e ‘saygısızlık yapıyorsun’ denildiğinde aslında iltifat ediliyor. Çünkü İsrailliler zaten açık ve net olarak ‘bizim tüm dünyaya saygımız yok ve hiç kimseyi dinlemeyiz’ diyorlar.

Anlaşılması zor başka bir konu da İsrail’in saldırılarını ‘orantısız güç kullanımı’ olarak nitelemektir.

Klişeleşmiş bu deyimi kullananlar aslında şunu söylemek istiyor:

‘İsrail saldırılarında haklı ama gücü kullanırken kantarın ucunu kaçırmasın.’

İnanılacak gibi değil.

Vicdanı olan bir insan bırakın bu deyimi kullanmayı böyle bir düşünceyi aklının ucundan bile geçirmemeli.

Çünkü;

1-İsrail denilen devlet 1948’de ABD’nin desteği ve BM’nin kararı ile Filistin toprağının yarısı üzerinde kurulmuş ve burada yaşayan Filistinliler ülkelerinden kovulmuştur.

2-İsrail geri kalan Filistin topraklarını, yani Batı Şeria ve Gazze’yi 1967’de işgal etmiştir. Bu topraklar 41 yıldır işgal altındadır. Filistin kelimesini kullananlar aslında işgal altındaki bu iki toprak parçasından söz ettiklerini bilmelidir.

Batı Şeria ve Gazze şehir içlerinden çekilen İsrail ordusu istediği her an bu şehirlere girerek istediği herkesi tutuklayabilir, öldürebilir ve her şeyi yapabilir.

Örneğin 2006’da Filistin parlamentosu başkanlığına seçilen El-Duveyk ve bazı milletvekilleri İsrail askerleri tarafından Gazze’deki evlerinden alınarak içeri atıldı ve hâlâ İsrail hapishanesindeler.

3 Ocak 2006 seçimlerinde Hamas’a oy verdi diye kuşatma altında bulunan Gazze’deki 1,5 milyon Filistinli zaten ölümle pençeleşiyor. İki yıldır İsrail ordusu Gazze’ye yakıt, yiyecek, ilaç ve yaşamsal hiçbir malzemenin girişine izin vermeyerek insanların yavaş yavaş ölmesini istiyor.

Şimdi soruyorum:

Anadolu’yu işgal eden İngiliz, Fransız, Yunan ve İtalyanlar İsrail’in yukarıda özetlemeye çalıştığım uygulamalarını 41 yıl süreyle yapsaydı acaba Türk milleti ne yapardı. Hangimiz çıkıp onlara ‘Yapmayın orantısız güç kullanıyorsunuz’ diyebilirdik.

Lütfen mantıklı, gerçekçi ve vicdan sahibi olalım.

62 yıl önce toprağının yarısı zorla elinden alınan ve geri kalan toprağı 42 yıldır işgal altında tutularak her türlü işkence ve zulme maruz kalan bir halk acaba ne yapar?

Filistin halkı uluslararası hukukun kendisine tanıdığı tüm haklar çerçevesinde her yola başvurarak kendini savunmakta ve ülkesini işgalden kurtarmaya çalışıyor.

Dolayısıyla karşılıklı güç kullanımı yok ki; orantısız kullanımı olsun.

Dünyanın dört bir yanından gelerek başkasının toprağını ele geçiren ve bunun için her türlü cinayeti işleyenlerin saygının ne olduğunu bilmedikleri için onları saygısızlıkla suçlamanın da bir anlamı yok.

İsrail’de 10 Şubat’ta seçim var

Olup biten bu olayları da bu çerçevede görmek gerekiyor.

Çünkü seçimde yarışan üç parti aynı zamanda ‘kim daha fazla Filistinli öldürür’ diye de yarışıyor ve bununla oy toplamaya çalışıyor.

1-Kadima partisi lideri Livni eski Mossad ajanı ve Avrupa başkentlerinde Filistinlileri öldürmüş.

2- İşçi partisi lideri Barak da eski bir Mossad ajanı ve o da Beyrut’ta Filistinlileri öldürmüş.

3- Likud partisi lideri Benjamin Netanyahu İsrail’de en bağnaz ve saldırgan kesimin temsilcisi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın ‘saygısızlıkla’ suçladığı üç kişi...

Ve bu kişiler ‘radikal islamcı’ Hamas’ın işgale karşı çok kısıtlı direnişini gerekçe göstererek katliamlarına devam edeceklerini söylüyor.

Oysa hiç kimse cesaret edip de “Yahu siz Filistin topraklarını 41 yıldır işgal ediyorsunuz ama Hamas 15 yıldır var. Ve ondan önce hep solcu -devrimci Filistinli gruplar vardı. Hatta bunlar arasında Habaş ve Havatma gibi Hıristiyanların liderliğini yaptığı direniş grupları vardı’’ demiyor ya dadiyemiyor.

Baksanıza BM bile bunca katliam ve cinayete rağmen İsrail’i kınayamıyor.

Durum böyle olunca İsrailliler genetik bir hal alan bu katliamlarına devam edecek. Barış İsrail’in umurunda değil. Çünkü İsrail barışa ‘evet’ derse 41 yıldır işgal altında tuttuğu Batı Şeria ile Suriye’nin Golan ve Lübnan’ın Şabaa bölgelerinden de çekilecek. Oysa İsrail, başta Rusya olmak üzere dışarıdan getirdiği Yahudileri buralarda yerleştirerek ‘buralar Allah tarafından bize verilmiştir’ diyor.

Uzatmaya ve detaylarla uğraşmaya gerek yok.

İsrail barış yapmaz ve yapamaz.

Çünkü dünyanın dört bir yanından gelerek Filistin toprağını işgal eden ve burada İsrail devletini kuran İsrailliler aslında ‘Nil’den Fırat’a kadar uzanacak Büyük İsrail devletini kurmak için gelmişti.

Şimdi Başbakan Erdoğan ya da yeni başkan Obama istiyor diye bundan vazgeçmeyerek saldırılarına devam edeceklerdir ve gerekirse her gün ‘orantısız güç’ kullanarak binlerce Filistinli’yi Lübnanlı’yı, Suriyeli’yi öldürüp herkese saygısızlık yapacaklar.

Bunun tersini onlardan beklemek onlara saygısızlık olur!
Akşam

Biliyor muydun Amca!
29 Aralık 2008
Umur Talu

Şöyle bir dengecilik var:
"Hamas da füze attı".
İster ABD ve İsrail'le birlikte "sadece terörist" deyin...
İster "seçim de kazanmış, siyasi ve askeri bir hareket" deyin.
Bu Gazze'nin ne olduğu gerçeğini değiştirir mi?
Gazze'nin "İsrail'e karşı iktidarsız" Birleşmiş Milletler dilindeki adı bile "işgal altındaki topraklar".
Kimin işgali?
Hamas'ın mı!
Bir zamanlar, Hıristiyan Arapların da dahil olduğu "milliyetçi" Filistin hareketi karşısında "İsrail'in teşvikiyle" oluşmuş Hamas'ın mı, yoksa İsrail'in mi?
Yıllarca Gazze, işgal altındaki topraktı ve düne kadar Gazze abluka altındaki topraktı.
İnsanların, kadınların, çocukların, yaşlıların açlık ve sefalet mezarına canlı canlı koyuldukları topraktı.
"Terörizm", "masum insanlara da saldırı" tanımıyla özel mana kazanır, değil mi?
Bir örgütün "teröristliği" en çok bununla vurgulanır.
Peki, bir devlet "masum insanlar"a, kadınlara, okul çocuklarına, bebeklere füze ve bomba ile saldırdığında nedir?
İsrail böyle bir saldırıyla nedir!
"Denge cambazları" sanki "iki eşit"ten bahseder gibidir.
Bir tarafta "onlarca yıldır işgal altında", yıllardır abluka altında, yoksulluk ve açlığa sıkıştırılmış, kimliği, kişiliği, insanlığı aşağılanmış bir halk... Bir tarafta dünyanın dört bir yanından da destek alan, nükleer silahlı, denizaltılı, savaş uçaklı, haşin ordulu bir devlet.

Üstelik, tarihin önemli anlarında "halkının karşıtı ve ona vuran, kıran" ne olmuşsa, ona dönüşmüş bir devlet.
Belli topraklarda hayat hakkı mı tanınmamışmış kendi halkına; aynen öyle hayat hakkı tanımayana dönüşmüş bir devlet.

Belli ülkelerde ayrımcılığa, aşağılanmaya, ırkçılığa, kırıma, soykırıma mı tabi olmuş halkı; kendini o zalimliğe adamış bir devlet.

Etrafındaki devletler tarafından ablukaya mı alınmış; yerinden yurdundan ettiği, topraklarını işgal ettiği bir halkı ablukaya gömen bir devlet.

Tarih boyunca dini, milliyetçi, etnik şiddete maruz kalmış bir halk mı; işte aynen dini, milliyetçi, etnik şiddetle bütünleşmiş bir din ve ırk devleti.
Hem de...

Bizatihi terörle, terörizmle, sabotaj ve suikastlarla kurulduğu, toprak genişlettiği halde şimdi köşeye sıkışmış, yoksul, aç, aşağılanmış bir halkı terörizmle suçlayan ve her saldırıya eşitsiz, orantısız saldırı değil, katliamla misilleme yapan bir devlet.
Buradan, bakmayın "kardeş mardeş" ağızlarımıza, kına yakmış kınamalarımıza, bize de ciddi bir utanç düşüyor.
Bir kere; "İsrail savaş, saldırı, katliam makinesi"ne ciddi para, cesaret ve cüret akıttı bizim "demokratik laik hukuk devleti".

Siyasi iktidarlar ve Silahlı Kuvvetler, tankla, helikopterle, uçakla para ve imkân akıttı o çarka.
Utanmadık, çoluk çocuğu bombalayan İsrail uçaklarına pistlerimizi açtık. Hislerimizi açtık. Histeriye kucak açtık!
Şimdi, daha da rezili şu:

Ya, Başbakan'ın sandığı gibi, aldatıldık...

Ya da kendimizi kandırdık...

Daha da beteri, devlet eliyle halkımızı aldattık.

Çünkü, bu saldırı hazırlığını uzun süredir yaptığı anlaşılan "gitti gidecek" İsrail Başbakanı, katliam emrini vermeden hemen önce Ankara'da idi.

Bu, tarihimizin en ciddi utançları arasına girdi.

Ya, elini yine kana bulamaya hazırlanırken Ankara'da yalan söyledi, gaz aldı, gaz verdi...

Ya da, daha beteri, ne yapacaklarını söyledi ve gitti!

Her halükârda, okulda sabahçı öğlenci değişimi yapılırken öldürülmüş o çocukların, belki iki eli değildir yakamızda ama, bir sorusu uçup gider Ankara'ya:

Bizi öldüreceklerini biliyor muydun Amca!
Sabah

Bir sanatçı babanın Filistin feryadı

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam dünyada geniş yankı bulurken Deli Yürek dizisindeki rolü ile ismini duyuran bir tiyatro oyuncusunu da feryat ettirdi.30 Aralık 2008 01:31


Muhterem basın

Ben bir tiyatro sanatçısı, bir baba, en önemlisi de yaradılmışların en şereflisi olan insan olarak utanıyorum ve bu utancımı kamoyu ile paylaşmak istiyorum.

Kızım Ayşe Hanzade’nin gözlerine bakamıyorum. Çünkü Filistin’de onlarca yüzlerce Ayşeler can veriyor. Ben kızımın gece üstünü örterken kondurduğum buse ile uyanırken Filistin’nde Ayşeler gece uykusundan uyanamıyor bile!

Yüreğim yanıyor!

Ülkemin başbakanını beşbuçuk saat meşgul edip üstüne üstlük uçaklarımızın tamiri için pazarlık yapıp ve uçaklarının eğitimi için benim topraklarımı kullanıp Ayşelerin üstüne bomba yağdıran İsrail devletini kınıyorum!

Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, Yaradılmışların en şereflisi olan insanlığa sesleniyorum.

Siz değerli basın mensuplarına sesleniyorum.

İnsan insanı öldürüyor!

Gece annesinin yanında yatan Ayşeler ölüyor!

Ne olur ülkemin değerli basın mensupları
Yalvarıyorum
Susmayın
Susmayalım.
En azından siz ekranlarınızı sayfalarınızı açın, buralardan ayşlere seslenelim.
Ne olur
Yalvarıyorum.
Yakışmıyor bu hal bize yakışmıyor!

Ahmet YENİLMEZ
Yapımcı-Oyuncu

haber7
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cum Oca 02, 2009 8:41 pm    Mesaj konusu: BEYAZID'DA ONBiNLER Alıntıyla Cevap Gönder

02 Ocak 2009 Cuma
BUGÜN BEYAZID'DA ONBİNLER FİLİSTİN İÇİN TOPLANDI



Beyazıt Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, 'İstanbul'dan Gazze'ye binlerce selam', 'Filistin korkma kardeşlerin yanında', 'Filistin'e selam, diranişe devam' sloganları attı.

Farklı sivil toplum kuruluşalarına mensup göstericilerin, herhangi bir örgüte ait afiş açmaması dikkati çekti.

Çok coşkulu olduğu gözlemlenen göstericilerin elinde sadece Filistin bayrağı ile gamalı haç ve İsrail resimle vardı.














http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/bugn-beyazidda-onbinler-filistin-iin.html

Beyazıt Meydanı'nda, İsrail'e öfke seli! Gazze'de ölen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı


02 Ocak 2009 - İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılar, Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, bazı göstericilerin gözyaşı döktüğü eylemde, İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi.
Beyazıt Meydanı, protesto gösterisi nedeniyle Cuma namazından saatler önce doldu. Ellerinde üzeri kanlı oyuncak bebeklerle meydanda toplanan gruplar, attıkları sloganlarla İsrail'i protesto etti. Namaz öncesi bir İsrail bayrağı ateşe verildi. Çok sayıda bayanın da destek verdiği protesto gösterisi, kılınan Cuma namazının ardından daha yoğun bir katılımla başladı. Ellerindeki Filistin bayraklarıyla Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, attıkları sloganlarla İsrail'i protesto etti. Gösteri boyunca farklı noktalarda İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşu, örgüt ve dernek üyelerinin bir araya geldiği eylem sırasında sık sık tekbir getirildi.
Yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'e insanlık zulmü uyguladığı belirtilerek, "Yaşanan insanlık dramını üzülerek izlemekten başka bir şey yapamıyoruz. Tepkimizi bu şekilde dile getirmeye çalışıyoruz. Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika" denildi. Açıklama sırasında sık sık slogan atan göstericiler, "Filistin halkı yalnız değilsin", "Zulme sessiz kalmayın" yazılı pankartlar taşıdı. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Gazze'de ölenler için dualar edildi. Bu sırada bazı göstericiler gözyaşı döktü.
Beyazıt Meydanı'nda eylem yapan binlerce kişiye, bazı turistler de destek verdi. Portekizli ve Alman turistler, ellerine Filistin bayrakları alarak eyleme katıldı. Turistler, "Yaşananlar dehşet verici. Amerika da buna sessiz kalıyor. Orada çocuklar ölüyor. Çok üzülüyoruz. Yoldan geçerken gördük ve eyleme katılmak istedik" dedi.
Gazze'den gelen Hasan Mübarek, bölgeye silah yardımı yapılması gerektiğini belirterek, "İsrail orada katliam yapıyor. Dünya sessiz kalıyor ama inşallah Filistin bu zulümden kurtulacak" diye konuştu.
İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Yılmaz da, "Biz imam hatipli öğrencileriz. Filistin'e destek için buradayız. Savaşa hayır" derken, eylemcilerden Nuri Kaba ve İmad Şahin ise, "Filistin'e destek için burada toplandık. Hep birlikte Filistin halkına yardım etmeliyiz. Yaşananlar korkunç, tüm dünya da buna seyirci kalıyor. Biz burada yiyip içiyoruz, geziyoruz ama orada ölenler çocuk ve masum insanlar. İsrail'i protesto ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında sona eren gösterinin ardından binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan ayrıldı. İsrail protestosunun, Cuma namazı sonrasında daha yoğun bir katılımla sürmesi bekleniyor. ERHAN YILMAZ

netgazete

Edirne'den Kars'a, lanetlendin İsrail

İsrail'in Gazze'de insansık dışı vahşetine Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler yağıyor. Bugün meydanlara dökülen halkın ortak dili ise Filistin oldu...
03 Ocak 2009 16:32


İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yurt genelinde çeşitli meslek ve sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) üyelerince Kent Meydanı'nda düzenlenen Filistin'e destek mitingine çok sayıda kişi katıldı.

SADAKAT üyesi Serdar Doğan, yaptığı konuşmada, tüm dünyanın gözü önünde meydana gelen soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Gazze'yi harabeye çeviren İsrail devletinin yaptığı zulmün her geçen gün arttığını bildiren Doğan, İsrail'in 6 aylık ateşkesin sonunda düzenlediği saldırıda sivil yerleşim birimlerine roket yağdırdığını ve Müslümanları katlettiğini kaydetti.

İsrail aleyhine slogan atıp bu ülkenin bayrağını yakan katılımcılar, olaysız dağıldı.

VAN

Van'da Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokak'ta toplanan bir grup vatandaş, tekbir getirip slogan atarak saldırıyı protesto etti.

Gruptaki bazı kadınların kucağında Filistin'de yaşamını yitiren çocukları simgeleyen oyuncak bebekler taşıdığı görüldü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri, olaysız sona erdi.

AĞRI

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi Saat Kulesi etrafında düzenlenen mitinge çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi katıldı.

Gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Mustazaflar Derneği Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, tüm Müslümanları birlik olmaya davet etti.

Açıklamanın ardından, Filistin'de hayatını kaybeden çocukları temsilen bir çocuk, üzerine Filistin bayrağı örtülerek omuzlarda taşındı.


ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan Filistin'e Destek Platformu üyelerince düzenlenen mitinge katılanlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını kınadı.

Haleplibahçe semtinde şehirlerarası otobüs terminalinin yanındaki boş alanda toplanan vatandaşlar, miting alanına üst araması yapıldıktan sonra alındı.

''Bugün hepimiz Filistinliyiz'', ''Türkiye uyuma Filistin'e sahip çık'', ''Kahrolsun İsrail'' yazılı dövizlerle mitingin yapıldığı alana giren grup tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Mitinge katılan bazı kadınların, üzerinde kan lekesi bulunan, kefene sarılı oyuncak bebek taşıdığı gözlendi.

Grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılar konusunda daha duyarlı ve net tutum sergilemesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamanın ardından, ABD Başkanı George Bush'un fotoğrafını ve İsrail bayrağını ateşe veren grup, olaysız dağıldı.

SAMSUN


Samsun'da, Kadıköy Mahallesi'nde toplanan Sosyalist Parti üyesi grup, İsrail'i kınayan döviz ve pankartlar taşıyarak, İsrail aleyhine slogan atarak Ağabali Caddesi'ne yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Sosyalist Parti Samsun İl Başkanı Savaş Karaduman, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ni füze yağmuruna tuttuğunu ve Gazze'yi yerle bir ettiğini söyledi.

Karaduman, ''Filistinli kardeşlerimizin öfkesi öfkemiz, ölenlerin ardından yaktıkları ağıtlar bizim ağıtlarımızdır. Şimdi Filistinli olmanın, Filistinli çocukların İsrail tanklarına fırlattığı taş olmanın ve Filistin halkıyla dayanışmanın tam zamanıdır'' dedi.

MUŞ


Muş'ta saldırıları protesto eden grup, İsrail bayrağını yaktı.

Muş Alperen Ocakları tarafından Belediye Meydanı'nda düzenlenen gösteride, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

Gösteriye katılanlar adına açıklama yapan Muş Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Alptekin Has, İsrail'in saldırılarının tüm Müslümanları öfkelendirdiğini belirtti.

Saldırılara batılı ülkelerin tepki göstermemesini eleştiren Has, ''Yarım asırdan fazladır görmediği vahşet, uğramadığı katliam kalmayan Filistin halkının yanındayız'' dedi.

Filistin lehine slogan atılan gösteride İsrail bayrağı yakıldı, saldırılarda ölenler için dua edildi.

YALOVA


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Yalova Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapan gruba CHP Yalova Milletvekilli Muharrem İnce ve Yalova belediye başkan adayı Ertan Şener de destek verdi.

TGB Yalova Şube Başkanı Süleyman Dişlioğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Filistin halkı emperyalistlerin saldırısı altındadır. Bebek katilleri, masum Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaktadır. İsrail'in Filistin halkına yaşattıkları vahşetten başka bir şey değildir. Asıl soykırım Orta Doğu'da yapılmaktadır. Gözlerini kan bürümüş, kan akıtmak için uydurma bahaneler bulan İsrail gibi bir ülkeye babalık eden ABD öncelikle kendi yaptığı soykırımların hesabını vermelidir.''

İZMİR

MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların sona ermesi ve bir daha tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.

Öncelikle ''İsrail hükümetinden insani duygularla bezenip yaptıklarından pişman olmasını bekleyerek derhal eylemlerini durdurması gibi çağrılara son vermek gerektiğini'' ifade eden Alagöz, çağrıların komik kaldığını savundu.

Alagöz, saldırıların durdurulması için hükümete, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, uluslararası kuruluşlara ve toplumun her kesimine görev düştüğünü belirtti.

KAMU-SEN'DEN KANLI BEBEK

Türkiye Kamu-Sen üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Levent'teki İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu kompleksin ana giriş kapısı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, ellerinde ''Filistin Yalnız Değilsin'' yazılı pankart taşıdılar.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'e yakın sivilin öldürüldüğünü, 2 binden fazla kişinin ağır yaralandığını söyledi.

Bostan, Filistin halkına yönelik bu ''kanlı eylemleri'' kınadıklarını dile getirerek, ''bütün dünyayı bu cinayetler ve soykırım karşısında etkin bir şekilde harekete geçmeye'' davet etti.

İsrail'e cesaret veren asıl kaynağın ABD olduğunu vurgulayan Bostan, içinde İslam düşmanlığının da olduğu bu saldırıların Haçlı Seferleri'yle çok yakından ilişkisi bulunduğunu ileri sürdü.

Bostan, ''Türkiye Kamu-Sen olarak, İsrail'in Filistin'de ve ABD'nin Irak'ta işlemekte olduğu insanlık suçlarını ve İslam'a yönelik kirli saldırılarını ve tecavüzlerini bütün gücümüzle lanetliyoruz. Bütün dünyayı bu konuda tek vücut olarak bu vahşete ve soykırıma karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Aksi halde suskunluğun ve savsaklamanın bu suçlara aynıyla katılmak olduğunu dünya kamuoyuna ilan ediyoruz'' dedi.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı giriş kapısına siyah çelenk ve ''kanlı kundağa sarılmış oyuncak bebek'' bıraktı.

Bu sırada bazı protestocular, kompleksin ana giriş kapısına yumurta fırlattı.

Bu grubun dağılmasının ardından Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyeleri de, siyah çelenk bırakarak, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için toplu halde dua etti.

ÇOCUKLAR PROTESTO ETTİ

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) bünyesinde oluşturulan Özgür Çocuk Kulübüne üye çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin'de ölen çocuklar için Galatasaray Meydanı'nda velilerinin eşliğinde bir araya gelen kulüp üyesi çocuklar, kortej oluşturdular.

Arka sıralarda ebeveynlerin bulunduğu kortejdeki çocuklar, İstiklal Caddesi'nden yürüyerek, üzerinde ''Siyonist diplomatlar Filistin'den defolun'', ''Filistinli çocuklar yalnız değildir'', ''Türkiye'den Gazzeli çocuklara bin selam'', ''Çocuk katili İsrail Filistin'den defol'' yazılı pankartlar taşıdı.

Sloganlar da atan çocuklar, Taksim Meydanı'nda yürüyüşlerini tamamladılar. Protesto gösterisine katılan bazı çocuklar, üzerlerine sarılan kırmızı boyalı sargı bezleriyle Gazze'de yaralanan çocukları canlandırdılar. Bir kız çocuğu da kundakta sarılı ve üzerinde ''Hangi suçtan dolayı öldürüldü?'' yazılı bebekle kortejde yer aldı.

Çocuklar, Taksim Meydanı'nda ''Kız Çocuğu Marşı'' adı verilen marşı okuyup bir süre daha slogan attıktan sonra aileleriyle birlikte dağıldılar.

haber7

Hasan KARAKAYA
Vakit
[img]Ne fark eder, demeyin... Dostluğunuzu gösterin[/img]!
03 Ocak 2009

Geçen hafta Cumartesi’den bu yana 8 gün geçti... Geçen hafta Cumartesi’den bu yana; hemen her gün, hemen her saat “terör devleti” İsrail, “Siyonist-Faşist” İsrail, “bomba” yağdırıyor Gazze’nin üzerine!.. Bunlar, öyle “bomba”lar ki, sadece “öldürmek” için değil; “Müslümanları yok etmek, Gazze’yi haritadan silmek” için atılıyor!.. İsrailli komutanlar, öyle diyor ya...

“Bu defa, bir tek Hamas militanını hayatta bırakmayacak, dirençlerini kıracağız” diyor ya!.. Bunun adı “operasyon” filân değil!.. Bunun adı “saldırı” da değil!.. Bunun adı, resmen ve alenen “soykırım” amaçlı “katliam!”

Yıllardır ama özellikle son bir haftadır, Filistin yanıyor!..

Gazze yanıyor... Sadece Gazze mi, yüreklerimiz yanıyor, yüreklerimiz kanıyor!..

GAZZE’DE SON DURUM!

Diyarbakır Gazze Girişimi’nin yarın saat 12.00’de İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği “mitinge davet” metninde de ifade edildiği gibi;

“Yüzbinlerce bomba;

Masum bedenlerin üzerine iniyor...

Yavrular;

Anne-babalarının gözlerinin önünde katlediliyor...

Müslümanlar katlediliyor...

400 beden yere devrildi...

Çocuklar... Kadınlar

Yaşlılar... Bahadırlar...

Binlercesi ağır yaralı...

Yaralılar ilaçsızlıktan hayatlarını kaybediyor...
Düşünün...

Su yok... Elektrik yok...

Ekmek yok...

İlaç yok... Gaz yok...”

Ya da; “Müslümanların yardımları”nı Gazze’ye ulaştıran, “vahşet ve dehşet tablosu”nu yerinde görüp yaşayan İHH’nın yardım gönüllüleri Ahmet Sarıkurt ve Osman Atalay’ın anlattıkları gibi;

- “Gazze’ye bir saat uzaklıktaki Ariş Hastanesi’ni ziyaret ettik. Yoğun bakımdaki bir yaralı, ziyaretimiz sırasında hayatını kaybetti. Gazze’de yakıt olmadığı için jeneratörler çalışmıyor. Günde bir saat elektrik verilebiliyor. Su, ilaç ve gıda yok. Ancak Mısır tüm kapıları açarsa Gazze’nin tüm ihtiyaçları karşılanır. Tüm tepkilere rağmen İsrail, saldırılarını durdurmuyor. Burada olduğumuz süre içinde 3 roket saldırısına bizzat şahit olduk.”

- “Mısır’dan Gazze sınırına gelene kadar polis kontrollerinde defalarca kontrol edildik. Çok gergin bir ortam var. En önemli problem Refah sınır kapısının kapalı olması... Yüzlerce yaralı Gazze’de tedavi olmayı bekliyor. Mısır sadece günde bir defa kapının açılmasına izin veriyor.


O da çok ağır yaralı ya da birkaç kamyonun geçişine izin veriliyor.

Gazze’de 200 ağır yaralı tedavi olmayı bekliyor.

Gazze’den Mısır’a getirilen yaralı sayısı çok az. Mısır hükümeti bu konuyla ilgili resmi bir rakam açıklamadı.
Bizim aldığımız bilgilere göre Mısır’da 60 yaralı tedavi görüyor.”

Tablo bu... İsrail ise, bu tabloya rağmen “insanlık dışı saldırı”larını sürdürüyor!..

Öyle ya; kimden korkacak, kimden çekinecek ki?..

Nasıl olsa ABD arkasında! Nasıl olsa AB ülkeleri arkasında!.. BM desen, “İsrail’i kınamak” şöyle dursun, toprağa düşen her müslüman cesedinin arkasından “kına yakmak”la meşgul!..

Geriye kalıyor, “İslâm dünyası”nın “Müslüman” halkları!.. Dikkat edin, “halkları” diyorum, çünkü İslâm dünyasının “yöneticileri”nin çoğu, “satılık birer hain”dir!..

Bir “ur” gibi, bir “Truva Atı” gibi çöreklenmişler İslâm ülkelerinin bağrına!..
Kimi kral!.. Kimi kraldan fazla kralcı!..

Kimi despot, kimi despottan fazla despot!..

Kimi de, İsrail’den fazla İsrailci!..

SAKIN OLA “NE FARKEDER” DEME!

Tablo bu olunca, iş yine “Müslüman”a düşüyor!..

Filistinli Müslümanları “kardeş” bilen Müslümanlara!..

Bir Müslümanın ayağına “diken” batsa, onun “acı”sını hisseden Müslümanlara!..

Bilmiyorum, şu anda neredesiniz?.. Evinizde, bir “koltuk”ta mı, "parkta" mı?..

Yoksa, "televizyon"un karşısına geçmiş "Televole Türkiyesi"nden son haberleri(!) mi izliyorsunuz?..

Kimbilir, belki de, bir "çay bahçesi"nde arkadaşlarınızla çay içip, sigara tüttürüyorsunuz...

Sormak ayıp olmasın ama;

"Niye mitingte değilsiniz?"

Yoksa siz, "acıyı yüreğinde hissedenlerden" değil misiniz?

O halde?..

Bu "rahatlık", bu "konfor", bu "vurdumduymazlık" ve bu “bananecilik” niye?..

Diyeceksin ki;

"Bir tek benim katılmamla ne değişir ki?"

Hele bir dene!.. Hele kalk "oturduğun yer"den!..

Hele yürü “miting meydanı”na doğru...

Bak, göreceksin;

"Çok şey değişecek!"

Ama, yine de inanmıyorsan, şu meşhur hikâyeyi dinle:

Genç adam, göz alabildiğince uzanan sahillere vurmuş "deniz yıldızları"nı tekrar "Okyanus"a atmak için "birinden diğerine, koşuşturup duruyor"du!..

Kan, ter içinde kalmıştı!..

Onun bu "gayret" ve "telâş"ını gören yaşlı bir adam, yavaşça yanına sokularak, ne yaptığını sordu...

"Dün gece fırtına vardı" dedi genç adam;

"Dalgalar deniz yıldızlarını karaya savurmuş...

Onları, ölmeden önce tekrar denize atıyorum!"

Yaşlı adam, gülümseyerek şunları söyledi;

"Ama evlât; sahil kilometrelerce uzun..
.
Sahile vuran deniz yıldızları ise sayısız denecek kadar fazla!.. Sonunda ne farkedecek ki?!?"

Genç adam, ayaklarının dibinden alıp, okyanusun engin sularına bıraktığı bir "deniz yıldızı"nı işaret ederek, dedi ki;
"Onun için çok şey farkedecek!"

.................
Miting de böyle...

"Bir tek senin katılımınla" çok şey değişecek!..

Unutma ki;

"Göl"leri oluşturan da, "yağmur damlaları"nın birer "buluşması"dır!..

O halde;

Durma!.. Sen de, katıl, “İsrail’i tel’in mitingleri”ne!..

"Çay"ını sonra iç!..

"Televizyon"u sonra seyret!..

Ama, bugün, ama yarın;

“Miting meydanları” seni bekliyor!..

Senin gidişinle;

Belki, bir "deniz yıldızı"nın daha istikbali kurtulacak!..

Senin gidişinle;

Bir "dere", belki koca bir "nehir"e, belki de "deniz"e ve "okyanus"a dönüşecek!..

"Ne farkeder ki?" deme?..

Git,

"Kendini ve inancını farkettir!"

ASLA “4 KİŞİ”DEN 1'İ OLMAYIN

Hâlâ gönlün yok mu?.. Hâlâ rahatını bozmak ve yerinden kımıldamak istemiyor musun?..

Ve hatta;

"Nasıl olsa herkes katılır...

Bir ben eksik olsam ne farkeder ki?.. Benim yerimi herhangi biri de doldurabilir!" diye mi düşünüyorsun?..

O halde, "hikâye"yi dinle:

Hikâye;

"Herkes, Birisi, Herhangi Biri ve Hiç Kimse" adlı "4 kişi" hakkında!..

"Yapılması gereken çok önemli bir iş" vardı...

"Herkes" şunu düşündü:

"Ben olmasam da, bu işi mutlaka birisi yapar!"

Gerçi;

"Herhangi biri" de yapabilirdi!..

Ama;

"Hiç kimse" yapmadı!..

"Birisi" buna çok kızdı!..

Çünkü, iş;

"Herkesin işi"ydi!..

Herkes;

"Herhangi Biri"nin bu işi yapacağını düşünüyordu!..

Ama, "Hiç Kimse";

"Herkesin yapamayacağının" farkında değildi!..

Sonunda;

"Herhangi Biri"nin yapabileceği işi, "Hiç Kimse" yapmadığı için, herkes "Birisi"ni suçladı!..

...........
Böyle değil midir;

"Herkes, bir başkasına havale ettiği" ve "nasıl olsa birisi yapar" dediği için, "iş"ler hep ortada kalmış değil midir?..

GEL, DOSTLUĞUNU GÖSTER!

Böyle yapmak yerine “güvercin” olup “dostluğumuzu belli etmeye” ne dersiniz?..

Hazreti İbrahim (as)’in, Nemrut tarafından ateşe atılması olayındaki, “karga” ve “güvercin”in hikâyesini bilirsiniz!..

Ama yine de; bilmeyenler ve unutanlar için aktarayım...

Efendim;

Nemrut; dağlar gibi “ateş”i yakmış. Hazreti İbrahim'i de içine atmış!..

Cayır cayır yanıyor odunlar!..

Aaa, o da ne.

Bir karga... Ağzında da bir “dal” parçası...

Uçuyor ateşe doğru.

Soruyorlar “karga”ya.

“Ateş, zaten volkan gibi!.. Bu senin gaganda taşıdığın dalın ne etkisi olacak ki?”

“Olsun” diyor karga:

“Maksat, düşmanlığım belli olsun!”

Sonra, bir güvercin.

Onun da, gagasında “bir damla su” var...

Uçuyor “ateş”in üzerine doğru.

Belli ki;

Ateşin üzerine dökecek!..

Ona da soruyorlar:

“Senin gaganda taşıdığın bir damlacık su, yanardağ gibi fokurdayan şu ateşi nasıl söndürür ki?”

“Olsun” diyor, güvercin.

“Dostluğumuz belli olsun!”

Bu örnekten hareketle, demek istediğim şu:

Siz, siz olun, çevrenizde düzenlenen “yürüyüş” veya “miting”lerden birine katılıp Filistin’e “dostluğunuzu”, Gazze’ye “kardeşliğinizi” gösterin!..

BUGÜN VE YARIN NEREDE, HANGİ MİTİNG VAR?

Dün, Beyazıt’taki protesto gösterisi muhteşemdi...

Soğuk ve yağmura rağmen “binlerce duyarlı Müslüman” meydana geldi ve kendini “farkettirdi!”

Sadece Beyazıt mı?.. Türkiye’nin “81 il ve yüzlerce ilçesi”nde dün Cuma Namazı sonrası düzenlenen yürüyüş ve mitingler, “Filistin’in yalnız olmadığını” gösterdi ki; “duyarlı Müslümanlar”ın hepsini tebrik ediyorum...

Hepsine teşekkür ediyorum...

Bugün ve yarın için çağrım şu ki;

Gelin! Bir ağızdan, tek yürek...

Haykıralım tüm dünyaya;

“Filistin halkı yalnız değil” diye haykıralım...

Onların yanında milyonların olduğunu, “hepimizin birer Filistinli olduğunu” haykıralım...

Siyonistlerin, attığı bombalarla Filistin halkını bitiremeyeceğini haykıralım...

Sonra da “Allah-u Ekber” nidalarını arş-ı alâya gönderelim...

Nerede mi?..

- Bugün, yani Cumartesi, öğle namazının ardından Ankara Kocatepe Camii’nde, “Filistinli şehitler” için gıyabî cenaze namazı... Hemen ardından, Abdi İpekçi Parkı’nda basın açıklaması...

- Yine bugün, saat 11.00’de, bütün STK’ların katılacağı İsrail Konsolosluğu önünde yapılacak basın açıklaması... Hemen ardından “Filistin bayraklı araçlar” ile Boğaz Köprüsü’nden geçiş...

- Yarın saat 12.00’de, Saadet Partisi tarafından Çağlayan Meydanı’nda düzenlenecek “İsrail’i tel’in” mitingi!..
- Yine yarın, yani Pazar... Diyarbakır Gazze Girişimi tarafından saat 12.00’de İstasyon Meydanı’nda miting var...
Bu mitinge, yazarımız Abdurrahman Dilipak ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım da katılacak...

Ne demiştik, yazının başında?.. “Ne farkeder” demeyin!..

Bu “eylem”lere siz de katılın ve ilk önce kendinizi farkettirin!..

Kendinizi ve Filistin’e dostluğunuzu...

Unutmayın;

“Bugün, hepimiz Filistinliyiz!”

'HÜKÜMETİN SALDIRIDAN HABERİ VARDI'

3 Ocak 2009 18:15
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'den ilginç bir iddia..
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye'ye gelişinden bir hafta sonra Gazze saldırısının gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, hükümetin saldırıdan haberdar olduğunu iddia etti.
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP İl Başkan Vekili Ali Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, görevden alınan ve yeniden aday olan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri Diyarbakır merkeze bağlı Sarıkamış köyünü ziyaret etti.
Köydeki vatandaşlarla bir süre görüşen Baydemir, İsrail'in Filistin'e olan saldırısını değerlendirirken, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Gazze bombalanmadan 1 hafta önce çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldiğini hatırlattı. Bunun bir tesadüf olmadığını öne süren Baydemir, Türkiye'nin de bu saldırıdan haberdar olduğunu ileri sürdü.
haber10

İsrail'e Tepki Çığ Gibi

Başta İstanbul'da olmak üzere birçok il ve ilçede Cuma Namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, Gazze'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Yayına Giriş: 02.01.2009 17:48:25
Güncelleme: 02.01.2009 17:52:17

İsrail'i protesto eylemleri çığ gibi büyüyor. İstanbul'da Cuma namazı çıkışı Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, sivilleri de hedef alan saldırıların bir an önce son bulmasını istedi.
Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce insan saat 12.00'den itibaren Beyazıt Meydanı'nda toplanmaya başladı. Cuma namazından çıkanlar ve üniversite öğrencileri hep bir ağızdan İsrail saldırılarını lanetlendi.

Soğuk hava ve yağmura aldırmayan kalabalık saldırıların bir an önce son bulmasını istedi.

Saldırıya tepkiler sadece İstanbul'la sınırlı değildi. Denizli, Erzurum, Erzincan, Iğdır ve daha birçok il ve ilçede Cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, Gazze'ye yapılan saldırıyı kınadı.

İsrail'in Gazze'deki bombardımanında hayatını kaybedenler için Samsun'da da gıyabi cenaze namazı kılındı.
TRT

'GAZZE'Lİ ÇOCUKLARI YALNIZ DEĞİLDİR'

3 Ocak 2009 21:06
Taksim'de gösteri düzenleyen binlerce çocuk İsrail'in Gazzeli çocukları katletmesini kınadı. Aileleriyle birlikte toplanan çocukların sayısının yaklaşık üç bin olduğu belirtildi
İsrail'in Gazze'deki çocuk katliamı, İstanbul Taksim'de binlerce çocuk tarafından protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde başlayan gösteri, Taksim meydanında sona erdi.

Özgür Çocuk Kulübü adı altında aileleriyle birlikte toplanan ve sayıları 3 bini bulduğu belirtilen çocukların, "Kahrolsun İsrail", "Gazze'li Çocukları Yalnız Değildir", "Katil İsrail Filistin'den Defol", Türkiye'den Gazzeli Çocuklara Bin Selam", "Çocukların Ölmediği Bir Dünya İstiyoruz" şeklinde sloganlar attığı bildirildi.

Eyleme katılan bazı çocukların üzeri kanlı oyuncak bebek taşıdıkları görülürken, bazı çocukların başlarını sargı beziyle sardıkları gözlendi.

Timeturk



Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Oca 03, 2009 10:31 pm    Mesaj konusu: Kahrolsun israil Alıntıyla Cevap Gönder

04 Ocak 2009 Pazar
DİYARBAKIR'DA İSRAİLE LANET






İsrail'in Gazze'deki Siyonist saldırıları protesto etmek Diyarbakır Gazze Girişimi'nin çağrısı ile 50 binden fazla müslüman Diyarbakır İstasyon meydanında bir araya geldi.


04 Ocak 2009 Pazar
İstanbul, İsrail konsolosluğuna akın ediyor!

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak başlattığı kara harekatına tepkiler çığ gibi büyürken, yüzlerce vatandaş İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyor.

Beşiktaş, Levent Büyükdere Caddesi'nde bulunan İsrail Konsolosluğu önüne izinsiz olarak yürüyen yüzlerce vatandaş, İsrail'i protesto etmek için caddeyi trafiğe kapadı. Polisin uyarısı üzerine caddeden çekilen vatandaşlar, daha sonra sloganlar atarak Filistin bayrakları ile beklemeye başladı. Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in fotoğraflarını alan göstericiler, "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde slogan attı. Yanlarında getirdikleri İsrail bayraklarını yakan grup, Filistin'den gelen mesajları okuyarak tekbir getirdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu örgütünün desteklediği ve yaklaşık bin kişinin katıldığı izinsiz gösteriye, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Göstericilerin sayısı hızla artmaya devam ederken, İsrail'in harekatının durdurulması istendi. Gece boyunca konsolosluk önünde eylem yapacaklarını belirten göstericiler, İsrail bayraklarını yere atarak ezdi.

POLİS EKİPLERİ DE ZOR ANLAR YAŞADI
Çevik Kuvvet ekipleri, takviye otobüslerle bölgeye gelerek güvenlik önlemini artırdı. Gösteri nedeniyle, Levent ve Beşiktaş istikametine giden yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞUNUN ADRESİ:

Büyükdere cad., Yapı Kredi Plaza C Blok, 7. Kat 80620 4. Levent, İstanbul
Telefon: (212) 317 65 00
Faks: (212) 317 65 55
htpp//istanbul.mfa.gov.il
Görev Bölgesi: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ.

Bay Mordehai AMIHAI/22 Ağustos 2005
Başkonsolos

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ADRESİ

Mahatma Gandi Cad. 85, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 459 75 00
Faks: 459 75 55

Bay Gavriel LEVY/28 Eylül 2007
Büyükelçi Bayan Sharon BAR Li SAAR/27 Eylül 2003
Müsteşar

Telefon: 459 75 23
Faks: 447 18 42
http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/istanbul-israil-konsolosluuna-akn.html




ÇAĞLAYAN MİTİNGİNDEN







Sol gruplardan Gazze eylemi
[img]http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/sol-gruplardan-gazze-eylemi.html[/img]
03 Ocak 2009 Cumartesi
Türkiye'de sol kuruluşlar, İsrail Konsolosluğuna yürüdü. Bir grup Siyonistlerin ini önünde haykırırken bir grup da Galatasaray'da basın açıklaması yaptı.

Akşam saatlerinde Levent Metrosu'nda bir araya gelen ve Filistin bayrakları taşıyan 200'ü aşkın kişi, sloganlarla siyonist katliamı lanetledi, "Gazze'de vahşete son. Katil İsrail Filistin'den defol" yazılı pankart açarak İsrail Konsolosluğu'na kadar yürüdü. Aralarında Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Halkevleri, DTP, EHP, HKM, SODAP, Partizan ve DHF'nin de bulunduğu çok sayıda kurum, ABD-Türkiye-İsrail stratejik ortaklığına ve anlaşmalara dikkat çekti. AKP Hükümeti'nin katliamda sorumluluğu olduğunu vurguladı.



Polis, sürekli kaldırımdan yürüme dayatmasında bulundu, kitleyi kordona aldı, bu esnada kısa süreli arbedeler yaşandı. Filistin dostları "Katil İsrail işbirlikçi AKP", "Katil İsrali işbirlikçi MGK" sloganıyla polisin tutumunu protesto etti.

Yapı Kredi Plaza içinde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde yapılan açıklamayı kurumlar adına ESP Sözcüsü Ersin Sedefoğlu okudu. Sedefoğlu, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi adı altında sömürge alanını genişletmek için Afgarnistan ve Irak'ı işgal ettiğini belirtti. İşbirlikçisi siyonist İsrail devletinin de Lübnan ve Filistin'e saldırdığını ifade etti.

Sedefoğlu, İsrail'in ateşkesin sona ermesinin ardından başlattığı ve süren saldırıda, kadın çocuk demeden yüzlerce kişiye katlettiğini, binlercesini yaraladığını ifade etti. İsrail'in saldırılarına eş zamanlı olarak Türk devletinin de sınırötesi saldırılarda bulunduğuna değindi. ESP Sözcüsü Sedefoğlu, Filistin ve Kürt halklarının kurtuluşunun siyonizme ve sömürgeciliğe karşı ortak mücadeleden geçtiğini vurguladı.




Sedefoğlu, başta Arap devletleri olmak üzere dünya devletlerini sessizliğine rağmen Filistin halkının her şeye rağmen boyun eğmediğini belirtti. Sedefoğlu, işbirlikçi AKP Hükümetinin iki yüzlü tavrının altını çizdi, Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşmalara işaret etti. "AKP Hükümeti, yaptığı anlaşmalarla Gazze'de yaşanan katliamların suç ortağıdır" dedi. Sedefoğlu, devletin iki yüzlü tutumunu kınadı, "İsrail'le yapılan tüm anlaşmalar iptal edilmesini, askeri üslerin kapatılmasını, NATO'dan çıkılmasını talep ediyoruz" çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından ABD ve İsrail bayrakları yakıldı, bir eylemci ayakkabısını konsolosluğa fırlattı. Eylem, "Diren Gazze seninleyiz", "Katil İsrail Elrom'u unutma", "İsyan, serhildan, intifada" sloganlarıyla son buldu.

İsrail'le askeri ve ekonomik ilişkileri durdurun


Ağır çekim Gazze soykırımının İsrail Konsolosluğu önünde lanetlendiği saatlerde Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu üyeleri de Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 200 kişinin katıldığı eylemde "Filistin'e özgürlük. Vahşeti durdurun" pankartı açıldı. Sanatçı Kerem Kabadayı yaptığı açıklamada, "Yıllardır ambargo yüzenden ekmeksiz, susuz, ışıksız ve hatta ilaçsız bırakılan Gazze halk, dünyanın göz önünde adeta bir soykırıma uğratılıyor. Filistinde sadece Filistinliler değil, insanlık ölüyor" diye konuştu. Filistinlilerin yok edilişine suskun kalan devletlerin suç ortağı olduğunu belirtti. Kabadayı, AKP Hükümetine "İsrail'le tüm askeri ve ekonomik ilişkilerin durdurun" çağrısı yaptı. Eylemde, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras bir konuşma yaptı. Katliamdan kısa süre önce Ankara'da İsrail Başbakanı Olmert ile görüşen Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Küresel BAK üyeleri açıklamanın ardından Odakule'ye kadar yürüdü.
http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/sol-gruplardan-gazze-eylemi.html

03 Ocak 2009 Cumartesi
İŞTE ONURLU TAVIR!



Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, İsrail'in Filistin halkına yönelik yaptığı katliama tepki göstererek, ''İsrail ile hiçbir ticari ilişkiye girmeyeceğiz'' dedi ve ekledi:


Yeloğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) tarafından Ahmediye Camisi önünde düzenlenen ''İsrail'e kınama kepenk kapatma'' eylemine katıldı.

İsrail'in bölgede zulüm yaptığını ifade eden ve bu saldırıların ne ilk ne de son olacağına dikkati çeken Yeloğlu, ''Yapılan bu zulme ad koymakta zorlanıyorum. Gerek başkanlık görevim sırasında gerekse görevim bitiminde sivil yaşamında İsrail ile hiçbir şekilde ticari iş birliğine girmeyeceğim'' diye konuştu.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de, vicdansızca ve Allah korkusu olmadan yapılan bu saldırılara göz yuman ABD ve diğer AB ülkelerini de eleştirdi.

Teksöz, dünyada meydana gelen benzeri oyunların hepsinin İslam ülkelerinde huzursuzluk yaratmak üzere planlandığını belirterek, ''ABD niçin İngiltere'yi, İsveç'i, Almanya'yı vurmuyor? Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ne Mutlu Türküm diyene'' dedi.

Antakya Ayakkabıcılar Çarsısı esnafı eyleme destek vererek, kepenk kapattılar.

Eyleme, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ayakkabıcılar Çarşısını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, bazı oda başkanları ve çevre esnafı katıldı.

Dörtyol ilçesi Payas beldesinde de saldırıları protesto etmek amacıyla Mescid-i Aksa Camisi'nde cuma namazının ardından bir araya gelen grup, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in fotoğrafını yaktı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yaptığı açıklamada, dünyanın gözleri önünde sergilenen vahşete insanlığın seyirci kaldığını kaydetti. Dil, din, ırk ayrımı yapılmadan herkesin tepkisini göstermesi gerektiğini ifade eden Altan, İsrail'i Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle kınadı.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı
[img]http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/ite-onurlu-tavir.html[/img]



İsrail'in bebek katliamına protestolar dinmiyor!
Yapı Kredi Plaza'daki konsolosluğa yumurta attılar



03 Ocak 2009 - İsrail Konsolosluğu önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Filistin'e yönelik saldırıları protesto ederek konsolosluk binasına yumurta attı.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı yaklaşık 100 kişilik grup, Levend'deki İsrail Konsolosluğu'nun bulunduğu Yapı Kredi Plaza önünde toplandı. İsrail'in; 500'e yakın Filistinlinin şehid olduğu Gazze saldırılarını protesto eden grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yardımcı Doç.Dr. Hanefi Bostan, İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım politikasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Bostan, "Türkiye Kamu-Sen olarak, İsrail'in Filistin'de, ABD'nin Irak'ta işlemekte olduğu insanlık suçlarını ve İslam'a yönelik kirli
saldırılarını, tecavüzlerini bütün gücümüzle tel'în ediyoruz" dedi.
Grup açıklamanın ardından, üzeri kanlı oyuncak bebek ve siyah çelengi konsolosluk önüne bıraktı. Bu sırada bazı göstericiler, konsolosluk binasına yumurta fırlattı.

netgazete

Ankara Mitinginin videosu için tıklayın:
http://www.gazeteport.com/TV-VIDEO/index.htm?videoDocName=GP_358248

[img]Erdoğan'dan, 'duygusalsın' diyen İsrail'e cevap: "Ecdadınızı misafir eden Osmanlı'nın torunuyuz" [/img]
15:45 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı duygusal konuşuyor” sözlerine “Hayır, ben duygusal konuşmuyorum. Eğer benim duygusallığım varsa, Gazze’deki kardeşlerime yöneliktir. Eğer bir duygusallıktan, hesaptan bahsediliyorsa, bu hesabı bu anda İsrail yapıyor. Bu ne hesabıdır? Şubatta yapılacak olan seçim hesabıdır. Biz, dedeleriniz, ecdadınız kovulduğu zaman, sizi kalkıp da bu topraklarda ağırlayan, bu topraklarda misafir eden Osmanlı'nın torunları olarak konuşuyoruz. Her zaman mazlumun yanında olduk, bugün de yanındayız, yarın da yanında olacağız, bundan kimsenin endişesi olmasın” sözleriyle cevap verdi. 06.01.2009 ANKARA
netgazete

Baykal: "İsrail, Filistin’i imhaya teşebbüs etti"
15:15 - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıyı; “topyekün imha teşebbüsü” olarak değerlendirdi ve Türkiye’nin bu konuda izlediği politikayı eleştirdi. Baykal, Başbakan Erdoğan’dan İsrail Başbakanı Olmert ile görüşmeyi açıklamasını isteyerek, “Bu olaylar olmadan kısa bir süre önce Olmert, Türkiye'de Başbakanlıkla görüşmeler yaptı. Hemen sonrasında bu olaylar oldu. Şimdi aklımızda şu soru var; Başbakan Olmert ile görüşürken bu konuda bilgilendirildi mi bilgilendirilmedi mi? Bu konuda BOP eş başkanına bilgi verildi mi verilmedi mi?” diye sordu. 06.01.2009 ANKARA
netgazete

Bahçeli: "İsrail, saldırılarını AKParti'ye önceden bildirdiyse, AKP, bu insanlık suçuna iştirak etmiştir"
11:35 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını nefret ve lanetle kınadıklarını belirtirken, Erdoğan’ın saldırıdan birkaç gün önce İsrail Başbakanı Olmert’le görüşmesine dikkat çekti. Erdoğan, “Bir merakımız da İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıyı önce AKP hükümetine bildirip bildirmediği noktasında düğümlenmektedir. Eğer böyleyse AKP hükümeti bu insanlık suçuna iştirak etmiştir.” dedi. Bahçeli, başta ABD ve AB olmak üzere uluslar arası camianın suskun ve tepkisiz kalması ve ateşkes çağrısında bile İsrail’i kollamasının utanç verici olduğunu belirtirken, "Arap ve Müslüman dünyası da bu saldırılar nedeniyle sınıfta kalmıştır" diye konuştu. 06.01.2009 ANKARA netgazete


En son Ekim tarafından Sal Oca 06, 2009 11:26 pm tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Oca 04, 2009 11:18 pm    Mesaj konusu: Kahrolsun israil Alıntıyla Cevap Gönder

06 Ocak 2009 Salı
İSRAİL TAKIMI MAÇ'A ÇIKAMADI



Başkent'te İsrail'e büyük öfke!.. Eurocup'ın 5. haftasında Türk Telekom ile İsrail'in Bnei Hasharon takımları arasında Atatürk Spor Salonu'nda oynanması gereken karşılaşma, çıkan olaylar nedeniyle başlayamadı.
Karşılaşma için tribünleri dolduran seyirciler, karşılaşma öncesi attıkları sloganlarla Gazze'ye harekat düzenleyen İsrail'i yoğun bir şekilde protesto etti.

Seyirciler, İsrail takımına büyük tepki gösterirken, protestolar sona ermeyince Bnei Hasharonlu oyuncular soyunma odasına kaçtı. Bunun üzerine Türk Telekomlu oyuncular da soyunma odasına girdi.

Karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına karar verilirken, taraftarlar salonu boşaltmaya niyetli değildi ve güvenlik gerekçesi ile maç iptal edildi.






Başkent'te İsrail'e büyük öfke!.. Eurocup'ın 5. haftasında Türk Telekom ile İsrail'in Bnei Hasharon takımları arasında Atatürk Spor Salonu'nda oynanması gereken karşılaşma, çıkan olaylar nedeniyle başlayamadı.

Karşılaşma için tribünleri dolduran seyirciler, karşılaşma öncesi attıkları sloganlarla Gazze'ye harekat düzenleyen İsrail'i yoğun bir şekilde protesto etti.



Seyirciler, İsrail takımına büyük tepki gösterirken, protestolar sona ermeyince Bnei Hasharonlu oyuncular soyunma odasına kaçtı. Bunun üzerine Türk Telekomlu oyuncular da soyunma odasına girdi.

Karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına karar verilirken, taraftarlar salonu boşaltmaya niyetli değildi ve güvenlik gerekçesi ile maç iptal edildi ...





İŞTE DAKİKA DAKİKA İSRAİL VE TAKIMINI PROTESTO
Polisin salonu boşaltma çabaları devam ediyor. Salonun ışıkları bir yakılıp bir söndürülüyor. İçeride yaklaşık olarak 200 kişilik bir grup var. Polisin dışarı çıkarma çabalarına karşı grup direniyor. Dışarıda ise demir kapıların önüne etten duvar ören güvenlik güçlerine rağmen protestocular içeri girmek için çaba gösteriyorlar.

SAAT 20.00
Salon tekrar karıştı maçın iptal edilmesini isteyen taraftarlar ile polisler arasında gergin saatler yaşanıyor. Polis taraftarları salondan dışarı çıkarmaya çaluışırken taraftarlar 'Kahrolsun İsrail' sloganlarıyla polise direniyorlar. Dışardaki grup içerden gelen haberle birlikte protestolarını daha fazla yükseltmeye başladı. Salonun dışında 'Bu maç iptal olacak başka yolu yok' sloganlarıyla direniş devam ediyor. Biraz önce gözaltına alınan 5 vatandaş ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SAAT 19:50
Salonda büyük kargaşa devam ederken sahaya taraftarlar pet şişe ve paralar yağdırıyor. Dışarda ise ülkücü grup İsrail bayrakları yaktı ve gerginlik sürüyor. Sürekli polis ve eylemci grubun temsilcileri megafonlar ile yaptıkları uyarıda vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor. 'Tekbir' sesleriyle beraber protestolarını sürdüren Filistin Dayanışma Grubu üyeleri ise; 'Bu maç iptal olmadığı takdirde direnişimiz sürecek.' dediler.

SAAT 19:40
Salon şu anda karıştı. Sahaya ısınmak için çıkan İsrailli basketbolcular yoğun peotesto ve tepkiler karşısında soyunma odasına kaçtılar. Protestocu gruba müdahale eden polis salon için de 5 kişiyi gözaltına aldı. Salon önünde ise protestocu grup şu anda tepkilerini en üst seviyeye çıkartmış durumda 'Bu maça iptal olacak başka yolu yok' sloganlarıyla birlikte tekbir getiren grubun etrafı polislerle sarılmaya başlandı. Eylemci gruba seslenen Mehmet Pamak; Herkesi sağduyuya davet ederken grup 'Siyonistler dışarı' sloganlarıyla kapılara yüklenmeye devam ediyorlar.

SAAT 19:25
Maçın oynanmasına herhangi bir engel olmadığını açıklayan yetkililer salona sadece özel davetli olanları ve bir grup Türk Telekom taraftarını aldı. Salon içerisine giren taraftarların arasına karışan eylemciler salonu 'Kahrolsun İsrail' diye inletirken salon önünde toplanan 5 binlere hitap eden İlkav Başkanı Mehmet Pamak; bu maç ile bütün müslümanlarla dalga geçildiğini ve onurlarının çiğnendiğini söyledi Pamak konuşmasında; Gazze'ye yardımları engelleyen Mısır'ı kınarken işbirlikçi Arap yönetimlerini ise konuşmasında lanetledi. Konuşması 'Kahrolsun oligarşik despotlar' sözleriyle kesilen Pamak; 'İsrail ile Trükiye arasında yapılan bütün anlaşmaların iptal edilsin' dedi.

SAAT 18:55
Prorestocu bir grup barikatları aşıp salona girmek istediler. Güvenlik güçlerinin engeline takılan grup, Türk Telekom aleyhine sloganlar atmaya başladı Atılan sloganlar ile Türk Telekom yönetimi işbirlikçilikle suçlandı. Gazi Üniversitesi'nden yaklaşık 50 öğrenci 'HAMAS'a selam direnişe devam', 'Gazililer burada MOSSAD nerede' sloganlarıyla stadın karşısındaki caddeden protestocu gruba katılmak üzere yürüşü geçtiler.

SAAT 18: 45
Genç Birikim Dergisi Editörü Ali Kaçar yaptığı basın açıklamasında Siyon Elçiliği'nin derhal kapatılmasını bu maçın ise derhal iptal edilmesini istedi. Saadet Partisi Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları'ndan bir grup protestocu da şu anda Atatürk Spor Salonun önüne geldi Ülkücü grup 'Katil İsrail' pankartları açarken 'Bir gece ansızın gelebilrim' sloganları atmaya başladı.

SAAT 18:30
'Siyonist elçilik kapatılsın' sloganlarıyle ekibe Beşiktaş Çarşı Gurubu katıldı. Filistinli şehitlerin megafonla sayan İlkav Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çelikel protestocu grup 'Burda Burda' sesleriyle destek veriyor. Maçın yapılmasına yaklaşık bir saat süre kala grubun sayısı şu an için 4 bini geçmiş durumda. Polis yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Basketbol Federasyonu bütün tepkilere rağmen maçın yapılmasında kararlı görülüyor. Kızılay'da alanlara inen yüzlerce grup ise Atatürk Spor Salonunda başlamak üzere olan maçı protesto etmeye başladı. Ankaralılar akın akın spor salonunun önüne gelmeye devam ediyor.

SAAT 18:10
'Siyonist köpekler' sloganıyla İsrail bayrağı yakan grup 'Mehmetçik Gazze'ye diye sloganlar atmaya başladı.Şu anda grubun sayısı 3 bini geçmiş durumda maç saati yaklaştıkça protestocu gruba akın akın destek gelmeye devam ediyor. Gişelerin halen açılmaması tepkiyle karşılanıyor.

SAAT 17:45
Alperen Ocakları ve Filistin Dostluk Grubu üyeleri yaklaşık 2 bin kişi salonun dışında tekbirler getirderek Filistin bayrakları açtılar. Hep birlikte 'Hamas'a selam, direniye devam', 'Ya allah Bismillah Allahuekber' diyerek protesto gösterisine başladılar. 50 kişilik Ankaragücü ve Türk Telekom taraftarı da 'İsrail Ortadoğu'dan defol' sloganları ile gişelerin önünden gruba destek verdiler. Gişelerin henüz açılmamış olması ve güvenlik güçlerinin sadece Türk Telekom davetlilerinin salona alınacağını açıklaması protestocu grup arasında gerginliğe neden oldu. Bir grup ise, 'Katil İsrail' pankartı açtı. Vahdet Vakfı ve MAZLUMDER üyesi bir grubun da salon önüne gelerek destek verdiği gözlendi. Eyleme katılan çok sayıda başörtüslü kadınlar ise 'Hepimiz Filistinliyiz' diye sloganlar attı. Grubun sayısı her geçen dakika katlanarak artıyor.

SAAT 17:25
Kafalarına bandanalar takan ve ellerinde Filistin bayrakları olan çok sayıda gösterici grupla birlikte onalara destek veren Ankaragücü Taraftar grubu salonun önüne geldi. Gruba çok sayıda İLKAV üyesi de katılmış durumda. Gişelerin açılmamasına tepki gösteren bir grup Türk Telekom taraftarı da gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

SAAT 17:00
Sporcuların salona geleceği dakikaların yaklaşması ile birlikte trafik polis ekiplerinin Gençlik Parkı kavşağı önünde kontrole başladıkları gözlendi. Otobüslerin geleceği kapı girişine bir panzer yerleştirilirker yaklaşık 30 kadar çevik kuvvet polisi de alanda görev aldı. Çok sayıda vatandaş ise salona doğru gelmeye başladı. Salonun kapıları henüz açılmazken, salon kapılarının önüne adeta demir barikatlar ile kale kuruldu. Gerginlik bekleyiş sürüyor. Çok sayıda sivil polis ekibi de görev yapıyor. Çevre yollarda kontroüllü geçişlere izin veriliyor. Bir grup Türk Telekom taraftarı da salon önünde bekliyor.

SAAT 16:35
Maça saatler kala Atatürk Spor Salonu'nun önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. 50 metre uzaklıkta demir barekatların kurdulduğu gözlendi. Kurt köpekleri ile salon etrafında kontroller yapılıyor.

BU MAÇI OYNATMAYACAĞIZ
Maç öncesi çağrıda bulunan Filistin Dostluk Grubu ise, "Bu maçı oynatmayacağız" sloganıyla tüm sivil toplum örgütlerini saat 18.00'da maçın gerçekleştirileceği spor salonunun önüne eyleme davet etti.

Yapılan çağrıya ise ilk destek, İLKAV, MAZLUM-DER, İLKDER ve Özgür Eğitim- Sen temsilcilerinden geldi.

PROTESTOYA DAVET
Habervaktim'!e konuşan sivil toplum temsilcileri, tüm duyarlı vatandaşları Saat:18.00'da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirecekleri protestoya davet ettiler. Temsilciler, "Sadece bugün Filistinli 20 çocuğu katleden İsrail'in bir takımının Ankara'da basketbol maçı oynamsına müsaade etmeyeceğiz" dediler.

İSRAİLLİ OYUNCULAR KORKU İÇİNDE
Terör devleti İsrail takımını getiren otobüs şoförü Turan Koçak, oyuncuların yol boyunca korku içinde olduklarını ve hiç konuşmadıklarını söyledi. Aslan Değirmenci'ye konuşan şoför, "Korktukları gözlerinden belliydi. Yol boyunca hiç konuşmadılar" dedi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM YAPACAKLAR
Maçı engellemek için spor salonunu önünde bir araya gelecek STK temsilcileri Ankara İnanç Platformu'nun çağrısı ile Saat: 20:00'da ise Siyon Büyükelçiliğinin önünde buluşacaklarını açıkladılar.

ALPERENLERDEN TAM DESTEK
Alperen ocakları Genel Merkezi spor salonu önünde gerçekleştirilecek eyleme tam destek verdiklerini açıkladı. Alperenler: "Eyleme katılarak bu maçın oynanmaması için üstümüze düşeni yapacağız."

BİR DESTEK DE BBP'DEN
Alperen Ocakları Genel Merkezinin ardından protestocu gruba bir destekte BBP Ankara İl Başkanlığından geldi. Ankara İl Başkanlığı Saat. 18.00'da Atatürk Spor Salonu önünde olacaklarını açıkladı

http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/israil-takimi-maa-ikamadi-video.html

Fransız Haber Ajansı: Çağlayan'da 700 bin kişi vardı
06 OCAK 2009
SAL 03:15

İsrail'in Gazze'de başlattığı katliamı protesto etmek üzere Saadet Partisi tarafından Çağlayan'da düzenlenen muhteşem miting dünya kamuoyunda geniş yankı buldu.

Türkiye'deki medya kuruluşları mitinge yüz binlerin katılığını duyururken Fransız Haber Ajansı (AFP) de mitinge 700 bini aşkın insanın katıldığını vurguladı. Çağlayan'dan İsrail'e lanet olarak duyurulan miting, 5 yabancı kanal ile Türkiye'deki ulusal ve yerel televizyonlardan da canlı olarak yayınlanırken on milyonlarca Filistin dostu mitingi an be an izleyerek Çağlayan'daki insan seline destek verdi.

İsrail'in Gazze'de başlattığı katliamı protesto etmek üzere Saadet Partisi tarafından Çağlayan'da düzenlenen muhteşem miting dünya kamuoyunda geniş yankı buldu. Türkiye'deki medya kuruluşları mitinge yüz binlerin katılığını duyururken Fransız Haber Ajansı (AFP) de mitinge 700 bini aşkın insanın katıldığını vurguladı.

Çağlayan'dan İsrail'e lanet olarak duyurulan miting, 5 yabancı kanal ile Türkiye'deki ulusal ve yerel televizyonlardan da canlı olarak yayınlanırken on milyonlarca Filistin dostu mitingi an be an izleyerek Çağlayan'daki insan seline destek verdi. Yaklaşık 200 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde 3 büyük kulüp ile Anadolu takımlarının taraftar grupları da destek verdi.

Sahalarda görmek istediğimiz görüntüleri Filistin için bir araya gelerek oluşturan Genç Fenerahçeli, Ultraslan ve Çarşı grupları günler öncesinden duyurdukları gibi Çağlayan Meydanı'ndaki yerlerini alarak hep birlikte İsrail aleyhtarı tezahürat yaptı.

Birçok dilde Filistin'i anlatan pankartlar açıldı
Yağmurlu havaya rağmen Çağlayan Meydanı tamamen dolduran vatandaşlar, 'Kahrolsun İsrail', 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Katil İsrail Gazze'den defol' ve 'Mehmetçik Gazze'ye' gibi sloganlar atarken, 'Hepimiz Filistinliyiz', 'Filistin yalnız değildir', 'Filistin var oldukça bu dava bitmez' ve 'Sessiz olun Filistin ölüyor' yazılı dövizleri taşıdı. Miting alanında Filistin bayraklarının yanı sıra Çeçen bayraklarının da yer alması dikkat çekti. Gazze'de ölen bebekleri sembolize eden bebekler taşıyan kalabalık, ayakkabılarını da protestoda kullandı. Mitingde İbranice'den Rusça'ya, Türkçe'den Kürtçe'ye kadar birçok dilde pankart açıldı.
Milli Gazete

Galatasaray Meydanı'nda 'insan zinciri' oluşturan bir grup İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti
22:20 - Ellerinde Filistin bayrakları, pankart ve dövizler ile slogan eşliğinde kol kola giren Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu üyeleri "insan zinciri" oluşturdu. Grup, İstiklal Caddesi üzerinde başlattıkları yürüyüşü Odakule'ye kadar kol kola sürdürdü. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan sanatçı Mustafa Ali Alabora, "Bu kadar sivil halkın öldürülmesinin altında başka bir şey yatıyor bence. 21. yüzyılda böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Dü nyanın buna dur demesi gerekiyor" dedi. 05.01.2009 İSTANBUL
netgazete

İsrail Büyükelçiliği'ne yumurtalı protesto
14:50 - İşçi Partisi üyeleri, İsrail Büyükelçiliğine yumurta atarak Gazze'ye yönelik saldırıyı protesto etti. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İşçi Partisi flamaları bulunan bir grup, öğle saatlerinde İsrail Büyükelçiliği yakınlarındaki "Kahraman Kadın" Sokağına geldi. Burada çevik kuvvet polisinin oluşturduğu barikat önünde bir süre İsrail, ABD ve AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar atan grup üyeleri daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına okunan basın açıklamasında, İsrail Savunma Bakanı'nın "Biz kendimizi savunuyoruz" şeklindeki ifadesinin "yalan" olduğu iddia edildi. Açıklamada, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırının, Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğu savunuldu.
netgazete

İsrail Konsolosluğu önünde bu gece de gösteri var

05 Ocak 2009 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara ilişkin tepkiler çığ gibi büyüyor. Akşam saatlerinde İsrail Konsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi saldırıyı protesto ederek, İsrail bayrağını yaktı.
İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği operasyonun ardından oluşan tepkiler artarak devam ediyor. Akşam saat 22.00 sıralarında İsrail Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi İsrail'i protesto etti. Gösteri nedeniyle polis, konsolosluk çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Protestoya katılan kalabalık grup İsrail aleyhine slogan atıp, İsrail bayrağını ateşe verdi. Burada yapılan açıklamada, Filistin'den gelen son haberler paylaşıldı.
Zaman zaman tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar atan grubun protestoyu, gece ilerleyen saatlere kadar sürdürmesi bekleniyor. MUSTAFA ESEN
netgazete

[İsrail Büyükelçiliği önünde ''Burada'' gösterisi


04 Ocak 2009 - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'deki saldırlarını protesto etti.
İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa ellerinde Filistin bayraklarıyla gelen grup, İsrail'i protesto eden sloganlar attı.
İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, burada yaptığı konuşmada, "İsrail'in Filistin'e yönelik işgal ve vahşetini" protesto ettiklerini belirterek, "Bir halk, topluca soykırıma uğratılmaya, yok edilmeye çalışılıyor. Camiler bombalanıyor, hastaneler bombalanıyor, bebekler, kadınlar öldürülüyor" dedi.
Gazze'de yaşananların "insanlık dramı" olduğunu ve "bütün dünyanın yaşananları utanç verici bir suskunlukla seyrettiğini" ifade eden Pamak, Gazze'deki bir avuç insanın tüm dünyanın suskunluğuna rağmen direndiğini söyledi.
Konuşmanın ardından Gazze'deki saldırıda ölen bazı Filistinlilerin isimleri okunurken, gruptakiler "burada" diye bağırdı.
Gösteriye katılan kadınların taşıdığı Gazze'deki saldır ılarda öldürülen bebekleri simgeleyen oyuncak bebekler de dikkati çekti.
netgazete

İsrail konsolosluğu önünde 'insanlık nöbeti'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir grup, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde “İnsanlık Nöbeti” eylemi başlattı.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup adına konuşan Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Doğan Ergün, İsrail'in Gazze halkına karşı başlattığı katliamda şu ana dek 511 Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini ve halkın en temel ihtiyaçlarının karşılanamadığını söyledi.


İsrail ordusunun yapılabilecek insani yardıma izin vermediğini belirten Ergün, Gazze'ye sınırı olan Mısır'ın da izin vermemesi durumunun anlaşılamaz olduğunu bildirdi.


Ergün, kalplerinin, kurşuna dizilen Gazzeliler ile birlikte olduğunu belirterek, “Gün nöbet tutma günü. Katliamcı İsrail'in konsolosluğu önünde 'İnsanlık Nöbeti' tutmak için buluştuk. Bu katliam sona erene kadar insanlık ışığımız sönmeyecek” dedi.


Basın açıklamasının ardından grup, sabaha dek “İnsanlık Nöbeti” tutacak yaklaşık 100 kişiyi İsrail Başkonsolosluğu'nun önünde bırakarak dağıldı. Grup, nöbetleşe olarak İsrail ateşkes yapana dek nöbet tutmayı sürdürecek.

05.01.2009
Yeni Şafak

Minik Öğrencilerden Örnek Davranış
06 Ocak 2009 16:11

Adapazarı'nda 2 ilköğretim öğrencisi, Gazze'ye destek kampanyasında topladıkları 400 TL'yi Filistinlilere ulaştırılmak üzere Kızılay yetkililerine teslim etti.

Adapazarı'ndaki Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu 5/A öğrencisi İncifer Baştan ve Nursera Gümüşel, okulda Filistin'e destek kampanyası başlattı. Sınıf öğretmeni Ali Kara, Filistin'de yaşanan savaştan herkes gibi çocukların da etkilendiğini belirtti.

Öğrencilerin bu konuya çok duyarlı davrandıkları ifade eden Kara, ''İki öğrencimiz Gazze'de yaşayanlar için yardım kampanyası başlattılar. Bizden izin istediler. Tamamen kendi düşünceleri. Gerçekten çok duyarlı bir davranış. İki gün boyunca okulda öğrencilerden 400 TL topladılar'' diye konuştu.

5. sınıf öğrencisi İncifer Baştan ise Filistin'de yaşanan olayları televizyonlardan izlediğini ve çok etkilendiğini belirterek, ''Öğretmenlerimden izin aldım. Filistin'de zor durumda kalan insanlara az da olsa bir para topladık. Parayı Kızılay'a verdik. Onlar aracılığıyla yardım olarak ulaştırılacak'' dedi.

aktifhaber

FLAŞ! İsrailli Sporculara Öfke
06 Ocak 2009 19:58

Ankara'da Türk Telekom ile karşılaşacak olan İsrail'in basketbol takımı Bnei Hasharon, Filistin'e Destek Platformu tarafından protesto edildiliyor.

Ankara'da Türk Telekom ile karşılaşacak olan İsrail'in basketbol takımı Bnei Hasharon, maçın oynanacağı Atatürk Spor Salonu önünde Filistin'e Destek Platformu tarafından protesto edildiliyor. Salon önünde yaklaşık 2500 kişi toplandı.

Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma öncesi spor salonunun önünde toplanan platform üyeleri, ''Filistin'de kan akarken, bu maç burada oynanamaz'' şeklinde gösteri düzenlediler.

Ellerinde Filistin bayrakları ile sık sık İsrail aleyhine sloganlar atan grubun, İsrail basket takımına yaklaşmasının önüne geçmek için Ankara polisi yoğun güvenlik önlemi aldılar.

Protestolar nedeniyle maç henüz başlamış değil.

aktifhaber

Protestolar bitmedi maç iptal edildi


İsrail'in Hasharon takımı Ankara'da Türk Telekom ile maça gelmişti. Ancak öfkeli taraftarlar sahada İsrailli oyuncuları ..06 Ocak 2009 20:37


Basketbol Avrupa Kupası (D) Grubundaki Türk Telekom ile Bnei Hasharon maçı öncesinde çıkan olayların ardından hakemlerin salona dönmesine rağmen İsrail temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle maç tatil edildi.

Karşılaşmanı başlamasına ayaklaşık yarım saat kala salonda bulunan bir grup, İsrail'i Gazze saldırısı sebebiyle protesto etti ve sahaya yabancı maddeler atmaya başladı. Yaşanan olaylar üzerine maçın hakemleri ve Hasheron takımı oyuncuları soyunma odasına gitti.

Emniyet güçlerinin gruba müdahalesinden sonra hakemler ve Türk Telekom takımı yeniden sahaya çıktı. Ancak İsrail temsilcisinin hakemlerin verdiği 15 dakikalık bekleme süresinde sahaya dönmedi. Bunun üzerine hakemler maçı tatil etti. Karşılaşma ile ilgili nihai karar ULEB tarafından daha sonra belirlenecek.

aktifhaber

Çarşı'dan İsrail'e protesto

Siyah-beyazlı taraftarlar İsrail'e lanet yağdırdı.
06 Ocak 2009 19:43

Beşiktaşlı taraftarlar, saldırılarda bulunan İsrail'e tepki gösterdi.

''Kahrolsun İsrail'', ''Filistin halkı yalnız değilsin'' diye slogan atan taraftarlar, ''Bebekler terörist değildir, terörist İsrail, Dayan Filistin'' pankartları astı. Tribünlerde Filistin bayrakları da dikkat çekti.

Bu arada, kapalı tribünde, yılın ilk gününde Ankara'da doğalgaz kaçağı nedeniyle ölen 7 üniversiteli genç için ''Üniversiteli 7 gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz'' pankartı açıldı.

Avukatlar, cüppelerini giyip İsrail'i protesto etti



06 Ocak 2009 İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar, cüppelerini giyerek İsrail'i protesto etti. Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu.
İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılar İstanbul Barosu tarafından düzenlenen eylemde protesto edildi. Baro önünde toplanan yaklaşık 300 avukat, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın da katıldığı eylemde, avukatlar cüppelerini giyerek yürüyüş yaptı. Avukatlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, ellerinde pankart taşıdı. Yürüyüşün ardından Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından basın açıklama yapan Baro Başkanı Muammer Aydın,
"Savaşta çocuklar, kadınlar ölüyor. Bütün dünya seyirci kalıyor. İsrail'in 'savaşta siviller ölür' diye açıklama yapmasını kınıyoruz. Savaşta kurallar vardır, bu kurallar çerçevesinde olur. Bir an önce İsrail Ortadoğu'da jandarma görevi üstlenmeye son vermeli. Arap dünyanın bu olaylara sessiz kalması da dikkat çekici. Türkiye hükümetinin yaptığı girişimler olumlu, ancak Türkiye'nin yalnız kaldığını görüyoruz. Türkiye 1 Ocak itibari ile BM geçici üyeliğine başladı. Daimi temsilcilere rağmen Türkiye görevini yapmalı ve Gazze'deki insanlık dramının son bulması gerekir" dedi.
Avukatlar daha sonra eylemlerine son verdi.

netgazete

Yağmurda ölü gibi yola yatıp, 'Filistin' yazdılar
13:25 - İstanbul Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Kolektiflerine üye yaklaşık 20 öğrenci İsrail'i protesto etmek istedi. "Umut, yürek, isyan Filistin'e bin selam" şeklinde slogan atan öğrenciler ellerinde, "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı pankart taşıdı. Öğrenciler daha sonra Beyazıt Meydanı'na yürüdü. Soğuk havaya aldırış etmeden eylemlerini sürdüren öğrenciler daha sonra yağmurluklarını giyen öğrenciler yere yatarak 'Filistin' yazısı oluşturdu. Renkli görüntülerin oluştuğu eylemde sahipsiz bir köpeğin yerde yatan öğrencilerin arasına girmesi ise herkesi güldürdü 06.01.2009 İSTANBUL
netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Oca 07, 2009 12:43 am    Mesaj konusu: “Çar$I” üyeleri, israil'i protesto Alıntıyla Cevap Gönder

İsrail basınından maç yorumu: Türkiye'de terör









Ankara’da oynanması gereken ancak İsrail’e yönelik yoğun protestoları nedeniyle iptal edilen Türk Telekom ile İsrailli takım Bnei Hasharon arasındaki basketbol maçında olup bitenler İsrail basınında “terör" olarak yorumlandı. Jerusalem Post gazetesi, “Bnei Hasharon Ankara’da iki saat terör yaşadı" derken Bnei Hasharon takımı başkanı ile kaptanının “Oyuncularımız şokta idi", “Çok korkutucuydu" ifadelerini de yer verdi.
Jerusalem Post, maçta olup bitenlere ilişkin “Bnei Hasharon Takımı için Türkiye’de Terör" başlığını kullandığı haberinde “Bnei Hasharon Ankara’da iki saat terör yaşadı" derken İsrailli takım başkanı ve kaptanının açıklamalarına da yer verdi.
Maçın başlamasından çok kısa bir süre önce Gazze operasyonlarına protesto olarak 3 bin kadar Türk taraftarının “Allah U Ekber" ve “Yahudilere Ölüm" diye bağırdıklarını belirten gazete, başkaların da takıma şişe attığını, piste indiğini, bunun üzerine İsrailli oyuncuların soyunma odalarına kaçmaya zorlandığını kaydetti.
Gazete “Oyuncular ve görevliler dolaplı odada iki uzun saat çok zor durumda kaldıktan sonra ancak yoğun bir polis koruması altında otellerine gidebildiler" diye yazdı.
Bu arada, Jerusalem Post’a göre, Bnei Hasharon Başkanı Eldad Akunis de, “korkunç anları" şöyle anlattı:
“Sahaya yoğun güvenlik altına girdik. Sahada bin 500 polis vardı, onlardan 500’ü sivil. Taraftarlar Filistin bayraklarını sallıyorlardı ve İsrail’e hakaretler yağdırıyorlar.
Maç başlamak üzere iken piste hücum ettiler ve biz soyunma odalarına doğru koştuk. Oyuncularımız şokta idi ve o anda tek istediğimiz, eve dönmek idi."
Jerusalem Post ayrıca, takım kaptanı Meir Tapiro’nun açıklamalarını da yansıttı. Tapiro, açıklamasında, “Taraftarlar, piste koştu ve bize doğru deli gibi geldiler, ancak polis onları durdurdu. Gerçekten çok korkutucu idi" dedi.

Macaristan medyası: Türkler yumruklarını gösterdi

İsrail’e büyük öfke

Telekom ile İsrail takımı Hasharon arasındaki Eurocup maçından önce olaylar çıktı. Soyunma odasına giden hakemler ve Telekomlu oyuncular uygun ortam sağlanınca geri geldi. Ancak İsrail ekibi sahaya dönmeyince maç iptal edildi. Kararı ULEB yönetimi verecek

İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırılar, Türk Telekom-Bnei Hasharon takımları arasında oynanacak karşılaşma öncesinde protesto edildi. Maçın başlamasından 1 saat önce MazlumDer ile İKAV Dernekleri, Atatürk Spor Salonu’nun önünde İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto eden bir gösteri düzenledi. Salonun kapısını kıran ve polise biber gazı sıkan bir grup, maçın oynanmamasını istedi.

Son kararı ULEB verecek

Olaylar saha içinde de devam etti. İsrail takımı seronomiye çıktığı anda üzerlerine ayakkabı atıldı, oyuncular koşarak soyunma odasına kaçtı. Hakem triosu da olayın ardından salonun boşaltılmasını isteyerek içeri girdi. Çıkmayı reddeden bir gruba, maçın tatil edildiği söylendi ve salonda elektrikler kapatıldı. Bu grubun da dışarıya çıkmasından sonra hakemler ile Telekomlu oyuncular oyun alanına geldi. Ancak İsrail ekibi sahaya çıkmayı reddetti ve hakemler kararı ULEB yönetimine bırakarak maçı tatil etti. ULEB’in büyük ihtimalle Türk Telekom’u galip ilan edeceği ancak Ankara ekibine de ceza verileceği belirtildi. İsrail ekibindeki ABD’li oyuncuların çok korktukları ve ülkelerine dönmek istedikleri de iddia edildi.

Panzerlerle gelmişlerdi

Hasharon ekibinin kaldığı otelde emniyet tarafından geniş güvenlik önlemleri alınmış, İsrail takımı dün sabah Atatürk Spor Salonu’nda maçtan önce yaptığı antrenmana iki panzer aracı eskortluğunda gelebilmişti. Maçın yapılacağı salon ve dışında 1000’e yakın emniyet personeli görev yaptı. Karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlar çok sıkı bir aramadan geçirilirken salonun etrafında park eden arabalar güvenlik gerekçesiyle çekiçi araçlar tarafında kaldırıldı. Karşılaşma için bilet satışı yapılmadığı, sadece Türk Telekom kulübü tarafından 3 bin 500 davetiye dağıtıldığı bildirilirken, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın da salonda yerini aldığı dikkatlerden kaçmadı.

Milliyet

Çarşı, İsrail'e de karşı!

Beşiktaş'ın taraftar grubu “Çarşı” üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda bir araya gelen “Çarşı” grubu üyeleri, “Hepimiz Çarşıyız, İsrail'e karşıyız” ve “Savaşa karşıyız, Beşiktaşlıyız” şeklinde sloganlar attı.

Sloganlar eşliğinde Büyük Beşiktaş Çarşısı önüne kadar yürüyen gruptakiler, burada da “Tanka karşı taş, savaşa karşı Beşiktaş” , “Dayan Filistin” ve “Çarşı” yazılı pankartlar açıp, Nazım Hikmet'in bir şiiri ile bağımsızlık şarkıları söyledi.

Grup adına yapılan açıklamada, İsrail'in bir an önce Gazze'yi terk etmesi ve Avrupa'nın bu duruma sessiz kalmaması istenildi.

İnsani yardımların Filistinlilere ulaştırılabilmesi için Mısır'ın da kapılarını bir an önce açması çağrısında bulunuldu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


KUPA MAÇINDA DA FİLİSTİN'E DESTEK

Öte yandan Fortis Türkiye Kupası'nda, Beşiktas ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımları arasında İnönü Stadı'nda oynanan maçta da Beşiktaş taraftarları tirübünde Filistin bayrakları açtı.



“Kahrolsun İsrail”, “Filistin halkı yalnız değilsin” diye slogan atan taraftarlar, “Bebekler terörist değildir, teröristrail, Dayan Filistin” pankartları astı. Tribünlerde Filistin bayrakları da dikkat çekti.


Bu arada, kapalı tribünde, yılın ilk gününde Ankara'da doğalgaz kaçağı nedeniyle ölen 7 üniversiteli genç için “Üniversiteli 7 gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz” pankartı açıldı.

06.01.2009
Yenişafak

İTÜ öğrencileri, İsrail'i protesto için Beşiktaş'a yürüdü


07 Ocak 2009 - İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğrenci Kolektifine üye yaklaşık 30 öğrenci İTÜ Maçka Kampusu önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan öğrenciler, "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak Beşiktaş'a yürümek istedi. Ancak polis öğrencilerin yürümesine izin vermedi. Öğrenciler uzun süre bekledikten sonra polisin izin vermesi ile Beşiktaş'a doğru yürüyüşe geçti. Bir süre sonra polis slogan atılmamasını isteyerek öğrencileri tekrar durdurdu. Öğrenciler ise anlaştıktan sonra slogan atmadan Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü. Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, "27 Aralık'ta başlayan saldırılarda bugüne kadar 500'den fazla kişi öldü. İsrail'in tek amacı Ortadoğu'da zorla işgal ettikleri ülkelerde sömürgecilik ilişkileri kurmak. Bu doğrultuda Filistin'in sömürgesi haline getirmek istiyor. Biz Filistin'e barışın gelmesi için var gücümüzle çaba harcayacağız" dedi.
netgazete

İsrail'i protesto eden 3 TKP'liye gözaltı

Antalya'da izinsiz gösteri yapmaya çalışan Türkiye Komünist Partili (TKP) 3 kişi, savcının talimatı ile gözaltına alındı.
07 Ocak 2009 21:16


Polis otosuyla önce sağlık raporu için hastaneye getirilen 3 kişi, daha sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı yaklaşık 250 kişilik bir grup, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadı.

Güllük Kavşağı'nda toplanan gruptakiler, ana caddeden Yavuz Özcan Parkı'na kadar yürüdü. Akşam saatinde trafiğin kapanmaması için çalışan Çevik Kuvvet polisi, gruptakileri kaldırımdan yürümeye zorladı. Bu yüzden kısa süreli gerginlik yaşanırken, grup olaysız bir şekilde parka ulaştı. Burada basın açıklaması yapan KESK Antalya dönem sözcüsü Mustafa Ayar, İsrail'in insanlık dışı saldırganlığına son vermesini istedi.

Hükümeti İsrail'e karşı daha radikal tutum almaya davet eden Ayar, "AK Parti Hükümeti, Türkiye ile İsrail arasında imzalanmış bulunan tüm ikili anlaşmaları derhal iptal ederek, İsrail'e arasındaki ekonomik, siyasi ve askeri tüm münasebetlerini sona erdirmeli." diye konuştu.

Gruba katılanlar, basın açıklamasını sık sık sloganları ile kesti.

Sloganların büyük bölümü, İsrail karşıtı sözlerden değil, hükümet karşıtı sözlerden oluştu.

Basın açıklamasından sonra grubun büyük bölümü olaysız dağıldı. Ancak TKP'li bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da önceden tedbir alan polisler, grubun izinsiz gösteri yapmasına izin vermedi. Polisin tepkisi ile sayıları bir anda azalan TKP'liler, Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılarak saat kulesinin önüne yürüdü.

Buradaki küçük meydanda pankart açıp bir süre daha gösteri yapan grubu vatandaşlar sadece seyretti. Grup üyelerinin bütün çağrılarına rağmen vatandaşlar gösteriye destek vermedi.

'Filistin için insanlık nöbeti' tuttuklarını aktaran göstericilere polis burada da bir saat boyunca müdahale etmedi.

Her gün bir saat aynı noktada bir saat nöbet tutacaklarını belirten gruptakiler dağılmak üzereyken polis tarafından kuşatıldı. Savcının talimatı ile yaklaşık 15 kişilik ekipten 3 kişi gözaltına alındı.
haber7

Sosyalist kızlardan, İsrail'e zincirli protesto

10:15 - Sosyalist Gençler Birliğine üye olduklarını belirtilen H.Y. ve D.Ç, Türk Amerikan Derneği İzmir Şubesi önünde "Diren Filistin Seninleyiz" ve "ABD Emrediyor, İsrail Vuruyor" yazılı önlüklerle kendilerini bahçe parmaklıklarına zincirledi. H.Y. ve D.Ç, burada yaptıkları basın açıklamasında, "Filistin'de taş atan çocuklar, direnen kadınlar kazanacak" dedi. Açıklamanın ardından polisin zincirlerini çözmelerini istediği gençler, "anahtarlarını kaybettiklerini" söyledi. 07.01.2009 İZMİR
netgazete

Hatay Reyhanlı İsrail'e karşı yürüdü

Hatay Reyhanlı ilçesinde sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlenen Filistin'e destek mitingine binlerce vatandaş katıldı.08 Ocak 2009 22:20


Hasan Yetmez’in Haberi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde eğitim-sen Reyhanlı ilçe örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa İsrail’e tepki mitingi düzenleyerek Reyhanlı Atatürk Meydanı’nda İsrail’i protesto etti. Binlerce vatandaş Reyhanlı Atatürk bulvarında toplanarak İsrail’i kınadı. Tekbirler getiren vatandaşlar İsrail’e tepkileri dile getirdiler.

Reyhanlı ilçesi Atatürk bulvarında toplanan yaklaşık 10 binlerce vatandaş “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları attı. “Katil İsrail Filistin’den defol” diye tepkilerini dile getiren vatandaşlar Gazze’deki katliamda yaşamını yitiren vatandaşlar için gözyaşı göktüler.

Mitingde birçok okul örgencisi olan çocukların okullarına gitmeyip İsrail’e tepki, Filistin’e destek mitingine katılmaları dikkat çekti.

Mitingde bir konuşma yapan yıllar önce Hatay’a yerleşen Filistinli Haneme Misk İsrail’in sadece Filistin halkına değil tüm İslam dünyasına savaş açtığını belirtti. Misk İsrail’in insanlık dışı saldırılarına biran önce son vermesi gerektiğini söyleyerek orası bizim, İsrail o kanlı ellerini topraklarımızdan çek dedi.
Mitinge katılan binlerce Reyhanlı’lı vatandaşlar ellerine aldıkları İsrail bayrağını yakarak ayaklarıyla ezdi.


(HABER7)

Kadıköy'de İsrail protesto edildi

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti. Mor ve Öterisi08 Ocak 2009 22:13


''Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu'' üyeleri, ıslık ve düdük çalarak İskele Meydanı'ndan Eminönü İskelesi'ne kadar yürüdü. Burada pankart açan göstericiler, ''Filistin halkı yalnız değildir'' ve ''Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz'' şeklinde slogan attı.

Göstericiler adına Mor ve Ötesi müzik grubunun üyesi Kerem Kabadayı'nın yaptığı açıklamanın ardından grup dağıldı.

haber7

Bursalı doktorlar Filistin için gönüllü oldu

Bursa İdealist Hekimler Platformu üyeleri, gerek duyulması halinde Sağlık Bakanlığı adına Filistin'de görev yapmak için İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdu.08 Ocak 2009 18:21


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Yöndem'e dilekçelerini ileten 51 gönüllü doktor adına konuşan platformun dönem sözcüsü Murat Godel, İsrail'in yaklaşık 10 gündür Gazze Şeridi'nde insanlık onuruyla bağdaşmayacak uygulamalarda bulunduğunu söyledi.

Godel, bu durumdan çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere tüm sivillerin zarar gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

''İsrail, bugün Filistin halkına karşı katliam yapmakta, denk olmayan mücadelede, kontrolsüz güç gösterisinde bulunmaktadır. Hastaneleri vurmakta, yaralı taşıyan ambulanslara saldırmakta, Filistin halkının sağlık hizmeti almasına dahi katlanamamaktadır. Bu tutumuyla İsrail, kendisinde mevcut bulunmayan insan yaşamı, onuru ve haklarına saygı prensibini, sayısı belli olmayan defadır ihlal etmektedir. Masum halkı katleden, hekimlere, sağlık personeline ve sağlık kuruluşlarına saldırılar düzenleyerek, insanların sağlık ve yaşamlarına kasteden İsrail devletini, insanlık onuru adına kınıyoruz.''

Müdür Yardımcısı Dr. Yöndem de doktorların, yoğun iş yükü altında çalışsalar da Filistin'de çalışmak için talepte bulunduklarına dikkati çekerek, duyarlılıklarından dolayı böyle bir başvuruda bulunanlara teşekkür etti.

Başvuran doktorlar arasındaki Filistin uyruklu pratisyen doktor Mahmut Kavdar ise bir Türk ile evli olduğunu ve İnegöl Devlet Hastanesinde çalıştığını belirterek, ''Türk heyetiyle birlikte Gazze'ye gitmek istiyorum. Bütün yakınlarım orada yaşıyor. Şu anda tek başına bölgeye gitme imkanım yok, çünkü bütün kapılar kapalı'' dedi.

haber7

Üniversitelilerin İsrail'i protestosu, bugün de sürdü
14:15 - İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi girişinde toplanan ve kendilerini, "İÜ Öğrenci Konseyi" olarak tanımlayan grup, Türk ve Filistin bayrakları açarak, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı. Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'ndeki merkez kafeteryanın önünde toplanan grup, Filistin'de hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı söyledi. Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) yerleşkesinde düzenlenen yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. SÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) tarafından organize edilen, yerleşke girişinden başlayan yürüyüşe, çok sayıda öğrenci katıldı. 08.01.2009 İSTANBUL - netgazete

Protesto maç saatini değiştirtti
Antalya Alanya'da Yıldız Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası 2. Tur mücadelesinde İsrail ile Portekiz takımları arasındaki mücadele 2 saat erken oynandı.11 Ocak 2009 00:09


Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Yıldız Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası 2'nci Tur Eleme Grubu müsabakalarına katılan İsrail Milli Takımı'nın bugünkü Portekiz maçı, güvenlik gerekçesiyle 2 saat önce oynatıldı. Saat 12.30'da oynanan maçı, Portekiz 3-1 kazandı. Böylece İsrail Milli Takımı 4'üncü maçtan da puan alamadı.

İsrail'in daha önce oynadığı 3 karşılaşma güvenlik nedeniyle saat 14.30'da seyircisiz oynatılmıştı. Bugün de saat 14.30'da başlaması gereken Portekiz maçı ilçe merkezinde saat 13.00'de düzenlenen Filistin'e destek mitingi ile aynı saate alındı.

Mitingde toplanan grubun spor salonuna yürümelerini engellemek amacıyla maç saatinin değiştirildiği belirtildi. Organizasyon yetkilileri ve emniyet güçleri, maç saatinin değişikliğini spor salonundaki görevliler ve basın mensuplarından gizli tuttu.

Şampiyonada daha önce Türkiye, Azerbaycan ve Fransa'ya 3-0 yenilen İsrail, 4'üncü maçında Portekiz'e 3-1 mağlup oldu. İsrail, şampiyonadaki son maçında yarın Slovakya ile karşılaşacak. Bu maçın başlama saati de güvenlik tedbirleri nedeniyle gizli tutuluyor
haber7

Kurtulmuş'dan Ortadoğu ülkelerine çağrı

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, İsrail'in Filistin'e saldırılarına karşı bölge ülkelerinin siyasi kararlılık için yeniden bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.
11 Ocak 2009 00:20

Kurtulmuş, partisince Adana Adnan Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, İstanbul'da gerçekleştirilen ''Gazze Halkı Dayanışma Mitingi''nde meydanı dolduranların tek ses, tek yürek halinde hareket ettiğini belirtti.

Gazze'deki olayların bir insanlık dramı olarak devam ettiğini, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe saydığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''İsrail Hükümeti, dünyanın en vahşi, en adi ve barbarca suçunu işliyor. 1967'den buyana BM kararlarını ihlal eden İsrail'i durduracak bir ortak siyasi kararlılık ortaya konulamıyor. Bunun hiç kuşkusuz sebebi, İsrail'in ne yapacağını bilmesidir.

BM Güvenlik Konseyi'nde Amerika ve İngiltere, İsrail'e sonsuz bir çek verdi. Söz konusu ülkeler bu katliama ses çıkarmıyor. Arap ülkeleri ise bu insanlık suçu ve soykırıma karşı çıkıyor gibi görünse de korkusundan, acizliğinden, altındaki saltanatlarının gitme endişesinden dolayı bir türlü sesini yükseltemiyor. Maalesef İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği başta olmak üzere bütün bölge ülkeleri kötü sınav vermişlerdir.''

İsrail'in siyasi, askeri, diplomatik gücü nedeniyle tepkilerin siyasi kararlara dönüştürülemediğini belirten Numan Kurtulmuş, bölge ülkelerinin siyasi kararlılık için yeniden bir araya gelmesi gerektiğini, bu noktada Türk hükümetine de önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Etkinlikte Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar da attı.
aktifhaber

İsrail'in Gazze'deki saldırıları yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi. İsrail'e karşı protesto yürüşü başlatan bir işadamı Hatay Dörtyol'da hastaneye kaldırıldı.11 Ocak 2009 00:19



Kırklareli'de, çeşitli sivil toplum örgütlerine üye bir grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Halil Yücel, İsrail'in günlerdir Filistin'i bombalaması sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Dünyanın Filistin'e yapılan saldırıya seyirci kaldığını öne süren Yücel, ''Biz inanıyoruz ki zulüm hiçbir zaman sonsuza dek payidar olmamış ve olmayacaktır. Bu körpe bedenlerin ahı yerde kalmayacak. İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetliyoruz. Minik bedenlerin göz göre göre yok edilmesi 21. yüzyılın bir ayıbıdır'' dedi.

Konuşmanın ardından emekli imam Hüseyin Kasap, Filistin'de ölenler için dua okudu.

-ANTALYA-

Antalya'nın Alanya ilçesinde, ''Filistin'e Destek ve İsrail'i Telin Mitingi'' düzenlendi.

Bir bölümü yağmur altında geçen mitinge, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık tekbir getiren gruptakiler, İsrail aleyhine sloganlar attı. Gruptakiler, ellerinde, ''Gazze yanıyor, insanlık nerede'', ''Çocuklar anasız, analar çocuksuz kalmasın'' yazılı pankartlar taşıdılar.

Polisin, yoğun güvenlik önlemi aldığı mitingde İsrail ürünlerinin satın alınmaması, İsrail ile ilişkilerin sona erdirilmesi ve Gazze'deki insanlara yardım edilmesi yönünde çağrılarda bulunuldu.

Mitingde bir dönem Filistin'de öğretim üyeliği yapan İngiliz vatandaşı Jons Pattison da bir konuşma yaptı. Bütün Orta Doğu ülkelerinde gönüllü olarak çalıştığını anlatan Pattison, Filistinlilerin Orta Doğu'nun her yerinde ezildiğini öne sürdü.

-SİVAS-

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarını protesto etti.

KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Çoban, Cumhuriyet Meydanında toplanan gruptakiler adına yaptığı konuşmada, saldırılara bir an önce son verilmesini istediklerini belirtti.

Gazze'de kan akmasının önlenmesi ve barışın sağlanmasını isteyen Çoban, her gün 18.00'de üç dakika eylem yaparak, saldırıları protesto edeceklerini kaydetti.

İsrail aleyhine bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

-MANİSA-

Manisa'da, Gazze'ye yönelik saldırılar, ''3 dakika süreyle Filistin için ses ver'' eylemi ile protesto edildi.

Manolya Meydanı'nda toplanan KESK Şubeler Platformu üyeleri, ''Filistin için ses ver'', ''Bağır, korna, siren, düdük çal'' sloganlarıyla İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.

KESK Dönem Sözcüsü Ali Gök, konuşmasında, Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüldüğünü kaydetti.

İsrail'in politikalarının, dünya tarafından görmezden gelindiğini belirten Gök, ''Filistin'de kan ve gözyaşı dinmiyor. İsrail, Orta Doğu halklarının barış içinde ve bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmeye yönelik saldırılar düzenliyor'' dedi.

Gök, saldırılar sona erinceye kadar her gün saat 18.00'de, 3 dakika süreyle ''Filistin için ses ver'' eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

-HATAY-

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılara tepki göstermek ve ateşkes ilan edilmesi amacıyla Adana'dan Filistin'e yürüyüşe başlayan iş adamı, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldı.

Dün Adana-Ceyhan kara yolunun merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik beldesi kavşağından yürüyüşe başlayan iş adamı Cuma Ay, bugün Dörtyol'a geldi.

Ayaklarında oluşan ödem nedeniyle Dörtyol kara yolunda rahatsızlanan ve yürüyemeyen Ay, vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Cuma Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayaklarında oluşan ödemin önemli olmadığını, bu gece hastanede kalacağını, ancak Filistin halkı için yürümeye devam edeceğini söyledi.

Filistin'de yaşananın ''vahşet'' olduğunu ve kimsenin buna seyirci kalmaması gerektiğini vurgulayan Ay, ''Amacım, İsrail'in saldırılarına tepkimi göstermek ve yürüdüğüm yerlerde bu konuya duyarlılığı artırmak. Bu nedenle yarın yoluma kaldığım yerden devam edeceğim'' diye konuştu.

Hastane yetkilileri de Ay'ın durumunun iyi olduğu ve yarın taburcu edileceğini belirttiler
haber7
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Oca 11, 2009 9:06 pm    Mesaj konusu: Binlerce Müslüman siyonist Konsolosluk AblukasInI Sürdürüyor Alıntıyla Cevap Gönder

10 Ocak 2009 Cumartesi
Gazze’den Türkiye Halkına Mektup!


Gazze’den Türkiye Halkına Bin Selam.

Bismillahirahmanirahim.

Hucurat Suresi’nin 10. ayeti kerimesinde (Şüphesiz müminler kardeştirler) diye buyuran rabbimize hamdolsun ki İslam âleminde kanımıza sahip çıkan Müslümanlar hala vardır. Bizlere Allahın ipine sımsıkı sarılmayı öğreten tek liderimiz Hz. Muhammed(s.a.v’e salat ve selam olsun ki Fethini müjdelediği İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında bizleri mutlu; düşmanımızı kahreden mitingler, eylemler ve destek gösterileri yapılmıştır.

Aziz Müslüman Türkiye Halkı!

Düşmanımıza şunu iletmiş oldunuz: İslam âleminde yabancı bir cisimsin, burada yerin yoktur ve muhakkak bu topraklardan er ya da geç defolacaksın.

Halimizin her türlüsüne Allah’a hamdolsun. Yaramız büyük ama davamız daha büyüktür. Acılarımız çok ama Allah yoluna her şeyimiz feda olsun.

Mücadelemiz Hak batıl mücadelesidir!

Yolumuzun uzunluğu ve uçurumların derinliği ne olursa olsun, yürüyüşümüzü yarı yolda kesemeyiz. Allah (c.c.) bizden malımızı ve canımızı cennet karşılığında satın almıştır. Bizde inşallah karlı bir ticaretteyiz.

Sizden her şeyden önce salih dualar istemekteyiz. Allah Âzze ve Celle’den bizlere sebat ve sabır dileyin. Riyakârlık ve nifaktan korunmamızı isteyin. El-Muîzz’den bize ve tüm İslam âlemine izzet nasip etmesi için dua edin.

Ey Abdülhamit’in torunları!

Ecdadınızı ve Halifelerimizi unutmamız mümkün değildir. Hep birlikte yüzyıllardır İslam sancağı altında yaşadık. Beraberce cihat ettik ve beraberce zaferler elde ettik. Topraklarımızı kanla ve canla koruduk. Ve bilin ki barış ve huzur dolu yüzyılların hatırası, acı dolu birkaç yılla silinemez. Bilakis şimdi gözlerimiz o Hilafetin adaletini daha çok arıyor. Yokluğunu en çok bizler -Filistin halkı- hissediyoruz. Çünkü Hilafetin kaldırıldığı günden beri biz kaybolduk. Yetim ve sahipsiz kaldık. Ve bilin ki Filistin halkı olarak hiçbir zaman o Hilafete ihanet etmedik.

Hilafete ihanet edenler, bize hala ihanet etmektedirler. Muhammet Ali’nin ihaneti bizlere hala aynı topraklardan yapılmaktadır. Şerif Hüseyin’in ayaklanması vatanımızı işgalcilere teslim etmiştir. Bizler tarihi iyi okuduk, daha doğrusu dopdolu yaşadık ve hala yaşamaktayız.

Ya sizler!
Bu tarihi iyi bilir misiniz?
Yoksa Siyonistlerin yalanların mı tekrarlıyorsunuz?

Sakin ha! Araplar bizi arkadan vurdular demeyin! Kalleşleri iyi bilin. Çünkü bizler hala aynı kalleşlerden arda arkası kesilmeyen ihanetlere maruz kalıyoruz. Siz de gördünüz bizlere kapılarını kapatanı. Ölmemizi düşmandan daha çok isteyenleri. İşte bu hainleri iyi bilin. Bunların soyu Arap ve ismen dini İslam olabilir ama inanın düşmanlardan daha gaddardırlar.

Ey din kardeşlerim!

Zafer o kadar yakın ki, Allah’a çok şükür ışıklarını görmeye başladık.

Allahu Tâala Müslümanlara zafer vâdetmiştir ve vadi şüphesiz gerçekleşecektir. Buna inandık ve imanımızın gereği gücümüzün yettiği kadar Allah’ın düşmanları ile çarpışacağız.

Ya zafer ya da şahadet, Allah’ın izniyle başka gayemiz yoktur. Sizde boş durmayın Allah’a koşun, ona yakın olun, dualarınızı iyi amellerle tamamlayın. İşiniz ne olursa olsun ve yeriniz nerede olursa olsun, Allah’ın kabul edeceği şekilde yaşayın.

Ve olur da rabbimiz bize zaferi değil Şahadeti nasip ederse, Mescid-i Aksa’yı size emanet ediyoruz.

Allahu Tâala emanete sahip çıkanlardan eylesin. Allah’a emanet olun.

Kardeşiniz Gazze’li Selahaddin
http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/gazzeden-trkiye-halkna-mektup.html

10 Ocak 2009 Cumartesi
Binlerce Müslüman Konsolosluk Ablukasını Sürdürüyor



Siyonist rejim güçlerinin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara karşılık olarak İstanbul İsrail konsolosluğuna yönelik kuşatma eylemi 7. gününü geride bıraktı.

Her gün artarak dalga dalga büyüyen ve onbinlere ulaşan kuşatma eylemi 7. günü tamamlayarak yeni bir aşamaya girdi.

İstanbul'da hergün binlerce İslamcının toplandığı kuşatma eyleminin İsrail'in Gazze kuşatması sona erene kadar süreceği bildiriliyor. Eylemciler ayrıca tüm İstanbullulara bir de davet yapılarak, "bu siyonist konsolosluk karşısında bir İslam tufanı oluşturup siyonistlerin çepeçevre kuşatılması için İstanbul ve çevre illerdeki bütün kardeşlerimizi bu abluka eylemine katılmaya davet ediyoruz" denildi.

http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/binlerce-mslman-konsolosluk-ablukasn.html

TARSUS'TA İSRAİL PROTESTOSU

Karakter boyutu :

11 Ocak 2009 23:32
Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen mitingde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
Öğle namazından çıkan kalabalığın da katılımıyla Kleopatra Kapısı yanında toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ellerindeki dövizler ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Adana Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne ulaşan kalabalık, buradan Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar sık sık "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Hepimiz Filistinliyiz", "Bir ayakkabıda İsrail'e atalım" şeklinde sloganlar attı.

İstiklal Marşı okunup saygı duruşunda bulunuldu. Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Miting Tertip Komitesi adına konuşan Ahmet Ceylan, "İsrail'in yaptığı insan vicdanına sığmaz. Bu yapılanlar savaş değil tam bir soykırım. Kesin bir ateşkes sağlanması lazım. Çünkü insanlık adına soykırım ve vahşet yapılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Filistin'de hayatını kaybeden ve yaralılar için dua edildi. Mitingin son bulmasıyla, katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

haber10

'KATİL UÇAKLARA HAYIR' KONVOYU

11 Ocak 2009 23:13
Konya'da İsrail uçaklarının tatbikat yapmasını protesto için ''Katil Uçaklara Hayır'' konvoyu oluşturuldu
Dünya Bülteni /

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Konya Şubesince organize edilen araç konvoyu için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Uğurlu Araba Pazarı'nda bir araya geldi.

Burada İsrail vahşetini sloganlarla protesto eden atan vatandaşlar daha sonra araçlarına binerek oluşturdukları konvoyla, Rauf Denktaş Caddesi-Nalçacı Caddesi-Sultan Şah Caddesi-Karatay Medresesi-Aladdin Çevresi-Rektörlük Önü-Musalla Mezarlığı güzergahını izleyerek Ankara yolu üzerinde 3. Ana Jet Üs Komutanlığının yakınındaki Birlik Parkı'nda buluştu.

MAZLUMDER Konya Şube Başkan Yardımcısı Derviş Argun'un selamlama konuşmasının ardından söz alan MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe, Konya'nın İsrail vahşetine karşı onurlu bir tepki koyduğunu dile getirerek, iktidarın da bu tepkileri göz önüne alarak İsrail'le yapılan anlaşmaları iptal etmesi gerektiğini kaydetti.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu da bu eylemi bütün dünyanın izlediğini ve yanı başlarında bulunan alanın İsrail savaş uçakları tarafından kirletildiğini söyledi.

Bu alanda uçuşlara izin vermeyeceklerini ifade eden Gergerlioğlu, ''Hükümetin artık irade göstermesini istiyoruz. İsrail, doktor, ambulans, hastane demeden vuruyor. Misket bombası atıyorlar. Savaş suçu işliyorlar'' diye konuştu.

İsrail'in Gazze'de yakmaya yıkmaya devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

''Öylesine insanlık dışına çıkmışlar ki Kızılhaç görevlilerinin yaralıları almasına dahi izin vermiyorlar. Aç, susuz Gazze üzerine misket bombalarıyla saldırıyorlar. O bombalar Filistinliler'in üzerine değil bizim yüreklerimize düşüyor. Katil İsrail özellikle çocukları vuruyor. İsrail katliamlarla kuruldu ve 60 yıldır katliamlarını sürdürüyor. Biz duyarlılığımızı göstermeye devam edeceğiz.''

Gergerlioğlu'nun konuşması sırasında bir grup, İsrail, AB ve ABD bayrağını ateşe verdi.

haber10

YAZICIOĞLU: TERÖRİST İSRAİL DEVLETİ

11 Ocak 2009 23:45
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Terörist İsrail devletini, yürüttüğü bu terör, katliam ve soykırım hareketinden dolayı, şiddetle, nefretle, iğrenerek kınıyorum'' dedi
Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Sivas, Sivas'a bağlı ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen şölende yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadı.

Bugün Filistin halkının kendi toprağında özgür olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Kendi toprağında devlete sahip değil. Ve İsrail tam bir terör devleti olarak hareket ediyor. Ve İsrail terörist bir devlet olarak Filistin halkına topuyla, tüfeğiyle, bombasıyla zulüm yağdırıyor'' diye konuştu.

İsrail'in kan ve kin kustuğunu belirten ve Filistin halkının maddi ve manevi olarak yanında olduklarını kaydeden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu devlet terörüne karşı dünya ne yapıyor? Arap Birliği neredesiniz? İslam Konferansı ne zaman toplanacaksınız? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daha ne kadar çocuk ölecek de harekete geçeceksiniz? Siz susan dünya, siz sessiz kalan Avrupa Birliği, Amerika, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, İslam dünyasının boynundan bağlı liderleri sizin hepinize buradan lanet olsun diyorum. Yuh diyorum, ayıp diyorum, utanın diyorum.''

haber10

Van'da Gazze için 230 bin TL toplandıDiğer GÜNCEL haberlerini okumak için tıklayınız...

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı'nın Gazze'deki insanlar için başlattığı kampanya kapsamında Van'daki camilerde geçen hafta toplanan yardımların miktarı açıklandı.
12 Ocak 2009 18:10

Van Müftüsü Osman Artan, il merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerdeki camilerde geçen hafta cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın başlattığı yardım kampanyası kapsamında namaz çıkışı cemaatten yardım talep edildiğini söyledi.

Artan, il merkezindeki camilerde 111 bin olmak üzere il genelinde tüm camilerde 230 bin TL yardım toplandığını ifade ederek, Van'da yardım kampanyalarında camilerde bir kareye mahsus bu kadar para toplanmadığını vurguladı.

Vatandaşların çok duyarlı olduğunu dile getiren Artan, ortaya çıkan rakamın bu duyarlılığın bir sonucu olduğunu kaydetti.

Artan, kampanyanın 16 Ocak Cuma gününe kadar devam edeceğini hatırlatarak, vatandaşların bireysel olarak yardımlarının devam ettiğini söyledi.

Gazze'de gerçekten bir insanlık dramının yaşandığını anımsatan Artan, yardımsever halkımızın bu duyarlılığı ve yardımseverliği sayesinde orada Müslümanlara yaralarının sarılacağını vurguladı. Artan toplanan paranın Türk Diyanet Vakfı'nın hesaplarına aktarıldığını kaydetti.

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler Türkiye Diyanet Vakfı'nın, "Vakıflar Bankası Meşrutiyet Şubesi "2035392 (TL)(Ankara) ve Ziraat Bankası Mithatpaşa Şubesi 7967366-5002 (TL)(Ankara)" hesaplarına para yatırılabilecek

VAN FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN KERMES AÇTI

Öte yandan Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında Van Fen Lisesi'nde okuyan öğrencileri de harekete geçirdi. Öğrenciler velileri tarafından hazırlanan çeşitli yiyecek ve gıda ürünlerini okulda getirerek okul yönetimi ve öğretmenlerinin desteğiyle kermes açtı.

Kermesten sağlanan bin 500 TL'lik gelir Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu yardım hesabına yatırıldı.

Okul Müdürü Tahsin Güngör, Gazze'deki dram karşısında öğrencilerin önerisiyle böyle bir organizasyon yapıldığını belirterek, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yardım duygularının geliştirdiği ve toplumsal şuurlarının artmasına sebep olduğunu söyledi.

haber7

YOZGAT TA İSRAİL'E LANET YAĞDI

CUMARTESİ :10 Ocak 2009
İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık zulmüne Yozgatlıların tepkisi meydanlara yansıdı. Yüzlerce Yozgatlı Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'e lanetler okudu,

şehitlerine de gıyabi cenaze namazı kılarak yâd etti.
İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık zulmüne Yozgatlıların tepkisi meydanlara yansıdı.

Yüzlerce Yozgatlı Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'e lanet okudu, şehitlerine de gıyabi cenaze namazı kılarak yâd etti.


54 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ KATILDI

Yozgat'ta sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek İsrail'e lanet, Filistin'e destek mitingi düzenlendi. Kadın ve çocukların ön planda olduğu miting de İsrail'in zulmü pankartlara yansıdı.
Saat 13:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan halk mitingi, şiirlerin okunması ve dualarla devam etti. Filistin'de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için de temsili cenaze namazı kılındı.


İsrail'e çekil diye haykırdılar...Gazeteci Şair Yazar Ahmet Sargın bir Konuşma Yaptı

Sivil Toplum örgütlerinin adına bir konuşma yapan Gazetemiz Yazarı, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın; "Dünya Yahudilerini temsil eden İsrail'in Gazze'de masum çaresiz sivil halka yönelik; çoluk çocuk, kadın kız demeden savunmasız insanları öldüren ve soykırıma dönüşen bu katliamı bugün burada hep birlikte kınıyoruz. İsrail devletinin bu katliamı durdurmasını istiyoruz" dedi.
Konuşmaları sloganlarla kesilen Sargın daha sonra şu görüşlere yer verdi: "Bu bir vahşettir. İnsanlar arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışılıyor. İsrail'in başlattığı bu hareket çocukların katledildiği hunharca bir saldırıya dönüşmüştür.



Eli kanlı gözü dönmüş Yahudiler Filistin'i kan gölüne çevirmişlerdir. Duyarlı Yozgatlılar olarak bugün bunu kınıyoruz ve İsrail'e çekil çağrısında bulunuyoruz" diye söyledi.


İsrail'e lanet oldu yağdı


7'den 77'ye vatandaşların akın ettiği Cumhuriyet meydanında büyük bir tepki hakimdi. Filistin'deki Müslüman kardeşlerine destekte bulunmak adına Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar tepkilerini göstermek adına İsrail bayraklarını yaktı, sloganlar attı.


Pankartlar çok şey anlattı
Filistin'e destek mitinginde açılan pankartlar oldukça manidardı. Genç ve çocukların ellerindeki pankartlarla birlikte attığı sloganlar Filistin'e destek, İsrail'e ise tepki niteliğindeydi.

Pankartlarda; "Filistin Kardeş, İsrail Kalleş", "Peygamber katilleri Filistin'den defolun", "Ezik İsrail", "Filistin'e selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Kahrolsun Siyonizm", "Mehmetçik Gazze'ye", "Uyuma Müslüman kardeşine sahip çık", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Burası da Filistin, burası da Gazze susmak bizim neyimize", "Kan ölüm zulüm İsrail üçgeni" gibi birçok pankart vatandaşlar tarafından açıldı.


Gıyabi cenaze namazı kılındı

Atılan sloganların ardından temsili olarak Filistin bayrağı sarılı taput eşliğinde cenaze namazı kılındı. Ardından Filinsit'deki vahşetin durması için dualar edildi. Daha sonra kalabalık sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.


En son Ekim tarafından Pts Arl 28, 2009 12:52 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Oca 13, 2009 11:15 pm    Mesaj konusu: israil'i protesto için Taksim'de kendisini ate$e verdi Alıntıyla Cevap Gönder

Sibel ERASLAN
Gazze’ye mektup...
17 Ocak 2009
Vakit
Göklerden düşen her hediye de böyledir ya, hazırlıksız yakalandım sana. “Ye, iç, gözün aydın olsun” diyorlardı melekler Meryem’e ve kurumuş kütükler hurma tomurcuğuna dönüşüyordu sevinçten ve uzun asırlardır yaşlanmış toprak, içinden coşan suyunu yeni doğmuş bebeğe ve annesine ikram ediyordu… Sen bize hoşgeldin Gazze! Sen bebek İsa kadar tatlıydın ve tüm hesapları daha kundaktayken bozuyordun işte. Gazze, kundakta konuşan çocuk… Ah, ne ki ben; Meryem değilim. Ve hazır değilim seni tutmaya, sen yine de hoşgeldin göklerden...

II) Hasta bir baba gibi yatağıma uzattılar sanki seni. Hazırlıksızdır her çocuk, babasının hasta yatağına. Yanına kıvrılıp kederli sırtına dayayınca kulağımı, atan kalbinden bildim ki; benim kaderim sana bağlıdır. Acı haberi saklayacak hiçbir örtüsü yoktur yeryüzünün derler. Doğrudur. Babası hastalanmış her çocuk gibi, ben de hazırlıksızdım sana. İçimden Yasinler, İnna Fetahnalekeler okuyarak, iki yorgun kürek kemiğinin arasından üfledim. Elimden başkası gelmiyordu. Elimden ya yazı, ya taş çıkardı, elim sana uzaktı; değemediysem, incitmek istemediğimdendir… Hani Peygamberlerin en sabırlısı olan Hz. Eyyup, “acı bana cidden değdi” diye yakarmıştı ya Rabbine… Senin bu bir başına ve senin bu kimsesiz olarak yatağa yatışına, Eyyubî bir mesel yazmak düştü bana da. Sen kederlerin ve dertlerin arasından çıkıp gelmiş bir babaydın Gazze… Alnından sızan kan, toz toprak kesmiş saçların ve çokça örselenmiş, hırpalanmış, kim bilir kaç defa dövülmüş sırtınla… Dünyada hiçbir babayı çocuğunun önünde dövmesinler, götürüp de gizli bir yerde ezsinler başını, görmesin evladı… İşte böylesi ahmak bir iyi niyetle ben… Hazırlıksızdım senin hasta yatağına. Babalar uluorta konuşup da dert yanmaz elbet. Bu yüzden mi susuyordun, hiçbir şey söylemeden uzanıp kıvrıldığın yatağında? Ve gözlerimin önünden geçen binlerce ihanetim, sana zamanında yetişemeyişlerimle, kendimden utanıyordum… Dibi görünen tertemiz bir deniz gibidir her baba, çocuğuna… Sana baktım Gazze. Diplerindeki mercanlara, anemonlara, dil balıklarına. Oradan okudum özgürlüğün ve haysiyetin adını, harflerimi, soyumu, geçmiş ve geleceğimi. Seni kaderinle kaderim kılana ant içerim ki; alnımda parmak izlerini taşıyacağım. Yaşadığım her günde.

III) Hiç evlenmemiş kız kardeşler gibi çaldın kapımı Gazze… Hazırlıksızdım buna. Hani öyle olur ya. Evin direği gibidir ev kızları, kapı çalmak ne hadlerine. Yaşları geçtikçe daha az konuşurlar, kapı olurlar hayatlarımıza. Su taşır, sofra kurar, misafir terliklerini çevirirler. Hiç giyinemedikleri gelinliklerin terzisi, hiç avuçlarına yakamadıkları kınaların karıcısı olurlar. Kırılan her bardağın suçlanmasına, bir türlü iyi gitmeyen talihin yazıklanmasına, rüzgar çıksa kalkan toza, güneş açsa örtülmeyen perdeye yazgılıdırlar… Tanrı misafirinin, kapıyı çalan yolcunun, hastanın, bebeğin ve ihtiyarın kolu kanadı olurlar. Fatma’dır hepsinin adı. Evdedirler. Sen şimdi, yedi kapısına yedi kilit asılmış Gazze… Evdeki kız kardeşimiz gibisin. Sokağa çıkamadın. Başında patlayan bombalardan kaçamadın. Sen ah, hep evde durdun… Bize sen bakacaksın ve biz sana hiç bakmayacağız iki gözüm. Hiç aldırmayacağız. Sen başına ne gelirse gelsin, hep güldüreceksin yüzünü. İhanet bize sadakat sana, ülfet bize tahammül sana, terk etmek bize kapılardan su dökmek sana. Senin için bir gelinlik beğendim. Yetiştiremedim. Telleri bize, gurbeti sana…

IV) Seni bir öğretmen olarak tayin ettiler köyümüze Gazze… Kan rengindeki harflerini kara tahtaya, parmak uçlarından sızan keder ve kahırla yazan bir öğretmen. Sen öldükçe öğreniyorduk okumayı yazmayı her sabah. “İşte bu dünyadır, bu da Filistin” derken, kürenin üzerinde gezinen güzel ellerinden öğreniyorduk tüm Doğuların haritasını, tüm Doğuların… Seni her sabah alnından vuruyordu caniler. Ama sen, yıkıldığın yerden dikilip derse gelmeye devam ediyordun. Bir Zümrüt-ü Anka Kuşu gibi, seni yaktıkça zalimler, küllerinden doğup yeniden derse başlıyordun: “İşte çocuklar bu Mecid-i Aksa, bu da Muhammed sallallahu aleyhi vessellem… Korkmayın” diyordun düşen her bombanın ardından, kollarını kanat gibi çırpıp, üzerimize yayıyordun. Zekeriyya, Yahya ve İsa aşkına, Filistin’i, Sina’yı, Tur Dağı’nı ve Zeytinleri terk etmiyordun.
Ah, güzel öğretmenim Gazze! Tek tek yoklama yaptığın talebelerin bugün hep birlikte ayakta:
BİDDEM, BİRRUH NEFDİK YA AKSA!
Canımız, ruhumuz Aksa’ya feda olsun!
BİDDEM, BİRRUH NEFDİK YA GAZZE!
Canımız, ruhumuz Gazze’ye feda olsun!

VAKİT
sibeleraslan@hotmail.com

Filistin bayrağını santraya dikti



Galatasaray'ı 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen Sivasspor'un futbolcularından İbrahim Dağaşan maçın sonunda santraya Filistin bayrağı dikti.

03/02/2009



Sivasspor'un Galatasaray'ı penaltı atışlarıyla 4-2 yenerek Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldiği maçın sonunda kırmızı-beyazlı takmımın futbolcularından İbrahim Dağaşan orta sahaya Filistin bayrağı dikti.

Yarı finale yükselen Sivasspor'da, futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, yarı final coşkusunu tribünlere giderek taraftarlarıyla paylaştı. Sivasspor'un orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan'ın, elindeki Filistin Bayrağı'nı sahanın ortasına diktiği görüldü.
Sivassporlu taraftarların stadyum dışında coşkusu sürüyor.
http://www.anadoluhaberim.com/haber_detay.php?haber_id=1321

14 Ocak 2009 Çarşamba
Meşal: Türkiye ve Türk halkı Üçüncü Abdülhamid gibi yetişti


Meşal: Türkiye ve Türk halkı Üçüncü Abdülhamid gibi yetişti... Aç ölmekle tok ölmek arasında sadece zaman farkı var!
İnsanı Hak ve Hürriyetler Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Halid Meşal'le yaptığı görüşmeyi dünyabülteni'ne anlattı.

Meşal'in 'Aç ölmekle tok ölmek arasında sadece zaman farkı vardır' dediğini belirten Yıldırım, Hamas liderinin, "Bu savaşın olmasını biz istemiyoruz. Bu savaş bitmeli çünkü şu ana kadar İsrail sadece kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürdü. Hamas savaşçılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 8 veya 10'dur. Başka bir şey değildir. 265 tane çocuk öldü, 100 tane kadın öldü. Yani yarıdan fazlası kadın çocuk yaşlı ölenlerin. O nedenle buna biz de çok üzülüyoruz. Ama bu ambargo kalkmadan, bütün Filistin halkı kararlı, yani çocuklarıyla beraber kararlı, savaşı, yani ateşkesi kabul etmeyecekler. Çünkü aç ölmekle tok ölmek arasında kısa bir mesafe var. Yani ambargo kalkmadıktan sonra bu ateşkesi kabul etmek onursuzluktur" dediğini söyledi.

Meşal'in Türkiye ciddi ve güzel mesajları olduğunu belirten Yıldırım, HAMAS liderinin 'Üçüncü Abdülhamid' benzetmesini de aktardı. Bülent Yıldırım şöyle konuştu: "Halid Meşal, bize, Türkiye tekrar Osmanlı oldu, Osmanlı'yı hatırlattı, Üçüncü Abdülhamid'in görevini yerine getiriyor. Kendisiyle görüştüğümüz sırada El-Cezire'de Mazlum-Der'in Konya'da yapmış olduğu eylem vardı. Görüşmemizi devam ettirirken, zaman zaman o mitinge baktık, Türkiye'nin bu faaliyetlerinden çok memnunlar. Türkiye'nin kendi yanlarında olmalarından dolayı çok memnunlar. Türkiye'nin görüşmelerde, çok önemli görev aldığını kabul ediyorlar. Bunun devam etmesi gerektiğini söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Meşal'in "Bizim kazanımımız bütün Müslümanların kazanımı, bütün insanlığın kazanımı, eğer Gazze'deki bu mücadele kaybedilirse, merhamet, adalet, insanlık, her şey yok olur ve kaybedilir" dediğini de belirtti.

Meşal'in, sadece Müslümanların değil, adalet ve merhamet ölçeğinde buluşabilen herkesin Gazze'deki bu direnişe, bu mücadeleye destek vermesi gerektiğini söylediğini anlatan Bülent Yıldırım, "Marjinalleşmemiş gösterilerin, halka mal olmuş gösterilerin daha faydalı olduğunu söyledi. Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunu söylüyor. Bu savaştaki sıcak ortamın, bugün, yarın, belki bir ay sonra bitebileceğini söylüyor. Onun için Filistin dostlarının artması gerektiğini ifade ediyor. O nedenle gösterileri marjinalleştirmeden, toplumun her kademesine yayılacak usullerin bulunması gerektiğini söylüyor. Hatta insanlar bir yere toplanıp dağılsa, ama kalabalık olsa bu bile yeterli. Çünkü, bütün dünya ölçeğinde insanlar biliyorlar ki, Ortadoğu'da İsrail'in en büyük müttefiki Türkiye. İsrail gazetelerinde de bu çıkıyor ve İsrail gazetelerinde, 'İsrail en büyük müttefikini bu bölgede kaybediyor' diye yorumlar yapılıyor. O nedenle, eğer bu mitingler marjinalleşirse, insanlar bu gösterilere katılmaz ve Türkiye ile ilgili İsrail'in oyunları daha da derinleşir ve netleşir. Onun için gösteriler önemli, ama bu gösteriler toplumun her kesimine yayılmalı" şeklinde konuştu.

İHH Başkanı, 'Halid Meşal'in psikolojisi nasıldı?' sorumuza ise şöyle cevap verdi:

"20 yıldır hemen bütün savaş bölgelerinde yardım çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken her iki tarafın da liderleriyle, önderleriyle karşı karşıya gelme imkânlarımız oldu. Yani çok ilginç insanlarla tanıştık, hatıralarımız oldu. Çünkü yardım malzemesini bir yerden bir yere götürürken bazen, birbiriyle savaşan tarafların içerisinden geçmek gerekiyor. Orada kuracağın iyi ilişkiler, bu malzemelerin gitmesi için önem arz ediyor. Mesela savaş bölgelerinde aslında yenilmek üzere olan, ama etrafa psikolojik olarak 'biz iyiyiz, zaferi kazanacağız' diyen 'Evet, bu böyle diyor ama yenilgiye doğru gidiyor' dediğim birçok komutanla, liderlerle tanıştım. Artık savaşçıların yüz ifadesinden neleri anlatmak istediğini anlıyoruz. Onun için Halid Meşal'in gözlerine dikkat ettim, mimiklerine dikkat ettim, cümle aralarına çok dikkat ettim. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ciddi manada bu savaşı kazanacaklarına inanıyor. İsrail'in açıklamadığı kayıplarının olduğunu, eğer açıklarsa İsrail kamuoyunun bunu kaldıramayacağını söylüyor. Kendilerinin yeterli güçte olduğunu söylüyor. Tek üzüntüsünün çocuklar olduğunu söylüyor. Ama anneler ve babaların kararlı olduğunu da ifade ediyor."

Yıldırım, Hamas'a getirilen 'ateşkesi bozdu' eleştirilerini Meşal'e de sorduğunu, onun da, "Ateşkesi bozan İsrail'dir. İsrail yeraltı tünellerini vurdu, kapıları bombaladı. Biz ambargonun kaldırılması şartıyla ateşkesin uzaması için çalıştık' dediğini ifade etti.

Bülent Yıldırım, İHH'nın Gazze'deki faaliyetlerinin devam ettiğini de hatırlatarak, şunları söyledi:

"Gazze ambargo altına alınmış bir toprak parçası, çok küçük bir yer. Boydan boya 40 km., enine 10 km. Yani boydan geçerseniz en fazla yarım saat, enine geçerseniz 5-10 dk.da geçebilirsiniz. Böyle bir yerin etrafı tamamen çevrilmiş durumda. İçeriye hiçbir şeyin girmesine izin vermiyorlar. İsrail ve çevre ülkeleri bu konuda çok sert bir tutum içerisinde. Daha önce, deniz yoluyla bu ambargoyu delmek için birkaç tane girişim oldu. Bir kısmı başarılı oldu. Fakat en son giden arkadaşlar, İsrail savaş gemileri tarafından taciz edildiler, vuruldular. Ambargonun kaldırılabilmesi için iki yıldır uğraşılıyor. Avrupa'dan bazen sıcak mesajlar gelmesine rağmen sonuç alıcı adımlar çıkmadı. Gazze'deki insanların açlıkla imtihanı, artık 'yer demir gök bakır' misali, çok zor bir hale geldi. Bizim bir şansımız vardı. Biz, bu savaşın olabileceğini 7-8 aydır tahmin ediyorduk. O nedenle Gazze'nin içerisine, savaş sırasında değerlendirebileceğimiz yardım malzemeleri ve nakit birikimi yapmıştık. Savaş başlar başlamaz hemen bu nakit yardımları dağıttık, diğer yardımları dağıttık, battaniye, çadır.

Bu dağıtım görüntüleri dünyaya, Gazze'ye ilk yardım dağıtım görüntüsü olarak verildi. Bunlardan bir tanesi de beş kızını birden kaybeden Filistinli kardeşimize yardımdı. Biz bu nakdi şu sebepten verdik; Evet, ambargodan dolayı Filistin'e yardım yolları kapatılıyor, ama insanlar isterse her türlü ambargoyu delip yardım götürülebilir. Filistin'e bu yardımların gitmesi lazım. Onun arkasından ayni yardımları organize etmeye başladık. Şu anda 150 tona yakın yardımı içeriye göndermiş durumdayız. Dün itibariyle yine bir uçak dolusu yardımımız buradan kalktı ve şu anda Gazze'ye girmek üzere. Ayrıca Perşembe günü bir kargo uçağımız daha gidecek. Cumartesi günü 1400 tonluk bir gemimiz yola çıkıyor, yardım götürmek üzere. Ondan sonraki hafta bir gemi daha organize edeceğiz. Yani o insani yardımların oraya gitmesi, ambulans yardımlarının oraya gitmesi önemli. Dün gönderdiğimiz kargo uçağında, bir hastaneyi donatacak kadar tıbbi malzeme vardı, çünkü İsrail tıbbi malzemelerin bulunduğu depoyu vurdu. Ameliyat malzemeleri tamamen yok edildi. Bunu haber alır almaz hemen onları organize ettik."

İHH Başkanı, ayni ve nakdi yardımların Gazze'ye artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/meal-trkiye-ve-trk-halk-nc-abdlhamid.html

14 Ocak 2009 Çarşamba
İSRAİL KONSOLOSLUĞUNDA Kİ KUŞATMA DEVAM EDİYOR


İsrail'in Gazze soykırımına karşı siyonistlerin İstanbulda bulunan konsolosluğu kuşatma altında tutuluyor...Her gün artarak süren gösteriler de dün İsrail Elçiliğine saat 13,00 'da ültimatom verilerek , 10 gündür aralıksız yapıldığı üzere, Akşam saat 22:00-01:00 arası siyonist rejim konsolosluğunu kuşatma eylemi temel hedeflerimize ulaşıncaya kadar kesintisiz devam edecektir. Dolayısıyla İstanbul ve diğer bölgelerdeki kardeşlerimizi akın akın kuşatma eyleminde yer almaya davet ediyoruz" denildi. ....

Bu eylemin devam etmesi bile Filistinde ki anası,kocası,çocuğu şehid olan Müslümanlara destek niteliğinde olupbirtakım adı islami olan haber siteleri ve bazı gazetelerin bu eylemi görmezlikten gelerek sürdürdükleri yayınlarıda hatırlatmakta fayda vardır....İsrail onlara teşekkürlerini sunmuş olmalı...

İstanbul halkı Gazze’yi yalnız bırakmıyor..

İstanbul 4 Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde günlerdir toplanan sivil direnişçiler Konsolosluk önünde eylemlerine devam ediyor..

Gösteriler esnasında İsrail ve Elçiliğinin bu ülke topraklarını terketmesini isteyen göstericiler bugün de Konsolosluk önündeki eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar...

Konsolosluk binasının yanındaki binaya projeksiyonla Filistin bayrağı yansıtan direnişçi guruplar, saldırılar bitene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı..

http://anadoluhaber.blogspot.com/2009/01/israil-konsolosluunda-ki-kuatma-devam.html

İsrail'i protesto için Taksim'de kendisini ateşe verdi

15:25 - Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etmek amacıyla Taksim Meydanı'na gelen emekli işçi İ.U (63) , İsrail'i protesto etti. "Kahrolsun İsrail" sloganları atarken bir yandan da üzerine benzin döken İ.U (63) , elindeki çakmağı çakınca bir anda alev aldı. Kısa sürede alev topuna dönen şahsa ilk müdahale polis ekiplerinden geldi. Yoldan geçen bir otobüsteki yangın söndürme tüpünü alan polis memurları, alev alev yanan şahsa gerekli müdahalede bulundu. Müdahale sırasında bir polis memurunun elindeki sigara dikkat çekti. 13.01.2009 İSTANBUL -

netgazete

ÇOCUKLARIN BİLE NEFRET ETTİĞİ ÜLKE
14 Ocak 2009 07:50

Türkiye'de 15 milyon öğrenci, gözyaşları içinde Filistin için bir ilki gerçekleştirdi

15 milyon öğrenci, 10 Kasım dışında ilk kez Gazze için saygı duruşu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ilk ve orta dereceli okullara yönelik 'Filistinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu' genelgesi, 46 bin okulda uygulandı.

81 ildeki 15 milyon öğrenci saat 11.00'de saygı duruşunda bulundu. Uygulama 'ilk olma' özelliği taşıyor. Okullarda bugüne kadar sadece 10 Kasım'larda saygı duruşu düzenleniyordu.

AĞLAYA AĞLAYA SAYGI DURUŞU

Çocukların pek çoğunun gözyaşları içinde saygı duruşu yaptıkları, televizyonlardan izledikleri görüntüler nedeniyle çok etkilendiklerini söyledikleri görüldü.

Okullarda okunan bazı şiirler, hem şiiri okuyanı, hem öğretmenlerini hem öğrencileri ağlattı. Özellikle evine bomba düşmesi sonucu, toz toprak içinde korkudan titreye titreye ağlayan kızla ilgili yazılan satırlar, öğrencileri gözyaşına boğdu.

ARAP HALKININ TEK UMUDU TÜRKİYE

Arap ülkelerinin diktatör liderleri Filistin için kılını kıpırdatmazken, Türkiye'nin kararlı duruşu,sert açıklamaları ve bölgeye en çok yardım gönderen ülke oluşu, Arap ülkelerindeki "halk" üzerinde inanılmaz etki etmiş durumda. Yapılan gösterilerde halkın Türkiye ve Başbakan Erdoğan lehine sevgi dolu sloganlar attıkları belirtiliyor. Özellikle Refah sınır kapasını açmayarak Gazzelileri İsrail'in avucuna terkeden Mısır'da halk, umudunu Türkiye'ye bağlamış durumda.

İSRAİL'İN YAPTIKLARINA SEYİRCİ KALAMAYIZ

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, uygulamayla ilgili olarak '15 milyon Türk öğrencisi dayanışmasını ortaya koydu, demokratik tepki ifade edildi. Kimse yanlış zemine çekmesin'' dedi.

Taril boyu Türkiye'deki Yahudi vatandaşlarımızla huzur içinde yaşadık, yaşıyoruz. İsrail'in sergilediklerinde, Yahudi vatandaşlarımızın günahı yok.
Dolayısıyla anti-semitizim insani bir şey değil. Topyekun Yahudi karşıtlığı anlamına gelecek eylemlerden kaçınılması gerekiyor. Ancak İsrail'in saldırılarına seyirci kalmamız söz konusu olamaz. İsrailli çocuklara böyle bir şey yapılırsa, onlar için de saygı duruşunda bulunuruz. Kimse farklı zeminlere çekmesin. Çelik, uygulamanın ilk olduğunu hatırlatılması üzerine de 'Her şeyin bir ilki vardır'yanıtını verdi.

ÇOCUKLAR TANIMALI
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: MEB'in tavrı yanlış değil. Çocuklar insanlık suçu işleyenleri bilmeli. Terör anlayışı ile hareket eden ülkeler deşifre edilmeli.
aktifhaber

İsrail'i protestolar, geceleri de durmuyor

14 Ocak 2009 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için başlatılan protestolar devam ediyor. Gece geç saatlerde İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, 8 metrekarelik İsrail bayrağını ateşe verdi.
İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını hem havadan hem de karadan sürdürüyor. Bütün dünya kamuoyunda ses getiren bu olayın ardından başlatılan İsrail karşıtı protestolar, İstanbul'da da devam ediyor. Levend, Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbullular, İsrail karşıtı sloganlar atarak, 8 metrekarelik bir İsrail bayrağını ateşe verdi. Filistinli sivillerin ölümüne sebeb olan İsrail'e öfke kusan eylemciler, yaşananlara biran önce son verilmesini istedi. Bu arada taşıdıkları Filistin bayrakları ile Filistin halkına desteklerini sunan eylemcilerden bazıları kucaklarına aldıkları kanlı bebek maketleriyle dikkat çekti.
netgazete

Başkent sokakları savaş alanına döndü

Ankara'da bir grup göstericisi İsrail'in Gazze'deki işgalini protesto etmek amacıyla Meclis'e yürümek istedi. Polis müdahale etti.
16 Ocak 2009 20:30

Ankara Kızılay'da İsrail'i protesto için izinsiz eylem yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti.

İsrail'i protesto etmek için Kızılay'da toplanan "Özgürlük ve Dayanışma Platformu" isimli eylemci grubun trafiği kapatmak istemesi ve polisin "dağılın" uyarısına uymamalarının ardından çevik kuvvet ekipleri gruba mühahele etti.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olayda, göstericiler çevredeki dükkanlara kaçtı. Çevredeki işyerlerine sığınan göstericiler polis tarafından gözaltına alınırken, birçok işyerinde de maddi zarar oluştu. Polisin müdahalesinin ardından çıkan taşlı sopalı kavgada 50'ye yakın sayıda eylemci gözaltına alına alındı. Eylemcilerden ve polis ekiplerinden de yaralananlar oldu. Emniyet yetkilileri Kızılay bölgesinde ara sokaklara dağılan gruplarla ile çatışmaların sürdüğünü bildirdi.
haber7



Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Erzurum'da organize edilen mitingde binlerce Erzurumlu, Gazze'de katliam yapan İsrail'i lanetledi



TARAFTARDAN ZALİMLERE ÖFKE



17 Ocak 2009 22:31
Galatasaray ve Malatyaspor arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası maçında tribünlerde Filistin'e destek amaçlı pankart açıldı
Galatasaray taraftarları tribünde " Bebek katili İsrail Filistin'den defol" yazılı pankart açarak İsrail'e karşı olan tepkilerini dile getirdiler.

Maç sırasında da tribünlerde Filistin'e destek amaçlı tezahüratlar yapıldı.
haber10

İSTANBUL SOKAKLARINDA GAZZE DRAMI

17 Ocak 2009 21:59
Uluslararası Af Örgütü aktivistleri Gazze’deki saldırıları protesto etmek için bir gösteri düzenledi.
Uluslararası Af Örgütü aktivistleri Gazze’deki saldırıları protesto etmek için bir gösteri düzenledi. Gösteride Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için çarpıcı bir sahne canlandırıldı...

Gazze'deki ölüm İstanbul sokaklarına taşındı:

Gazze Krizde! Gazzeliler Ölüyor!

İsrail'in 3 Ocak'tan beri devam ettirdiği kara operasyonu dünyanın en yoğun nüfuslu yeri sayılan Gazze'de devam ediyor. 1,5 milyon Filistinli'nin içine tıkıldığı GazzE'den çıkış yok. Tüm giriş ve çıkışların kapalı olduğu bölgede, ölüm kalım savaşı devam ediyor.

Birleşmiş Milletler kaynakları, İsrail'in işgal altında topraklarda gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu yüzlerce sivilin öldüğünü bildiriyor. Tüm dünyanın gözü önünde, kapatılmış insanların açlıkla bombalar arasında sıkışması uluslararası hukukun hiçe sayılması anlamına da geliyor.

%80'inin yemek yiyebilmek için yardımlara muhtaç olduğu Gazze'deki sivil ölümler ve yıkım daha önce yaşanmamış boyutlarda. Üstelik birkaç istisna dışında Kasım ayı başından beri insani yardım çalışanları ve medya mensuplarının Gazze'ye girişi İsrail ordusu tarafından engelleniyor. Korkunç ölüm oranları, gerekli tıbbi yardımın ulaşmaması sebebiyle çok yakında yüzlerce yaralıyı da kapsayabilir. Gazze'de tıbbi araçlara, ilaca ve uzmanlığa ihtiyacı var. İsrail'in ambargosu sebebiyle bunlara ulaşamayan Filistinliler için şimdi iş tamamen kontrolden çıktı. Yaralılarla ilgilenmek neredeyse imkansız.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, İsrail'in 1.5 milyon insanı yemekten ve diğer temel ihtiyaçlarından yoksun bırakıyor olmasının açıkça kabul edilemez olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Sivillerin yaşadığı binalar ve bir üniversite de dahil kamu binaları dahi İsrail tarafından hedef alınmaktadır. Bu politikalar güvenlik ya da başka herhangi bir gerekçeyle açıklanamaz. Bu uygulamalara derhal son verilmelidir.

Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği ülkelerini saldırılar devam ettiği sürece, İsrail ile olan ekonomik ilişkilerini askıya almaya çağırıyor. Gerçekleşen saldırıların insancıl hukuk ve uluslararası hukuk açısından çeşitli ihlaller içerdiğine dair net bulgular tüm gizleme çabalarına rağmen ortadadır.

Uluslararası Af Örgütü aktivistleri olarak İsrail'in Gazze operasyonunun hemen sona ermesini, Gazze'ye medya mensuplarının, yardım görevlilerinin ve insan hakları aktivistlerinin Gazze'ye girmesine izin verilmesini talep ediyoruz. Öte yandan gerçekleşen operasyonlarda insan hakları ihlalleri yapıldığına dair iddialar da uluslararası kurumlar tarafından hızla soruşturulmalıdır.
haber10

ANKARA MİTİNGİ'NDEN






Erdoğan'a Yanıt: Sen Boşa! Biz, Bedel Ödemeye Hazırız
18 Ocak 2009 Pazar
Erdoğan'ın "Bekara karı boşamak kolaydır" sözüne Sıhhiye meyadanından yanıt geldi: Sen Boşa! Biz, bedel ödemeye hazırız!...

2 hafta önce Çağlayan'daki dev mitingle İsrail'e öfkesini haykıran Türkiye bu defa Ankara'dan "Hamas'a Selam, Direniş'e Devam" dedi.

Günler öncesinden hazırlıklarına başlanılan "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" eylemi düzenlendiği Ankara Sıhhıye meydanı il dışından gelenlerin de katılımıyla erken saatlerde dolduruldu.

İsrail'e ve işbirlikcilerine tepki gösteren protestocular, sık sık 'Hamas'a Selam, Direnişe Devam' sloganını attı. Katılımcı konuşmacıların hepsi, İsrail'le yapılan ticaret antlaşmaların iptal edilmesini, İsrail'le ilişkilerin kesilmesini ve İsrail rejimine destek sağlayan Yahudi malların boykot edilmesi çağrısında bulundular.

Miting meydanına Gazze'den canlı telefonla bağlanan bir Filistinli yetkili, Türkiye'de yapılan bu destek eylemlerinin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini, bu eylemlerle azda olsa dertlerini unuttuklarını, meydanı dolduran kalabalığın sesini, Abdulhamit han ve Fatih Sultan Mehmet Ruhunun olduğunu ve bu ruhla umutlandıklarını dile getirdi.

Mitingde konuşan Filistinli bir bayan, Türkiye'de devam eden Gazze'ye destek eylemlerinin kendilerinde ne ifade ettiğini kelimelerle anlatamadığını belirterek "Halkım adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Katımcı konuşmalardan Mazlumder genel Başkanı Ömer Faruk Gergellioğlu, hükümetin başında bulunanların duyguların samiyetlerin yanında, onları ciddi manada somut adımlarla halkın karşısına çıkmaları gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Konuşmasında başbakanın "bekara karı boşamak kolay" sözüne atıfta bulunarak, biz halk olarak her türlü bedeli vermeye hazırız, siz yeterki boşayın tarzında bir yaklaşımla seslenmesi meydandan büyük bir destek sloganı ile karşılık buldu.

Müsiat Ankara Şube başkanı Hüdaverdi Çakır, ise İsaril'e destek veren firmaları boykotla cezalandıran, Gazze için maddi yardımlarını esirgemeyen halka teşekür ederek, bütün ülkeleri onurlu duruş sergilemeye çağırdı.

Çakır, İran'ı Gazze'de meydana gelan olaylar karşısındaki duruşundan ötürü tebrik ettiğini ve diğer ülkelerinde bu duruşu sergilemesi gerektiğini belirtti. AGD genel başkanı ve Hak-iş genel başkanı somut adımların atılması çağrısında bulundu.

Sıhhiye meydanındaki protesto, Gazze ile dayanışma eylemlerin devam etmesi ve işlenen katliamların intikamının alınması için alınan sözler ve duadan sonra saat 16:00'da sona erdi.
anadoluhaber

CHP'nin Filistin mitinginde tekbir sesleri

CHP, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları İstanbul'da protesto etti. Gösteride Türk ve Filistin bayrakları açıldı, tekbir getirildi.18 Ocak 2009 19:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda, İsrail'in Filistin saldırısını protesto etti. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını taşıyan kalabalık Gazze katliamı nedeniyle İsrail'i kınadı. Eyleme katılanlar tekbir getirdi, İsrail aleyhinde slogan attı. Protesto için çok sayıda çocuk da meydana geldi.

Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda toplanan yaklaşık grup "Filistin halkının yanındayız", "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz " pankart açtı. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

İsrail'in saldırısını protesto etmek için eyleme katılan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesinin yeterli olmayacağını söyledi. Tekin, "Filistin topraklarını terk edecekler" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, "İsrail ile olan tüm ilişkiler durdurulmalı" diye konuştu.

İlçe Başkanı Doğan, protesto gelen vatandaşlara seslenerek, "Filistin dünyada özgür Müslüman devleti olana kadar takipçisi olacağız, söz vererek ayrılalım" şeklinde konuştu.

Kayseri'de 5 bin kişilik Gazze gecesi

Kayseri'de, Filistin Dayanışma Grubu tarafından ''Gazze ile Dayanışma Gecesi'' düzenlendi.
25 Ocak 2009 00:24

Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki geceye, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Sinevizyon gösterisinin yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda, Grup Devran ve Grup Genç de konser verdi.

Gecede, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Gazze'de bulunan İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da geceye telefonla katılarak son durum hakkında bilgi verdi.
haber7

[size=12]Taksim'de İsrail protestosu! [/size]


18:45 - Taksim'de çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Gazze'ye yönelik saldırılar sebebiyle İsrail'i protesto etti. Protestocular, saldırıların yıl dönümünde İsrail bayrağı yaktı. Aralarında Mazlum-Der ve Özgür-Der'in de bulunduğu sivil toplum örgütleri, İsrail'i protesto için Taksim Meydanı'nda toplandı. Ölen Filistinlileri anan yaklaşık 500 kişilik grup, İsrail'i kınadı. "Hepimiz Filistinliyiz, direneceğiz", "Filistin'de vurulan kardeşin, ölen sensin" yazılı dövizler taşıyan grup, "Gazze'de direniş, Mısır'da ihanet" şeklinde sloganlar attı. 27.12.2009 İSTANBUL
netgazete

Filistin'deki katliam için Kayseri'den İsrail'e öfke
15:20 - Kayseri'de Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından düzenlenen eylemde, Filistin'de katliam yapan İsrail'e öfke yağdı. Eylemin sonunda okunan duaya, 3 yaşındaki Hatice Rana ve 4 yaşındaki Zuveyde Bera isimli küçüklerin de ellerini açarak katılması dikkat çekti. Gönüllü Kültür Kuruluşları ile İHH tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. 27.12.2009 KAYSERİ
netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Oca 18, 2010 12:28 am    Mesaj konusu: İsrail Konsolosluğu önünde Zafer kutlaması Alıntıyla Cevap Gönder

Saadet Partili grup, İsrail'i protesto etti
25 Ocak 2008 Cuma 17:10
İSTANBUL -AA- Beyazıt Meydanı'nda toplanan Saadet Partisi üyesi bir grup, İsrail'in Filistin politikasını protesto etti.
Beyazıt Camii'nde kılınan cuma namazının ardından bir araya gelen partililer, Filistin bayrakları ve Gazze Şeridi'ndeki fiili

Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler açarak, İsrail aleyhine slogan attı.
Partinin İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Zafer Emanetoğlu, yaptığı açıklamada, İsrail'in, Filistin'de yasal seçimle iş başına gelen Hamas hükümetini bahane ederek katliam yaptığını savundu.
Müslüman ülkelerin buna karşı koymak için birlik olması gerektiğini ifade eden Emanetoğlu, İsrail'in, Gazze'yi abluka altına alarak bölgede bir insanlık trajedisi gerçekleştirdiğini, Gazze'de sadece ilaç olmadığı için 74 kişinin öldüğünü ve gönderilen insani yardımların geçişine izin verilmediğini kaydetti.
Açıklamanın ardından ABD bayrağını ateşe veren grup, polisin uyarısıyla dağıldı. Polis, daha sonra gruptakileri meydandan uzaklaştırdı.
netgazete

24 Ocak 2008 Perşembe
S.P GENÇLİK KOLLARI: CUMA GÜNÜ GAZZE İÇİN BEYAZIT'TA
Filistine destek, Siyonist terör rejimi İsrail'e ve işbirlikçilerine lanet etmek için bu Cuma günü, cuma namazından sonra Beyazıt'ta bir araya geliyoruz. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen büyük buluşmaya bir çok sivil toplum kuruluşunun destek vermesi bekleniyor.Bilindiği üzere Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, yaptığı açıklamada, dünya müslümanlarına acil bir çağrıda bulunarak İslam ümmetinden Gazze'ye yönelik zorba ambargonun kırılması yönünde adım atması için harekete geçmeye çağırmıştı."Gün kardeşliğinizi gösterme günüdür" diyerek dünya müslümanlarınını dayanışmaya çağıran HAMAS'ın açıklamasından:“Neyiniz var?! Bizler kuşatma altındayız ama siz suskunsunuz. Bizler öldürülürken biz harekete geçmiyorsunuz. Sessizliğiniz ne zamana kadar sürecek. Bunca kuşatma , ölüm ve cinayet duygularınızı harekete geçirmedi mi? Ümitsizliğe kapılmayacağız ve harekete geçeceğinize yönelik umudumuzu koruyacağız. Ey Arap ve İslam ümmeti sizin hiçbir bahaneniz yok! Kırın artık bu acımasız ambargoyu. Filistinli kardeşlerinize yardım edin. Onlar sizin adınıza savunma yapıyorlar, sizin onurunuzu koruyorlar ve bunun için sahip oldukları her şeyi feda ediyorlar.” “Siyasi partiler, İslami cemaatler, sol ve ulusal örgütler nerede? Nerede yeryüzündeki onurlu ve özgür insanlar? Tabanınızı Filistinlilerle birlikte olduğunuza nasıl ve ne yaparak inandıracaksınız? Onları nasıl ikna edeceksiniz haktan, adaletten ve mazlumdan yana olduğunuza? Nerede protesto gösterileriniz, nerede dayanışma eylemleriniz? Katliama uğrayan bir halk, öldürülen çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için nerede etkinlikleriniz faaliyetleriniz?”“Daha ne bekliyorsunuz? Hepimizin ölmesini mi? Yoksa bayrağımızın düşmesini ve irademizin kırılmasını mı? Allah’ın izniyle bunların hiç biri olmayacaktır. Size sorumuz şu: Neredesiniz ve ne istiyorsunuz? Düşman her taraftan bize saldırıyor. Ölüm içimizde kol geziyor. Cinayetler durmuş değil. Ambargo uzadıkça uzuyor. Hiçbir şey kalmadı, bu suskunluk daha ne kadar sürecek? Gerçek rolünüzü ne zaman üstleneceksiniz? Hakim sistemler, sizin harekete geçmenizi, insanları ve ümmeti de caddelere döküp harekete geçirmenizi bekliyor; böylece belki onlar da bir şeyler yapabilir. Siz yöneticilerinizden ve sistemlerinizden önce hesaba çekileceksiniz. Çünkü sizin suskunluğunuz onların suskunluğunu artırıyor. Harekete geçin ve korkmayın bir şey kaybetmezsiniz. Ölüm de hayat da, esaret de özgürlük de hepsi Allah’ın elindedir. Tabi şayet buna inanıyorsanız. İmanınızı bir yoklayın. Biz sizi bekleyeceğiz ama bizi çok bekletmeyin! Harekete geçmelisiniz ki sizinle birlikte caddeler de harekete geçsin sonra da yöneticileriniz ve ülkeniz bir şeyler yapsın.."Biz Türkiyeli müslümanlar olarak, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ınn bu çağrısını bir sorumluluk biliyor ve Filistin ile dayanışmaya bu Cuma günü Beyazıt'ta devam ediyoruz.

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/01/cuma-gn-hep-birlikte-gazze-iin.html

Ne zaman kurtuluruz? / Zulme karşı sessiz kalmadığımız zaman.





yavuzselim@boyuthaber.com
Bugünkü yazımın konusu aslında bambaşkaydı. Ilımlı İslami Ağlar oluşturmak üzere neo-con düşünce kuruluşu meşhur RAND Corporation’ın 2007 raporunu ve raporun genelde İslam dünyası ve özelde de ülkemizle ilgili izdüşümlerini ele almıştım. Ancak son 10 gündür canımız Filistin’imizde yaşanan, kökü 100 yıl öncesine giden hadiseler dolayısıyla söz konusu yazımı önümüzdeki Pazartesi size arz edeceğim.

Bildiğiniz üzere bundan yaklaşık 2 ay önce bugün yeryüzünde kan, kin ve gözyaşının en büyük aktörlerinden olan işgalci İsrail’in eli kanlı Devlet Başkanı Simon PERES ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kırmızı halılarla karşılandı, bir Müslüman ülke parlamentosunda hitap eden ilk İsrail Devlet Başkanı olma unvanını da elde etti. İslam toprağında sun’i bir biçimde kurdurulan işgalci İsrail’i İslam ülkeleri içinde ilk tanıyan ülke onursuzluğundan sonra bu haysiyetsizliği de göstermiş olduk. Ne diyebiliriz ki? Bu ayıp onu davet edenlere, TBMM’de konuşturanlara, onu dinleyip alkışlayanlara dünyada ve ahrette yeter, hatta artar.
On parmağından Müslüman kanı damlayan bu hunhar bizim Kurtuluş Savaşı kazanmış Meclis’imizde konuştu ve buna kimse ses çıkarmadı. Biz buradan oy aldığı kesimin hassasiyetlerine sahip tüm AK Partisi Milletvekillerine, MHP’ye, BBP Lideri YAZICIOĞLU’na, hükümete her alanda yerli yersiz hırçın muhalefet yapan CHP lideri BAYKAL’a ve Müslüman milletimizin desteği ile siyaset yapan tüm siyaset adamlarına PERES katilinin konuşma yapacağı oturuma katılmama çağrısı yaptık. Ancak elbette bizi Sayın YAZICIOĞLU’ndan başka kimse dinlemedi? Öyle ya, biz fanatikleriz ve marjinal köktencileriz. Reel-politik denen bir şey var, dünya gerçekleri var. Yazıklar olsun! Yeri göğü yıkan, esip gürleyen kudretli AKP’liler, CHP'liler, MHP'liler ve DTP'liler, yaylalarda şarjör boşaltanlar, polisi, jandarmayı azarlayanlar dut yemiş bülbüle döndüler ve adeta parmakları yorulana, avuçları şişene kadar alkışladılar PERES’i.

Aynı hükümet Filistin’in bağımsızlığı ve özgürleşmesi için mücadele eden, Ortadoğu’nun Kuvvayı Milliye’si HAMAS’ın Lideri Halid MEŞAL’i Ankara’ya davet etmişti. Biz bunun güzel bir gelişme olduğunu düşünürken işin gerçek yüzü çok kısa süre sonra ortaya çıktı. Meğer MEŞAL, Türkiye’ye kulağı çekilmek ve İsrail’e karşı yürütülen şanlı direnişi pasifize edilmek üzere çağrılmış. Hem adama öyle bir muamele yapıldı ki… Hiçbir üst düzey yetkili kabul edemedi hükümet adına. Herkes bir yerlere kaçıştı ve bu direniş önderi Filistin’in kahraman çocuğunu otopark kapılarından binalara soktular. Şimdi ben bir MEŞAL’e yapılan muameleye bakıyorum, bir de PERES’e uygulanan protokole bakıyorum ve beni yöneten hükümetin bu tavrından utanıyorum!

Son 8 aydır yaklaşık 2 milyon Filistinli kardeşimizin yaşadığı Gazze’ye zalim ve gaddar bir ambargo uygulanıyor. Geçenlerde bu ambargonun kalkması için mücadele eden komisyonun başkanı Filistin Parlamentosu üyesi Cemal El Hudari ile olan mülakatımda her şey gün gibi ortaya çıktı. Elektrik, su, gıda, ilaç, yakıt, okul malzemeleri ve ticari tüm emtianın Gazze’ye girişi engellenmiş durumda. Filistin’in yasal hakkı olan gümrük gelirleri ve uluslar arası fonlar dondurulmuş durumda. Çalışanlar aylardır maaşlarını alamadılar. Bunların tamamı oradaki seçilmiş, meşru HAMAS Hükümetinin mukavemetini kırmak ve işbirlikçi bir yönetimi başa getirmek için yapılıyor. Oysa tüm bu baskı ve zulümler ters tepmiş, HAMAS’ın kamuoyundaki desteği % 80’lere dayanmış. Ne yapsalar bu güzel yüzlü ve hoş sözlü mücahid insanları yıldıramıyorlar.

En son hepimizin tanık olduğu hadiselerde 3 gün içinde 30’dan fazla kardeşimizi katlettiler. Ve Gazze’ye uyguladıkları ambargoyu en sıkı seviyeye getirdiler. Artık Gazze elektriksiz, susuz, bu sert kış günlerinde yakacaksız, yakıtsız. Gördünüz, insanlar artık dayanamadı, Mısır’la olan sınır kapısını yıkıp geçtiler. Peki, o Arap dünyasının lideri havasına giren, İslam âleminin önderliği iddiasında bulunan Mısır ve onun diktatör Devlet Başkanı MÜBAREK bugüne kadar neredeydi, Büyük Şeytan Amerika’nın başkanıyla kılıç dansı yapan Suud Kralları, Arap Emirleri neredeydiler, daha 10 gün önce Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde BUSH’u “stratejik ortak” ve kadim ve samimi dost ilan eden Sayın Cumhurbaşkanı GÜL neredeydi?

Filistin bizim canımız, Bosna Savaşı sırasında Müslüman Boşnak kardeşlerimiz “Biz burada İstanbul’u savunuyoruz” diyorlardı ve 250.000 şehit verdiler. Şimdi de Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de, Han Yunus’ta, Refah’ta İstanbul’u, Tahran’ı, Şam’ı ve Kahire’yi savunuyorlar. Oysa bizim idarecilerimiz katil PERES ve OLMERT’i ağırlamakla, barış için ortak ilan etmekle ve tüm bu katliamlara sadece seyirci kalarak “KINAMAK”la yetiniyorlar.

Allah Filistinli canlarımıza yardım etsin, onları bu zulümlerden en kısa sürede kurtarsın.

Bilirim beddua etmek kötüdür ama ben iyi bir bedduayla bitireyim yazımı yine de.

Allah Siyonist işgalci İsrail Devleti paramparça etsin ve onun katil liderleriyle kuzu sarması olanlara akıl fikir versin!

Meclisimize davet ederek, katil PERES’i alkışlayan eller kırılsın!


Ancak bize yakışan sadece sözlü dua ve beddua etmek olamaz. Bugün manşetimizde de gördüğünüz bir haber ve davet var. Bu zulme sessiz kalamayan Milli Görüş partisi Saadet’in İstanbul Gençlik Kolları en azından buğz edelim niyetiyle yarın Beyazıt Camii’nde Cuma namazı sonrası meydanda bir protesto eylemi yapacak. Ben halkımızdan oy alan tüm partilerin de bu tür eylemler yapmasından yanayım. Hatta tüm farklı siyasi görüş sahiplerinin de orada olmasını önemsiyorum. Zulmün partisi olmaz! Ben şahsen orada olacağım. Namazdan sonra hem sözlü hem fiili duamı/bedduamı yapacağım. Daha sonra MHP de, BBP de yapsa böyle bir eylem orada da olacağım. Ancak ne acıdır ki, halkımızın % 50 desteğini alarak ikinci kez rek başına iktidar olan AK Partisi'nin, onun gençlik ve hanım kollarının böyle bir protesto yapacağını hayal bile edemiyoruz...
Bu duyarlı çağrıdan ve eylemden dolayı Saadet Partisi Gençlik Kolları’nı tebrik ediyorum. Ve HAMAS tarafından yapılan şu çağrıyla yazıma son veriyorum:

“Siyasi partiler, İslami cemaatler, sol ve ulusal örgütler nerede? Nerede yeryüzündeki onurlu ve özgür insanlar? Tabanınızı Filistinlilerle birlikte olduğunuza nasıl ve ne yaparak inandıracaksınız? Onları nasıl ikna edeceksiniz haktan, adaletten ve mazlumdan yana olduğunuza? Nerede protesto gösterileriniz, nerede dayanışma eylemleriniz? Katliama uğrayan bir halk, öldürülen çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için nerede etkinlikleriniz faaliyetleriniz?”
boyut haber

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/01/peresi-alklayan-eller-krlsn.html

İsrail Konsolosluğu önünde Zafer kutlaması

18 Ocak 2010
Anadolu Haber

Gazze zaferi, İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde düzenlenen görkemli bir eylemle kutlandı.

Filistin İslami direnişinin bir yıl önce İsrail'e karşı elde ettiği zafer, Kardeşlik Platformu'nun İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde düzenlediği görkemli bir eylemle kutlandı.

Saat 19.30 sıralarında Beşiktaş 1. Levent otobüs durağında toplandı. İsrail aleyhtarı pankart ve afişlerin yanı sıra Mescid-i Aksa maketi taşıyan eylemciler, İsrail Konsolosluğu'na doğru yürümeye başladı.


Filistin'e destek veren grup, sık sık İsrail aleyhine slogan attı.

Levent Metro durağı önünde başlayan yürüyüş sırasında "Müslümanlar bir olsa, uyansa, ayağa kalksa esir mi olurdu el aksa?" , "Siyonizm, tüm insanlığı tehdit eden bir tehlikedir" , "Siyonist İsrail'e Gazze direnişiyle yenilgiyi öğrettik" , "Aksa'da sistemli yıkımlara son" , "Soykırım suçlusu Ehud Barak yargılansın" , "Mescid-i Aksa onurumuzdur koruyacağız" , "Aksa'ya saldırı İslam'a saldırıdır" yazılı pankartlar taşındı.

İsrail Konsolosluğu önünde yapılan konuşmalarda, yapılan eylemin bir zafer kutlaması olduğu vurgulandı.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com