EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Tuzla'da 2 İşçi Daha Öldü

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> AKTUALİTE
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Arl 06, 2009 11:15 pm    Mesaj konusu: Tuzla'da 2 İşçi Daha Öldü Alıntıyla Cevap Gönder

Tuzla Tersanesi'nde patlama: 2 ölü
Tuzla Tersanesi'nde bir geminin yapımı sırasında yaşanan gaz patlaması sonucu, 2 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Patlamanın Norveç için yapılan bir araştırma gemisinde meydana geldiği öğrenildi. Bölgede İtfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. 05.04.2012 İSTANBUL netgazete

Tuzla'da Bir İşçi Daha Öldü
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde meydana gelen kazada, bir işçi hayatını kaybetti.
06 Aralık 2009
Edinilen bilgilere göre olay 16:00 sularında Gentiş Tersanesi'nde meydana geldi. Ercan Sancar isimli kaynak işçisi, çalışma yaptığı sırada ambar kapakları arasında sıkışarak hayatını kaybetti.
aktifhaber

TUZLA’DA İŞ KAZASI: 1 ÖLÜ
15 Temmuz 2010
Tuzla’daki tersaneler bölgesinde yaşanan iş kazasında 1 işçi öldü.
Yaşanan son ölümle birlikte Tuzla'daki tersaneler bölgesinde bugüne kadar can kaybı sayısı 135 oldu.
Hürriyet

Tuzla'da Bitmeyen Hikâye: Tersanede Ölüm
18 Mayıs 2008
'Ölüm Kampı' Tuzla'da dün önce üzerine sac kütlesi düşen 26 yaşındaki Deniz Kaşıkeman yaşamını yitirdi.
'Ölüm Kampı' Tuzla'da dün önce üzerine sac kütlesi düşen 26 yaşındaki Deniz Kaşıkeman yaşamını yitirdi. Saatler sonra ise 29 Murat Çalışkan kaynak yaparken 25 metre yükseklikten düştü

Tuzla'da ölüm gün atlamıyor. Önceki günkü işçi ölümünden saatler sonra, dün bir başka tersaneden acı haber geldi. Desan tersanesinde gece saatlerinde gemide kaynak çalışması yapan 31 yaşındaki Murat Çalışkan, geminin karanlık güvertesinde yürürken malzeme ambarına açılan boşluğu görmedi ve 30 metre yükseklikten geminin tabanına düşerek yaşamını yitirdi. Bu, Tuzla'da beş ay içinde yaşanan 11. ölümdü.

Cumartesi günü Tuzla'da artık 'ölüm kampı' diye anılan tersanelerden bir ölüm haberi gelmişti. Selah Tersanesi'nde çalışan 26 yaşındaki Deniz Kaşıkeman, üzerine sac düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Dünkü gazetelerde sayılarda Tuzla'nın ölüm raporu yer alıyordu. Deniz, beş ayda ölen 10. işçiydi. Bu sayının artması sabahı bulmadı. Gece 23.30 sıralarında bu kez DESAN Tersanesi'nde bir işçi, bu kez geminin içine düşerek öldü.

Güvertede açılan delik Desan Tersanesi'nde gece vardiyasına saat 18.00'da başlayan 31 yaşındaki kaynakçı Murat Çalışkan, gece 23.30 sıralarında arkadaşlarıyla yemeğe gitmek istedi. Yürürken güverteden malzeme ambarına açılan dev bir delikten aşağı düştü. Çünkü gemi karanlıktı ve ambara açılan deliğin etrafında hiçbir önlem yoktu. Kahramanmaraş'taki ailesine bakabilmek için 1998'den beri İstanbul'da akrabalarının yanında kalarak kaynakçılık yapan Çalışkan, iki çocuk babasıydı

Gece çalışılmayacaktı! Limter - İş yetkilileri yaşananlara isyan etti. Genel Başkanı Cem Dinç, Çalışkan'ın öldüğü kazayla ilgili şunları anlattı:
"Desan tersanesiyle taşeron firma arasında bir anlaşma vardı. Gece çalışmaları için önlem alınamadığından, gerekli ışıklandırma olmadığından bu tersanede gece çalışmak yasaklanmıştı. Bunun dışında 'tamir gemileri'nde önlemler alınsa dahi gece saatlerinde çalışma olmaz. Bu, genel kuraldır. 'Tamir gemileri' seferden dönmüş, sacları bozulmuş, hasar görmüş gemi demektir. Buradaki çalışmalar zor olduğu için gece yapılmaz."

Yönetmeliğe aykırı
Sendikanın genel başkan yardımcısı ve iş güvenliği uzmanı Hakkı Demiral'sa şöyle konuştu:
"Tersanelerde gece vardiyası 'Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği'ne aykırı. Hele ki tamir işi üç katı daha riskli. Yakıt var, tank var, elektrik var, gemi çok büyük. Gölge düşüyor, aydınlatma yok, işçi önünü göremiyor. Desan Tersanesi yöneticileri son dönemde, bu uygulamanın kaldırılması kararı almış ve bunu incelemeye gelen müfettişlere de söylemişti."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> AKTUALİTE Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com