EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

"Tinerciler"

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Eyl 01, 2009 10:15 pm    Mesaj konusu: "Tinerciler" Alıntıyla Cevap Gönder

Tinerciler, 9 ilköğretim öğrencisine 4 saat boyunca dehşet anları yaşattı

Ankara'da 2 tinerci çocuk, okul bahçesinde oynayan 9 ilköğretim öğrencisini 4 saat alıkoydu. Tinerciler, bıçak tehdidiyle öğrencilerin paralarını gasp etti.

Olay, Altındağ Karapürçek semtinde dün öğle saatlerinde gerçekleşti. Tinerci E.Y. ile C.E., Beşikkaya İlköğretim Okulu bahçesine geldi. Tinerciler 8.sınıf öğrencilerinden birkaç tanesini zor kullanarak ileride bulunan bir alana götürdü. Daha sonra tinerci çocuklardan biri tekrar okula geri dönerek yine birkaç çocuğu bıçak zoruyla aynı alana getirdi. Toplam 9 öğrenciyi alana getiren tinerci çocuklar, burada bıçak tehdidi ve zor kullanarak, çocukların ceplerindeki paraları aldı. Tinerciler, öğrencileri saat 16.00 sıralarına kadar bu alanda tuttu. Bu sırada çakmak gazı çeken tinerci, bir öğrenciyi çakmak gazı alması için bakkala gönderdi. Bakkala giden öğrenci durumu hemen okul müdürüne bildirdi. Polis ekipleri, tinerci çocukları kıskıvrak yakaladı ve öğrencileri onların ellerinden kurtardı.
Milliyet

Eli bıçaklı tinerciyi 15 polis zor zapt etti
Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde cinnet getiren bir kişi, bir elinde maket bıçağı bir elinde de tiner şişesiyle etrafa zarar vermeye başladı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan şahıs, cadde üzerinde görevli yaklaşık 15 sivil polis tarafından biranda üzerine atlanarak etkisiz hale getirildi.Elinde tiner şişesi ve maket bıçağı olan şahıs etrafa saldırmaya başladı. Polis ekipleri bir yandan vatandaşları uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da şahsı ikna etmeye çalıştı. 09.12.2011 İSTANBUL netgazete

Tinerciler, zile bastıkları için kızan genci öldürdü
09:40 - Esenler'de kapı ziline bastıkları için kendilerine tepki gösteren bir genci bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen 5 kişi yakalandı. Kemer Mahallesi 962. Sokaktaki bir evde oturan Oğuzhan Kuzu (17) ile kapı ziline basan ve "tinerci" olarak adlandırılan 5 madde bağımlısı arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Kuzu, göğsüne aldığı 2 bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralandı. 02.01.2010 İSTANBUL netgazete

12 Aralık 2009
İşte Musa Kang'ı Öldüren Kişi
Erzurum'da 3 Kasım'da kaybolup daha sonra cesedi bulunan Musa Kang'ın katil zanlısı DNA raporlarıyla kesinlik kazandı.

Erzurum'da 3 Kasım'da kaybolan ve 9 Kasım gecesi cesedi bulunan Musa Kang cinayetiyle ilgili DNA raporları geldi.Edinilen bilgiye göre, 9 Kasım gecesi tren garının altındaki metruk mahalde Musa Kang'ın cesedinin bulunmasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan 16 yaşındaki madde bağımlısı ve 52 ayrı sabıkası olan B.E.'nin Adli Tıp'a gönderilen DNA örnekleriyle ilgili raporlar Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. DNA örneklerinden katil zanlısının B.E. olduğu kesinlik kazandı. Soruşturmada B.E'nin Kang'ı tanımadığı ortaya çıktı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE Mİ?

B.E.'nin olay sırasında tek olup olmadığının ise mahkeme safhasında ortaya çıkacağı bildirildi. 23 Kasım'da yakalanan B.E., soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. B.E. ile ilgili alınan örnekler ise aynı tarihte Ankara'ya incelenmeye gönderilmişti.

Öte yandan Musa Kang'ın katil zanlısı olarak tutuklanan 16 yaşındaki B.E.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp'a gönderildiği belirtildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı'nın alınan ifadesinde ve yer göstermesinde görevlilere saldırası, çorapla olayın meydana geldiği bölgeye gelmesi ve küfürlü konuşmasından dolayı B.E.'nin aklı dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili İstanbul Adli tıp Kurumu'na sevk edildiği bildirildi. Yürütülen soruşturmada B.E'nin isteklerinin yapılmadığı zaman saldırganlaştığı, çocukları hırsızlığa zorladığı tesbit edildi.
aktifhaber

Tinerciler kız meselesi yüzünden yurdu yakacaktı

01 Eylül 2009 Bursa'da bir grup tinerci, kız meselesi yüzünden tartıştıkları şahsı darp edip kaldığı yurdu ateşe vermeye kalktı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi'ndeki Bursa Valiliği Çocuk ve Gençlik Merkezi Gözlemevi'nde meydana geldi. İddiaya göre geçmiş dönemde yurtta kalan ve tinerci olduğu belirtilen bir grup, dün gece saatlerinde yurda gelerek yemek istedi. Güvenlik görevlisi ve yurt yetkilisi tarafından içeriye alınan tinerciler, yemek yedikten sonra gitmek için harekete geçti. Ancak bu sırada tinerciler yurtta kalan Ö.F.'yi (16) konuşmak için dışarıya çağırdı. Kapı önünde Ö.F.'yi darp etmek isteyen zanlılar, güvenlik görevlisinin yardımı ile dışarıya çıkartıldı. Ancak bununla yetinmeyen tinerciler, kapıyı döktükleri tinerle yurdu ateşe vermeye kalktı. Alevler görevliler tarafından büyümeden söndürülürken, polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kendisini dövmek isteyen gençlerin bazılarının daha önce yurtta kaldığını ifade eden Ö.F., "Beni konuşmak için dışarıya çağırdılar. Kapıya tiner döküp yakmak istediler" dedi. Kavganın kız meselesi yüzünden çıktığı öne sürüldü. netgazete

Sokak çocukları, emekli polisin boğazını kesti
17:10 - Gaziantep'te bir ihbarı değerlendiren ve 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'na giden polis, yerde yatan bir erkek cesedi buldu. Üzerinden kimlik çıkmayan şahsı daha önce beraber çalıştıkları meslektaşları teşhis ederek cesedin 2 çocuk babası emekli polis İmam Sefa Karalı'ya(44) ait olduğu anlaşıldı. Olaya karıştığı ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen 2 şahıs hemen gözaltına alındı. Suç aleti ile birlikte gözaltına alınan şahıslar, olayın gasp sonucu meydana geldiği ve emekli polisi öldürdükten sonra cep telefonunu ve cebindeki bir miktar para ile kredi kartlarını aldıkları tespit edildi. 14.10.2009 GAZİANTEP netgazete

12 Kasım 2009
Tinerciler İstanbul'da Tren Yaktı
Kadıköy Haydarpaşa Garı'nda kullanılmayan trende madde bağımlısı kişiler yangın çıkardı.

Haydarpaşa Tren Garı'nda kullanılmayan bir trende saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Trenden yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ve polise haber verdi.

Yangın, Kadıköy ve Üsküdar itfayesine bağlı ekipler tarafından söndürüldü. Polis, görgü tanıklarının verdiği bilgiler dorultusunda yangının çıkmasına neden olduğu ileri sürülen madde bağımlısı bir kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan araştırmada, madde bağımlısı bir kişinin de olay yerinden kaçtığı belirlendi. Polis, kaçan ikinci şahsın da yakalanması için çalışma başlattı.

aktifhaber

Çöpten çıkan Dostoyevski kitabı, tinerci çocuğun hayatını değiştirdi

19 Aralık 2009 Oktay Çetinkaya, Adana'da alkolik ve kumarbaz bir baba ile dilencilik yapan annenin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. İlkokulu bitirince kaportacının yanına çırak olarak verildi. Ancak hurdacılara satılabilecek kablo, kanalizasyon kapağı gibi malzemeler çalmaya başladı. Sonra hırsızlık yaparken tanıştığı kâğıt toplayıcılarına özendi ve "kâğıt hurdacısı" olmaya karar verdi. "Çöpü eksik olmayan" İstanbul'un yolunu tuttu. Sokak çocuklarıyla birlikte tiner çekmeye, uyuşturucuya başladı.

KIZ ÇOCUK BABASI OLDU

Sabah gazetesinin haberine göre; zamanla çöpte bulduğu kitapları biriktirmeye başladı Oktay Çetinkaya. Hatta arkadaşlarıyla tuttuğu bir depoyu kitaplık haline getirdi. Albert Camus'yu, Kafka'yı, "en sevdiğim yazar" dediği Dostoyevski'yi çöpte bulduğu kitaplardan tanıdı. Zamanla o kadar çok kitap biriktirdi ki önce Kadıköy'de tezgâh, ardından Beyoğlu'nda bir kitap dükkânı açtı. Mütevazı dükkânı 7 yılda kitap kurtlarının, araştırmacıların uğrak adresi haline geldi. Bir kız çocuk babası Oktay'ın ilginç hayat hikâyesi, yönetmen Enis Rıza tarafından bir ay önce 83 dakikalık bir belgesele çekildi. "Çöpte Dostoyevski Buldum" adlı belgesel, 4-11 Aralık'ta 12'ncisi düzenlenen Binbir Belgesel Film Festivali'nde ve birçok üniversitede gösterildi. Osmanlıca öğrenip eski kitapları daha çok anlamak istediğini anlatan Çetinkaya şöyle diyor: "Kendi hikâyem bana 'inanılmaz' gelmiyor. Çünkü daha kötü yerlerden daha iyi yerlere gelmiş insanları tanıdım."
netgazetre

20 Aralık 2009
Polis Merkezinde İntihar
Avcılar'da, gözaltına alınan dağıtım iznindeki bir asker, avukat görüşme odasında kendini astı.
Alınan bilgiye göre, Firuzköy'de devriye görevi yapan polis ekipleri, şüphelendikleri Osman Aslı'yı kimlik kontrolünün ardından gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Asker olduğunu ve dağıtım iznine geldiğini ifade eden Aslı, avukat görüşme odasında tutulurken, bölgedeki inzibat karakoluyla irtibata geçildi.

Daha sonra işlemlerini yapmak üzere görüşme odasına giren polisler, Aslı'nın pencere korniş vidasına ayakkabısının bağcığıyla kendisini astığını gördüler. Asılı bulunduğu yerden indirilen Aslı'nın öldüğü anlaşıldı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Aslı'nın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Emniyette 9 ayrı olaya ilişkin kaydı ve 2 olaydan da arandığı belirlenen Osman Aslı'nın üzerinden 2 tüp uçucu madde çıktığı öğrenildi. Ayrıca Aslı'nın, aşık olduğu kızın kendisini terk etmesi nedeniyle son günlerde üzgün olduğu da ileri sürüldü.
aktifhaber

Arkadaşları, üzerine tiner döküp yaktı

13:30 - Adana'da uçucu madde bağımlısı Sinan B., kimliği henüz tespit edilemeyen ve yanında bulunan arkadaşları tarafından üzerine tiner dökülerek ateşe verildi. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine 3 şahıs, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Alevler arasında yere yığılan Sinan B., çevredeki vatandaşların yardımıyla söndürüldü. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 10.06.2010 ADANA netgazete

4 yaşındaki çocuk tecavüz edilip öldürüldü
1 Ekim 2010
Kırşehir'de akşam saatlerinde evinin önünde oynarken bir anda kaybolan, 4 yaşındaki Kamuran L. bir apartmanın çatı katında çıplak vaziyette ölü bulundu. Çocuğun, 17 yaşındaki bir sokak çocuğu tarafından önce tecavüz edildiği daha sonra boğularak öldürdüğü iddia edildi. habertaraf

Tinerciler polisi bıçakladı
Uçucu madde kullanıldığına dair gelen ihbar üzerine olay yerine giden polisler saldırıya uğradı
25 Ekim 2010

Erzurum'da tinercilerin bıçaklı saldırısına uğrayan bir polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Gölbaşı Polis mıntıkasında meydana gelen olayda, uçucu madde kullanıldığına dair gelen ihbar üzerine olay yerine giden polislere bıçaklı saldırı oldu.

Tiner kullanan üç şahıs kendilerini uyaran polis memurlarından Ö. A'yı kolundan bıçaklayarak üniformasına zarar verdi. Bunun üzerine tiner kullanan üç şahıs zor kullanarak etkisiz hale getirilerek karakola götürüldü. habertürk

Antalya'da madde bağımlısı 5 kişiyi bıçakladı
27 Kasım 2010
Antalya'da uçucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, parkta tartıştığı 5 arkadaşını bıçakla yaraladı.
Kepez ilçesindeki Gazi Mahallesi'ndeki bir parkta arkadaşlarıyla oturan ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen A.A, aralarında çıkan tartışmada, arkadaşlarına bıçakla saldırdı. Zanlı H.A. olay yerinden kaçtı. haber10

Çakmak gazı koklayan çocukların kavgası: 1 ölü
Muğla'da çakmak gazı koklayan iki grup arasında kavga çıktığı ihbarını alan polis, 6 genci gözaltına aldı. İlk yardım ekipleri, Ramazan İnce'nin öldüğü tespit ederken, cesedi Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Muğla Tabipler Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, çakmak gazının yanıcı ve toksik özelliği bulunduğunu, koklanması durumunda "inhalasyon pnömoni" denen kan ve hava alışverişi hücrelerinde harabiyete yol açtığını söyledi. 13.09.2011 MUĞLA netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com