EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KEKEMELiK

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> HASTALIKLAR/ŞİFALAR
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr May 03, 2009 11:42 pm    Mesaj konusu: KEKEMELiK Alıntıyla Cevap Gönder

Nefes almayı öğrenin...

İşte öfkenizi konrol etmenin yolları!

Fransa'da yaşayan Türk psikopatolog Deniz Keziban Çakıcı, Türkiye'de pek çok kişinin çeşitli sıkıntılar ve stres nedeniyle öfkesini kontrol etmekte zorlandığını, bunun çözümünün doğru nefes almayı öğrenmek olduğunu söyledi.

Çakıcı, yaptığı açıklamada, ailesinin Konya'da yaşadığını, ancak kendisinin Fransa'da 4 yıllık bir fakülte bitirerek psikopatolog unvanını aldığını, bu bilimdalının, farmakolojik (kimyasal ilaç) unsurlar yerine ihtiyaç duyan kişileri psikoterapi yoluyla iyileştirmeyi amaçladığını belirtti.
Fransa Göçmen Bakanlığı bünyesindeki resmi görevi dışında Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar biriminde gönüllü olarak da çalıştığını anlatan Çakıcı, Fransa'da, işkence görmüş, ailelerini kaybetmiş, yurtlarda kalan göçmenlere psikolojik destek vermeye çalıştığını anlattı.
Çakıcı, bir psikopatolog olarak amacının insanların bozulan psikolojilerini onlarla etkin bir görüşme yaparak düzeltmek ve onları normal yaşantılarına döndürmeye çalışmak olduğunu vurguladı.
-BEYİNE DAHA FAZLA OKSİJEN GİDİNCE KİŞİ SAKİNLEŞİYOR-

Psikolojik desteğin, sadece psikolojileri çeşitli nedenlerle bozulmuş ya da bozulma eğiliminde olanları değil kanser hastalarında da göz ardı edilemeyecek olumlu sonuçlara neden olduğunun ispatlandığını dile getiren Çakıcı, şunları kaydetti:

''Dünya büyük bir ekonomik krizden geçiyor ve Türkiye'de işsizlik oranları, yaşam şartları belli... Pek çok kişinin aldığı ücret yetmiyor, bu da çeşitli psikolojik sorunların artmasına neden oluyor. Dikkat edilirse, özellikle büyük kentlerde yaşayanlar çok agresif... Adeta kıvılcım bekleyen barut gibi, hoşgörü gösterilebilecek bir durum karşısında bile hemen öfkeleniyor, ya da işi daha ileri boyuta götürüp kavga edebiliyor. Öfkemize hakim olmanın formülü sakinleştirici hap kullanmak değil. Kısa kısa değil uzun ve düzenli nefes almayı öğrenen kişi öfkesini kolaylıkla yenebilir. Bu öfkelenen ve sonradan pişman olan kişiler için, ücretsiz bir çözüm şekli... Solunum tekniklerine, herkes internetten kolayca ulaşabilir, bu tekniği öğrenip uygulayabilir. Bu teknikte uzun uzun alınacak nefes, beyne daha çok oksijen gitmesine, böylece vücuttaki tüm sinirlerin yeterli oksijenle rahatlamasını sağlıyor.''

-ÜFLEMELİ ÇALANLARIN ALGILARI DAHA YÜKSEK-

Çakıcı, ''Doğru nefes beyindeki sinir sistemini kontrol eden mekanizmayı da sürekli diri tutar. Aynı zamanda bol oksijen beynin az çalışan ya da hiç çalışmayan hücrelerini de faaliyete geçirir. Müzik aleti çalan kişilerin beyin fonksiyonları, yaptıkları iş nedeniyle beyinleri sürekli bol oksijen gittiği için daha hızlı çalışır, algıları çok yüksek insanlardır'' diye konuştu.

Sakinleşme ve sağlıklı kalmada yeterli su içilmesinin de büyük etken olduğunu anlatan Çakıcı, ''Vücudumuzun her gün en az 2.5 litre suya ihtiyacı var. İçtiğimiz çay ya da kahve kesinlikle bu hesaba dahil değildir. Su içme alışkanlığı kazanmalı, mümkünse çantamızda sürekli şişede su bulundurmalıyız. Su içmek, özellikle iç organlarımızı önemli oranda rahatlatır ve 'iç organlarında büzüşme' ile başlayan hastalıkların ortaya çıkmasına engel olur'' diye konuştu.
akşam

Kekemeliğe hipnozlu çözüm

Özellikle çocuklarda yüzde 3 oranında görülen kekemelik, son yıllarda birçok alanda kullanılmaya başlanan hipnoz yöntemiyle tedavi edilebiliyor

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya, kekemeliğin, konuşmanın düzenli bir şekilde ilerlemesini bozan duraklama, bazı ses ve sözcükleri tekrarlama ya da bir heceyi uzatarak söyleme şeklinde ortaya çıktığını ifade etti.

Kekemeliğin nedeninin, kişinin yetiştiği ortamla bağlantılı olabileceğini belirten Kaya, aşırı kaygılı ailelerin de çocuklarında bu duruma yol açabileceklerini anlattı.

Yalçın Kaya, artık kekemeliğin uygulanan bazı yöntemlerle tedavi edilebildiğini vurgulayarak, ''Özellikle çocuklarda yüzde 3 oranında görülen kekemelik, sorun olmaktan çıktı. Ancak birçok aile bu durumun geçici olduğunu düşünerek tedaviden kaçıyor. Küçük yaşta ortaya çıkan bu hastalık bazen kalıcı olabiliyor. Bu sorun, bilimsel olarak yapılacak hipnoz seanslarıyla aşılabilir'' dedi.

Öncelikle erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla görülen kekemeliğin kaynağına inilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, şunları söyledi:

''Eğer sorunun genetik bir yapısı varsa, tedavi biraz güçleşiyor. Sorun, herhangi bir korku ya da hatalı bir düşünce modeline dayanıyorsa tedavi daha kolay yapılıyor. Hipnoz sırasında hastanın ağız ve dudak kaslarının rahatlatılmasının ardından telkinlerle kendine güven duygusunu vermeye çalışıyoruz. Kişi, hipnoz anında akıcı bir şekilde konuşmaya başlıyor. O an kendisine (ne kadar akıcı konuştuğu, normalde de bu şekilde konuşabileceği) anlatılıyor. Uygulanan hipnoz seansıyla bu kişilerin düşünce modelini değiştirerek normal bir şekilde konuşmaları sağlanıyor.''

''SEANSLARDAN SONRA BÜLBÜL GİBİ KONUŞUYORLAR''
Konuşma güçlüğü olan kişinin, genellikle çevresindeki insanların etkisi altında kaldığını belirten Kaya, ''Bu seanslarda kişinin kendisi olmasını, başkalarının etkisinden kurtulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çevresindeki insanların düşüncelerinin çok samimi olmayacağını ve bunları önemsememeleri gerektiğini vurguluyoruz'' dedi.

Hipnoz sonrası kişinin bu düşünce modelini benimsedikten sonra büyük oranda olumlu sonuç alındığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kaya, şöyle devam etti:

''Kekeme olduğu için kendisini eksik hisseden, topluma çıkmaktan çekinen çok sayıda kişi, seanslardan sonra kelimeleri rahatlıkla söylemeye ve akıcı bir şekilde konuşmaya başlıyor. Duruma göre bu rahatsızlıktan uzun süre kurtulamayan kişiler seanslardan sonra bülbül gibi konuşuyor. Seanstan önce (patates) demekte zorlanan kişi, (Çekoslovakyalılaştıramadıklar ımızdan mısınız?) bile diyebiliyor. Kısacası sorun çözülüyor.''

Kaya, hipnoz tedavisinin herkeste aynı sonucu vermeyeceğini de vurgulayarak, tedavi sürecinde kişinin hipnoza yatkın olmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
http://www.webhatti.com/

Türk bilim adamı, kekemeliği hipnozla çözdü

04 Mayıs 2009 Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya, "8 günlük hipnoz seanslarıyla kekemelere 8 günde tekerlemeleri bile söyletmeye başlattığım yöntemle ilgili bilimsel makale, uluslararası bilimsel bir dergide yayınlanacak" dedi.
Kaya, kekemeliğin 46 kromozomdan 12'si ile sonraki nesillere taşındığını, ancak genetik alt yapısı olmasına karşın duruma bağlı bazı etkenlerle ortaya çıktığını belirtti.
Bu faktörler ortadan kaldırıldığında son derece iyi sonuçlar alındığını, konu üzerinde yaptığı uzun süren çalışmalarla bu durumu kanıtladığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti: "8 günlük hipnoz seanslarıyla kekemelere tekerlemeleri bile söyletmeye başlattığım yöntemle ilgili bilimsel makale, kısa süre içinde uluslararası yayın yapan International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis isimli dergide yayınlanacak. Adını bile söylemekte zorlanan kekemeler, bu terapi yöntemiyle en zor kelimeleri bile, 8 günde normal insanlar, hatta onlardan bile iyi söylemeye başlıyor. Dünyadaki en son çalışmalarda kekemelerde, ancak 30-40 haftalık terapiler sonunda iyileşmeler sağlanıyor ve bu iyileşmelerin oranı yüzde 76'larda kalıyor. Fakat benim yöntemimle hemen hemen tüm vakalarda bu orandaki iyileşmeler, 4. ve 5. günlerde gerçekleşiyor. Bu iyileşmeler ileri günlerde yüzde 100'lere yaklaşıyor."
Kekemelerin konuşmalarındaki gelişmeleri içeren video filmlerle de desteklenen çalışmayla ilgili bilimsel makalenin, dünya literatüründe önemli bir yer tutacağını tahmin ettiğini belirten Kaya, "Çok iddialı olacak ancak, bu çalışma, dünyada bugüne kadar bu konuda yapılan bütün çalışmaları alt üst edecek" diye konuştu.
Kekemelik probleminin daha çok zeka düzeyi yüksek insanlarda oluştuğunu belirten Dr. Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hipnoza girebilme konusunda gerekli olan en önemli şart, yüksek zeka ve konsantre olabilirlik özelliğidir. Bunun da terapide işi kolaylaştıran en önemli unsur olduğu bilinmektedir. Doğumda uygulanan vakum veya travma sonucu oluşan lezyon gibi nedenlerle dokuda harabiyet olmuşsa, bu tür vakaların iyileşmesi mümkün değildir. Ancak kekemelerin büyük bir çoğunluğu korku, güvensizlik, öz güven eksikliği, konuşmanın kinestezik zincirinde bozukluk, pedagojik ve diksiyonel bozukluk, baskı gibi nedenlerden kaynaklıdır. Bütün bunlar birbiriyle ilişkilidir ve ancak aynı tabloda değerlendirilmesiyle iyi sonuçlar alınabilir. Uyguladığım yöntemde kekemeliğe yol açan tüm faktörler aynı tabloda değerlendiriliyor ve kişideki tüm boşluklar dolduruluyor."
netgazete

Konuşma Sorunu Çocuğun Gelişimini Etkiliyor
28 Ekim 2011
Uzmanlar çocuklardaki konuşma sorunu konusunda mutlaka uzmandan yardım alınması gerektiğini söylüyor.

İlköğretime başlayan 100 çocuktan 7'si konuşma sorunu yaşıyor.
Bu da çocukların başarısını olumsuz etkiliyor.
Uzmanlar, mutlaka profesyonel yardım alınması gerektiğini belirtiyor.
Konuşma bozukluğu, hayatı yaşanmaz hale getirebiliyor. Sorun yaşayan çocuklar iletişimde zorluk çekiyor.
Sorun, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimi ile okul başarısını olumsuz etkiliyor.
Çukurova Üniversitesince yapılan araştırmada, konuşma bozukluklarına ilişkin çarpıcı verilere ulaşıldı.
Araştırmacılar, 30 okulda, 7 bin 46 öğrenci ile görüştü. Öğrencilerin yüzde 7,7'sinin konuşma sorunu yaşadığı ortaya çıktı.
Maalesef, ulaşılan sonuç, yaklaşık yüzde 4 olan dünyadaki oranın çok üzerinde.
Çukurova Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür, "Bizim yaptığımız araştırmada yüzde 7 nokta 7 gibi bir rakamla karşılaştığımızda, hayretler içinde kaldık." dedi.
Peki, çocuğun bütün hayatını etkileyen konuşma sorunlarının sebepleri ne?
Özgür, "Sesleri atlaması, değiştirmesi, bozması şeklinde oluşan, öğrenmeden kaynaklı olabilir. Çocuğun konuşma organlarının herhangi bir şekilde gelişememesi gibi etmenlerden kaynaklanabilir." dedi.
Sorunun sebebi fizyolojik ise mutlaka bir hekimden, çevresel veya psikolojik ise bir uzmandan yardım alınması gerekiyor.
İskender Özgür, "Tıp, psikoloji, özel eğitim, eğitim gibi bu disiplinlerarası komplike bir destekle, bu sorunlar çözülebilir." dedi.
Çözüme yönelik yapılabileceklere gelince...
İskender Özer, "Solunum çalışması yapılması lazım. Yüksek sesle çalışmalar, yavaşlatılmış çalışmalar gibi bir takım çalışmalar, çocuğun konuşmasının kalitesini yükseltebilir." dedi.
Sorunun çözümünde, velilerin çocuğa özgüven aşılamaları da önem taşıyor.
TRT

Kraliçe'den Kekeme Krala Onay
05 Şubat 2011
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, babasının kekemeliğini yenmesini ve tahta çıkmasını konu alan "King's Speech (Zoraki Kral)" filmini beğendiği bildirildi.
İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Kraliçe, babası 6. George'u ünlü İngiliz aktör Colin Firth'ün oynadığı, Oscar ve Bafta gibi önemli sinema ödüllerine aday filmi özel bir gösterimle izledi.

İngiltere Kraliçesinin filmi "dokunaklı" bulduğu kaydedilirken, filmin senaristi David Seidler, Kraliçenin onayının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Filmde, Kraliçe 2. Elizabeth'in çocukluk hali de beyaz perdeye yansıyor.
haber1001
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> HASTALIKLAR/ŞİFALAR Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com