EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

14 yaşInda

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Şub 15, 2009 7:40 pm    Mesaj konusu: 14 yaşInda Alıntıyla Cevap Gönder

Taraf'ın sürmanşetinde şok iddia

İran sınırına 10 km mesafedeki Van'ın Çaldıran İlçesi'ndeki bir tarlada ölü bulunan lise öğrencisinin babası askeri suçladı.

İran sınırına 10 km mesafedeki Van'ın Çaldıran İlçesi'ndeki bir tarlada ölü bulunan lise öğrencisinin babası askeri suçladı: Oğlumu sırtından vurmuşlar. O daha çocuktu.

Van'ın Çaldıran İlçesi'ne bağlı Hangedik Köyü'nde Mehmet Nuri Tançoban isimli bir gencin askerler tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopside Tançoban'ın ölümüne ateşli silah çekirdeğinin neden olduğu belirlendi.

İran sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Hangedik Köyü'nde yaşayan Çatak Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Nuri Tançoban'ın cesedi, köyün dışındaki tarlada bulundu. Askerler tarafından alınan cenazeyle birlikte Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden baba Cafer Tançoban, askeri suçladı. Baba, şunları anlattı: "Oğlum Mehmet Nuri ile arkadaşları köyden 2 kilometre uzakta olan tarlaya gitmişler. Bu esnada Alaköy Karakolu'nda görevli askerleri gördüklerinde korkup kaçmışlar. Askerler oğlumu sırtından vurmuşlar. Olayı gören dört köylüyü de (M. Şirin Tançoban, Metin Tançoban, Ayhan Bozkaya, Erhan Tançoban) gözaltına aldılar. Oğlum, daha çocuktu. Bir oğlum da İzmir'de asker."

Ateşli silahla vurulmuş

Mehmet Nuri Tançoban'a Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopside ölüm sebebi olarak ateşli silah çekirdeğinin yol açtığı iç kanama gösterildi.

Bu arada hastane önüne gelen BDP'liler adına açıklama yapan İl Başkanı Av. Cüneyt Caniş de İran sınırında son bir yıl içinde kaçakçılık iddiasıyla 30 vatandaşın öldürüldüğünü söyledi.

TARAF-1 Nisan 2010

4 Nisan 2010 1
Hakkari’de protesto gösterisi sırasında 14 yaşında bir çocuk polisler tarafından yerlerde sürüklendi, annesinin feryatları bile oğlunu kurtaramadı.

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan yumruklu saldırı dün Hakkari’de kınandı. BDP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde olaylar çıktı.
Olaylar sırasında okuldan döndüğü belirtilen Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 14 yaşındaki oğlu Hatip Kurt polisler tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Anne Güllü Kurt oğlunun gözaltına alındığını görmesine ve onu kurtarmaya çalışmasına karşın polisler Hatip’i gözaltına aldı.

Olayla ilgili konuşan Güllü Kurt, “Çocuğum Hatip Kurt okuldan dönüyordu. Ben de kendisini almak için gittim. O sırada olaylar çıktı. Bir baktım çocuğumu polisler almışlar. Çocuğumu kurtarmak için polise yalvardım, ancak vermediler. Beni ve çocuğumu hastaneye getirdiler. Yine hastaneye getirilişimizde bile beni tartaklayıp hakaret ettiler. Çocuğum şu anda hastanede tedavi görüyor” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP’liler çocuğu ve annesini hastanede ziyaret etti. Bu sırada hastaneye giren çevik kuvvet polisleri ile partililer arasında gerginlik yaşandı. aktifhaber

ET PARÇALARINI KARINCALAR YİYOR
02 Ekim 2009
Ceylan'ı vuran devlet kaçmaya devam ediyor. Et parçaları hala etrafta...

Lice’de havan mermisiyle vurulan Ceylan’ın yakınları hâlâ olaya inanamıyor. Bölgedeki sivil toplum örgütleri ise tepkili: Deliller eksik toplandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, küçük Ceylan’ın koyun otlatırken havan mermisiyle parçalanarak hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Olayın üzerinden beş gün geçmesine rağmen hala sağlıklı bir açıklamanın yapılmaması, soruşturmanın akıbeti konusundaki endişeleri de arttırıyor.

Olayın yaşandığı Şenlik Köyü Cemaltepe mevkiinde incelemelerde bulunan İHD ve Mazlum-Der Diyarbakır şubeleri ile Diyarbakır Tabip Odası ve Baro yetkililerinden oluşan heyetin üyeleri karşılaştıkları manzarayı anlatmakta zorlandı.
Olay yerinde özenli bir çalışma yapılmadığını gördüklerini söyleyen heyet üyeleri Ceylan’ın küçük bedeninin parçalarına etrafta hâlâ rastlanabildiğini söylediler.
İncelemelerini Taraf’a anlatan İHD Temsilcisi Ali Akıncı, savcının etkin bir soruşturma yapmamasını eleştirerek, “Ortalıkta hâlâ küçük Ceylan’ın et parçaları vardı. Etrafa saçılmış bir vaziyette karıncalar yiyordu. İddia edildiği gibi Tapantepe karakolu olay yerine hâkim. Umarım ciddi bir soruşturma yapılır” dedi.

Yanmış elbise parçaları bulduk

Diyarbakır Barosu’ndan Önder Üngür “Küçük kızın elbise parçası yanmış olarak etrafa ve ağaç üzerine dağılmıştı. Savcı üç gün sonra olay yerine gitmiş” dedi.
Tabip Odası Temsilcisi Doktor Cengiz Günay, “Görgü tanıklarıyla olay yerine gittik. Ceylan’ın elbiseleri ve karın bölgesinden kopan et parçaları 20 metre kadar uzaklığa dağılmıştı. Olay yerinde patlayıcıya ait olan metal parçası bulduk. Olay yerinde yeterli delil toplanmadığını gösteriyor bu” dedi. Mazlum-Der Temsilcisi Avukat Mustafa Sarıhan da, “Havan topu veya uçaksavar mermisi olabilir. Olay yeri Tapantepe Karakolu’nun bulunduğu tepeliklerden görülüyor. Ateş açılması ihtimali yüksek. Etkin soruşturma yapılması gerekir” dedi.

İlk açıklama dört gün sonra

Olayla ilgili resmî makamların sessizliği ancak dün bozuldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, dün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bilindiği üzere 28.09.2009 günü saat 13.00 sıralarında Lice ilçesi Şenlik köyü Paşaçiya mezrası Cemaltepe mevkiinde meydana gelen patlamada Bingöl’ün Genç ilçesi Yayla köyü nüfusuna kayıtlı 12 yaşındaki Ceylan Önkol vefat etmiştir.

Parçalar Emniyet’te

Patlamanın meydana geldiği yerin teröre müzahir bölge olması sebebiyle, maktulenin otopsi işlemleri Lice Cumhuriyet Savcısı tarafından doktor refakatinde aynı gün olay yerine en yakın kurum olan Abalı Jandarma Karakolu Komutanlığı’nda yapılmıştır. Teröre müzahir bölge olan olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra 30.09.2009 günü Lice Cumhuriyet Savcısı tarafından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki patlayıcı madde uzmanı ile birlikte mahalinde keşif yapılmıştır. Yapılan keşif ve inceleme sonucunda olay yerinde elde edilen patlayıcı maddeye ait parçalar ile diğer materyaller ve otopsi sırasında maktulün bedeni üzerinde elde edilen patlayıcı maddeye ait parçalar ile diğer materyaller incelenip rapor düzenlenmesi için keşifte hazır bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli patlayıcı madde uzmanlarına teslim edilmiş olup, rapor sonucu beklenmektedir” dendi.

Kaynak: Taraf


14 yaşında 90 hırsızlığa karıştı
Diğer 3.SAYFA haberlerini okumak için tıklayınız...

Milas Kaymakamı Şahin Aslan, 90 ayrı hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan ve yaşının küçük olması nedeniyle sürekli serbest bırakılan A.D’nin ıslah evine gönderileceğini belirtti.15 Şubat 2009 21:16

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesi Yağmur Sokak’taki bir evde gerçekleşen hırsızlık olayını soruşturan polis ekipleri; söz konusu ikametten bir dizüstü bilgisayar ile bir miktar parayı çalan 14 yaşındaki hırsızlık zanlısı A.D’nin kimliğini kısa sürede tespit etti. Neredeyse her gün benzer şekillerde hırsızlık olaylarını araştıran polis, A.D’yi önceki gün tekrar gözaltın aldı. A.D, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Daha önce 80’e yakın ayrı hırsızlık suçundan polis tarafından yakalandıktan sonra yaşı gereği suç ehliyeti oluşmadığından defalarca serbest bırakılan A.D. (14) tekrar 6 ayrı hırsızlık iddiasıyla gözaltına alındı. Dün, tekrar hakim karşısına çıkarılan A.D. mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Milas Kaymakamı Şahin Aslan, A.D’nin hırsızlık suçundan onlarca sabıkası bulunduğunu ifade ederek, “A.D’nin devlet korumasına alınması için gerekli birimlerle görüşmemiz sürüyor. Resmi işlemlerin ardından ıslah evine gönderilecek” dedi.
aktifhaber

14'lük kız, 21 kez bıçaklanarak öldürüldü
17:15 - İzmir'in Çiğli ilçesinde Buse Han (14) adlı kız, bugün annesi kendilerine ait markette iken evde tek başına olduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 21 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Annesinin komşusuna kızının markete gelmesini söylediği ve komşunun kapıyı çalmasına rağmen cevap alamayınca anneye haber verdiği öğrenildi. Eve gelerek kapıyı açan anne, kızını yerde kanlar içinde yatarken buldu. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kızın 21 yerinden bıçaklanması sonucu öldüğü belirlendi. 10.10.2009 İZMİR
netgazete

İzmir'in Kiraz ilçesinde, 14 yaşındaki bir kızın hamile olduğunun anlaşılması üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, kızın anne ve babasının da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Kiraz'ın Olgunlar köyünde yaşayan ve karın ağrısı şikayetiyle Kiraz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 14 yaşındaki G.Ö'nün 10 haftalık hamile olduğunu belirlenmesi üzerine doktorlar, olayı savcılığa intikal ettirdi. Kiraz Jandarma Komutanlığınca yapılan soruşturma sonucunda kızın, para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu iddia edildi. Soruşturma sonucu 15 kişi gözaltına alındı ve Kiraz Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanlardan, aralarında anne ve babanın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Anne N.Ö. ile baba H.Ö'nün olaya göz yumdukları ve yetkili mercilere durumu bildirmedikleri gerekçesiyle, M.K, H.İ.C, Y.C, M.A, H.D, M.Y, A.A, H.D, R.E, A.D, N.K. da G.Ö'nün ifadesi ve yüzleştirilmeleri üzerine kızla ilişkiye girdikleri gerekçesiyle tutuklandılar.

Kızla ilişkiye girdiği gerekçesiyle tutuklananlar arasında 75 yaşında bir kişinin de bulunduğu, hamile kızın bebeğinin babasının, yapılacak DNA testi sonrasında belirleneceği kaydedildi.
haber7

Baba dayağından bıktı, 90 km kaçıp intihara kalktı

13 Ekim 2009 Konya'da babasından her gün dayak yediğini iddia eden 14 yaşındaki lise öğrencisi, inşaat halindeki 10 katlı binadan atlayarak intihar etmek istedi.
Konya'ya 90 kilometre uzaklıktaki Karapınar ilçesinde yaşayan lise öğrencisi O.A. (14), babası Ali Rıza A.'nın "Hayvanları otlat, okula sonra gidersin" diyerek hergün kendisini dövdüğü iddiasıyla dün okul kıyafetleriyle evden ayrılarak Konya kent merkezine geldi. Merkez Selçuklu ilçesi Adnan Menderes caddesinde inşaat halindeki hastane binasının 10. katına çıkan O.A. aşağıya sarkarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hava yastığını açarken polis ekipleri de lise öğrencisini ikna etmeye çalıştı. Konuşma bahanesiyle lise öğrencisini 10. kattan 5. kata kadar indirmeyi başaran polisler yukarı çıktı. "Babam beni her gün dövüyor, ondan kurtulmak, ölmek istiyorum" sözleriyle karşılaşan polis bir saatten fazla süren çabasının ardından, "Sana biz sahip çıkacağız" diyerek O.A.'yı ikna ederek intihardan vazgeçirdi.

BABASI'NIN DAYAK İZLERİ VÜCUDUNDA
İkna edilerek inşaatın üst katlarından indirilen Karapanır Anadolu Teknik Lisesi 2. sınıf öğrencisi O.A.'nın, ders çıkışında otobüse binerek 90 kilometre uzaklıktaki ilçeden kent merkezine geldiği öğrenildi. Polis, 14 yaşındaki O.A. ile yaptığı görüşmede, babası Ali Rıza A.'nın kendisini "Hayvanları otlak, okula sonra gidersin" diyerek dövdüğünü öğrendi. Babasının kendisinin yanı sıra annesini de her fırsatta darp ettiğini iddia eden O.A. babasıyla aynı evde olmaktan korktuğunu anlattı. Konya Numune Hastanesi'ne götürülen O.A.'nın boynunda ve vücudunun birçok yerinde darp izleri ortaya çıktı. Konya Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen O.A., yapılan işlemlerin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.
Baba Ali Rıza A. hakkında işlem başlatılacağı ve şahsın gözaltına alınacağı öğrenildi

netgazete

7 kişi 14'lük kıza tecavüzden tutuklandı
14:58 - Karabük'te ortaöğretim okulu öğrencisi olan 14 yaşındaki T.F. isimli kızın karın ağrısı şikayetleri üzerine gittiği doktorda 3 aylık hamile olduğu belirlenince olay ortaya çıktı. Hastane tarafından emniyete verilen bilgi üzerine ifadesi alınan küçük kızın 20'nin üzerinde erkekle birlikte olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan yaklaşık 14 kişiden 5'i tutuklanırken, askerde olan 2 kişi, bağlı oldukları birliklere bilgi verilmesi üzerine askeri cezaevine yerleştirildi. 27.02.2010 KARABÜK netgazete

14'lük kız 'canına kıydı'
Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Sivrice köyünde, 14 yaşındaki H.A, henüz belirlenemeyen bir sebebden ötürü, evlerinde canına kıydı. Ailesi tarafından bulunan H.A'nın cesedi, ilk incelemenin ardından otopsi için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. 21.04.2010 MİDYAT netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com