EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Siyonist işgalci İsrail, Filistinlilere saldırıyor...

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Arl 28, 2008 1:18 am    Mesaj konusu: Siyonist işgalci İsrail, Filistinlilere saldırıyor... Alıntıyla Cevap Gönder

İşgalci İsrail askerleri 72 yaşındaki Filistinli kadını öldürdü
6 Kas 2015



El Cezire'nin haberine göre; İsrail askerleri, El Halil'de aracıyla bir yakıt istasyonuna doğru ilerleyen 72 yaşındaki Filistinli bir kadını silahla vurdu. Ağır yaralanan Tevaret Aşravi, kurtarılamadı. İşgalci İsrail ordusu Al Jazeera'nin konuyla ilgili yorum talebine yatın vermezken daha sonra yayınladığı açıklamada, "(El-Halil şehrindeki Guş Etzion Yahudi Yerleşim yeri yakınlarında) Filistinli bir kadının aracıyla kendilerine doğru geldiğini gören askerler bunun bir saldırı olduğunu fark ederek saldırganı vurdu. Filistinli kadın tedavi altına alındı. Olayda yaralanan olmadı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Ramallah yakınlarındaki Şa'ar Binyamin bölgesinde "bıçaklı saldırıya uğrayan bir İsraillinin ağır yaralandığı" belirtildi. "Saldırıyı düzenlediği" iddia edilen Filistinlinin kaçtığı ifade edilen açıklamada, askerlerin "eylemciyi yakalamak için arama başlattığı" kaydedildi.
İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor.
Ekimin başından bu yana 60'tan fazla Filistinli hayatını kaybetti.
Haber 93

Filistinli Temimi ailesinin destanlık direnişi: İşgalci askerlerin silahları bizi korkutamaz
29 Ağustos 2015



Cumhuriyet'in haberine göre; İşgalci İsrail askerlerinin dün Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde 12 yaşındaki Muhammed et-Temimi isimli Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken kameralar önünde silahsız kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddet, uluslararası toplumda büyük infiale neden oldu.



Alçılı koluna ve haykırışlarına rağmen bir İşgalci İsrail askerinin, kayaların arasında sıkıştırdığı küçük Temimi, annesi ve 2012'de "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtuldu.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor

İsrail askerinin, alçılı koluna rağmen gözaltına almaya çalıştığı Temimi, yaşadıklarını anlattı. Temimi, "İsrail askerinin tek derdi beni gözaltına almaktı. Bütün gücüyle vücuduma baskı yapıyordu. Onu üzerimden atmaya çalıştım, ama başaramadım" dedi.

"Annem ve kızkardeşimin yardımıyla kurtuldum" diyen Temini, kararlı bir ses tonuyla, "Beni yıldıramayacaklar. İşgal sona erip ülkemiz özgürleşene kadar bu protestolara katılmaya devam edeceğim" diye konuştu. Küçük Temimi, "Bu topraklar bizim. Onu mümkün olan her şekilde savunacağız..." ifadesini kullandı.

'ANNELER ÇOCUKLARI İÇİN ASLANA DÖNÜŞÜR'

İsrail askerinin elinden çocuğunu kurtardığı o dakikaları anlatan anne Neriman ise "O an çocuğumun gözaltına alınmasına engel olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyordum. Anneler çocuklarına bir zarar dokunduğunu gördükleri zaman aslana dönüşebilir. İsrail askeri, kolu kırık olmasına rağmen çocuğumu sert bir şekilde tutunca onu kaybedeceğimi hissettim. O anlar nasıl anlatılır bilmiyorum" dedi.



Daha önce beş kez gözaltına alındığını, birçok kez yaralandığını, en son geçen yıl bacağına gerçek mermi isabet ettiğini, erkek kardeşinin de Nebi Salih'teki haftalık gösterilerde hayatını kaybettiğini belirten Neriman, "Hiçbir şey bizi yıldırmayacak. Çocuklarıma da direniş ruhunu aşıladım. Gösterilere katılmaları için onları ben teşvik ediyorum" şeklinde konuştu.

'ONLARIN SİLAHLARI BİZİ KORKUTAMAZ'

Ağabeyi gözaltına alındığı sırada işgalci İsrail askerlerine karşı gösterdiği cesur tavrıyla "Hanzala Cesaret Ödülünü" alan ve dünya genelinde "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak ün kazanan Muhammed'in ablası Ahed Temimi ise şunları söyledi:

"İşgalci İsrail askerlerinden korkmadık. Ne sahip oldukları güç, ne de silahları bizi korkutabilir. Babamı, annemi gözaltına aldılar. Bizi dövdüler. Dayımı ve halamı öldürdüler. Vatanımızı savunmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Kardeşimi de gözaltına almak istediler. Buna izin veremezdim. Herşeyi yapmaya hazırdım."



'EMRİ KOMUTANLARINDAN ALDI'

Muhammed'in babası Basim et-Temimi de her baba gibi çocukları için endişe ettiğini, kendileri için güvenli bir yerin olmadığını ifade etti. İsrail askerinin oğluna saldırıdığı anda aklına her türlü ihtimalin geldiğini söyleyen Basim, "Asker, kolu kırık çocuğun üzerine tüm ağırlığıyla çullandı. Aslında onu gözaltına almaya değil öldürmeye niyetliydi. Yaşananlar, işgalcilerin ırkçılığını ve vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi. O asker emri komutanlarından aldı" diye konuştu.

İşgalci İsrail askerleri tarafından 11 defa gözaltına alındığını söyleyen Basim, birkaç defa yaralandığını ve gördüğü ağır işkencelerden dolayı 10 defa komaya girdiğini anlattı.

Evlerinin ilk kısmının İsrail işgalinden önce 1964'te yapıldığını buna rağmen İşgalci İsrail askerlerinin "izinsiz" olduğu gereçeksiyle kendilerine evlerini yıkacaklarını bildirdiğini ifade eden Basim, "Bizi özlelikle hedef alıyorlar" dedi. Basim ayrıca dört çocuğunun tamamının şimdiye kadar haksız gözaltılara maruz kaldığını ancak çocuklarının yine de direnişe devam ettiğini vurguladı.

İşgale karşı direnen Temimi ailesi, 2009'dan bu yana ayrım duvarını protesto için düzenlenen haftalık gösterilere katılıyor.

Her hafta cuma namazının ardından düzenlenen Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasının protesto edildiği gösterilere İşgalci İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası kullanarak müdahale ediyor.
Haber 93

Filistin yakılan bebek için UCM'ye başvurdu
03.08.2015



Filistin yönetimi, Yahudi yerleşimcilerin yakarak öldürdüğü 18 aylık bebek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki yazılı açıklamasında, 18 aylık Ali Devabişe'nin yakılarak öldürülmesinin de dahil olduğu "Yahudi yerleşimci terörizmi" ile ilgili hazırlanan dosyanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunulduğunu belirtti.

Yahudi yerleşimcilerden, Filistinli ailenin evine saldırı

'Filistinli bebeğin yanarak ölmesinden sorumlu olanların evleri yıkılsın'
Lahey'de UCM Başsavcısı Fatou Bensouda'ya verilen dosyanın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla hazırlandığını ifade eden Maliki, başvurunun, Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bir bebeğin ölümüne yol açan saldırısının ardından yapıldığına dikkat çekti.
Maliki, Bensouda'nun, Filistin topraklarındaki "tehlikeli gelişmeler ve kundaklama olayları" hakkında bilgilendirildiğini de belirtti.

"Devam eden işgal ve Yahudi yerleşim yerleri faaliyetlerinin bu tür suçlara yol açtığını" vurgulayan Maliki, UCM'ye sunulan dosyanın "özelde kundaklama olayları, genelde ise Yahudi yerleşimci terörüyle ilgili detayları içerdiğini" ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerden, Filistinli ailenin evine saldırı
Yahudi yerleşimciler Filistinli bebeği yaktı

İsrail'in savaş suçu işlediğini ifade eden Maliki, UCM'ye Filistin topraklarındaki durumla ilgili soruşturma başlatma çağrısında bulundu.
Yahudi yerleşimcilerin 30 Temmuz gecesi Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, Ali Devabişe adlı bebek hayatını kaybetmişti. Anne, baba ve 4 yaşındaki diğer oğulları da ağır yaralanmıştı. Devabişe'nin yakılarak öldürmesi, uluslararası toplum ve Filistin'de infiale yol açmıştı.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20150803/1016916978.html#ixzz3hmhtyfZM

Siyonist işgalci İsrail'den Batı Şeria'da 300 yasadışı eve daha onay
9 MAYIS 2013



BBC'nin haberine göre; Siyonist işgalci İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'daki Beyt El'de yahudi yerleşimciler için 300 yeni ev inşasına daha onay verdi.

Karar Batı Şeria'yı yöneten İsrail Savunma Bakanlığı biriminin sözcüsü tarafından açıklandı.

Beyt El'in dış mahallelerindeki yasa dışı yahudi yerleşimi daha önce İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından, Filistinlilere ait özel mülk üzerine inşa edildiği gerekçesiyle İsrail yasalarına aykırı bulunmuştu.

Beyt El, Filistin Özerk Yönetimi'nin başkenti Ramallah'ın yakınında, İsrail'den yalıtılmış bir yerleşim.

Üstelik İsrail merkezli İnsan hakları örgütü Peace Now (Barış Şimdi), daha dün Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, gayrı resmî olarak, Batı Şeria'da inşa edilecek yerleşim plan ve ihalelerini dondurduğunu açıklamıştı.

Örgüt, Netanyahu'nun, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen, Orta Doğu barış sürecini yeniden başlatma baskısı sonucunda bu kararı aldığını belirtiyordu.

Siyonist işgalci İsrail ve Filistin arasındaki doğrudan görüşmeler, Yahudi yerleşimleri konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle 2010 yılında kesilmişti.

Siyonist işgalci İsrail'in 1967'de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgalinden bu yana inşa edilen yaklaşık 100 yerleşim merkezinde yaklaşık 500 bin Yahudi yaşıyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki bütün yahudi yerleşimleri uluslararası yasalara göre yasadışı kabul ediliyor ama İsrail bunu umusamıyor.

Kasım ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, İsrail'in sert şekilde karşı çıktığı, Filistin'e 'üye olmayan gözlemci ülke' statüsü verilmesi sonrasında Netanyahu hükümeti, yerleşimciler için üç bin yeni ev inşa edileceğini açıklamıştı.

Filistan Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Sabri Saydam açıklanan yeni 300 ev planını kınadı ve bunun, iki devletli bir çözüm çabasına bağlanan umutları söndürdüğünü söyledi.



Saydam, "İsrail'in uluslararası toplum, Başkan Obama'nın ziyareti ve verilen mesajları umursamadığını gösteriyor. İsrail'in bir Filistin devletinin varolabileceği her türlü coğrafi imkanı ortadan kaldırmaya kararlı olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.
haber1001

Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim'e Çirkin Saldırı
03 Mart 2013



Siyonist işgalci bir İsrail askeri Mescid-i Aksa'da Kur'an okuyan kız öğrencilere saldırarak ellerindeki Kur'an-ı Kerimi yere atıp çiğnedi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, siyonist işgalci İsrail askerinin Filistinli kız öğrencilere saldırarak Kur'an'a saygısızlık yaptığı belirtilen olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Bu sabah Mescid-i Aksa avlusunda Kur'an okumak için bir araya gelen kız öğrencilere, bir İsrail askeri saldırmış ve bu saldırı sırasında kız öğrencinin elindeki Kur'an yere düşmüştür. Siyonist işgalci İsrail askeri, yere düşen Kuran'ı ayaklarıyla çiğnemiştir.''

İsrail askerinin davranışı karşısında tepki gösteren kız öğrencilerin yüksek sesle tekbir getirmesinin ardından, İsrail askerinin olayın yaşandığı bölgeden kaçarak uzaklaştığı, olayın duyulmasının ardından, Mescid-i Aksa'nın batı kapısı yakınlarında namaz kılan bir grup Filistinlinin gencin olay yerine gelmesiyle haklı infial büyümüştür.

Bu alçakla saldırı ile ilgili açıklama yapan 1948 Filistin İslami Hareketi, Saldırgan siyonist işgalci İsrail askerinin bu menfur eylemi, Bütün İslam ümmetine karşı yapılmış hakaret olarak nitelendirdi.
haber1001



'İsrail silahsız göstericileri öldürüyor'
28 Ocak. 2013

İsrailli insan hakları savunucusu bir grup, İsrail ordusunu zora sokacak bir açıklama yaptı. Grubun raporuna göre İsrail, silahsız göstericilere karşı ölümcül silahlar kullanılıyor. 2013'ün başından bu yana 5 Filistinli genç bu şekilde öldürüldü.

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B'Tselem'ın raporuna göre, İsrail ordusu Batı Şeria'da silahsız Filistinli göstericilere, gerçek mermilerle saldırdı.

Rapora göre, İsrail askerleri, bu ayın başınden beri en az 5 Filistinli göstericiyi ateşli silahlarla öldürdü. Yaşları 15 ile 21 arasında değişen göstericiler arasında kadınlar da vardı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında 17 yaşındaki bir Filistinli, doğum günü pastası almaya giderken bir kadın asker tarafından öldürüldü.
ntvmsnbc

17 yaşındaki Filistinli Genç, okul dönüşü işgaci siyonist İsrailli askerlerin açtığı ateşle şehid oldu
15 Ocak 2013





17 yaşındaki Semir Avvad isimli Filistinli gencin okulundan döndüğü sırada, Ramallah'a bağlı Budrus beldesinde, "Tecrit Duvarı"nın kontrol noktasından işgaci siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateşle şehid olduğu bildirildi.
haber1001

BM: İsrail cezaevleri dehşet verici
3 MAYIS 2012
Yolande Knell
BBC Kudüs muhabiri



İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklular açlık grevine devam ederken bir Birleşmiş Milletler uzmanı, buralardaki "sürekli insan hakları ihlalleri"nin "dehşet verici" olduğunu söyledi.

BM özel raportörü Robert Falk, İsrail'in açlık grevindeki tutuklulara ulusalararası standartlara uygun davranması gerektiğini belirtti.

İsrail Cezaevleri Müdürlüğü, 1550 Flistinli tutuklunun açlık grevinde olduğunu açıkladı.

Doktorlar, herhangi bir suç isnadı olmaksızın ve yargılanmaksızın gözaltında tutulmalarını protesto amacıyla iki aydan fazladır açlık grevinde olan iki kişinin hayatından endişe ettiklerini bildirdi.

İsrail merkezli insan hakları yanlısı doktorlar derneği PHR, Bilal Diab ile Tahir Halahla'nın sivil bir hastaneye nakledilmesi için baskıda bulunuyor.

Başkent Tel Aviv yakınlarındaki Ramle cezaevi kliniğinde bu iki kişiyi muayene eden bir PHR doktoru, iki tutuklunun gereken tıbbi bakımdan yoksun olduğunu söyledi.

PHR sözcüsü Amani Dayif BBC'ye yaptığı açıklamada bu iki tutuklunun "İsrail Cezaevleri Müdürlüğü ile tüm teması kestiklerini, serumlarına tuz ve vitamin katılmasını reddettiklerini" bildirdi.

Dayif, "Bilal sadece su içiyor, günde bir litreden daha az. Ani kalp durması tehlikesi sözkonusu. Tahir'in ise akciğerlerinde enfeksiyon belirtileri var. Donanımlı bir hastaneye kaldırılıp sürekli tıbbi gözetim altında tutulmaları gerekir" dedi.

27 yaşındaki Diab Ağustos'tan, 34 yaşındaki Hahalha ise Haziran 2010'dan bu yana gözaltında tutuluyor.

Onlar gibi 300 tutuklu "idari gözaltı" adı verilen uygulamaya tabi tutularak aylar, hatta yıllar boyunca herhangi bir suçlama ya da yargılama olmaksızın İsrail cezaevlerinde tutuluyor.

PHR'nin açıklamasına göre, idari gözaltında bulunan 6 Filistinli tutuklu süresiz açlık grevinde bulunuyor.

Diğer Filistinli tutuklular da onlarla dayanışma amacıyla ve cezaevlerindeki koşulların iyileştirilemsi ve aileler ve avukatlarla daha sık görüş talepleriyle 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Dayanışma eylemleri

Son günlerde açlık grevindekilerle dayanışma amaçlı gösteriler yapıldı.
Dün Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Ofer askeri cezaevi önünde İsrail güvenlik güçleri ile Filistinli protestocular arasında çatışma çıktı.

Nablus ve Gazze'de de gösteriler yapıldı ve önümüzdeki günlerde yenileri planlanıyor.

Bu hafta başında Filistin lideri Mahmut Abbas ile Hamas liderlerinden Halit Meşal, Filistinli tutuklular sorununu BM'e taşıyacaklarını bildirmişti.

İslami Cihad örgütü ise, herhangi bir tutuklunun ölmesi durumunda misilleme saldırılara başlayacakları uyarısında bulundu.

'700 bin Filistinli tutuklandı'

İşgal altındaki Filistin topraklarında insan hakları sorunu konusunda görevli BM özel raportörü Falk, İsrail'in açlık grevindeki tutuklulara uyguladığı cezai önlemleri eleştirdi.

Bu önlemler aile ve avukatlarla görüşlere izin vermeme, televizyon gibi elektrikli araçlardan men, diğer tutuklulardan ayrı tutma ve hücre cezası gibi uygulamaları içeriyor.

Falk, "İsrail cezaevlerinde devam eden insan hakları ihlalleri dehşet verici.

İsrail hükümetini, Filistinli tutuklulara karşı uluslararası insan hakları yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyorum" dedi.

Falk, "Tutukluların idari gözaltılara itiraz hakkı ve bu gözaltı gerekçelerine avukatların erişimi mümkün kılınmalı" diye devam etti.

İsrail ordusu, güvenlik tehdidi durumunda ve ihbarcıları korumak için idari gözaltı uygulamasına başvurduklarını belirtti, fakat açlık grevi ile ilgili bir yorum yapmadı.

BM, Ortadoğu'daki 1967 savaşından bu yana toplam 700 bin Filistinli'nin İsrail cezaevlerinde tutulduğunu ve şu anda bu sayının 4.500 civarında olduğunu tahmin ediyor.
BBCT

Filistinli tutsaklara destek verenlere İsrail polisi vahşice saldırdı
02.05.2012



İsrail hapishanelerindeki insanlık dışı koşulların ve hukuksuz yargılamaların değiştirilmesi için açlık grevinde olan 2 binin üzerindeki Filistinli tutsağa destek eylemi yapan gençlere İsrail polisi vahşice saldırdı. İsrail polis panzerine çıkan Filistinli genç kadına da polis acımasızca saldırdı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların başlattığı açlık grevine destek vermek üzere Ramallah'taki Ofer hapishanesinin yakınlarında eylem yapan Filistinlilere İsrail polisi vahşice saldırıyor. Dün ve bugün düzenlenen eylemlere İsrail polisinin saldırısı sonucu onlarca Filistinli genç yaralandı. İsrail polisinin biber gazının yanı sıra plastik mermi de kullandığı belirtiliyor. Gazetecilerin de İsrail polisinin saldırılarından etkilendiği ifade ediliyor.

Nisan ayında 1000'in üzerinde tutsağın İsrail hapishanelerindeki hak ihlalleri ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevine katılımın giderek arttığı ve şu an 2 binin üzerinden Filistinli tutsağın açlık grevinde olduğu belirtiliyor.

Dün Ramallah'ta açlık grevindeki tutsaklara destek için düzenlenen eyleme İsrail polisinin saldırdı. Eylem sırasında tepkisini göstermek üzere İsrail polis panzerinin üzerine çıkan genç kadına da İsrail polisi acımasızca saldırdı.

Filistinli tutsaklara destek örgütü Addameer’in verilerine göre nisan ayı itibarıyla toplam 4610 Filistinli siyasi tutsak olduğu belirtiliyor. Tutsaklardan 203’ü çocuk, 8’i kadın, 27’si Filistin yasama meclisi üyesi. 322 tutsak ise herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olmamalarına ve mahkemeye çıkarılmamış olmalarına karşın İsrail hapishanelerinde tutuluyor.

Filistin kaynaklı Maan haber ajansı, İsrail makamlarının Filistinli tutsakların taleplerine 12 Mayıs'a kadar yanıt vereceklerini açıkladığı aktardı. Bu arada 64 gündür açlık grevinde olan iki Filistinli tutsağın durumlarının kritik olduğu belirtildi.
Suriye Arap Haber Ajansı

İsrail askeri aracı, Filistinlileri taşıyan otobüse çarptı: 19 yaralı
19.03.2012
İsrail askeri aracının Filistinli işçileri taşıyan servis aracına çarpması sonucu 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin internet sitesindeki haberde, Batı Şeria'nın Kalkiya kenti yakınlarında İsrail askeri aracının öğle saatlerinde Filistinli işçileri taşıyan servis aracına çarptığı, 19 işçinin yaralandığı belirtildi.

Geçtiğimiz ay, Ramallah-Kudüs yol ayrımında İsraillilere ait bir kamyonun Filistinli öğrencileri taşıyan otobüse çarpması sonucu 10 Filistinli öğrenci hayatını kaybetmiş, 45 öğrenci de yaralanmıştı.
Zaman

İşgalci İsrail Kadınlar Gününde Filistinli Kadınlara Saldırdı
8 Mart 2012



İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da, İsrail cezaevinde açlık grevine başlayan Filistinli kadın tutuklu Hana Şaleybi'nin serbest bırakılmasını isteyen Filistinli kadınlara saldırdı.

İşgalci İsrail askerleri, 22 gündür açlık grevi yapan 30 yaşındaki Filistinli Hana Şaleybi'ye destek yürüyüşü yapan ve aralarında çocukların da bulunduğu Filistinli kadınlara jop, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla Saldırdı.

Gazze'de de Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 500 kadar kadın Şaleybi'ye destek için gösteri yaptı.

İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması karşılığında işgalci İsrail'le Hamas'ın tutuklu değişimi anlaşması çerçevesinde geçen yıl serbest bırakılan binden fazla Filistinli arasında bulunan Şaleybi, 16 Şubat'ta yeniden tutuklanmıştı.

MBR Haber

Gazze'ye hava saldırısı: 1 şehit 2 yaralı
27 Aralık 2011
Gazze'ye İşgalci siyonistler tarafından düzenlenen hava saldırısında 1 Filistinlinin şehit olduğu 2 Filistinlinin yaralandığını belirtti.bildirildi.
haber1001

Kudüs'te Çirkin Saldırı: Kent merkezindeki bir cami kundaklandı



14 Aralık 2011
İsrail polisi, şüphelileri gözaltına almak isteyince arbede yaşandı.

Kudüs'ün merkezindeki cami kundaklandı. İbadete kapalı caminin duvarlarına yazılan İbranice ifadeler dolayısıyla radikal Yahudi yerleşimcilerden şüpheleniliyor.
Yazılardan birinde, bir süre önce ölen ve aşırılık yanlısı görüşleri ile bilen Meir Kahane adlı bir hahama atfen "Kahane Haklıydı" ifadesi dikkat çekiyor.
Polisle Aşırı Sağcılar Arasında Arbede
Kahane; Filistinlilerin İsrail, Batı Şeria ve Gazze'den çıkarılması gerektiğini savunuyordu. Polisin şüphelendiği aşırı sağcıları gözaltına almak istemesi üzerine arbede yaşandı. Arbedede, polis araçlarına saldıranlardan 6'sı gözaltına alındı.
Nablus ve Kalkilya kentlerinde de benzer saldırılar düzenlendi ve bazı araçların ateşe verildiği bildirildi.
Saldırılar, radikal dinci Yahudilerin Batı Şeria'daki İsrail askeri üssüne girerek bir komutanı yaralaması ve araçlara zarar vermesinden bir gün sonra düzenlendi.
İsrail hükümeti, son 2 yılda camiler ve askeri üslerie yönelik saldırılarına hız veren radikal Yahudilere karşı yeterince önlem almamakla suçlanıyor.
Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, yasadışı inşa ettikleri konutlardan çıkarılmaları halinde, misilleme olarak Filistin köylerine saldırıyor,evleri ve camileri kundaklıyor.
TRT

İşgalci İsrail Gazze'ye havadan saldırıdı: 2 Filistinli şehit oldu
9 MART 2012

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin lideri Züheyr el-Kessi İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda ö şehit oldu.

Bir otomobili hedef alan saldırıda Züheyr el-Kessi ile bir kişinin daha şehit olduğu, bir kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Şehit komutan Züheyr el-Kessi, farklı hiziplerden silahlı eylemcileri bir araya getiren bir şemsiye örgüt olan Halk Direniş Komiteleri'nin lideriydi.

Şehit komutan Züheyr el-Kessi,El- kendisinden önceki komutanın Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde şehit olmasının ardından geçen Ağustos'ta bu göreve seçilmişti.

Filistinli akıncılardan İşgalci İsrail'e misilleme

23.15: Siyonist rejim gazetelerinden Yedioth Ahronot “İsrail’in Güneyi Yoğun Ateş Altında” başlığı altında verdiği son dakika haberinde, Filistinli direnişçilerin “İsrail”in güneyini şiddetli bir şekilde vurmaya başladığını belirtti. Gazete, ilk bilgilere göre 4 İsraillinin yaralandığını bildirdi.
MBR Haber

3500 Filistinli Esirin Açlık Grevi 10. Gününe Girdi

İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli tutsakların 27 Eylülde başlattıkları süresiz açlık grevi onuncu gününe girerken eylem giderek genişliyor.

06 Ekim 2011
Anadolu Haber

Filistin kaynakları son katılımlarla birlikte açlık grevindeki tutsak sayısının 3500'ü aştığını bildirdi.

Açlık grevi eylemi geçen hafta Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esir asker Gilad Şalit'in bırakılmasını sağlamak gerekçesiyle cezaevlerindeki baskıları artırması üzerine başlamıştı.

İnsan hakkı örgütleri görüş yasakları, kelepçeli olarak avukat görüşmelerine çıkarma, tedaviden mahrum bırakma gibi uygulamalarla tutsaklar üzerinde ağır baskı kurulduğunu belirtiyorlar.

Tutsaklar cezaevi yönetimlerinin rencide edici baskılarına son verilmesini, koşullarının iyileştirilmesini, iki yıldır tecrit altında tutulan Filistinli lider Ahmad Saadat üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve 2007 Temmuzundan beri yakınlarını görmeleri engellenen Gazzeli tutsakların görüş koşullarının sağlanmasını talep ediyor.

Eylemleri Ramallah yönetimi de destekliyor. Filistin haber ajansı Wafa'ya konuşan Salam Feyyad, eylemcilerin taleplerini bütünüyle desteklediklerini belirterek, tutsakların özgürleşmesini Filistin'in özgürleşmesinden ayrı görmediklerini söyledi.

Ramallah yönetiminin cezaevlerinden sorumlu bakanı Issa Qarake ise, açlık grevi yapan bazı tutsakların zorla yerlerinin değiştirildiğini ve birçok tutsağın şu an nerede tutulduğunu bile bilmediklerini söyleyerek uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Cezaevlerindeki gerginlik sokaklarda da yankısını buluyor. Gazze, Nablus ve Ramallah'ta binlerce Filistinli tarafından tutsakların taleplerini desteklemek için gösteriler düzenlenirken Ramallah’ta tutsaklara destek için oturma eylemi yapan Filistinlilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail cezaevlerinde aralarında 285 çocuk ve HAMAS mensubu 22 seçilmiş milletvekilinin de bulunduğu 6000'den fazla Filistinli tutsak bulunuyor. Filistinli yetkililer, açlık grevine katılmayan diğer tutsakların da haftada üç gün yemek yemeyi reddederek eyleme destek verdiğini belirtiyor.

İsrail'in tutsaklar üzerinde baskıyı artırmak için vesile olarak kullandığı İsrailli asker Gilad Şalit beş yılı aşkın süredir Hamas'ın elinde bulunuyor. İsrail tarafı Şalit'in koşulsuz olarak bırakılmasında ısrar ederken, Hamas, esir askeri bırakma karşılığında bin Filistinli tutsağın serbest bırakılmasını talep ediyor.

***
El-Hayye, Esirlere Destek İçin Direnişin Eylem Yapmasını İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Birim üyesi Dr. Halil El-Hayye, haklarının iadesi için açlık grevi başlatan Filistinli esirlere destek için birlik çağrısı yaparak, esirlere yapılan zulme karşı direniş güçlerinin etkin eylem yapmalarını istedi.

Hamas hareketinin esirlerle dayanışmak için Gazze’de düzenlediği gösteriye katılan El-Hayye “Esirlerimizi destekliyor ve her yerde işgale karşı direneceğimizi ilan ediyoruz. Bütün esirleri kurtarmadıkça rahat etmeyeceğiz. Esirleri kurtarmanın tek yolu ise kapsamlı bir direniştir. Esirleri kurtaracak, onur ve izzetlerini muhafaza edecek, hayatlarını koruyacak tek çözüm direniştir” dedi.

Siyonist rejimin Filistinli esirlere karşı sürdürdüğü zulmün karşılıksız kalmayacağını söyleyen El-Hayye sözlerini şöyle sürdürdü: “Savaş suçlusu olarak liderlerini yargılayacağız ve yaptıklarının bedelini ödeteceğiz. Yedi bin esirin hayatından sadece işgal rejimi sorumludur.”

İşgalci İsrail'den Gazze'ye peş peşe saldırılar
9 ARALIK 2011



İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik hava saldırılarının üçüncü gününde, en az bir Filistinli daha şehid oldu.

Gazze kentini hedef alan saldırılar sırasında aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

BBC Kudüs muhabiri Wyre Davies'in aktardığına göre dün gece Gazze'ye en az üç hava saldırısı düzenlendi.

Perşembe günü deiki Filistinlinin araçlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olduğu açıklanmıştı.

İsrail'in güney kesimleri büyük ölçüde teyakkuzda bulunuyor, Eilat limanı yakınlarında önemli anayollardan biri kapalı.
İsrail istihbarat kaynakları bu bölgede yakında sınır ötesi saldırı beklenebileceğini vurguluyor.

Gazze'ye yönelik hava saldırıları ardından Filistinliler misilleme olarak işgalci İsrail'e bir dizi roket fırlattı.
haber1001

Yahudiler Filistin'e bir cami daha cami kundaklandı
3 EKİM 2011
Bu konuda BBC'nin haberi şöyle:

İsrail'in kuzeyindeki Arap köyü Tuba-Zangariya'da bir cami aşırı dinci İsrailliler tarafından kundaklandı. Saldırıyı protesto eden İsrailli Araplar polisle çatıştı.

İsrail medyasına göre, caminin içinde bir halı yakıldı, duvarlara sprey boya sıkıldı ve Kuran nüshaları ateşe verildi.

Polis, camiye saldıranların duvarlara, "İntikam" ve "Fiyat Etiketi" yazdıklarını açıkladı.

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin saldırılarını ve İsrail hükümetinin yerleşimlerdeki izinsiz inşaatları yıkmasına misilleme olarak gerçekleştirdikleri bu tür saldırılardan sonra duvarlara "Fiyat etiketi" yazıyorlar.

Araplardan protesto

Birkaç hafta önce Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşiminde bazı izinsiz konutların yıkılmasından sonra bir cami kundaklanmıştı.

Cami saldırısından sonra Filistinliler protesto için lastik yaktı. Polis, bir yolu trafiğe kapayan protestocuları göz yaşartıcı gazla dağıttı.

İsrail'in 7 milyon 600 binlik nüfusunun beşte birini Araplar oluşturuyor.
haber1001

İsrail Yine Saldırdı: 5 Şehid
25 AĞUSTOS 2011

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Hayatını kaybeden beş kişiden ikisinin İslami Cihat örgütünün lider kadrosundan olduğu öğrenildi.

Gazze'deki sağlık görevlilerinin verdiği bilgiye göre diğer üç kişi ise Gazzeli sivillerden oluştu.

İşgalci Siyonistlerin bu saldırısına misilleme olarak Bu arada, Gazze'den İsrail'in güneyine 19 roket ve havan mermisinin atıldığı belirtildi.
haber1001

İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı: 1 Şehid
24 AĞUSTOS 2011

Gazze'ye önceki günlerde de saldırı düzenlenmişti
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında bir Filistinli militanın şehid olduğu bildiriliyor.

Bölgede İsrail ile Gazze'deki militan gruplar arasında çatışmalar hafta başında üzerinde anlaşmaya varılan ateşkese rağmen artış gösteriyor.

Filistinli kaynaklar, militanın aracının füze ile vurulduğunu belirtiyor.

İsrail ordusu, vurulan kişinin, İsrail'in güneyinde geçen hafta düzenlenen, sekiz İsraillinin öldürüldüğü saldırıyı düzenleyen grupla bağlantılı olduğunu savunuyor.

34 yaşındaki İsmail el-İsmar’ın İslami Cihad’ın silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları’nın komutanlarından biri olduğu belirtiliyor.

Filistinli militanlar ise bu saldırıya İsrail'e bir dizi roket saldırısı düzenleyerek misillemede bulundular.

İsrail polisi Eşkol bölgesine yapılan roketli saldırının Kudüs Tugayları tarafından düzenlendiğini söylüyor.
haber1001

Gazze'de 15 Şehid Toprağa Verildi
20 Ağustos 2011
Gazze Şeridi'nde İsrail uçaklarının önceki günden beri sürdürdüğü bombardımanda çeşitli noktalarda şehid olan 15 kişi için cenaze töreni düzenledi.

Şifa Hastanesi ambulans şefi Andah Ebu Selmiye, biri beş yaşında çocuğa ait gelen cenazelerin parçalanmış, tanınmayacak durumda olduklarını söyledi.

İslami Cihad örgütü yöneticilerinden Kadir Habib, İsrail'in Eylat operasyonunu bahane ederek bu cinayetleri işlediğini ve saldırganlığını kanıtladığını söyledi.

Başkent Gazze'nin Talatini caddesinin de vurulduğu bombardımanda ölen beş yaşındaki çocuğun amcası cenazede "Bizi Türkiye'nin Başbakanı Erdoğan kurtarabilir. İsrail'i durdurabilen bir tek o" dedi. Amca, şunu da vurguladı: "Tüm dünyaya sesleniyoruz. Arap Birliği her zaman en önemli işlevi yerine getirmiştir: Seyirci olmak !!!" dedi.

Gazze bombardımanlarında ölen beş yaşındaki çocuğun annesi ise şunu dedi: "Çocuğumun suçu neydi... Yahudiler hep masumları öldürüyor."
aktifhaber

İsrail ordusu, Lübnan ve Suriye sınırlarındaki protestoculara ateş açtı

Olaylarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Binlerce Filistinli, 1948'de İsrail devletinin ilan edilişinin yıldönümünü her yıl Nakba, yani felaket günü olarak anıyor.
Yüzbinlerce Filistinli, İsrail devletinin kurulması sırasında yaşadıkları yerleri terketmeye zorlanarak mülteci durumuna düşmüştü.
Göstericilerin, bugünkü eylem sırasında ''Filistin'e döneceğiz'' sloganları attıkları, bazı eylemcilerin de askerlere taş fırlattıkları öne sürüldü.
Suriye sınırında ise bazı göstericiler, tel örgürleri aşarak işgal altındaki Golan tepelerine geçti.
İsrail ordusu, Suriye'yi ülkede yaşanan huzursuzluklara yönelik dikkati dağıtma çabası içinde olmakla suçladı.
Suriye ise, olayı ''bir suç'' olarak niteleyerek İsrail'e tepki gösterdi.
Lübnan sınırının yanısıra Gazze'de Erez geçiş noktasında, Ramallah ve Batı Şeria'yla Golan tepeleri sınırında da çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor.
BBC'nin Ramallah'ta bulunan muhabiri Jon Donnison, bu yılki Nakba anmalarında Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinin yarattığı bir ivmenin de gözlendiğini aktarıyor. BBc

Mısır, Lübnan, Suriye ve Ürdün'den Filistin'e milyonların yürüyüşü başlıyor

Siyonist rejiminin kuruluşunun 63. Yıldönümü olan 15 Mayıs'ta Gazze'den Siyonistlere büyük kuşatma gerçekleşecek.

12 Mays 2011
Anadolu Haber

Dünyanın gözü Mısır, Lübnan, Suriye ve Ürdün'den işgal altındaki Filistin topraklarına doğru başlayacak milyonluk yürüyüşlere çevrildi.

Gazze'de yapılacak 15 Mayıs yürüyüşleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan yürüyüş komitesi sözcüsü Dr. İssam Odvan El Menar TV'ye yaptığı açıklamada, Filistin'e dönüş yürüyüşlerinin Tunus ve Mısır'da başlayan halk devrimleri ve sürmekte olan bölgesel İslami uyanıştan cesaret aldığını belirterek, Mısırlıların 15 Mayıs'ta Gazze'deki yürüyüşe katılacak olmalarının büyük bir olay olduğunu söyledi.

15 Mayıs'ta iki ayrı yürüyüş kolunun oluşacağını belirten Odvan, “iki ayrı yürüyüş organize edildi. Birincisi Gazze'nin güneyinden başlayıp Mısırlıların yürüyüşüne katılacak. İkincisi ise Gazze'nin kuzeyinden Beyt Hanun sınır geçiş noktasından başlayacak” dedi.

Ovan, siyonist rejim ordusunun alarma geçmesiyle ilgili olarak da “siyonistler bu gelişmeyi büyük bir koru ve kaygı ile takip ediyorlar. Ancak onların hazırlıkları ve tehditleri dikenli tellerin yakınına gelecek yürüyüş katılımcılarını geri adım attıramayacak” diyerek siyonist rejime meydan okudu.

İsrail askerlerinin yürüyüşe katılanlara yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmemesi konusunda Siyonistleri uyaran Odvan “siyonist düşman yürüyüşe katılanlara yönelik herhangi bir şiddet uygulamadan önce iki kere düşmelidirler. Çünkü, böyle bir durumda yürüyüşler bir devrime dönüşecektir” dedi.

Yahudiler Kabus Görüyor
Siyonist rejimin kuruluşunun 63. Yıldönümünde, Filistin sınırlarına yapılacak milyonluk yürüyüşler Siyonistleri panikletti.

Siyonistler “Milyonlarca Müslüman İsrail'i işgal edecek” başlığı altında paniklerine dile getiren siyonistler, “Filistin'e dönüş ve vatanlarını ele geçirme adı altında 15 Mayıs'ta yüz binlerce kişi tarafından planlanan gösteriler İsrail'in varlığını ciddi anlamda tehdit ediyor” ifadelerine yer verirken Mossad bağlantılı Ortadoğu Medya Araştırmaları Enstitüsü (MEMRİ) uzmanlarından L. Barkan'ın ise kaygısını şöyle dile getiriyor:

“Bütün Ortadoğu'da planlanan milyonlarca Filistinlinin ailelerinin İsrail'deki orijinal evlerine dönüşü amaçlıyor. Organizatörlerin sadece bir yürüyüşten öte planı var. Radikal İslam'ın üçüncü intifada şeklindeki tehditlerine bakalım. Bakınız, sürdürdükleri kampanyada ne diyorlar: “Safed, Tiberias ve Acre'ye uzanan Galile bölgesindeki bütün Yahudi yerleşimcilerin aileleri Hayfa limanından gemilere binip Avrupa'daki kendi orijinal evlerine geri dönmelidir.”

Mısır'dan Arap gençlerine. "Yürümeyin!"
12 Mayıs 2011
Mısır, Arap dünyası gençlik örgütlerinin, 14 Mayıs'ta Tahrir Meydanı'nından Gazze Şeridi'ne yapmayı planladıkları geniş katılımlı yürüyüşün iptal edilmesini istedi.
[img]http://www.haber10.com/images/news/300x225/241085.jpg [/img]
Bakanlık açıklamasında, yürüyüş organizatörleri ''mevcut hassas dönemde'' bu girişimi iptal etmeye davet edildi.

Arap dünyası gençlik örgütlerinin, 14 Mayıs'ta Tahrir Meydanı'nından Gazze şeridine geniş katılımlı bir yürüyüş yapmayı planladıkları bildirilmiş, bazı uluslararası eylemci grupların da desteklediği yürüyüşün ''Milyonların Gazze Yürüyüşü'' sloganı altında düzenleneceği açıklanmıştı.

Yürüyüşün tarihi, Arap dünyası tarafından 'büyük felaket' olarak adlandırılan İsrail'in kuruluş gününe denk geliyor. haber10

Filistin'de "Büyük Felaket" Anılıyor
14.05.2011
Filistinliler, İsrail'in kuruluş yıldönümünü "büyük felaket" anlamına gelen "Nakba"yı anmaya hazırlanıyor.



Filistinliler, bir kez daha, İsrail’in kuruluş yıldönümünü, yani "büyük felaket" anlamına gelen "Nakba"yı anmaya hazırlanıyor.
İngiltere 1948’de Ortadoğu’dan çekildikten sonra, İsrail’in kuruluşu, sancılı bir süreci de beraberinde getirdi.

800 bine yakın Filistinli topraklarından sürüldü.

Günümüzde ise İsrail güvenlik duvarıyla çevrelenen milyonlarca Filistinli, bir açık hava hapishanesi mahkumundan farksız bir hayat sürüyor.

Yaklaşık 5 milyon Filistinli mülteci ise Lübnan, Suriye ve Ürdün ile işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’de yaşıyor.

Filistinliler, yeni kuşaklara işgali anlatmak ve geçmişi unutturmamak için "Nakba"yı anıyor.

Gazze’deki El-Aksa Üniversitesi öğrencileri de çizdikleri resimlerle acılarını anıyor, haklarını arıyor.
TRT

Fransız Dışişleri Bakanı Gazze'de saldırıya uğradı
21 OCAK 2011

Fransa Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, Gazze'de öfkeli Filistinli göstericilerin saldırısına uğradı.
"İsrailli asker Gilad Şalit'in beş yıldır Hamas tarafından rehin tutulmasının bir savaş suçu olduğunu" söylediği öne sürülen, ancak sonradan, böyle demediği anlaşılan Fransız bakanın herhangi bir yara almadığı belirtildi.

Michele Alliot-Marie, Şalit'in ailesini ziyareti sırasında, aynı zamanda Fransız vatandaşı olan rehin askerin Kızıl Haç tarafından ziyaret edilmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.
Görüşmeden sonra Şalit'in babası, oğlunun Kızıl Haç tarafından ziyaret edilmesine izin verilmemesini "savaş suçu" olarak niteledi. Ancak İsrail radyosu dahil bazı basın yayın kuruluşları, Filistinliler arasına büyük öfke yaratan bu sözleri, Fransız bakana atfetti.
Bir grup Filistinli, Gazze'ye gelişi sırasında Erez geçiş noktasında Michele Alliot-Marie'nin aracının önünü kesti. İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların yakınları olduğu belirtilen göstericiler, "Gazze'den Defol" sloganları attılar.
Bir hastaneyi ziyareti sırasında da bakanın aracına yumurta atıldı.
Fransız Bakan, yaşananları "önemsiz" olarak niteledi, "Eylemciler arasında öfkelerini anladığım anneler de vardı, başka niyetleri olan kişiler de." dedi.
AFP ajansına göre Michele Alliot-Marie, temasları sırasında Gazze'ye ablukanın kaldırılması çağrısında bulundu; "Abluka, yoksulluğu ve öfkeyi artırıyor. Paylaştığımız değerler adına, Fransa, İsrail'den artık buna son vermesini istiyor" diye konuştu. BBC

'Gazze Siyonistler İçin Sonun Başlangıcı Olacak'

Cihad Cibril Tugayları sözcüsü Ebu Ğassan, Gazze'nin işgalcileri sarsacağını söyledi

23 Kasm 2010
Anadolu Haber

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi – Genel Komutanlık askeri kanadı Şehid Cihad Cibril Tugayları sözcüsü Ebu Ğassan, işgal ordusunun Gazze'ye karşı yapacağı olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olduklarını ve her türlü askeri stratejiyi de hazırladıklarını ifade etti.

Şehit Cihad Cibril Tugayları sözcüsü Ebu Ğassan açıklamasında; “Askeri eğitimini tamamlamış elleri tetikte mücahitlerimiz işgal rejimin şehirlerini, yerleşkelerini ve askeri noktalarını bombaladığında düşmana sürpriz yapmaya hazırdır” dedi.

Siyonist rejimin son tehditleri üzerine yazılı bir basın açıklaması yapan Ebu Ğassan şöyle konuştu:

“İşgal rejimi Gazze sınırından birkaç yüz metre içeri girerken gördüğü direniş karşısında afallıyorsa, bütün Gazze'yi işgal etmeye kalkışırsa acaba durumu ne olacak? O nedenle Gazze işgalci askerlerin piknik yeri olmayacak. Burası onlar için bir felaket ve cehennem olacak. Buraya girerlerse bir daha sağ salim çıkamayacaklar. Gazze, Allah'ın izniyle işgal rejiminin bölgedeki yok oluşunun başlangıcı olacak.

Cihad meşalesinin sürekli yanık tutulmasını sağlamak mücahitlerin görevi olmalıdır. Mücahitlerin işgal rejiminin huzur ve rahat içinde kalmasına izin vermemeleri gerekir. Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye karşı yapacağı olası bir aptallık ona pahalıya mal olacak. Ona uygun yerde ve zamanda karşılık verilecektir. Direnişin daha önce ulaşamadığı noktalara ulaşacak ve onu orada vuracağız.

Filistin halkı yapılacak bir saldırıya karşı kendini koruma hakkına sahiptir. Direniş halkı, halk da direnişi koruyacaktır. İşgal ordusunun halkımızı katletmesine, her tarafı yakıp yıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Olup bitene karşı eli kolu bağlı durmayacağız. Siyonistlerle hesaplaşma listemiz oldukça uzundur. Yaptıklarının hesabını er veya geç verecektir. Cevabımızın sınırı olmayacak. Siyonistlerin bulunduğu her yer bizim hedefimiz olacak. Cibril füzeleri onun kalelerini, askeri noktalarını ve önemli noktalarını yerle bir edecektir”.
fiem

Suçlu 200 İsrail askerinin tam listesi
23 Kasım 2010
İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için düzenlediği Dökme Kurşun Saldırısına Katılan Askerlerin isim,fotoğraf ve künyeleri...
Genç Öncü adlı bir internet sitesi, İsrail'in Savaş suçlusu olarak aranılan hatta birçok Avrupa ülkesine tutuklanma korkusuyla giremiyen askerlerinin isim listesini yayımladı. Haber10.com olarak savaş suçu işlemiş bu kişileri deşifre etmek sorumlu gazetecilik anlayışımızdanır. Takdir sizlere ait.

Liste için: http://www.haber10.com/haber/223154/

Hamas lideri Haniye zafer ilan etti

Hamas'ın Başbakanı İsmail Haniye, Filistinlilerin, Gazze'de ''büyük bir zafer kazandığını'' söyledi.

18 Ocak 2009

Haniye, İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesinden sonra televizyondan yaptığı ilk açıklamasında, ''Allah, bir fraksiyon ya da bir partiye değil, bizlere, halkın tamamına büyük bir zafer bahşetti'' ifadesini kullandı.

Haniye, ''İsrail ordusunun saldırılarını durdurduk ve düşman hiçbir hedefine ulaşamadı'' dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan 22 gün süren saldırılarında en az bin 300 kişi öldü, binlerce insan yaralandı.
haber7

10 Ocak 2009
Gazze’den Türkiye Halkına Mektup!


Gazze’den Türkiye Halkına Bin Selam.

Bismillahirahmanirahim.

Hucurat Suresi’nin 10. ayeti kerimesinde (Şüphesiz müminler kardeştirler) diye buyuran rabbimize hamdolsun ki İslam âleminde kanımıza sahip çıkan Müslümanlar hala vardır. Bizlere Allahın ipine sımsıkı sarılmayı öğreten tek liderimiz Hz. Muhammed(s.a.v’e salat ve selam olsun ki Fethini müjdelediği İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında bizleri mutlu; düşmanımızı kahreden mitingler, eylemler ve destek gösterileri yapılmıştır.

Aziz Müslüman Türkiye Halkı!

Düşmanımıza şunu iletmiş oldunuz: İslam âleminde yabancı bir cisimsin, burada yerin yoktur ve muhakkak bu topraklardan er ya da geç defolacaksın.

Halimizin her türlüsüne Allah’a hamdolsun. Yaramız büyük ama davamız daha büyüktür. Acılarımız çok ama Allah yoluna her şeyimiz feda olsun.

Mücadelemiz Hak batıl mücadelesidir!

Yolumuzun uzunluğu ve uçurumların derinliği ne olursa olsun, yürüyüşümüzü yarı yolda kesemeyiz. Allah (c.c.) bizden malımızı ve canımızı cennet karşılığında satın almıştır. Bizde inşallah karlı bir ticaretteyiz.

Sizden her şeyden önce salih dualar istemekteyiz. Allah Âzze ve Celle’den bizlere sebat ve sabır dileyin. Riyakârlık ve nifaktan korunmamızı isteyin. El-Muîzz’den bize ve tüm İslam âlemine izzet nasip etmesi için dua edin.

Ey Abdülhamit’in torunları!

Ecdadınızı ve Halifelerimizi unutmamız mümkün değildir. Hep birlikte yüzyıllardır İslam sancağı altında yaşadık. Beraberce cihat ettik ve beraberce zaferler elde ettik. Topraklarımızı kanla ve canla koruduk. Ve bilin ki barış ve huzur dolu yüzyılların hatırası, acı dolu birkaç yılla silinemez. Bilakis şimdi gözlerimiz o Hilafetin adaletini daha çok arıyor. Yokluğunu en çok bizler -Filistin halkı- hissediyoruz. Çünkü Hilafetin kaldırıldığı günden beri biz kaybolduk. Yetim ve sahipsiz kaldık. Ve bilin ki Filistin halkı olarak hiçbir zaman o Hilafete ihanet etmedik.

Hilafete ihanet edenler, bize hala ihanet etmektedirler. Muhammet Ali’nin ihaneti bizlere hala aynı topraklardan yapılmaktadır. Şerif Hüseyin’in ayaklanması vatanımızı işgalcilere teslim etmiştir. Bizler tarihi iyi okuduk, daha doğrusu dopdolu yaşadık ve hala yaşamaktayız.

Ya sizler!
Bu tarihi iyi bilir misiniz?
Yoksa Siyonistlerin yalanların mı tekrarlıyorsunuz?

Sakin ha! Araplar bizi arkadan vurdular demeyin! Kalleşleri iyi bilin. Çünkü bizler hala aynı kalleşlerden arda arkası kesilmeyen ihanetlere maruz kalıyoruz. Siz de gördünüz bizlere kapılarını kapatanı. Ölmemizi düşmandan daha çok isteyenleri. İşte bu hainleri iyi bilin. Bunların soyu Arap ve ismen dini İslam olabilir ama inanın düşmanlardan daha gaddardırlar.

Ey din kardeşlerim!

Zafer o kadar yakın ki, Allah’a çok şükür ışıklarını görmeye başladık.

Allahu Tâala Müslümanlara zafer vâdetmiştir ve vadi şüphesiz gerçekleşecektir. Buna inandık ve imanımızın gereği gücümüzün yettiği kadar Allah’ın düşmanları ile çarpışacağız.

Ya zafer ya da şahadet, Allah’ın izniyle başka gayemiz yoktur. Sizde boş durmayın Allah’a koşun, ona yakın olun, dualarınızı iyi amellerle tamamlayın. İşiniz ne olursa olsun ve yeriniz nerede olursa olsun, Allah’ın kabul edeceği şekilde yaşayın.

Ve olur da rabbimiz bize zaferi değil Şahadeti nasip ederse, Mescid-i Aksa’yı size emanet ediyoruz.

Allahu Tâala emanete sahip çıkanlardan eylesin. Allah’a emanet olun.

Kardeşiniz Gazze’li Selahaddin
anadoluhaber

Gazze Şeridi'ndeŞehid sayısı 900'ü geçti

Gazze Şeridi'nde 3. haftasına giren İsrail saldırıları olanca hızıyla sürerken, ölü ve yaralı sayısı da sürekli artıyor. İşte son durum:11 Ocak 2009 23:01

Filistinli kaynaklara göre, ölü sayısı 900'ü aşarken, yaralıların sayısı da 3 bin 700'ü buldu.

İsrail askerleri, Gazze kentini çevreleme harekatını sürdürürlerken, ordu da bugünkü çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğünü ya da yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusunun akşam saatlerinde Gazze kentinin sınır yakınındaki mahallesi Secaiye'de ve bölgenin kuzeyindeki Cebaliye'de evlere açtığı topçu ateşinde 5 Filistinli'nin daha yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

İsrail ordusunun bugün verdiği rakamla benzer biçimde Filistinli kaynaklar da ölenlerin sayısının 40'a yaklaştığını belirtirlerken, yine ölenlerin çoğunun kadınlar ve çocuk olduğunu kaydettiler.

İsrail hava kuvvetlerine bağlı uçaklar ayrıca, Gazze kentinde Kültür Bakanlığı binasını da vurdular.

Görgü tanıklarına göre bombardımanlar, 3 saatlik ateşkes süresince de durmadı.

İsrail askerlerinin sabah saat 02.00 sularında Gazze kentinin Tel El Hava mahallesinin varoşları sayılabilecek Şeyh Eclin ve kentin kuzeyindeki Sudaniye bölgelerinde Filistinli militanlarla girdiği çatışmalar toplam 14 kişinin ölümüne neden olurken, ordunun daha içlere doğru girme yolundaki niyetlerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Yine de askerlerin çatışmalar sonrası çekildiği de belirtildi.

Bu bölgede ölenler arasında, Tel El Hava mahallesinde bombardımana uğrayan bir evde, 2 kardeş, 1 bebek ile 1 genç de bulunuyor.

Filistinli sağlık ekiplerinin verdiği bilgiye göre, Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın liderlerinden birinin evinin bombalanmasıyla, annesi, 1 oğlu ile hamile eşi de yaşamlarını yitirdiler.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye ve Beyt Lahya'da da bombardımanlar ve ölümler durmadı. Beyt Lahya'da bir cami yakınında vurulan bir evde, yaşları 12 ila 16 arasında değişen çocuk yaştaki 6 Filistinli öldü.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Abasan ve Kuza'a bölgelerinin yoğun ateş altında kaldığı belirtilirken, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yetkililerinin, yaralılar için uluslararası kuruluşlardan yardım istedikleri belirtiliyor.

GRAD, AŞDOD'DA ÇOCUK YUVASINI VURDU

Filistinliler de İsrail'in güneyine roket saldırılarını sürdürdüler. Bugün 20 dolayında saldırının yapıldığı güneydeki alanlarda, bir Grad füzesi, Aşdod liman kentinde bir çocuk yuvasını vurdu. 1 kişi yaralanırken, diğer 2 kişinin de hafif yaralandıkları belirtildi. Okulun boş olması, kayıpların meydana gelmesini engelledi.

Atılan roketlerden biri de sınır yakınındaki Sderot kentinde, Sderot Belediye Başkanı David Buskila'nın evinin 10 metre kadar ötesinde patladı.

Gazze sınırına uzak mesafedeki, Necef'in ortasındaki Ber Şeva'ya ise 2 roket saldırısı yapıldı.
haber7

İsrail vahşetinde son rakam 850 Şehid
Filistin acil yardım servislerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 854'e çıktı.
11 Ocak 2009

Gazze Şeridi Acil Yardım Servisi Başkanı Muaviye Hasaneyn, yaptığı açıklamada, bölgede yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısının 854'e çıktığını söyledi.

Ölenlerden 270'inin çocuk olduğunu belirten Hasaneyn'e göre saldırılarda 3 bin 940 kişi yaralandı.

Hasaneyn, ''Cebaliye ve Beyt Lahya'da akşam saatlerinde yeni cesetler bulundu'' dedi.

En şiddetli çatışmaların çıktığı Cebaliye ve Beyt Lahya, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunuyor.
haber7

İsrail Okul Vurdu: 40 Şehid
06 Ocak 2009
Gazze'deki BM okuluna düzenlenen İsrail saldırısında ölü sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

Hastane kaynakları, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumuna ait (UNRWA) okula isabet eden İsrail tank ateşinde ölenlerin sayısının 40'a çıktığını, ölenlerin okula sığınanlar ve yöre sakinleri olduğunu söyledi.

Kaynaklar, 2 tank mermisinin okulun dışında patladığını ve şarapnel parçalarının okulun içine ve dışına saçıldığını açıkladı.

Yüzlerce Filistinlinin, çatışmalar nedeniyle okula sığındığı belirtiliyor.
aktifhaber

Gazze'de Durum Çok Kötü
06 Ocak 2009 18:03BM'nin Filistinli Mülteciler için kurduğu ajansın (UNRWA) başkanı John Ging, Gazze Şeridi'ndeki durumun her geçen saniye daha da kötüleştiğini söyledi.

BM'nin Filistinli Mülteciler için kurduğu ajansın (UNRWA) başkanı John Ging, İsrail'in önce havadan sonra da karadan vurduğu Gazze Şeridi'ndeki durumun her geçen saniye daha da kötüleştiğini söyledi.

Ging, 11. gününe giren İsrail saldırıları yüzünden Gazze Şeridi'nde “bir insanlık trajedisi” yaşandığını belirttiği açıklamasında, “Burada her an kötüleşen korkunç bir trajedi söz konusu. Yaralı insanlar yığın yığın akın ediyor. İnanılır gibi değil” ifadesini kullandı.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ging, “Duyduklarımdan ve gördüklerimden şoke oldum. Yaraların durumuna bakınca, gözle görülür biçimde insanlıktan ne derece uzak bir noktaya ulaştığımız ortada” dedi.

İnsanların şiddetten kaçarak sığındığı BM'nin idaresindeki okulun da vurulduğunu hatırlatan Ging, “Gazze'de güvenli ya da sığınılabilecek tek bir yer bile yok. Herkes korku içinde, travma geçiriyor, çünkü şiddetten kaçacak bir yer yok” diye konuştu.

Hastanelerde ilaç ve elektrik sıkıntısı çekildiğini, bu durumun ağır yaralılar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Ging, “Gazze'de silahların kanunu geçiyor ve buna bir son verilmeli. Şiddet şimdi son bulmalı” diyerek, şunları kaydetti:

“Burada, İsrail'deki, bölgedeki ve dünyadaki yetkililere, birlikte hareket etmeleri ve buna bir son vermeleri için sesleniyorum. Ölümlerden onlar sorumludur. Artık anlayış ya da merhamet istemiyoruz. Elimizdeki görüntülerden herkes neler olup bittiğini tam olarak görebilir.”
aktifhaber

Doğu Kudüs, hızla Yahudileştiriliyor

Müstakbel Filistin devletinin başkenti olarak görülen Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesini Yahudileştirme programı hızla ilerliyor. Mahalledeki evlerinden tahliye tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bir kısım Filistinli ailenin son umut olarak gördüğü İsrail Yüksek Mahkemesinin yerleşimciler ve destekçileri Yahudi örgütler lehine karar vermesi, Filistinli aileleri çaresiz bıraktı. 03.10.2010 KUDÜS netgazete


En son Ekim tarafından Pzr Mar 03, 2013 11:54 pm tarihinde değiştirildi, toplam 15 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Prş Oca 01, 2009 11:54 pm    Mesaj konusu: Allah belanIzI versin.. Alıntıyla Cevap Gönder

03 Şubat 2010
İsrailli Komutan Kabul Etti

Sivilleri vurmak için üzerlerinde silah olup olmamasına bakmadıklarını söyleyen komutan, Gazze katliamını bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 'Dökme Kurşun Operasyonu' sırasında üst düzeyde görev yapan bir komutandan tarihi itiraflar geldi.
The Independent gazetesinin haberine göre, İsrailli üst düzey bir komutan Yedhiot Ahronot gazetesine 5 ay önce Gazze savaşıyla ilgili itiraflarda bulundu ancak bu itiraflar gazetede yayınlanmadı. İtiraflarında İsrail'in son Lübnan savaşında kayıplar verdiği ve bu kayıpları Gazze'de vermemek için farklı bir strateji uyguladıklarını söyleyen İsrailli komutan, "Sebepler ve niyetler duruma göre değişir. Gazze'de normal terörle mücadele operasyonu söz konusu olmadı. Kesin bir fark vardı." dedi.

Haberdeki en çarpıcı nokta ise İsrail'in, asker kaybını önlemek için sivillerin hayat hakkını hiçe sayması. The Independent gazetesi, bu anlamda ortaya çıkan bu gelişmenin İsrail hükümeti üzerinde bağımsız bir inceleme başlatması konusunda büyük baskılar getireceği yorumunu yaptı.

Sivilleri vurmak için üzerlerinde silah olup olmamasını göz önünde bulundurmadıklarını söyleyen komutan, "Askerlerimize karşı intihar saldırısı düzenlemek isteyen birini vurmak için elinde ille de bir silah görmek zorunda değiliz. Bu kişinin bizim askerlerimizi görüp, sonra başka bir arkadaşını askerlerimize saldırması için çağırmasını bekleyemeyiz. "itirafında bulunuyor.

Bir başka askerin görüşlerini aktaran The Independent gazetesi, askerin Gazze'ye yapılan saldırıda savaş kurallarını çiğneyen eylemlerin uygulandığını söyledi. İsmi açıklanmayan İsrailli asker, "Operasyonda bir teröristi tespit etmek için istihbarat bilgisini görmek ve kullanmak yerine tam tersi yapılıyor. Yani önce karşıdaki kişi vuruluyor ondan sonra kim olduğuna bakılıyor." diyor.

Gelişmeyi bazı İsrailli askerlerin de doğruladığını yazan gazete, "Her ne kadar İsrailli askerlerin çoğunluğu Goldstone Raporu'ndaki 'sivillere kasten saldırı' iddiaların doğru olmadığına inansa da, bir çoğu da saldırı sırasında kuralların çok esnek olduğunu ve insanların en ufak bir hareketine ateş etme emri verildiğini söylüyor. Hiç bir sivil burada olmamalı. En küçük bir hareket sinyali ateş etmeyi gerektiriyor." ifadelerine dikkat çekti.

İsrail ordusunun son gelişmeler üzerine yorum yapmaktan kaçındığını yazan gazete, Ordu yetkililerinin konu hakkında bilgi almak için yapılan başvurulara halihazırda yayınlanmış raporları göstererek cevap verdiğini belirtti.
aktifhaber

4.1.2009
Hamas: 2 İsrail askeri rehin alındı

İsrail Gazze saldırısının 8'inci gününde kara harekatına başladı. 10 binlerce yedek asker silah altına çağırıldı. Gazze'nin farklı bölgelerinde Hamas militanları İsrail ordusuyla çatışıyor. Hamas 2 İsrail askerini rehin aldığını duyurdu. İsrail tanklarının saldırısında da 12 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'nin farklı bölgelerinde Hamas militanları İsrail ordusuyla çatışıyor.

İsrail kara birliklerini hava ve denizden de destekliyor. Gazze fiili olarak ikiyi bölünmüş durumda.

Şu ana kadar saldırılarda en az 460 Filistinli sayısı yaşamını yitirirken, yaralı sayısı ise 3 bine yaklaştı.

İsrail askerleri, Nuseyrat, Beyt Lahiye, Han Yunus ve Refah bölgelerinden Gazze Şeridi'ne girdi.
milliyet

İsrail, ambulansları da vuruyor! Yaralıları almaya giden 5 doktor bombardımanda hayatını kaybetti

04 Ocak 2009 İsrail ordusu piyadelerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ve Gazze kentinin doğusundan başlattıkları kara saldırısı devam ederken, ağır bombardımanda yaralıları almaya çalışan Gazzeli 5 doktor hayatını kaybetti.
Dün geceki ağır bombardımanlar sırasında Gazze kenti ve kuzeyindeki Cebaliye'de ambulanslarla yaralılara ulaşmaya çalışan doktorlardan, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa hastanesi doktorlarından İhab Medhun ile Muhammed Ebu Hasira'nın da aralarında bulunduğu 5 doktor ve ambulans şoförleri, ambulansların hedef alınması sonucu öldü.
Şifa hastanesi doktoru, "Ambulanslar rahat hareket edemiyor. Onlar da bombalanıyor. Şu anda, (kuzeydeki) Beyt Lahya'nın güneyinde bir evde, sivillerden 20-25 kadar yaralı var. Ama ambulanslar bombardıman altında oraya gidemiyor" dedi. netgazete

Gazze'de bir anne ile 4 çocuğu öldürüldü
İsrail'in Gazze Şeridi'nde kara saldırılarında, Gazze kentinin Tuffah mahallesinde bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti. Filistinli yerel kaynaklara göre, İsrail bombardımanında evleri hedef olan aileden 5 kişi aynı anda ölürken, çocukların birinin bir, diğerinin iki yaşında olduğu belirtiliyor. Çocukların cesetlerinin parçalanmış halde hastaneye getirildiği de kaydedildi.
netgazete

İsrail tankları Gazze'de cami vurdu, 16 kişi öldü
03 Ocak 2009 - İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'teki camiye yönelik saldırısında 16 Filistinlinin öldüğü açıklandı .
Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, Cebaliye'deki Filistin mülteci kampındaki camiye saldırıdan sonra enkazdan 16 cesedin çıkarıldığını, bunlardan 2'sinin 10 ile 12 yaşlarındaki iki kardeşe ait olduğunu belirtti.
Aynı kaynaklar, ölenler arasında 2 genç kuzenin bulunduğunu belirtirken, İsrail'in namaz sırasında vurduğu camide en az 60 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Kaynaklar, yaralılardan 16'sının durumunun kritik olduğunu da söyledi.
Saldırı sırasında camide 200'den fazla kişinin bulunduğu belirtiliyor.
netgazete

İSRAİL LEŞLERİNİ BÖYLE GİZLEYECEK!
4 Ocak 2009
Verdiği kayıpların duyulmasını istemeyen İsrail, bakın ne yaptı....
İsrail leşlerini dünyadan gizlemek için ciddi kararlar alıyor. Birçok kaynak İsrail'in bu akşam başlattığı kara harekatında onlarca kayıp verdiğini açıklarken, İsrail medya ve askerlerine yasak getirdi.

El Cezire televizyonu İsrail Ordusu'nun kara harekatında dair medyaya haber yasağı getirdiğini duyurdu. El Cezire ayrıca harekata katılan tüm askerlerin cep telefonlarının da toplatıldığını aktardı.

"15 ASKER ÖLÜRSE İSRAİL ÇÖKER"

Vakit Gazetesi'nin Orta Doğu Uzmanı yazarı Ahmet Varol, İsrail'in böyle bir yasaklama getirmesini şöyle yorumladı: "İsrail bunu daha önce de yapmıştı. Savaşta verdikleri kayıpların ortaya çıkmasını istemiyorlar. Çünkü kayıplara yönelik haberler İsrail'de halk ve asker üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Doğrudan doğruya 15 kayıp varsa İsrial için moral çöküntüsü başlamış demektir"
haber10

Gazze'de bir İsrail askeri öldüİsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bir İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.
04 Ocak 2009
Gazze'de insani kriz yokmuşHamas'ın ciddi bir derse ihtiyacı vardıPeygamberini öldüren bir kavim
Bunun, dün akşam kara saldırısının başlatılmasından bu yana İsrail'in ilk kaybı olduğu belirtildi.

Ordu, askerin Gazze'nin kuzeyinde sabah saatlerinde havan topu saldırısında öldüğünü açıkladı

Gazzeli damat: "Burada ölmek istiyorum"
04.01.2009
İzmir'deki ailesinin Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım istediği Burcu Najjar'ın eşi Nasır Najjar, ''Gazze'de doğdum, Gazze'de ölmek istiyorum. Doğduğum toprakları, evimi, işimi bırakmak istemiyorum'' dedi.

İZMİR - Filistinli Nasır Najjar, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmesinin ardından ''durumun tam anlamıyla korkunç'' olduğunu söyledi.
Ölülerin ve yaralıların yerlerde yattığını, çok riskli olduğu için ambulansların bölgeye giremediğini anlatan Najjar, yaralılara yardım edilemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tam korku filmi gibi, yaralılar kurtarılmayı bekliyor. Bizim evimize de füze parçası isabet etti. Hem bomba seslerinden, hem korkudan uyuyamıyoruz. Patlamalardan evimiz sallanıyor. Ekmek yok, pirincimiz de bitmek üzere. Marketler kapalı. Hiçbir yer açık değil. Zaten gizlice dışarı çıkıyoruz. Dışarı çıkmak çok riskli, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Saldırının ilk günü kalp hastası olan annemi ilaç bulamadığımız için kaybettik.''

''AİLEMİ GÖNDERMEK İSTİYORUM''
Türk Konsolosluğu'nun kendilerine ''tahliye'' önerisinde bulunduğunu ifade eden Najjar, şöyle devam etti: ''Ben Gazze'de doğdum, Gazze'de ölmek istiyorum. Kardeşlerim de burada. Burada avukatlık yapıyorum, müvekkillerim, dosyalarım var. Doğduğum toprakları, evimi, işimi bırakmak istemiyorum. Eşim Burcu'ya biri 4 aylık olan 4 çocuğumuzla birlikte Türkiye'ye dönmek istiyorsa dönebileceğini söyledim. O da evden çıkmayı riskli buldu. Beni de burada bırakmak istemiyorlar. Ben kardeşlerimi bırakamam, 'Ailemi kurtarayım, buradaki insanlar ölsünler' diyemem. Sanıyorum Burcu da benim gibi düşünüyor.''
gazeteport

İsrail Kara Birlikleri Gazze'de

İsrail saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 460'ı geçti. İsrail kara birlikleri Gazze Şeridi'ne girdi.

03.01.2009
İsrail kara birlikleri, Gazze Şeridi'ne girdi. Tankların ateşinde Filistinli bir çocuk öldü, 11 Filistinli de yaralandı. İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 460'ı geçti.
Havadan da desteklenen İsrail kara birlikleri, karanlığın çökmesi ile sınırı 3 noktadan geçti. Cebaliye mültice kampı ile Beyt Hanun'un doğusu ve Karni geçiş noktasından bölgeye giren İsrail askerlerinin sayısına ilişkin açıklama yapılmadı.

Bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı ve patlamaların duyulduğu bildiriliyor.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise "Gazze Şeridi İsrail ordusuna mezar olacak" denildi ve İsrailli askerlerden bazılarının öldürüldüğü belirtildi.

Hamas'ın El Aksa radyosu dahil olmak üzere yerel radyolar, Gazzelilere acil durumlarda aramaları gereken numaraları sürekli hatırlatıyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada "İsrail topraklarına roket atılan bazı bölgelerde kontrolü ele alacağız. Amaç, bölgede Hamas'ın terör altyapısını çökertmek. Harekat günlerce sürecek." denildi. Savunma Bakanı Ehud Barak da harekatın kısa ve kolay olmayacağını söyledi.

İsrail kabinesi de, onbinlerce yedeğin daha silah altına alınması için talimat verdi.

İsrail'in Kanal 10 Televizyonu ,"basına kapalı" bir toplantıda İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in "Amacımız Hamas'ı iktidardan indirmektir" dediğini de öne sürdü.

Aynı televizyon,İsrail askerlerinin, Gazze şeridi'nin kuzeyinde yaşayanları, "evlerini boşaltmaları" konusunda uyardığını da bildirdi.

Öte yandan Avrupa Birliği dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti, İsrail'in kara harekatını saldırganlık olarak değil, savunma amaçlı gördüklerini açıkladı. Açıklamada ayrıca Avrupa Birliği'nden bir heyetin yarın bölgeye gideceği ve bu ziyaretin sonucunun bekleneceği belirtildi. TRT

01 Ocak 2009
“Allah belanızı versin..!” diyebilir miyim?
Serdar Akinan

İsrail’in katliamı hızla sürerken Türk medyası üzerinden bir okuma yapmak mümkün.

Mesela bazı köşe yazarlarını okuyor musunuz? Başbakan’ın İsrail’e çıkışına öfkeliler...

Başbakan Erdoğan sözlerine dikkat etmeliymiş...

İsrail’i bu kadar sert kınayan tek bir lider dünyada yokmuş.

Bu müsvedde vicdanlıların değil gazeteciliklerinden insanlıklarından şüphe duyuyorum.

22 Aralık tarihinde Ankara’da ne oldu? Çok açık değil mi?

Başbakan’ın bu öfkesi neden?

İsrail açıkça yalan söyledi. Ankara’yı kandırdı... O -sözüm ona- “tarihsel misyonu” bir kalemde silip çöpe attı.

Başbakan’ın satır aralarındaki öfkeyi doğru okuyun. Akacak kanı gördü... Vicdanı kustu.

Bunu görmeyen “uzman” gazeteciler, Başbakan’ı uyarıyorlar...

“Aman, sözlerine dikkat et..!”

Çocuklar ölüyor... Masum çocuklar... Kör müsünüz? Gelen görüntüleri, fotoğrafları görmüyor musunuz?

Bu arada o “liberal aydınlar” nerede?

İsrail’e sesinizi yükseltmeyin... Hamas’ı kınayan ABD’ye susarak destek atın... “Demokrasinin kalesi” AB’nin eylemsizliğine katılın...

Çeçenistan’da, Bosna’da aynısını yapmadınız mı?

Soros’un sevgili çocukları nerede? Sesiniz neden çıkmıyor? Neden meydanlarda sizi göremiyoruz?

Hadi bir zahmet bir özür kampanyası daha yapın...

Altı üstü bir internet sitesi...

Bir “tık”...

İnsanlıktan özür dileyin...

“Sessiz kaldık... Özür dileriz...”

Susmayın...

Bebeklerin cesetlerine bakarken ne hissediyorsunuz?

İşte “açık toplum”, işte “demokrasi”, işte “ABD”, işte “insan hakları”...

Bu kanlı katarın elbette bir iki vagonu daha var...

Arap yönetimleri... Kuzey Irak Kürtleri... Kürselleşmeci “cici” cemaatlerin ABD’de mukim “işbilirlikçi” efendileri... İsrail ordusunun Türkiye’de eğitimine ses çıkartmayan “ulusalcılar”... Zırt pırt açıklama yapan asker...

Mesele din değil... Mesele etnisite değil... Mesele siyaset değil... Mesele nereden nemalandığınız veya kimliğinizi neye göre inşa ettiğiniz de değil...

Mesele çok basit... İnsan olmak.

O fotoğraflara bakın... O çocuk cesetlerine...

Yüreğinizden yükselen ne?

Bu kadar laf ettik vitrindekilere... Okuyanlar, izleyenler, susanlar... Siz? Biz...Yani hepimiz...?

Türkiye’nin en çok okunan internet sitelerinde, “en çok tıklanan haberler” diye bir bölüm var...

Son üç gündür bakıyorum sıralamalara...

En çok tıklanan Gazze’den gelen haberler ve fotoğraflar değil...

Kim kimi nasıl düzmüş... Kimin poposu daha seksiymiş... 2008’in en çok tıklanan memesi nasılmış...

Ey Türkiye, vicdanın nerede? Nerende?

“Allah belanızı versin..!” diyebilir miyim?

AKŞAM

HAMAS Başbakanı: Zafer yakındır

Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze'de ateşkes görüşmeleri için öncelikle İsrail'in bu bölgeye saldırılarının durması gerektiğini söyledi.

Filistinli Hamas grubunun lideri İsmail Haniye, Filistin halkına hitaben yaptığı TV konuşmasında, “zafer yakın” dedi.

Konuşmasında, “İsrail'e karşı mücadeleyi kazanacaklarını” söyleyen Haniye, “Gazze'deki ve her yerdeki Filistin halkına, kazanacaklarını, bunun kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz” dedi.

Haniye açıklamasında, ''birinci olarak, Siyonist saldırı ön şartsız biçimde son bulmalı. İkincisi kuşatma kaldırılmalı, tüm geçişlere izin verilmeli. Çünkü kuşatma, Gazze'deki bütün sorunların kaynağı'' dedi.

Haniye, ateşkes çağrılarına atıfla, ancak bu koşulların sağlanmasından sonra, ''istisnasız her konuya değinilebilecek görüşmelerin mümkün olabileceğini'' kaydetti. anadoluhaber

31 Aralık 2008
KKTC'DE ÖĞRENCİLER İSRAİLİ PROTESTO ETTİ...VİDEO

Dün KKTC'de Öğrenciler İsrail'i Protesto Etti.Gazze'de Yapılan Katliama Dünyanın Her Tarafından Tepkiler Artarak Sürüyor,KKTC'de Öğrenim Gören Farklı Görüşlerden Öğrencilerde Gazze İçin Sokağa Çıktı Ve Allah'a Ellerini Açıp İsraili lanetlediler...

Terör devleti israil' e Kıbrıs'tan verilen cevap gerçekten görümeye değer......İşte o video:

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/12/kktcde-renciler-israili-protesto.html

KAYNAK:İslami Gündem Haber

01 Ocak 2009
Coca Cola iç Filistinli katlet!
içerdiği maddeleri tepkilere rağmen ısrarla gizli tutan Coca Cola'nın İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz?

Gazze'de yüzlerce Filistinli'yi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail'in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması. İçerisinde türlü maddeler bulunan Coca Cola'yı her içtiğinizde, aynı zamanda İsrail ordusuna bomba teminatı sağlıyorsunuz.

Coca Cola'nın yaptığı reklamlardan birinde aynen şöyle deniliyor: Coca Cola iç, İsrail'i destekle. Amerikan ürünlerini destekleyerek, İsrail'e destek verin'

Belçika'da, Sağlık Bakanlığı'nın bu ürünü içenlerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü ve bu
içeceğin içerdiği maddeler nedeniyle alyuvarların eridiğini, dolayısıyla kansızlık meydana geldiğini bildirdiği Coca Cola, elde ettiği karının yüzde 50'sini de İsrail ordusuna aktarıyor.



Hindistan'ın geçtiğimiz yıl tamamen yasakladığı, Letonya'da ise okullardaki satışını tamamen, dışarıda ise çocuklara satışını yasakladığı Coca Cola firması, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail'in de en büyük destekçisi.

EN FAZLA TÜKETENLER MÜSLÜMAN ÜLKELER

Yahudilerin yaşadığı alanlarda yaptığı reklamlarda, Coca Cola içenlerin aynı zamanda İsrail'e destek verdiği mesajı veren firma, elde ettiği karının büyük bir bölümünü ise Müslümanlardan karşılıyor. Yapılan araştırmalara göre Coca Cola içenlerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeler teşkil ediyor. Yani Müslüman ülkeler kendi elleriyle İsrail'e uçak, bomba, tank ve tüfek sevkiyatı gerçekleştiriyor. anadoluhaber

01 Ocak 2009
Gazze için Noel Baba`yı ağaca astılar


Kayseri`de bir grup genç, İsrail`in Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstermek amacıyla `Noel Baba` maketini darağacına astı.
Melilkgazi ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde toplanan bir grup genç, İsrail saldırılarını kınamak amacıyla elinde İsrail bayrağı ve oyuncak bebek bulunan Noel Baba maketini darağacına astı. Asılan maketin elindeki oyuncak bebeklerin kanlı olması dikkat çekti.

Eylemle ilgili açıklamalarda bulunan Emin Gürpınar, İsrail"de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yapılan eziyetleri ve işkenceleri simgelemek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Gürpınar, "Bu
yaptığım çalışma, tamamen bireysel bir çalışmadır. Filistinli kardeşlerimizin yaslarını paylaşmak istedik. Bunu yaparak insaniyet maskesi altında yatan canavarları simgelemek istedim" dedi anadoluhaber

İsrail namaz vakti camiyi vurdu: 10 ölü
Diğer DÜNYA haberlerini okumak için tıklayınız...

Katliamlarına son vermeyen İsrail çizgiyi gittikçe aşıyor. Bu sefer Gazze'de namaz vakti bir camiyi vuran İsrail'in saldırısında 10 kişi öldü.
03 Ocak 2009
İsrail'in bütün dünya tarafından kınanan Gazze Şeridi'ne yönelik yeni bir saldırısında en az 10 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'deki bir camiye yönelik yeni saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı. haber7

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Hamas'la ateşkes 'ihtimali'ni dahi reddetti,''Ciddi bir ders vereceğiz''
Şimon Peres, Amerikan ABC televizyonundaki haber programı "This Week"te yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ni işgal etme ya da Hamas'ı ezme niyetleri olmadığını, amaçlarının terörü ezmek olduğunu" söyleyerek, "Hamas'ın gerçek ve ciddi bir derse ihtiyacı var. Şimdi bu dersi alıyorlar" dedi. Şimon Peres, Hamas'ın saldırıları devam ettiği sürece ate şkes ilan etmelerinin söz konusu olmadığını da belirtti. 04.01.2009 WASHINGTON netgazete

İsrail, İslam Üniversitesi'ni de vurdu!
İsrail, Filistin'de ölüm kusmaya devam ediyor. Bu gece de savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki İslam Üniversitesi'ni bombaladı.
29 Aralık 2008

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in kıyı bölgesine yönelik seri hava saldırıları çerçevesinde, Hamas'ın kültürel simgesi olarak kabul edilen İslam Üniversitesi'ni bombaladığı bildirildi.
haber7

İsrail uçakları, geceyarısı Gazze'yi yine bombaladı
Filistinli hastane kaynakları ve görgü tanıkları, saldırılardan ikisinin Refah bölgesinde Mısır'a açılan tünelleri hedef aldığını, bu saldır ıda tünellerden birinin çökmesi sonucu içeride çalışan 2 kişinin öldüğünü, bir kişinin ağır yaralandığını, bir diğerinin de kaybolduğunu, ayrıca tünel dışında bulunan 2 kişinin daha yaralandığını belirtti. Güvenlik kaynakları, üçüncü saldırıda, Han Yunus'un doğu kesiminde Hamas'ın askeri kanadının eski bir üssünün hedef alındığını kaydetti. 05.09.2010 GAZZE netgazete

09 Nisan 2011
Gazze'de Şehit sayısı 14'e yükseldi!

İşgalci siyonist İsrail 'in uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

İşgalci siyonist İsrail ateşkes ilan edilmesine rağmen Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda çoğu sivil 40'tan fazla kişi de yaralandı
haber1001

Siyonist işgal yönetimi, bu gece Gazze'yi bombaladı

22 Mart 2011 Salı 01:45
Bölgeden gelen bilgilere göre Cebali Sadi bölgesi olmak üzere Gazze'nin büyük bir bölümünde şiddetli bombardıman yapıldı.

Bombardımanın zamanlamasıysa dikkat çekiyor. Dünyanın dikkati Libya'ya yoğunlaşmışken bombardımanın olması, İsrail'in fırsattan yararlanmaya çalışması olarak yorumlanıyor.

Saldırıların 23:00 sularında başladığı ve 7'si çocuk 17 kişinin yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

Filistinli direnişçiler, İsrail'in hava saldırından sonra misillemede bulundu

İsrahaber'in haberine göre direnişçiler füzelerle karşılık verdi.

İsrail'in Askalan ve Sderot kentlerinin hedef alındığı, füzelerin atılmasından sonra kentte sirenler çalındığı bildirildi.

İsrail'e ait insansız hava araçlarının Gazze semalarında da dolaştığı belirtilirken, Siyonist devletin Gazze'ye karşı geniş çaplı bir operasyon hazırlığı içinde olduğu da iddia edildi.

haber5

İsrail Ordusu 4 Filistinliyi Öldürdü

İsrail tanklarının Gazze Şeridi'ndeki bir eve ateş açması sonucu ölenlerden 3'ü 16 yaşından küçük...

22.03.2011

Gün içinde Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına havan topu saldırısı düzenlenmişti. Son günlerde buna benzer saldırılarda artış gözleniyordu.
Hamas’ın açıklamasına göre İsrail tankları Gazze Şeridi’nin doğusundaki bir eve ateş açtı. Olayda 3’ü 16 yaşın altında, aynı aileden 4 Filistinli öldü. Aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaralandı. TRT

İsrail, Gazze'yi ikinci kez vurdu: 9 ölü
23 Mart 2011
İsrail, akşam saatlerinde Gazze kentinde İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds üyelerini hedef aldı. Saldırıda El Kuds'ün 4 üyesi hayatını kaybetti. Bugün içinde ise ölen Filistinli sayısı 9 oldu..

İsrail ordusu, akşam saatlerinde Gazze kentinde İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds üyelerini hedef alan bir saldırı düzenledi. Saldırıda Saraya El Kuds'ün 4 üyesi hayatını kaybetti.

Böylece, İsrail'in bugün Gazze'de düzenlediği operasyonlarda ölen Filistinliler'in sayısı 9'a yükseldi. Öğleden sonra Gazze'nin doğusundaki Secaiye'de bir eve açılan top ateşinde 4'ü aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Gazze'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Gazze kentinin Zeytun mahallesinde, El Rantisi Camii etrafında bulunan bir grup Saraya militanı, halk arasında 'zennene' adı verilen pilotsuz hava araçlarından atılan iki füzeyle vuruldu.

Saraya El Kuds sözcüsü Ebu Ahmed, saldırıyı doğrulayarak, ölenlerin örgüt içindeki üst düzey askeri liderlerden olduğunu belirtti. Ebu Ahmed, saldırıya karşılıklarının "pek yakında ve farklı" olacağını ifade etti. haber10

Filistinlilerden Kısas Eylemi: Kudüste Patlama
23 Mart 2011

Kudüs'te bir otobüs terminali yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

İsrailli kaynaklardan alınan bilgiye göre, patlama kentin Yahudi mahallesinin girişinde bir otobüs terminalinin yakınlarında meydana geldi. Patlama yerine onlarca ambulans sevk edildi.

Görgü tanıkları patlama esnasında otobüsün havaya uçtuğunu söyledi.

Polis, onlarca ölü veya yaralı olduğunu açıkladı. Patlamanın Yahudi mahallesinde bir otobüste meydana geldiği belirtildi.

Eylemin işgalci İstail'in Gazze'deki kanlı saldırısına misilleme olarak yapıldığı tahmin ediliyor.
Sıradışı

Filistinli akıncı grupların saldırgan işgalci İsrail'e misillemeleri sürüyor
23 Mart 2011
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli akıncı grupların saldırgan işgalci İsrail'e havan toplu misillemeleri sürüyor.

Akşam saatlerinde Gazze yakınlarındaki Aşkelon kentine 7 havan atışı yapıldı. Ancak, Aşkelon sahillerine ve açık alanlara isabet eden havanlar, herhangi bir ölüm ya da yaralanmaya neden olmadı. Sıradışı


En son Ekim tarafından Çrş Şub 03, 2010 11:20 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Oca 05, 2009 8:39 pm    Mesaj konusu: Gazze'de, bugün 7 Yahudi asker daha yaralandI Alıntıyla Cevap Gönder

Gazze, 3 haftada yerle bir oldu. 22 bin bina yıkılıp, tahrip oldu. Okul ve hastaneler kullanılamıyor
19 Ocak 2009
İsrail'in 3 hafta boyunca Gazze Şeridi'ni hava ve karadan ağır şekilde bombalaması sonucu çok sayıda kadın ve çocuk da dahil olmak üzere bin 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı ve sakat kaldı. Bunların yanı sıra İsrail saldırılarında zaten dünyanın en fakir bölgeleri arasında olan Gazze Şeridi'nde büyük maddi hasar da meydana geldi. Bölgedeki maddi kaybın boyutunun 2 milyar dolara yakın olduğu bildirildi.
Filistin Merkez İstatistik Bürosu, Gazze Şeridi'nin saldırılar sonunda 'Felaket bölgesi' olduğunu ve tahmini maddi hasarın 1.9 milyar dolar olduğunu açıkladı. Büro başkanı Loai Şabani, yaklaşık 22 bin ev ve kamu binasının ya tamamen yıkıldığını ya da büyük ölçüde tahrip olduğunu, altyapının yanı sıra ekonominin de büyük zarar gördüğünü kaydetti. Şabani, "Saldırılarda kamu hizmetleri altyapısı, kamu binaları, evler; sağlık, eğitim ve spor tesisleri ve hatta UNRWA (Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Örgütü) kurumları tahrip oldu. Sosyal ve ekonomik hayat tamamen felç oldu" dedi.
Filistinli yetkili, en büyük zararın tarım sektöründe olduğunu, zirai mahsullerin yüzde 80'inin İsrail saldırılarından dolayı imha olduğunu ifade etti. Şabani, 4 bin 100 binanın tamamen yıkıldığını, 17 bin binanın da kısmen yıkıldığını ve bunların artık kullanılmalarının güvenli olmadığını ifade etti. Bunlar arasında okullar ve hastaneler de var. Yıkılan ve tahrip olan binaların, Gazze Şeridi'ndeki tüm yapıların yüzde 14'ünü teşkil ettiği kaydedildi. netgazete

GAZZE'DE ŞEHİD SAYISI 1000'İ AŞTI
14 Ocak 2009
Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının bini aştığını açıkladı
Gazze Acil Hizmetler Müdürlüğü'nden Muaviye Hassaneyn bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, ölü sayısının bin 10'a yükseldiğini söyledi. Hassaneyn, yaralı sayısının ise 4 bin 600'den fazla olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Şifa Hastanesi doktoru Hamis el-Essi ise yaralılardan 400'ünün durumunun “çok ciddi” olduğnu belirtti. Essi, ölü ve yaralıların yüzde 50'sinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi. Essi, geri kalan yüzde 50'nin ise çoğunluğu sivil olan erkeklerden oluştuğunu ifade etti. haber10

Gazze Şeridi'nde 300'den fazla çocuk öldürüldü

BM Çocuk Fonu (UNICEF), İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 300'den fazla çocuğun öldürüldüğü bildirdi. UNICEF yetkilisi Ann M. Veneman, BM örgütünün çocukların durumuna ilişkin yıllık raporunu yayımlayacağı Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yaptığı açıklamada, İsrail'in 19 gündür havadan, denizden ve karadan saldırı düzenlediği Gazze'de 1500'den fazla çocuğun da yaralandığını kaydetti. 15.01.2009 JOHANNESBURG netgazete

Yemen'in başkenti Sanaa'da dün düzenlenen İsrail'i protesto gösterisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Chavez'in resimleri damga vurdu...
17 Ocak 2009

İsrail'in Gazze katliamı protesto eden yüzbinlerece Yemenli, kendi liderlerinin tepkisizliğine, Chavez, Erdoğan ve Şeyh Hamad'ın posterlerini taşıyarak isyan etti.

Yemen'in başkenti Sanaa'da yüz binlerce kişi Gazze'deki İsrail vahşetini protesto için protesto eylemi düzenledi. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ERDOĞAN TA NEREDEN KALKIP GELDİ

Mitingde, İsrail büyükelçisini ülkesinden göndererek bir anda Müslümanlar tarafından 'kahraman' ilan edilen Venezuela lideri Hugo Chavez, İsrail'e en sert tepkiyi gösteren lider olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emeri Şeyh Hamad bin Halifa Tani'nin posterleri taşınırken, Yemenliler kendi liderlerine de mesaj gönerdi.

Yemenliler, "Bizim liderlerimiz ne yapıyor? Bakın Erdoğan ta nereden kalkıp geliyor Gazez için. Arap ülkesi olamayan Venezula İsrail'le diplomatik ilişkilerini kesiyor, bizimkiler daha ne kara bekleyecek?" diye öfkelerini dile getirdi. haber7

İsrail ile Hamas çatışmaları sokaklara kaydı
12 Ocak 2009
İsrail kara birlikleri ile Hamas güçleri arasındaki çatışmalar Gazze şehrinin dış mahallelerinde devam ediyor.

Ateşkesin sağlanmasına yönelik diplomatik çabalar sürerken, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni bugün yaptığı açıklamada, Gazze operasyonlarının ne zaman biteceğine ancak İsrail'in karar vereceğini söyledi.

Tüm dünya katliamı canlı yayından takip ederken, 27 Aralık'ta başlayan İsrail saldırılarında ölen Filistinliler'in sayısı bine yaklaştı. Yaralı sayısı 4 bini aştı. Ölenlerin büyük bir çoğunluğunu siviller oluşturuyor. Bugün son olarak aralarında bir sağlık görevlisi, 2 kadın ve 2 çocuğun da bulunduğu en az 10 Filistinli İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

Hamas liderlerinden İsmail Haniya ise daha önceden kaydedilen konuşmasında bir taraftan direnişe devam ettiklerini, diğer taraftan ise siyasi kanallardan bir anlaşma aradıklarını ifade etti.

İsrail bir taraftan havadan savaş uçakları ile bombardımana devam ederken, yerleşim birimlerini kuşatma altına alan İsrail tankları da top ateşiyle hedefleri vuruyor. Bu arada İsrail, tıbbi malzeme, battaniye ve diğer temel ihtiyaç maddeleri yükle 164 kamyonun Kerem Şalom ve Karni geçiş kapılarından Gazze'ye girişine izin verdi. Ancak elektrik, su ve yakıtın olmadığı Gazze Şeridi'nde yardımların yetersiz kaldığı ve İsrail'in bombardımana ara verdiği 3 saat gibi kısa sürede dağıtımının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

İsrail ordu sözcüsü, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin, Hamas örgütü üyelerinin evlerini bombaladığını bildirdi. Gazze Şeridi çevresinde ise İsrail askerleri ile Hamas güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor. Özellikle Han Yunus'un doğusu ile Cebeliye ve Beyt Lahiya'nın doğu ve güneyinde çatışmaların yoğunlaştığı kaydediliyor.

Bugün ilk kez yedek birliklerini de Gazze'ye nakleden İsrail ordusu, Hamas direnişi nedeniyle şehrin içine giremiyor. İsrail askerleri, Hamas'ın stratejik bir avantaja sahip olduğu düşünülen meskun mahallere girmekten uzak duruyor.
Bu arada Hamas ve İslami Cihad bugün yaptıkları iki ayrı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze Şehri'nin güney ve doğusunda ilerlemesini engellemeyi başardıklarını bildirdi. İsrail ordusu ise, şu aşamada nüfusun yoğun olduğu bölgelere girmeyi hedeflemediklerini söyledi. haber7

GAZZE'DE ŞEHİD SAYISI 763'E ÇIKTI
8 Ocak 2009
Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail'in 27 Aralıkta başlayan saldırılarında ölü sayısının 763'e çıktı
İsrail'in 27 Aralıkta başlayan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölü sayısının 763'e çıktığı bildirildi. Filistinli kurtarma servisleri, bombardımanlara ara verilmesinden faydalanarak sayısız yeni cesedin bulunduğunu ve yeni kanlı bombardımanlarda ölü sayısının 763'e tırmandığını açıkladı.

Gazze Şeridi'ndeki acil servis baş sorumlusu Muaviye Hasaneyn, dün gece ölü sayısının 700 eşiğini geçtiğini hatırlattığı açıklamasında, bugünkü yeni saldırılar sonrasında, aralarında çocuk ve kadınların yer aldığı 20 kadar kişinin cesedinin bulunduğunu ve bombardımanlara 3 saat ara verilmesi sırasında bina enkazlarından cesetlerin çıkarıldığını kaydetti.

Hasaneyn, “Cebaliye, Atatra ve Zeytun mahalleleri başta olmak üzere, girebildiğimiz bölgelerde yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısı 763'e ulaştı” dedi. haber10

Filistin'e destek için dev miting
Hediye Levent'in haberi
Suriye'nin başkenti Şam'da, Gazze'ye destek için yüz binlerce kişinin katıldığı mitingde "Selam sana Erdoğan" sloganları atıldı.08 Ocak 2009 17:20

Yaklaşık 4 saat süren mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ifadelerinin yer aldığı pankartlar açıldı. Gazze sorununun çözümü ve saldırıların bir an önce durdurulması için gösterdiği çaba nedeniyle Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar atıldı.

"Selam sana Erdoğan" ve "Kardeş Türkiye Gazze'deydi" sloganlarının yanı sıra El Cezire ve Suriye Televizyonuna açıklamalar yapan göstericiler Türkiye'nin tavrının bölge ülkeleri tarafından da örnek alınması gerektiğini söyledi.

Tarihi Hicaz Demiryolu İstasyon Binasının önünde düzenlenen mitinge, Baas Partisi yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Suriye'de yaşayan Filistinlerin de yer aldığı mitinge, Şam dışındaki yerleşim birimlerinden de katılımın olduğu belirtildi.

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocukları temsilen oyuncak bebeklerin de kullanıldığı gösteride, İsrail bayrakları yakıldı. haber7

İsrail saldırısının 10. günü! Gazze'de 550 Filistinli hayatını kaybetti, bugün 20 Filistinli çocuk öldü

Gazze'de doktorluk yapan Muaiye Hassaneyn, gün boyunca ölen 3 bebeğin, evleri enkaza dönen ve 13 cesedin çıkarıldığı Samuni ailesinden olduğu kaydedildi. Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, can kayıplarının yaklaşık 200'ünü sivillerin oluşturduğu, yaralı sayısının da 2 bin 500 civarında olduğu belirtiliyor. Saldırıların başından bu yana da 1'i asker olmak üzere toplam 5 İsrailli'nin öldüğü kaydediliyor. 05.01.2009 GAZZE netgazete

Gazze'de şehid sayısı 527'ye yükseldi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı hız kesmiyor. Ölü sayısı 527'yi aştı. İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, operasyonun "terörle savaş" olduğunu öne sürdü ve "Herkes tarafını seçmek zorunda" dedi.
İsrail ordusu, hava saldırılarının ardından başlayan kara harekatında onlarca Hamas militanının öldürüldüğünü, yaralanan 6 İsrailli askerden ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İsrail kuvvetlerinin, Beyt Lahya’nın iç kesimlerine doğru ilerlediğini ve burada yaşayanlara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğu iddia edildi.

AMBULANSI VURDULAR

Ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve Gazze kentinin doğusundan çatışma sesleri geldiği belirtildi. Hamas, uçak, helikopter ve tanklarla ateş açan İsrail kuvvetlerine RPG ve havan toplarıyla cevap veriyor.
Gazze kenti, İsrail kuvvetleri tarafından neredeyse tamamen çember içine alındı. Gazze Şeridi’ndeki diğer kesimlerle bağlantısı kesildiği, zırhlı birliklerin, Gazze’ye açılan tüm yolları kontrol altına alındığı bildirildi.

Uluslararası topluluk, derhal ateşkes sağlanması çağrılarına devam ediyor. Devam eden saldırılarda, 4 ambulans ile 3 seyyar klinik imha edildi, Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Şamala’nın evi yerle bir edildi.

27 Aralık'tan bu yana düzenlediği saldırılarda İsrailli 4 sivil ile bir askeri öldüren Hamas, 6 askeri vurduğunu açıkladı. İsrail polisi de, Aşdod ve Berşeba dahil bazı kentlere 24 roketin düştüğünü, ölen veya yaralanan olmadığını belirtti. akşam

Gazze'de, bugünkü çatışmalarda 7 İsrailli asker yaralandı
05 Ocak 2009
İsrail'in Cumartesi akşamı başlattığı kara harekatında Gazze Şeridi'nde çatışan askerlerinden 7'si daha yaralandı.
Yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğu söylenirken, birinin de subay olduğu ifade ediliyor.
İsrail askerlerinin kara harekatının ilk gününde biri subay, diğeri kıdemli çavuş iki asker ağır yaralanmış, bunlardan Kıdemli Çavus Dvir Emanueloff'un öldüğü dün açıklanmıştı.
Emanueloff, İsrail'in kara harekatında kaybettiği ilk asker oldu.
Filistin tarafında ise ölü sayısı giderek tırmanıyor. Saldırıların 10. gününde ölü sayısı 530'u, yaralı sayısı da 2500'ü aştı. Gazze'de ölenlerden 100'e yakınını çocuklar oluşturuyor.
İsrail'de ise aynı dönemde Filistinlilerin attığı roket saldırılarında 4 İsrailli öldü, onlarca kişi de yaralandı netgazete

İsrail, Gazze'de, 7 kişilik aileyi katletti
İsrail birliklerince bugün Gazze'ye düzenlenen ikinci saldırıda 7 kişilik bir Filistin ailesinin öldüğü bildirildi. Filistinli sağlık görevlileri, saldırının Gazze kentinin dışındaki Beach mülteci kampına düzenlendiğini belirtti. Gazze'de kara saldırısı başlatan İsrail'e ait bir tankın yine bugün Gazze kentinin doğusunda Zeytun semtinde açtığı ateş sonucu 3 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirilmişti. 05.01.2009 GAZZE netgazete

Gazze'de bugün 13 çocuk öldürüldü
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara, hava ve denizden yaptığı saldırılarda bugün en az 24 Filistinli sivil öldü. Gazze şehrinin Zeytun mahallesinde şafak vakti İsrail tanklarının ateşiyle yıkılan evde bir aileden 13 kişi öldü. Saldırıda baba, anne ve bunların 4'le 15 yaşları arasındaki 8 çocukları ölenler arasında. İsrail'in engellemesi sonucu ambülanslar ancak bu sabah bölgeye ulaşabildi. İsrail donanması da bu sabah Gazze şehir plajının batısındaki mülteci kampında bir evi bombaladı. Görgü şahitleri bombalama sonucu baba, anne ve 5 çocuğun öldüğünü bildirdi. Beyt Hanun'da da tank saldırısı sonucu 4 sivil öldü. 05.01.2009 GAZZE - netgazete

Venezuela'da göstericiler, İsrail Büyükelçiliği'ne ayakkabı attı
09 Ocak 2009
Venezuela'nın başkenti Caracas'ta İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri yapan kişiler, elçilik binasına ayakkabı attılar ve İsrail karşıtı sloganlar yazdılar.
Göstericiler, hükümetin İsrail Büyekelçisi'ni sınırdışı etme kararına da destek verdiler.
Sayıları 1000'i aşan göstericilerden kimileri, büyükelçilik duvarına "İsrail defol", "Çok yaşa özgür Filistin", "Gazze dayan, dünya ayaklanıyor" gibi sloganlar yazdı.
Büyükelçiliğe atılan şeylerin, büyükelçiliğin de bulunduğu binanın kimi camlarını kırdığı belirtildi.
Venezuela hükümeti, 2 gün önce İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek için büyükelçi ve büyükelçilik personelinin bir kısmını s ınırdışı etme kararı almış, İsrail de misilleme olarak Venezuela'nın İsrail Maslahatgüzarını sınırdışı etme kararı almıştı. netgazete

İsrail uçakları, Gazze sınırının Mısır tarafında bekleyen Türk yardım ekibine ait 2 aracı vurdu
Mısırlı yetkililerden alınan bilgiye göre, araçların sınırın Mısır tarafında olduğu ve İsrail'in sıfır noktasını bombalaması sonucunda şarapnel parçalarının Yardım Eli ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik Yardım Kuruluşu'na ait 2 araca isabet ettiği bildirildi. Mısır polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. İsrail'in sınırın sıfır noktasına attığı bomba ve füzeler, Refah kent sınırının Mısır tarafındaki evlere ve otomobillere de zarar veriyor. netgazete

Londra'da Gösteri
Yaklaşık 4 bin gösterici, İsrail'in 27 Aralık'tan beri süren bombardımanlarını protesto etti.
Trafalgar Meydanı'nda toplanan göstericilere seslenen eski çalışma bakanı Tony Benn, hükümetin, Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması için devreye girmesini istedi.

Göstericilerin bır kısmı, daha sonra başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Sokağı'na yürüdü.

Birmingham kentinde de İsrail'i protesto gösterisi düzenlendi. haber10

İSRAİL'E KAPIYI GÖSTERDİ
17 Ocak 2009
‘BM’nin ateşkes kararının hâlâ uygulanmaması kabul edilemez. Kararlarını hiçe sayan bir ülke, BM’nin kapısından nasıl içeri giriyor?’ diyen Başbakan, Tevrat’taki 10 emirden ‘öldürmeyeceksin’i İbranice okuyarak İsrail’i uyardı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan İsrail’in BM binasına sokulmaması gerektiği mesajını vererek, “BM’nin ateşkes kararının hâlâ uygulanamaması kabul edilemez. İsrail 100’ü aşkın BM Güvenlik Konseyi kararını uygulamadı. BM’ye sesleniyorum. BM’nin kararını hiçe sayan, yok kabul eden, uygulamayan bir ülke BM kapısından içeri nasıl giriyor? Bir taraftan, ‘BM kararları bağlayıcıdır’ diyeceksiniz öbür taraftan buna uymayan bir ülke çıkacak” dedi. Tevrat’taki 10 emirden “öldürmeyeceksin” olan 6. emri İbranice okuyan Başbakan Erdoğan, İngilizce “You shall not kill”, İbranice “Lo Tir’tsach” diyerek, Gazze vahşetini durdurması için İsrail’i uyardı.

İsrail yuhalandı

Başbakan Erdoğan, dün AKP’nin belediye başkan adaylarını açıklarken yaptığı konuşmada İsrail’e yine sert çıktı. İsrail, zaman zaman salonda bulunanlar tarafından yuhalandı. Erdoğan, şunları söyledi:

HAMAS’TA ASKERİ TESİS NE GEZER? İsrail, askeri tesisleri, silahlı grupların karargâhlarını vurmuyor. Çünkü, Hamas’ta böyle şey ne gezer, nerede olacak böyle şey? İsrail sivil yerleri, okulları, camileri, hastaneleri vuruyor. BM binası, medya mensuplarının binası vuruldu. Bu saldırılar neyle izah edilebilir? Bu vahşet hangi gerekçeyle meşrulaştırılabilir? Kim, neyle bunu açıklayabilir? Savaşın da, operasyon yapmanın da bir hukuku vardır.

İBRANİCE ‘ÖLDÜRMEYECEKSİN’: Her din insan hayatını kutsal sayar, insan hayatına kastetmeyi en büyük günah kabul eder. Tevrat’ta, İncil ve Kuran-ı Kerim’de bu böyledir. Tevrat’tan okuyorum, 10 emirden 6’ncısı der ki, ‘Öldürmeyeceksin’. İngilizce ‘You shall not kill’, İbranice ‘Lo Tir’tsach’. O masum çocukları katletmeyi hangi dine, hukuka, vicdana sığdırabiliyorlar? İsrail’in pervasızlığı bir tarafa, dünya kamuoyunun tepkisizliği insanı daha fazla üzüyor.

İSRAİL MEDYASINA TEPKİ: İsrail’in kontrolünde bir dünya medyası var. Objektif yayın yapsalar, o zaman olay farklı boyuta ulaşır. Ama, kimsenin sesi çıkmıyor, vicdansızlığa ‘dur’ demiyor. BM’nin kararı bağlayıcı olmasına rağmen, bakıyorsunuz hâlâ BM bunu seyrediyor. Niye ‘Ba’de Harab’ül Basra’ (Basra harap olduktan sonra) olana kadar bu sessizlik devam edecek? AB maalesef seyrediyor.

İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ: İslam dünyası bölük pörçük, bir bütünlük yok. BM Genel Sekreteri İsrail’de iken Gazze’deki BM binası vuruluyor. Bu açıkça dünyaya meydan okumadır, dalga geçmektir. İsrail’e seslenmek istiyorum, daha fazla ölümler olmadan bu savaşı durdurun. Dünyaya sesleniyorum, bu vahşete göz yummayın, katliama seyirci kalmayın. Çünkü, susan bu yanlışı ortak olur. Gün, herkesin olup bitenler karşısında ortak bir tavır sergilemesi günüdür.
Milliyet

'ARAP ÜLKELERİ ACİL DEVREYE GİRSİN'
9 Aralık 2008
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze’de Filistinlilere uygulanan ambargonun kırılması için Arap ülkelerine 'acil devreye girin' çağrısı yaptı.
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze’de Filistinlilere uygulanan ambargonun kırılması için Arap ülkelerine 'devreye girin' çağrısı yaptı.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye mübarek Kurban bayramı münasebetiyle verdiği mesajda, Filistin’de safların birleştirilmesi ve Gazze’de kuşatma altındaki Filistinlilerin sıkıntılarının hafifletilmesi için kapıların açılması çağrısını tekrarladı. Heniyye mesajında, bu kuşatma ve düşmanlığın Filistin halkını boyun eğdirmede başarılı olamayacağını da vurguladı.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye Kurban bayramı mesajında kendi hükümetlerinin ve Hamas hareketinin, bir yenen – yenilen kuralına dayanılmaksızın ve herhangi bir ön şart ileri sürülmeksizin Filistin içi diyalog ve barış sağlanmasına son derece arzulu olduğunu dile getirdi. Heniyye bunun başarılabilmesi için de Ramallah’taki yönetimin siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrılarına kulak vermesinin zorunlu olduğunu hatırlattı.

Filistinhaber'in haberine göre, Başbakan Heniyye, Gazze’ye uygulanan ambargonun kırılması için de Arap ülkelerine çağrıda bulundu ve Gazze’de yaşanan insanî felaketin sona ermesi için derhal devreye girmeleri gerektiğini ifade etti. Heniyye bu kuşatma ve düşmanlığın Filistin halkını ve onun yönetimini boyun eğmeye zorlamada başarılı olamayacağını dile getirerek haklarına sahip çıkma ve ilkelerinden taviz vermeme konusunda kararlılıklarından geri adım atmayacaklarını söyledi. Timeturk

GAZZE İNSANİ YIKIMIN EŞİĞİNDE
23 Kasım 2008
BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü, İsrail'in sınırı kapatarak yardımların ulaşmasını engellemeye devam etmesi halinde, Gazze'de bir insani yıkım yaşanacağı konusunda uyardı
Filistinli direnişçilerin 4 Kasım'daki roket saldırıları üzerine Hamas denetimi altındaki Gazze'ye geçişleri kapatan ve bölgeye elektrik vermediği için Filistinlileri karanlıkta bırakan İsrail'e tepki yağıyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Başkanı Karen Ebuzeyd, Gazze'nin mal girişlerine kapatılmasının insani bedelinin, 8 yıl önceki Filistin intifadasının ilk günlerinden beri en ağır duruma geldiğini söyledi. Sınır geçişlerinin uzun süredir kapalı olduğuna dikkat çeken Ebuzeyd, yardım depolarının boşaldığını, bu durumun sürmesi halinde bir yıkım, felaket olacağını ifade etti.

BASINA BLOKAJ

UNRWA'nın 820 bin kişiye karneyle yiyecek dağıttığını hatırlatan Ebuzeyd, UNRWA'nın süt tozu ve şeker gibi günlük ihtiyaçların yüzde 60'ını karşılayan gıda sepetinin tükendiğini belirtti. Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in müdahalesinin dengeleri alt üst ettiğini vurgularken, Gazze'ye girişlerine izin verilmeyen AP, Reuters, New York Times, BBC ve CNN gibi medya kuruluşlarının temsilcileri, İsrail yönetiminin tutumunu sert dille eleştirdi.
haber10

GAZZE ABLUKASI İÇİN 1 MİLYON İMZA
7 Eylül 2008
Gazze'deki Filistin Uluslararası Kampanyası adlı sivil toplum kuruluşu, ablukanın kaldırılması amacıyla 1 milyon imza toplamayı hedefliyor

Kuruluşun Başkanı Dr. İyad Sarraj, Gazze Şeridi'nde, "1 milyon imza" hedefiyle başlattıkları kampanyayla toplanacak imzaların, BM Genel Sekreterine ulaştırılacağını söyledi.

"Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka, insan haklarına ve uluslararası kanunlara aykırıdır. Aynı zamanda 4. Cenevre Sözleşmesi'nin, savaş dönemlerinde, işgal altında bulunan yerlerdeki sivillerin korunmasını öngören hükümlerini de ihlal etmektedir" diyen Dr. İyad Sarraj, bu kampanyayla Filistinlilerin Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya derhal son verilmesi için uluslararası kamuoyuna seslenmek amacında olduklarını ifade etti.

Dr. Sarraj, ablukanın Gazze'de yoksulluğu ve işsizliği körüklediğini, sanayi ve tarım sektörlerinin yanı sıra altyapı ve kamu hizmetlerini de yok ettiğini kaydetti. Dr. Sarraj, sonuçta Gazze'nin bir felakete doğru sürüklendiğini söyledi.

Çarşamba günü başlatılması öngörülen imza kampanyası yaklaşık 10 gün sürecek.
haber10

İsrail Gazze'ye Saldırdı: 3 Şehid
10 Ocak 2010
İsrail uçakları Gazze Şeridi'nde bir grup Filistinlinin bulunduğu alana füze saldırısı düzenledi.

İsrail uçakları, akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bir grup Filistinlinin bulunduğu alana füze saldırısı düzenledi.

Deyr El-Balah'ın doğusuna düzenlenen saldırıda, İslami Cihad grubunun askeri kanadı Saraya El Kudüs militanları olduğu belirtilen 3 Filistinli öldü. Ölenlerin kimliği henüz tespit edilmedi. aktifhaber

İsrail Saldırıları Durmuyor
28 Aralık 2008
İsrail'in, Gazze Şeridi'ne dün gece ve bu sabah erken saatlerde düzenlediği hava saldırılarında 30 farklı sivil hedef vuruldu.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hamas'ın halen güçlü bir cevap verme kapasitesine sahip olma olasılığını göz önünde bulundurduğu belirtilen İsrail kuvvetleri, dün geceden bu yana, 30 farklı sivil hedefi vurdu.

İsrail'in, saldırıların başlangıcından bu yana 210 sivil hedefi vurduğu belirtiliyor. Vurulan hedefler arasında, Gazze'deki bir cami de bulunuyor.

Muammer Kaddafi Arap Liderleri Korkaklıkla Suçladı
28 Aralık 2008
Libya lideri Muammer Kaddafi, Arap liderleri İsrail'in Gazze saldırısına "korkakça" cevap vermekle suçladı.

Libya haber ajansı Jana'da yer alan habere göre Kaddafi, Libya halkına hitaben yaptığı bir konuşmada Arap liderlerine ve Arap ülkelerinin ortak bir duruş belirleme çabalarına göndermede bulunarak "Bu karakterler kendilerinden utanmalılar. Korkak, zayıf ve yenilgiyi kabul eden duruşlarıyla Filistin davasından faydalanıyorlar." dedi.

Kaddafi, isim vermeden "Birisi barış girişimi teklif ediyor. Diğer boş insanî yardım tekliflerinde bulunuyor. Bir diğeri konuşma yapıyor ve geri kalanlar da acil bir Arap zirvesi toplamak için girişim başlatıyorlar" eleştirisinde bulundu.

Libya lideri Kaddafi, İsrail'in Filistinlilere saldırmasını önleyecek çözümlerle gelene kadar Arap liderlerinin "bir şey yapmamalarının veya bir şey söylememelerinin daha iyi olacağını" ifade etti. Kaddafi, "Barışa ihtiyacı olanlar Araplar; barış içinde yaşayan İsrailliler değil. Onlarca yüzlerce ölenler kimler? Araplar." diye ekledi.

Arap liderlerin acil zirveler toplamasıyla da dalga geçen Libya lideri, "Şimdiye kadar kaç defa acil zirve yaptınız? İlk kez mi bir zirve toplantısı öneriyorsunuz? Filistin konusunda kaç tane toplantı yaptınız? Ne elde ettiniz?" diye sordu.

Muammer Kaddafi, Arap-İsrail çatışmasını önlemek için de Arap ülkelerini Suudi Arabistan'ın barış girişimini geri çekmeye çağırdı. Kaddafi, "Arap girişimi dediğiniz girişimi geri çekmelisiniz. Bu bir Arap komplosudur" dedi
aktifhaber
aktifhaber

Filistinliler Refah Sınırını Yıkmaya Çalışırken Mısırlı askerler ateş açtı: 20 Yaralı
28 Aralık 2008
İsrail'in Gazze saldırılarının ikinci gününde Mısır'ın Refah sınırındaki tünellerin bombalanmasının ardından Filistinliler ve Hamaslı militanların Refah sınır kapısını delmeye çalıştığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre bir grup Filistinli buldozerlerle Refah sınırındaki duvarlara dayandı ve yıkmaya çalıştı.

Ancak sınırın diğer tarafında bekleyen Mısırlı güvenlik güçlerinin Filistinlilere ateş açtığı ve en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Refah sınır kapısı civarında karşılıklı çatışmaların devam ettiği kaydediliyor.

İSRAİL PROTESTO EDİLDİ...PAZAR GÜNÜ DAHA BÜYÜK PROTESTO
28 Aralık 2008

İstanbul Beyoğlu'nda Binlerce kişi Gazze İçin Yürüdü

Filistin Dostları'nın acil çağrısıyla 2 saat içinde toplanan binlerce kişi İsrail'in bugün Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı tel'in etti. Siyonistlerin ve işbirlikçilerin protesto edildiği eylemde İslami direniş ve Gazze halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı. Çok sayıda İslami kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin Dostları adına (2 saat gibi) çok kısa bir sürede organize edilerek gerçekleştirilen eyleme onbinden fazla kişi katıldı. İstiklal Caddesi'nin saatlerce tekbirler, Gazze ve Hamas nidalarıyla inlediği eylemde polisin barikat engeline rağmen protesto yürüyüşü de tertip edildi. Panzerler ve robocoplu çevik kuvvetlerle yürüyüşü engellemeye çalışan polise rağmen kitlenin kararlı duruşu sonucunda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında korteje yeni katılımlarla sayı onbini aştı. Çok kısa bir sürede böyle bir topluluğun toplanması Siyonist İsrail'e duyulan öfkenin boyutlarını gösterdi. Yürüyüş boyunca "Gazze Siyonizm'e Mezar Olacak!", "Filistin'de Vurulan Kardeşin Ölen Sensin!", "Gazze'yi Savunmak İstanbul'u Savunmaktır!", "Siyonist İsrail Gazze'de İnsanlığı Katlediyor!", "Filistin Halkı Yalnız Değildir!", "İsrail ile Her Türlü İşbirliği Suçtur!", "Hepimiz Kardeşiz!" vb. çok sayıda pankart ve dövizin taşındığı eylemde sık sık tekbirler getirildi. "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika!", "Terörist İsrail!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Gazze Halkı Yalnız Değildir!", "Şehitlerin Kanı Siyonizmi Boğacak!", "Müslüman Zulme Boyun Eğemez!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler!", "Vur vur Hamas Vur, İsrail'i Vur!", "Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!" şeklinde sloganların atıldığı eylem, Bülent Yıldırım ve Ahmet Ağırakça'nın Filistin Dostları adına yaptıkları konuşmalarla devam etti.
Siyonist İsrail'in katliamlarına karşı Müslümanların dayanışmasının önemine işaret eden konuşmacılar; Gazze ile İstanbul ya da Şam ve Bağdat arasında fark olmadığını ve bombalananların canımızdan bir parça olanlar olduklarını vurguladılar. İsrail ile işbirliğini sürdüren devletlerin eleştirildiği konuşmalarda Gazze için mücadele etmenin ve Filistin halkı için her türlü çaba içerisinde olmanın gerekliliğine dikkat çekildi. İsrail işgali ve vahşi katliamlar sürdükçe Filistin halkı ile dayanışmaya ve protesto etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini açıklayan konuşmacılar, İsrail ile her tülü işbirliğinin sona erdirilmesini istediler. Polisin meydana doğru yeniden barikat kurduğu eylem, İstiklal Caddesi'nin meydana yakın kısmında yapılan oturma eylemi ile sona erdi. Eylemde duyarlı tüm insanlar yarın (28 Aralık Pazar günü) öğle namazını müteakiben Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirilecek protestoya çağrıldı.
ana haber

İsrail Gazze'ye yine saldırıdı: 6 Filistinli şehid
8 AĞUSTOS 2011
İsrail, Gazze'ye havadan sasldırdı
Hava saldırısında altı Filistinlinin şehid olduğu bildiriliyor. haber1001

İsrail'in hava saldırısında 2 Filistinli daha şehit oldu
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 3 gündür düzenlediği hava saldırılarında bugün de 2 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi. İsrail polisinden yapılan açıklamada ise dün gece Gazze'den İsrail'e 3 roket fırlatıldığı duyuruldu, ancak ölen veya yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. 11.03.2012
haber1001

İsrail Cami Duvarına işiyor
19 Ağustos 2012



Dipnot.Tv'nin haberi:

Camide içki festivali


İsrail, 5 Eylül'de Beersheba Camii'nde içki festivali düzenleyeceğini duyurdu. Müslümanlar festivalin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, Beersheba Camii'nde yapılacağı duyurulan içki festivalinin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Kemal el-Hatib, söz konusu festivalin camide yapılmasını engellemek için sadece yasal yollara başvurmayacaklarını, geniş çaplı protesto gösterileri düzenleyeceklerini belirtti.

"İçki festivalinin camide yapılması, İsrail'in ne derece çirkinleştiğini ortaya koymaktadır" diyen Hatib, İsrail'i "dini ve mukaddesatı bilinçli olarak kirletmeye çalışmakla" suçladı.

Hatib, "İsrail Yüksek Mahkemesi'nin bu caminin İslam müzesine dönüştürülebileceği yönünde verdiği karara karşı çıkmıştık. Beersheba Belediyesi bununla kalmayıp şimdi de camide içki festivali düzenlemeye çalışıyor" dedi.

Beerşeba Belediyesi, bu yıl altıncısı düzenlenecek ve iki gün sürecek içki festivalinin 5 Eylül'de Beersheba Camii'nde yapılacağını duyurmuştu. Festivale içki üretimi yapan 30 İsrail şirketinin katılacağı açıklanmıştı.

Organizatörlerin verdiği bilgiye göre, caminin olduğu yere masalar ve sandalyeler konulacak, festival akşamlarında İsrail'in meşhur sanatçılarının katılımıyla müzik programı düzenlenecek.

Cami, Osmanlı döneminde görev yapan Beersheba Kaymakamı Asıf bey zamanında inşa edildi.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com