EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Dolar şimdi hapı yuttu

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Ekm 28, 2008 11:27 pm    Mesaj konusu: Dolar şimdi hapı yuttu Alıntıyla Cevap Gönder

İran ve Rusya dolarsız ticaret için ortak banka kuruyor
17 Eyl, 2016



İki ülke arasında dolarsız ticaret yapılması amacıyla ortak banka kurulacağı öne sürüldü.
İran resmi haber ajansı Fars’ın haberine göre, İran Rusya Dostluk Camiası Başkanı Behram Emir Mehdian, iki ülke, dolarsız ticaret yapmak amacıyla ortak banka kurmak istediklerini açıkladı.
Mehdian, bu banka iki ülke arasındaki ticareti milli para birimleri üzerinden yürütmeye çalışacağını ve böylece ikili ticarette dolar ortadan kaldırılacağını kaydetti.
Rusya’nın İran’daki ticaret temsilcisi Andre Loganski de yaptırımlardan sonra bir çok İranlı firma normal ticarete geri döndüklerini ve şimdi ticari faaliyetlerini doğrudan yürüttüklerini vurguladı.
ulusalkanal.com.tr

BRICS'e dahil 5 ülke birleşti, yeni para birimine geçiyorlar
10.07.2015



Putin, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma bankası ve ortak bir döviz rezervi oluşturma konusunda çalışmaları tamamladığını bildirdi.

5 ülke birleşti, yeni para birimine geçiyorlar
Rusya'nın dönem başkanlığında düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) liderler zirvesinde 77 maddelik ortak bildiri kabul edildi.

IMF'e rakip olacak birlik, yeni bir para birimi üzerinde deçalışmalarını sürdürüyor.

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da düzenlenen zirvenin ardından liderler "Ufa Deklarasyonu" ve "Ufa Eylem Planı"na imza attı.

Zirve sonunda ayrıca BRICS ekonomik ortaklık stratejisi, kültür alanında işbirliği zaptı, ortak internet sitesi oluşturulması ve yeni Kalkınma Bankası'yla işbirliği konularında mutabakat zaptı imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirvenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, BRICS kapsamında yeni finansal bir yapı oluşturulduğunu söyledi. Geniş katılımlı toplantılarda toplam 200 milyar dolar hacimli yeni kalkınma bankası ve ortak döviz rezervi oluşturulması çalışmalarının tamamlandığını belirten Putin, yeni bankanın ulaşım, enerji, altyapı ve endüstriyel gelişim alanlarında kredi sağlayacağını aktardı.

Toplam sermayesi 100 milyar dolar olan BRICS ülkeleri döviz rezervleri havuzu, üye ülkelerde nakit dolar sıkıntısının oluşması durumunda mali istikrarı sağlamak amacıyla oluşturuldu. Ortak havuza Çin 41 milyar dolar, Brezilya, Hindistan ve Rusya 18'er milyar dolar, Güney Afrika Cumhuriyeti ise 5 milyar dolar katkı sağlayacak.

Putin, ayrıca BRICS ülkelerinin terörizm ve aşırılık tehditlerine karşı durarak Nazi ideolojisinin canlanmasını önleme, uyuşturucu ticareti, korsanlıkla mücadele ve sanal güvenlik gibi konularda birlikte hareket edeceklerini söyledi. Putin,BRICS ülkelerinin uluslararası güvenlik ve küresel güvenliğin sağlanmasına katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

BRICS yol haritasının en geç bu sene sonuna kadar hazır hale geleceğini ifade eden Putin, BRICS liderlerinin Antalya'da düzenlenecek G20 zirvesinde ayrıca bir araya geleceğini ifade etti.

İRAN'A YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI İSTENDİ

Öte yandan, BRICS ülkeleri, yayımladıkları ortak deklarasyonla İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlarla kullanılmasını garanti altına alarak, Tahran'a karşı tüm yaptırımların kaldırılmasını sağlayacak anlaşmanın bir an önce hayata geçmesini talep etti.

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere değinilen deklarasyonda, bu ülkedeki sorunun ancak politik yollarla çözülebileceği belirtildi.
Kaynak: Aktüel

Dolar şimdi hapı yuttu: Rusya ve Çin dolardan vazgeçiyor!
16.08.2014



Dünya Bülteni'nin haberine göre Rusya ve Çin, karşılıklı ödemelerde dolar yerine kendi paralarını kullanmak üzere taslak anlaşma hazırladı.

İşte o haber:

Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre Rusya Merkez Bankası ve Çin Halk Bankası tarafından hazırlanan taslak anlaşmada taraflar ödemeleri kendi paralarında yapacak. Haberde anlaşma taslağının son aşamada olduğu bildirildi.

Bu anlaşmaya göre Rusya ve Çin şirketleri istedikleri miktarda kendi paraları karşılığında ABD dolarını dışlayarak karşı tarafın para birimini satın alabilecek. Bu durum iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmakla beraber ABD bankalarını da pasifize edecek.

Rusya ve Çin'in dış ticaret alanında Amerikan dolarının payı yüzde 75 civarında. Bu ticari işlemler Amerikan bankaları aracılığıyla yapıldığı için bu aynı zamanda Amerikan ekonomisi için ciddi gelir kaynağı oluşturuyor.

Rossiyskaya Gazeta’nın yorumuna göre bu anlaşma uluslararası finans düzeninde istikrarın sağlanması için bir araç olacak. Çünkü Çin ile bu konudaki anlaşma kritik durumlarda nakit para teminatında Rusya'nın imkanlarını genişletecek.

haber93

İran ile Rusya İkili Ticarette ABD Dolarını Dışlayacaklar
20 Ocak 2012



İran ile Rusya, Amerikan dolarını ikili ticaretlerinden çıkarma konusunu görüşüyor

Moskova'daki görüşmelerde İran, uluslararası piyasalarda doların desteğini kaybettiğini, bir kağıt parçasından ibaret olduğunu savundu.
İran'ın Moskova büyükelçisi Said Seccadi, bu konuda bir basın toplantısı düzenledi.
Rusya ile İran'ın ikili ticaretlerinde kendi para birimlerini kullanma konusunda görüştüklerini belirten Seccadi, bu önerinin geçen Haziran ayında, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün zirve toplantısında, Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev tarafından yapıldığını ifade etti.
İran'ın birçok ülke ile ticarette doları devreden çıkardığını kaydeden Seccadi, Hindistan, Çin ve Japonya'ya petrol ihracatını dolar üzerinden yapmadıklarını kaydetti.
Amerika Birleşik Devletleri'nin daha derin bir ekonomik krize sürüklendiğini savunan Seccadi, Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomik çöküşe geçeceğini iddia etti.
Rusya ile Çin de, 2 yıl önce ticaretlerinde doların ağırlığını azaltma kararı almıştı.
TRT

Doların krallığı bitiyor
17 Mayıs 2011
Dolar ve eurodaki istikrarsızlık, gelişmekte olan ekonomileri kendi para birimleri ile ticarete yöneltti. Dolar yerine yerel para birimi ile ticarete yeşil ışık yakan ülke sayısı her geçen gün artıyor.

Küresel piyasalarda ABD Doları ve euronun istikrarsız performansı yüzünden her geçen gün yeni bir ülke uluslararası ticarette alternatif para birimlerine yöneliyor. Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Türkiye, İran ve Güney Afrika'dan sonra Kazakistan da uluslararası ticarette dolar yerine yerel para birimine yeşil ışık yaktı.

Geçtiğimiz hafta, Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Grigoriy Marchenko, yakın gelecekte Kazakistan'ın dış ticarette dolar kullanmayı bırakıp, ulusal para birimini kullanacağını söyledi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre Rusya ve Çin ile görüştüklerini kaydeden Marchenko, "Özellikle komşularımızla ticarette dolar kullanımının bir an önce bitirilmesini istiyoruz'' dedi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de dünyada yaşanan ekonomik krizlerin sebebi olarak dolar kullanımını göstermiş ve "Tüm ülkelerin, üzerinde mutabakat sağlayacağı uluslararası bir para birimi geliştirilmeli. Dünya rezervleri bu para üzerinden olmalı'' tavsiyesinde bulunmuştu.

BRICS AĞIRLIĞINI KOYUYOR

Dünya ekonomisindeki payı yüzde 20'yi aşan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkelerinin bu konudaki ağırlığı, söz konusu payın 10 yılda yüzde 40'lara ulaşması ile daha fazla hissedilecek. Piyasaya yön veren yatırımcılar arasında yapılan araştırmalara göre, 2016'ya kadar uluslararası alanda konvertıble hale gelecek olan Çin'in yerel para birimi yuan, yakın gelecekte dolar, euro ve yen ile birlikte rezerv para birimleri arasında yer alacak.

Çin, lira ve yuan ile ticareti destekliyor

Çin, aralarında Malezya, Ukrayna, Arjantin, Endonezya, Hong Kong, Güney Kore, Yeni Zelanda ve Singapur'un yer aldığı 10'dan fazla ülke ile ticarette dolar yerine yuan kullanıyor. Geçtiğimiz yıl Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Xiao Junzheng, Türkiye ile Çin arasındaki ikili ticari ilişkilerin ABD Doları yerine yerli para birimleri ile yapılmasının desteklenmesi gerektiğini belirtmişti. Xiao, kriz sonrasında istikrarsızlaşan dolara alternatif olarak rezerv para birimlerinin çeşitlendirilmesini savunmuştu.

Türk Lirası bölgesel ticarette kullanılıyor

Türkiye'nin, özellikle çevre ülkelerde son dönemde artan ekonomik etkinliği Türk Lirası'nın bölgesel ticarette kullanımını da artırdı. Başta Suriye, Irak, Suudi Arabistan ve Rusya olmak üzere çok sayıda ülkeyle gerçekleştirilen ikili ticarette dolar yerine Türk Lirası tercih ediliyor.
haber10

28 Şubat 2010
Dolara Alternatif Aranıyor
IMF, dolara karşı alternatif bir rezerv para birimini tartışıyor.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Bretton Woods Komitesi'nin yıllık toplantısında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) '21'inci yüzyıl için IMF' olarak adlandırılan yenilenen vizyonunun ana hatlarını Washington'da açıkladı Yeni vizyonun IMF'nin kendisine daha etkin olacak yeni araçlar temin etmesini sağlayacağını belirten Strauss- Kahn, böylece kriz sonrası ortamda 186 üye ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklara daha rahat yanıt verileceğini kaydetti.

IMF'nin bir gün dolara karşı alternatif olacak global rezerv para birimi için göreve çağrılacağını savunan Strauss-Kahn, "O gün daha henüz gelmedi. Ama bu tür fikirleri şimdiden ortaya koyarak tartışmak oldukça sağlıklı ve akıllıca. Küresel ekonomik sistemin geleceği için bu konudaki fikirler, sistemin ileri dönemdeki şekillenmesinde yardımcı olacak" dedi.

Dolara diğer alternatiflerin gelmesinin, uluslararası para sisteminin sadece bir ülkenin baskın konumdaki para birimine bağlı kalmasına sınırlama getireceğini belirten Kahn, doların son global finansal krizde üzerine düşen 'güvenli liman' rolünü oynadığını ve uluslararası para sisteminin esneklik gösterdiğini kaydetti. Strauss Kahn, IMF'nin yeni vizyon çerçevesinde yenilenecek görevinin modern dünyada global istikrarı ilgilendiren geniş bir bantta makro ekonomik ve finans sektörü politikalarının kapsayacağını da vurgularken, IMF'nin yeni görevinin 3 önceliği olduğunu ifade etti. Küresel krizin ardından ekonomide perspektiflerin değiştiğini ifade eden Kahn, "Bizim yeni vizyon dahilinde üzerinde durmamız gereken öncelikli misyonlarımızın başında kriz önlemenin iyileştirilmesi, krizlere verilecek etkili yanıtın desteklenmesi ve uluslararası para sisteminin güçlendirilmesi geliyor" diye konuştu.

aktifhaber

Arjantin’e ‘doları bırak’ diyen Çin, 10 milyar doları Yen ile değiştirdi! Castro: "Çin, Batı'nın ağzında acı bir tad bırakacak”

01 Nisan 2009 Doların uluslararası para birimi olmaktan çıkarılmasını önerip Rusya’dan da bu konuda destek alan Çin, Arjantin’le bir ilke imza atarak kendisiyle ticaretinde dolar kullanmaktan kaçınabilmesini amacıyla 10 milyar dolar tutarında para değiş tokuşu yaptı. Radikal gazetesinde yer alan habere göre, buna karşın Küba lideri Castro ise Batı âlemine uyararak Çin’in dünya ekonomisinde artan payının, Batı dünyası açısından acı olduğunu söyledi. Çin’in ekonomik nüfusunun G20 zirvesine ABD’nin hiç yapamadığı biçimde ‘müthiş’ şekilde yansıyacağını yazan Fidel, “Çin’in ekonomi dünyasında artan payını kabul etmek, Batı’nın ağzında acı bir tad bırakıyor...” dedi.

Arjantin yen kullanacak
Arjantin ekonomisindeki likiditeye yapılan bu ilk yardım Çin’in Güney Amerika’daki ekonomik etkisinin ilk örneği olarak gösteriliyor. Arjantin’in bu uygulaması Arjantin iş dünyasının Çin ürünlerini doğrudan yen ile satın almasının yolunu açtı. Arjantin Çin’den elektronik eşya, bilgisayar ve kimyasal ürünler ithal ederken, Latin Amerika ülkesi Çin’e tarım ürünleri satıyor. Yeni uyugulamanın Arjantin’in ticaret masraflarını düşürmesine yarayacağı belirtiliyor. Çin doları by-pas etmek için benzeri anlaşmaları Güney Kore, Malezya, Beyaz Rusya ve Endonezya ile de yaptı.

Chavez de destekliyor
Öte yandan Çin ve Rusya’nın petrol yerine başka bir uluslararası para birimine geçilmesi tezini işleyen Venezüella lideri Chavez de petrol alım satımının dolar dışında bir para birimiyle yapılması için Arap desteği almanın peşine düştü. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Latin Amerika ve Arap Birliği liderleri toplantısında bu öneriyi getiren Chavez ardından İran ve Çin’i ziyaret edecek.
netgazete

Çin, krizin vurduğu Rus petrolcülere, kredi verecek. Putin:" İki ülke ABD dolarını daha az kullanmalı"

28 Ekim 2008 Rusya Başbakanı Vladimir Putin Çin'in ülkelerinde inşaat, kereste, makine yapımı ve havacılık alanındaki yatırımlarını memnuniyetle karşılayacaklarını belirterek, iki ticari ortağın doları daha az, kendi ülke paralarını daha fala kullanmaları gerektiğini söyledi.
Putin, temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen Çin Başbakanı Wen Jiabao ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Çin şirketlerini 2014 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Soçi kentindeki binaların inşaatına katılmaya davet etti.
Çin'in bu tip büyük organizasyonları düzenlemede daha deneyimli olduğ unu ifade eden Putin, "Çinli şirketlerin Soçi'deki spor binaları ve altyapı inşatları ihalelerinde aktif şekilde yer almasından memnuniyet duyarız" diye konuştu.
Putin, Çinli şirketlerin kerestecilik ve makine yapımı alanlarında da yatırım yapabileceğine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de giderek arttığını ve bu yıl sonunda 50 milyar dolar civarında olması beklenen ticaret hacminin bir kaç yıl içinde 80 milyar dolara yükseltilebileceğini kaydetti.
Rusya ve Çin'in ABD dolarından ziyade kendi para birimleriyle daha fazla ticaret yapma olasılığı konusunda düşünmesi gerektiğini vurgulayan Putin, "Dolara bağımlı dünya ciddi sorunlar yaşıyor. Karşılıklı ticarette ödeme sistemini geliştirme üzerinde düşünmeliyiz. Ulusal para birimlerini daha geniş kullanmayı da göz önünde bulundurmalıyız" ifadelerini kullandı.
Bu arada, iki başbakanın görüşmesi çerçevesinde Rus ve Çinli yetkililer iki ülke arasında yeni bir boru hattı döşemeyi öngören bir anlaşmaya da imza atarken, boru hattı projesinin ne zaman hayata geçirileceği konusu netlik kazanmadı.
Wen de yaptığı açıklamada, Putin ile görüşmesinde küresel krizle mücadele yolları konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Rusya ve Çin ilişkileri stratejik ortaklık ve karşılıklı güvene dayanan yeni bir seviyeye ulaştı" ifadelerini kulandı.
Mali piyasalar konusunda stratejik işbirliğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Wen, "makro ekonomik politikalarımızı koordine etmek için enformasyon işbirliğini artırmamız gerekiyor" dedi.
Wen, küresel mali altyapıda reform yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "Bunun için en uygun zaman şimdi. Küresel para birimi sistemini değişik para birimlerinin kullanımını destekleyerek çeşitlendirmeliyiz" diye konuştu.
Putin ile kriz dönemlerinde iki ülke kaynaklarının nasıl kullanılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Wen, ş unları kaydetti:
"Görüşmemizde mali ve ekonomik krize karşı direnç gösterebilecek güçlere katılımın yanı sıra, mali işbirliğimizi güçlendirme konularına özel bir önem zaman ayırdık. Bu ulusal ekonomilerimizi daha istikrarlı hale getirilmesine yardımcı olacak. Mali ve nakit piyasalardaki istikrara katkıda bulunacak."
Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Seçin, Rus Transneft ve Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin Sibirya petrolünün Çin'e ulaşmasını sağlayacak yıllık 15 milyon ton petrol taşıma kapasitesine sahip olacak yeni boru hattı anlaşmasını imzalamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus petrol şirketlerinin verdiği petrolü artırması karşılığında Çin'den önemli miktarda kredi alacaklarını söyledi.
Seçin, Çin'in vereceği kesin kredi miktarının bireysel projelere bağlı olduğunu belirterek, "Bu kredi için önemli projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Kredinin miktarı projelere bağlı olacak. Ancak ciddi bir miktar olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Kredi miktarı konusunu Çinli yetkililerle görüşüp görüşmedikleri sorusuna net bir yanıt vermeyen Seçin, Rus ve Çinli şirketlerin işbirliği önerilerini 25 kasıma kadar teslim etmeleri gerektiğini kaydetti.
Seçin, Çin'e verdikleri petrol miktarını artırmayı planladıklarını belirterek, dünya genelinde düşen petrol fiyatlarının Rusya için bir sorun oluşturmadığını ifade etti.
Bu arada Petrol sanayindeki kaynaklar, Çin'in, Rus petrol şirketleriyle 20-25 milyar dolarlık kredi görüşmesi yaptığını kaydettiler. Kaynaklar, Çin'in, vereceği kredi sayesinde önümüzdeki 20 yıl içinde yılda 15 milyon ton olmak üzere toplam 300 milyon ton Rus petrolünü almasına olanak sağlayacağını kaydettiler.
Uzmanlar, Çin'in Rusya'dan alacağı bu miktardaki petrolün Pekin'in yıllık petrol ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılayacağına dikkat çekiyorlar.
netgazete

İRAN DOLARDAN VAZGEÇTİ, KARLI ÇIKTI!
23 Kasım 2009
İran'ın dış ticarette ABD dolarının yerine euro kullanması bu ülkeye 5 milyar dolar kazandırdı.
İran Merkez Bankası Başkanı Mahmud Behmeni, döviz sepetinde ABD doları yerine euro'ya yer vermekle 5 milyar dolar kazanç sağladıklarını söyledi.

"İran, döviz sepetindeki ABD dolarını büyük ölçüde diğer para birimleriyle değiştirdi" diyen Behmeni, 2007'den beri petrol satışlarında yüzde 85 oranında dolar dışındaki para birimlerini kullandıklarını belirtti.

Behmeni, döviz sepetinde ABD dolarına hiç yer verilmemesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

İran, Türkiye dahil bölge ülkeleriyle dış ticarette ilk aşamada milli paraların kullanılmasını sonra da ortak paraya geçilmesini savunuyor.
haber10

Rusya ve Çin, Ruble ve Yuan kullanacak

24 Kasım 20 Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova ve Pekin'in ikili ticarette ulusal para birimlerini daha fazla kullanma konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.
Putin, Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'da Çin Başbakanı Wen Jiabao ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Rusya'nın, ikili ticarette Çin yuanının kullanılmasına gelecek aydan itibaren izin vereceğini belirtti.
Bunun daha iyi ticaret koşullarının oluşturulmasında atılan ciddi bir adım olduğunu ve iki ülke ekonomilerini daha fazla güçlendirmenin sonucu olduğunu ifade eden Putin, "Önceki anlaşmalarımızda karşılıklı anlaşmalar çoğunlukla ABD dolarıydı ama şimdi artık karşılıklı para birimleri gündemde. Çin'de kasım ayının başından beri ruble değiştirilebiliyor ve Rusya'da da yuan ile ticaret gelecek aydan itibaren başlayacak" dedi. netgazete

Çin İran'dan yuanla petrol alıyor
8 MAYIS 2012

İranlı bir diplomat Çin'in İran'dan yuan kullanarak işlenmemiş petrol satın aldığını söyledi.

Normalde petrol alış verişleri ABD doları ile yapılıyor. Ancak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar Amerikan doları ile ticaret yapmayı İran için zor hale getiriyor.

İran'ın Birleşik Arap Emirlikleri Elçisi Muhammed Rıza Fayyad İran'ın yuan cinsinden elde ettiği kazancı Çin'le ticaret yapmakta kullandığını söyledi.
Çin İran'ın işlenmemiş petrolünün en büyük alıcısı.

ABD bir süredir Çin'e İran'a nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası boykota katılması için baskı yapıyordu.

Reuters haber ajansı tarafından yayınlanan İran elçisine ait açıklama Financial Times gazetesinin daha önce yayınladığı bir haberi de doğrulamış oldu.

Financial Times Çin devleti tarafından kontrol edilen petrol şirketi Sinopec'in alt kuruluşu Unipec'in Zhuhai Zhenrong adlı bir ticari birim aracılığıyla İran'dan petrol satın aldığını iddia etmişti.

Çin bir süredir uluslararası ticarette yuan kullanımını yaygınlaştırmak için çaba harcıyor.
BBCT
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com